Лавров оприличи медиите в САЩ със съветските

Последно обновяване: 20:53 | 18 май 2017
Редактор: Мануел Насименто
Сн.: БТА
Сергей Лавров е на посещение в Кипър
Руският външен министър Сергей Лавров се подигра с медиите в САЩ и ги оприличи с вестниците от съветско време. stat
Сергей Лавров заяви, че на срещата им в Белия дом миналата седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп не му е издавал "никакви тайни", както твърдят американски медии, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

В понеделник двама официални представители на САЩ потвърдиха, че Тръмп е разкрил пред Лавров поверителна информация за планирана терористична операция на "Ислямска държава".

Руският пръв дипломат, който е на посещение в Кипър, каза пред репортери, че според медиите в САЩ Тръмп му бил казал, че терористи могат да използват преносими компютри като взривни устройства.

"Ако става дума за това, къде е тук тайната, не разбирам", каза чрез преводач Лавров. Той припомни, че преди един-два месеца американските власти са забранили внасянето на лаптопи в пътническите салони на самолети, летящи за САЩ от няколко страни от Близкия изток.

По този повод Сергей Лавров припомни един виц от съветско време за тогавашните официози - вестниците "Правда" (истина) и "Известия" (новини). Подтекстът на вица гласи, че истината не е новина и новината не е истина.

"Честно казано, имам впечатлението, че много медии в САЩ работят по този начин", заключи той.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

Кой е спасил българските евреи?


Мария Захарова, говорител на МВнР на Русия
Екатерина Захариева, министър на външните работи на България
21%
гласували: 450
79%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

27 март 2017

Руският опозиционер Алексей Навални е осъден за организиране на протест.


Насилената Галина, която писа на Борисов: Измива си ръцете!

Не се надявам на Бойко Борисов, въпреки че му хвърлям ръкавица - измива си ръцете с натиска от подпиращите го на трона псевдопатриоти и синодалните "духовници".