КРЪСТОСАН ОГЪН

Опасна ли е Русия за България?

Във всички изказвания на Столтенберг, на всички стратези, на всички срещи на върха Русия се сочи като основна заплаха за НАТО. Но не допуснах флотилията в Черно море и понесох доста упреци от колегите в НАТО. В доктрината ни, ако стане война, ние ще се бием на страната на НАТО, а руските ракети ще са насочени към България, затова в нашите доктрини участваме като част от общото. Държим на прагматичните отношения с Русия и говорих с Алексис Ципрас догодина при нашето председателство да се постави и въпросът за падане на санкциите срещу Русия.
- Бойко Борисов, премиер на България, лидер на ГЕРБ -
Не разглеждам Русия като сериозна заплаха за сигурността ни. Много българи няма как да забравят приноса на Русия за освобождението на България. Това не значи, че в един или друг момент България и Русия няма да имат разминавания или сблъсъци за политически интереси. Факт е, че ЕС и НАТО имат сериозен проблем с Русия относно Крим, но преминаването на границите, когато едва ли не всичко става истерично и не се води диалог, е вредно за интересите на ЕС, в това число и на България. Важното е да се води диалог с Русия, винаги съм бил за политически диалог. - Сергей Станишев, председател на ПЕС, бивш премиер на България -

21%
гласували: 201
79%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

25 януари 2018

Не мина исканият от БСП вот на недоверие към правителството. „За“ гласуваха 103 народни представители, „против“ – 131, „въздържал се“ - 0.


Има ли разлика между Валери Жаблянов и Георги Марков

Валери Жаблянов беше отстранен от зам.-председателския пост в НС, след като си позволи остри изказвания, които той и БСП маскираха като лично мнение.