КРЪСТОСАН ОГЪН

За гласуването на СЕТА в Европарламента

Искаме поименно списъка на българските предатели, подкрепили това споразумение. От чие име тези български евродепутати гласуваха "за", кой от българския народ ги упълномощи. Ако БСП има достатъчно сили в следващия парламент като брой депутати, ще блокираме ратификацията на това споразумение. Няма никакви съмнения в това, че лидерът на ПЕС Сергей Станишев е сгрешил като е гласувал за СЕТА, както твърди самият той.
- Корнелия Нинова
председател на БСП -
За истината, г-жо Лъжа, е време! За тази истина, която умело се опитахте да прикриете със странна пресконференция, на която заявихте, че лидерът на ПЕС много се е объркал в гласуването. Дали имате обяснение на факта, че може би Станишев не само не се е объркал, но вероятно не се е объркал и Джани Питела, който пък е шеф на групата на европейските социалисти в ЕП. Ред е на това поредно обяснение, че ще ги мъмрите и ще ги накажете до стената с вдигнати ръце. - Десислава Атанасова
ГЕРБ -

72%
гласували: 426
28%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

Европейският парламент е единственият орган на ЕС, чиито членове биват пряко избирани, и една от най-големите демократични асамблеи в света. Неговите 751 членове представляват 500 милиона жители на ЕС. Те се избират веднъж на пет години от гласоподавателите в 28 държави-членки.


Роботи ще ”заемат” 800 млн. работни места след 20 г.

Към 2030 година 800 милиона работни места ще бъдат изместени от роботите и професионалният път за много хора ще се промени.