КРЪСТОСАН ОГЪН

Опасна ли е Русия за България?

Във всички изказвания на Столтенберг, на всички стратези, на всички срещи на върха Русия се сочи като основна заплаха за НАТО. Но не допуснах флотилията в Черно море и понесох доста упреци от колегите в НАТО. В доктрината ни, ако стане война, ние ще се бием на страната на НАТО, а руските ракети ще са насочени към България, затова в нашите доктрини участваме като част от общото. Държим на прагматичните отношения с Русия и говорих с Алексис Ципрас догодина при нашето председателство да се постави и въпросът за падане на санкциите срещу Русия.
- Бойко Борисов, премиер на България, лидер на ГЕРБ -
Не разглеждам Русия като сериозна заплаха за сигурността ни. Много българи няма как да забравят приноса на Русия за освобождението на България. Това не значи, че в един или друг момент България и Русия няма да имат разминавания или сблъсъци за политически интереси. Факт е, че ЕС и НАТО имат сериозен проблем с Русия относно Крим, но преминаването на границите, когато едва ли не всичко става истерично и не се води диалог, е вредно за интересите на ЕС, в това число и на България. Важното е да се води диалог с Русия, винаги съм бил за политически диалог. - Сергей Станишев, председател на ПЕС, бивш премиер на България -

21%
гласували: 180
79%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

4 май 2017

Парламентът гласува кабинетът "Борисов 3".


Мадрид ще суспендира автономията на Каталуния

Испанското правителство ще задейства процеса за поемане на контрол върху Каталуния. Лидерът на Каталуния обяви, че ще бъде обявена пълна независимост.