Тръмп:Германия дължи огромни суми на НАТО и САЩ

Последно обновяване: 16:56 | 18 март 2017
Редактор: Димитър Михайлов
Сн.: Getty Images/Guliver Photos
Ангела Меркел и Доналд Тръмп се срещнаха във Вашингтон
Германия дължи огромни суми" на НАТО и на САЩ, които й "предоставят много силна и скъпоструваща отбрана". stat
Това заяви  в Туитър президентът на САЩ Доналд Тръмп, ден след срещата си с германския канцлер Ангела Меркел, предадоха Франс прес и ДПА, цитирани и от БТА.

В два туита президентът на САЩ пише, че "Германия дължи огромни суми пари на НАТО и САЩ трябва да получават повече за много силната и много скъпата отбрана, която те предоставят на Германия!".

В първия туит той започва с твърдението, че е имал "ОТЛИЧНА" среща с германския канцлер в петък във Вашингтон, за разлика от това което мнозина наблюдатели описаха като обтегната среща, подчертала различията между двамата ръководители особено в областта на търговията и имиграцията.

"Въпреки това, което сте чули от ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ, аз имах ОТЛИЧНА среща с канцлера Ангела Меркел", написа президентът от луксозната си резиденция във Флорида, където той прекарва уикенда.

Меркел обаче увери президента на САЩ, че Германия е увеличила до 2 процента от брутния си вътрешен продукт(БВП) дела на военните разходи на първата им персонална среща в петък.

"Ние се ангажираме днес с целта от 2 процента(от БВП - бел. ред. )до 2024 година", заяви Меркел на общата пресконференция , на която се откроиха разногласията между двамата лидери.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За климатичните промени и величието


Доналд Тръмп, президент на САЩ, към американците
Еманюел Макрон, президент на Франция, към американците
22%
гласували: 302
78%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

1 юни 2017 

Доналд Тръмп обяви, че оттегля САЩ от Парижкото споразумение за климата.


Има ли спасение за българското село

Могат ли българските села да оцелеят? От безлюдни места за напускане да се превърнат в предпочитани пред бетонните градски квартали места за живеене?