Нов смъртен случай на родилка в ”Шейново”

35-годишна родилка е починала в болница "Шейново" в понеделник сутринта. Според лекарите при постъпването си в болницата жената е развила "остър белодробен инцидент". Бебето е родено живо след извършено спешно цезарово сечение.

Обратно в новината

Коментари - Нов смъртен случай на родилка в ”Шейново” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

коя дата сме днес,та пускате статия с такова заглавие.Чудите се как да впечатлите читателите и хоп с трагично заглавие,а като се прочете статията се оказва,че е миналогодишна.Що за подигравка със съдбите на хората.

това е нечовешко отношение-да врущат хора с болки,да не говорим когато става вупрос за родилка.трябва да има наказани..... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

няма родилка, която да е починала защото има контракции!!!!! контракциите не са причина за смарт или за какавто и да е било белодробен инцидент, а бременността! факт е че бременността е може би наи-честата причина за смарт на жените в детеродна вазраст.. бременността е риск за живота. колкото и чудно да звучи, защото може да доведе до хъпертонична криза сас кравоизливи в мозака, до тромбоза, до емболя и до смарт непример... и на запад кадето са "добрите лекари" се изпращат родилки отново в кащи ако не е настапило още реждането. това е нормална практика... ако жената е получила белодробна емболя например и да я бяха приели и да беше в кащи е имала еднакав шанс да оживее или да умре, защото от тежка двустранна беолодробна емболя се умира и то барзо, даже и да си в болница, даже и всички да реагират навреме и адекватно... яд ме е на глупавите и неакадарни юрналисти, които чакат само да раздухат някоя сензаця, без да са се информирали и без даразбират каквото и да е от медицина!!! в момента зелта е да се раздуха лов на вещици, за да се отклони вниманието на хората от по наболели теми... другата страна на вапроса е, че морала на лекарите се е променил.... но и пациентите сащо.. колко са хората които имат някаква елементарна обща и здравна култура? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

убийци на човешки животи...

Безкрайно съм разочарована от мненията,които са публикувани тук!Изумява ме това,колко прост е българсия народ и колко малко цени докторската помощ!Всички вие сте хора,които не заслужават да бъдат лекувани и не заслужават грижите на квалифициран персонал от учени хора с дългогодишен стаж!!!!Жалко!Нито един читав и държащ на себе си лекар няма желание да работи в България, и за съжаление ВСИЧКИ ВИЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ ДА БЪДЕТЕ ОБГРИЖВАНИ ОТ ТОЛКОВА КВАЛИФИЦИРАН ПЕРСОНАЛ,КАКЪВТО РАБОТИ В "ШЕЙНОВО"!!!!!Казвам го от позицията на лекар и на майка,родила в Шейново!!!

тъй като за пореден път няма да има наказани доктори, нека обществото ги накаже.. какво ще стане ако нито една родилка не отиде повече да ражда в Шейново?от къде ще си намерят пари за заплатите ... хайде хора нека покажем, че не може да обиват безнаказано родилките!!!

просто на някой от потърпевшите и роднините трябва да му писне и да пръсне черепа на някоймръсник в бяла престилка,и така лека по лека нещата ще си дойдат на мястото!

просто няма да останата доктори. Всички ще се изпокрият от страх някой да не се саморазправи с тях. В резултат на това обаче хората ще изпукат...

Хора каквото и да се търси и да се прави,жената си е отишла и няма да се върне за съжаление.А изродите са си живи и здрави,каквото и да им с направи ще е малко.Те не заслужават да живеят.

Ужас! Нямам думи просто! Не мога да си обясня как се получи така, че нещо толкова естествено като бременност и раждане в нашата държава изведнъж се оказа супер опасно и рисково състояние. Тия лекари, ако за една родилка не могат да се погрижат достатъчно компетентно, кви доктори са изобщо, бе???? Да не дава Господ човек да има нужда от доктор в Бг!

Аз пък нямах разкритие и благодарение на лекарите от Майчин дом родих благополучно и без операция.

"Шейново"е крайно време да го затворят - това е касапница пълна с търгаши... Аз си платих за екипа, но въпреки това отношението беше ужасно, анестезиологът псуваше, защото трябвало да го вдигнат през нощта за 34 или 36 лв., никой не комуникираше с мен - единствено докторът, никой не ме питаше как съм, гледаха си филмчета...Точно след раждането получих усложнения и видях какво означава хората около теб да не знаят какво да правят... Благодарение на Бог съм жива... Няма да коментирам отношението и по време на самата бременност... Лекарите поемат нимоверно много родилки и дежурства... за повече пари и не могат да проследят нормално отделния случай... Нека да дадат имената на лекарите,направили секцио на 2те починали момичета! Да се направи проверка и да се види кой, как и за колко всъщност работи... Не може един лекар да кара денонощни смени до безкрай... Не може да се връща жена, която е с контракции... Не може млади и здрави жени да си отиват, защото ... нямам думи...

Точно, приемат пациенти за повече пари и не ги интересува как ни лекуват и какво правят. Ако ги интересуаха- нямаше да ми губят документи или пък нямаше да ми поставят диагнози на детето, които са фалшиви, за да ме накажела, че съм поискала направление. Нямам думи.....

Господа медицино-практикуващи, замислете се едно нещо - рано или късно и вие ще попаднете във вашата лекарска система, тогава дупе да ви е яко. И вие сте хора!

хора, ама с връзки.

bira_more

Там е работата че ние без вас - можем. Някои като мен стават програмисти, други - отиват да са добри лекари някъде другаде. Е някои от нас, без вас не могат - и виждаме добре ефекта от труда им.

Да, ама и вие сте човеци, сиреч не сте безсмъртни и до лекар опирате

Като можете без нас, пациентите, т.е. клиентите, защо аджеба е тази канска борба срещу всяка форма на алтернативно лечение??? Защо медицинското съсловие пречи всячески и ние да станем независими от докторите?

Раждането в Шейново е кошмар, дори, когато си платиш, вярвай ми! Отношението на персонала към раждащите, дори платили за избор на екип, е като към някакви отрепки, обиди, ругатни и прочее. Истината е, че всяка жена, избрала да ражда в БГ рискува много!!! Някои от лекарите в Шейново не са добре с психиката, вярно е, че работата им е стресираща, но какво правят там? И аз какво съм виновна, че работят за малко пари? Лично аз, след това, което видях в тази "болница", изобщо не съм учудена от смъртните случаи.

Мисля, че е време народа да прогледне и не да пише по форумите, а пред парламента да се събират по 100 души на протеста в памет на Даяна...само като си спомним какво стана в Катуница заради един убит...А, колко са те в Шейново?!?!?!

само с мислене нищо не става, изборите минаха преди месец, и на тях "народа" доказа че няма грам мозък тоест колкото и да мисли нищо добро не може да измисли!

не е така - има разлика. В Катуница случая беше наглост. Докато по АГ отделенията става дума за берзарзличие. Тъй като безразличието ни обгражда обаче от всякъде хората го възприемат за нормално.

На три мои познати бебетата са умрели в Шейново при раждането - и трите са млади жени, здрави, богати, в отлични условия, постъпват за раждане на доносено бебе и излизат с трупче. И то при положение че са платили много пари уж за да получат грижи. Аз си родих децата в Майчин дом, един лев не съм дала, и получих великолепно отношение, само най-добри впечатления имам от лекарите там.

директора да си подаде оставката .колко смартни случаи има вече там?? а лекарите под садебна отговорност за немарливост некадарност и умишлена смарт. тия изроди лекарите да нямат договор на мартва родилка 1000 еу бре??изтребихте маиките бе уроди а не лекари .

една тужна дурява! една непрокопсана сган,това сме ние! тужно ми е,страдам за това момиче и семиството и,даи боже щастие за децата и ! но се надявам ако някои е виновен :да буде наказан жестоко!,, *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Връщали са я, за да се сети да плати, въпреки, че е рискова родилка! Бог да я прости и да съди тези, които са допринесли за това развитие на събитията, защото в БГ съд няма! Съболезнования за близките!

В Майчин дом това не се случва - има ли разкритие, дори да е малко, приемат родилката и я слагат в предродилна зала, на монитор който следи състоянието на бебето. Никой не говори за пари, никой не ти иска пари. През 10 минути я преглеждат как върви разкритието, в някакъв момент я включват на система, за да могат бързо да реагират в случай на нужда. Затова няма умрели в Майчин дом - най-тежките случаи пращат там, и лекарите се борят до последно за всеки. Защо изобщо се занимавате с търгашите от Шейново?

Досега се питахме на чия страна е властта и защо министерството вечно се прави на умряла лисица!Е ясно е на коя-на страната на УБИЙЦИТЕ с престилки и РЕКЕТЬОРИТЕ с "титла" лекар. Въпросът е ДОКОГА ще ги търпим(защото повече от ясно е, че няма справедливост и нормално медицинско обслужване за нас) и дагога да те убият в България(все едно дали чрез "медицина" или по друг начин) и ще продължат спокойно да си живеят. . .

д Бойко каза дайте им повече пари за да не се корумпират.... Но на катаджии и др. държ. служители. На лекарите не за да работят на цве три места ,защото не достигат все повече и повече .Е как тогава след 24 32 часово прескачане от едно място на друго няма да са раздразнителни и неучтиви и как да не допускат грешки .Но ако всеки лекар остане дори за месец на едно работно място системата ще се срине.ЗАТОВА УПОЕНИЯТ ШЕ ЧАКА 1 ЧАС НА МАСАТ А,АЛЕКАРЯ ЩЕ ГЛЕДА АМБУЛАТОРИЯ.Ако печелеше достатъчно от 1 раб. място нямаше да ходи на друго...,но от това държавата има интерес.

Така стана,че ако нямаш познати във здравната система,или не си платиш си пътник,Преди две години жена ми когато постъпи във Света София,тъй наречената Тина киркова,Понеже не си платихме за екип,и то не беше връщане и размотаване,накрая със страшни болки я приеха,и цял ден я мъчиха във коридора до вечерта,Добре че намерихме връзки от военна болница да им се обадят да да и обърнат внимание,иначе трагедия.Както каза един по нагоре човек,Не си ли платиш си пътник.а откъде да ги намериш теч 1200лв тях това не ги интересува за да ти обърнат внимание.

Винаги лекарската професия си е била - БИЗНЕС, но по време на развития социализъм ЦК на БКП си въобрази, че ще направи популистко народно /ама за наши хора/, здравеопазване. Тази беда сега виси, като воденичен камък на всички правителства от 1989 год. насам.

С Т И Г А А ААААА ВЕЧЕЕЕЕЕ!!!!!!! Докога ще убиват децата ни разни некадаръници?!:(((( Къде е здравния министър!!!!!!!!

После се чудят защо ги бият.

ДА ВИ ПРИПОМНЯ,ЧЕ ДО ПРЕДИ 120 Г В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИМАЛО ЛЕКАРИ ВЪОБЩЕ ПО ВРЕМЕ НА ТУРСКОТО РОБСТВО В ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ. Това се учи и по история,и по история на медицината по света и у нас .Проверете от гока имаме ВУЗове и Медицински университети. Ако турските роми,които се размножават най-много - с по 10-25 деца продължават само да консумират от всичко,но да не изпълняват задължения за осигуровки и данъци,ще се стигне до нова катастрофа във всичко ,както всичко е било изостанало през робството по тяхна вина -консумират,но не работят и отнемат условията за развитие и живот /въпроса с вината за изостаналостта през османската империя е разгледан в уикипедията/

Скрий се със смеховторния си коментар! Няма такова животно като "турски роми", както няма НИЩО общо между турци и роми.

Вярно е, че няма такива, но ако се абстрахираме от това твърденив, то всичко друго казано от човека е вярно!

"турските роми" са с по 35-45 деца средно на килограм живо тегло

А "българските роми" с по-малко ли са??

Е, всеки път ли Цветанов ще ви е виновен,сякаш той им беше сложил вулгарните и цинични думи в гнусните им усти.Тогава малоумниците скочиха срещу него,явно страхувайки се за собствената си гузна съвест.мене не ме е страх дали ме подслушват,защото съм чист и почтен човек.Та сега си берете плодовете от безхаберието,некомпетентността и садизма на бг "лекарите".Че да не вземете пак да настръхнете с/у Цветанов,ако реши да си свърши работата.Българите и казана...Не знаете какво искате,едва ли има по-объркани малоумници по света.

Прав си за съжаление, българите наистина сме уникално непоследователни - когато стана скандалът с подслушаните лекари, тогава всички скочиха от възмущение, каква полицейска държава сме били, а наглостта и цинизма не направиха почти никакво впечатление. За това разбира се имат принос и продажните медии, които непрекъснато си търсят господар и благодетел. Последствията и сега и в бъдеще ще си ги понасяме всички.

МНооого си прав!

Докога български жени ще умират при раждане всяка седмица за починала родилка ! Как ще преживеят родителите и трагедията и съпруга и. Некадърни бездушни лекари и да им платиш все им е тая. Просто нямам думи, явно няма болница в България която да може да отиде жена спокойно да ражда и да не се страува .

Нека почива в мир :( съболезнования на близките. За голямо съжаление това е родната действителност, а отношението на докторите към пациентите е просто отвратително...пожелавам си само да сме здрави...

КОЛКО ЖЕНИ ТРЯБВА ДА ПОЧИНАТ В ТАЯ СКАПАНА БОЛНИЦА ПРИ ТИЯ НЕДОУЧЕНИ ДОКТОРИ

НАПРАВО СЪМ В ШОК!!!ДОКОГА ЩЕ УМИРАТ ДЕЦАТА НИ,РОДИТЕЛИТЕ НИ?ЦЯЛАТА ЗДРАВНА СИСТЕМА Е ПОРОЧНА.НАВСЯКЪДЕ СЕ ШИРИ КОРУПЦИЯ.ЗНАМ ЗА ТАКИВА СЛУЧАИ,ЧЕ ЩЕ ВИ НАСТРЪХНАТ КОСИТЕ! НО ПРЕДИ ДА СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ БОЛНИЦИТЕ,ДА СЕ ВИДИ ДОБОЛНИЧНАТА ПОМОЩ И Т.НАР.ЛИЧНИ ЛЕКАРИ.КОЛКОТО И ДА ЗВУЧЕ НЕВЕРОЯТНО И ТАМ ИМА КОРУПЦИЯ.ВИЖДАЛ СЪМ КАК ПАЦИЕНТ"ЧЕРПИ" С БАНКНОТА ЛЕКАРЯ КОЙТО МУ Е ИЗДАЛ БОЛНИЧЕН БЕЗ ДА Е БОЛЕН.И ВЪПРОСНАТА ПОТРЕБИТЕЛСКА ТАКСА Е ПОДОБЕН ВИД,ЗАЩОТО ДЖИПИТО НЕ ИЗДАВА КАСОВА БЕЛЕЖКА.ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА МЕДИЦИНСКИТЕ КОИТО ПИШЕ ЗА 30 СЕК. И ТИ ВЗИМА 15-20 лв.без да те прегледа,а само пита:Има ли ти нещо или здрав ли си?

Уважавам изключително лекарите, но явно без присъди и наказания няма как да стане. Да, заплатите са ниски на база тези в ЕС, но ... тук е така, а никой не е спиран да работи в чужбина. Това брутално отношение спрямо пациентите е абсурдно. За парите не издават и документи - краде се. Така е в цялата страна. Богоизбраните се лекуват в чужбина или 2-3 болници, които са само за избрани. Изнудват се хората за пари, но то и ответна реакция ще има.

изказване ...В чужбина също има проблеми -и относно намирането на работа от кадърните лекари,защото има болници в ЕС,САЩ и Канада,в които до 90% от персонала е азиатци /Пакистан и Индия произвеждат много лекари -на всеки 1000 души тяхно население -по 1 лекар произвеждат,а тук -на 3000 души-1/с по-ниски квалификации/ те работят по стандарти отпреди 10-20 години/ и двойно по-високи заплати ,и с мрежа се съкращават европейци,американци ,много от които са в гроба от насилие/от азиатци/ и нарочни катастрофи ,и все повече пациенти не биват лекувани по стандратите ,заради което има много висока смъртност в болниците в ЕС и се чака много -4 часа пред спешни отделения и 2-16 седмици за час при ОПЛ,които пак са ациатци ,най-често. В Канада вече е въведена квота от 40% за чужди лекари напр напористи иранци ,в която и да е болница или звено

Защо тези хора се натискат да отидат точно в Шейново, като ги връщат толкова пъти? Има толкова други болници в София, родилки от никъде не връщат, направление и т.н. документи се попълват на место.... Раждала съм 2 пъти в Майчин дом и не съм видяла никого да връщат. Ако е почнало разкритие - приемат те и те наблюдават, а не те пращат да се разхождаш както в Шейново. Няма значение дали си българка или циганка. В Майчин дом отношението на целия персонал е нормално е човешко. Това съм видяла с очите си

щото Шейново е на пъпа на София... селският ни манталитет подсказва, че колкото е повече в центъра, толкова по-добре...

Преди повече от година се запознах чрез един сайт за запознанства с лекарка от шейново. на първата среща, когато говорихме за заплащания в системата и т.н., тя ми каза, че разботи само за пари. Стана ми отвратително. Жената беше от някакво пернишко село, завършила на две на три, предположително, и сега си иска парите за нощните смени. Вярно, че лекарския труд е ниско заплатен, но и останалите българи не получават много пари. Защо болниците трябва да се превръщат в кланици?

Повечето доктори в Бг са убийци! И трябва да бъдат санкционирани не с административни мерки евентуално, а директно със затвор! Кой друг не носи отговорност ако причини смърт?!

Не си ли платиш ПЪТУВАШ

И да платиш,гаранция никой не ти дава.Те са си некъдърни и безсърдечни..толкова си могат.Проблемът не е само в парите,просто не си разбират работата.

Абсолютно! До това ни доведоха управляващите (и алчните доктори, забравили Хипократовата клетва) - докторите с ниски заплати, измислени клинични пътеки и шарко - парко, иначе - смърт ....

Замисли се малко и пак прецени дали пък ЦЦ не беше прав с аферата със СРС-тата в болницата в ГО. И докторите в Парламента дето скочиха като един да защитават докторите-убийци. Нали са им колеги. Е, не всички де, тия от ГЕРБ застанаха ан страната на ЦЦ. Така че нека този път да потърсим виновниците там,където наистина са. Иначе следващия път ти самият може да станеш жертва на доктор-убиец.

ДОКОГА ще търпим такова безобразие и безхаберие на тези зверове в бели престилки?Как ще изпратят бременна жена да се разхожда в този студ в двора на б-цата и то с разкритие.Такива безобразия нямаше преди,нали и тогава раждахме?!Тези доктори-целият им екип -да ги изпратят в затвора,без съд и присъда!!!

ако се разчита на свободен избор на болнично заведение ,извършено от пациента, е възможно ВСИЧКИ ДА СЕ НАСОЧАТ КЪМ ЕДНИ ЗАВЕДЕНИЯ,КОИТО СА ПРЕТОВАРЕНИ С ПАЦИЕНТИ И НЯМАТ ЛЕГЛА,А ДРУГИ -БЕЗ ПАЦИЕНТИ,А ПРЕДИ ИМАШЕ РАЙОНИРАНЕ,СЕГА БИ МОГЛО ДА ИМА ИНФОРМАЦИЯ КЪДЕ ИМА СВОБОДНИ ЛЕГЛА,И КЪДЕ -НЕ,защото не можеш да идгониш раждащата на двора,в такъв случай по-приемливо е да почака тази без достатъчно разкритие /факта,че контракции са започнали на 19 -ти означава или ЛАТЕНТНА ФАЗА НА РАЖДАНЕТО БЕЗ ЕФЕКТИВНО ПРОГРЕСИРАЩО РАЗКРИТЕ ,ИЛИ ЦЕФАЛОПЕЛВИЧНА ДИСПРОПОРЦИЯ ИЛИИ ДРУГО ,но в ЮАр всяко раждане трябва да завърши по един от методите -вагинално или секцио до 24 часа от първата ефективна контракция. В БЪЛГАРИЯ ДО ПРЕДИ 120 ГОДИНИ НЕ Е ЛЕКАРИ -АКУШЕРИ И ГИНЕКОЛОЗИ ,ВЪОБЩЕ ЛЕКАРИ НЕ Е ИМАЛО ,БИЛО Е ТУРСКО РОБСТВО БЕЗ ЛЕКАРИ !!!!!!!!!!!!!

bira_more

При недостатъчно разкритие има избор - жената да ходи, или да се мине към операция. А за съжаление при амниотична тромбоза - лечение няма.

Приказвам аз за докторите-убийци, ама кой да слуша. И този път пак няма нито СРС-та, нито някаква намеса на ЦЦ. Но не са могли да поикрият случая. Това, дето се случи в ГО дето искаха "да давят бебето в кофата" не е нито изолиран случай, нито случаен инцидент. Това е масовата практика - некадърност, търгашество, лекарски грешки, покриване на случаите. И ако не бяха там СРС-тата, така и нямаше да разберем какво е станало. камерите им пречели на докторите. Сигурно им пречат - не могат да си правят далаверите, пък и с камерите се осъществява обективен контрол - който е сгафил няма как да се измъкне. Ха сега да видим ония мушмуроси в Парламента какви ще ги приказват. Да видим дали и лекарския съюз как за пореден път ще защитава докторите-убийци.

той ЛС каква му е друга работата, нали трябва да си защити подопечните престъпници...

Схемата сработи - настройват народа с/у лекарите, а мутро-политико-бизнесмените гледат отстрани. Системата е пред разпад, а надора се самоизбива.

КЪМ ПОСОКА -БОГАТА ДЪРЖАВА .В БЕДНИТЕ ДЪРЖАВИ Е ТАКА -ВИСАК ОБЩА СМЪРТНОСТ,ВИСОКА СМЪРТНОСТ В МАЙЧИНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ! НАД 50% ОТ БВП СЕ КРАДЕ ОТ РОМИ -КУХИ РОМСКИ ФИРМИ ИЗТОЧИЛИ 9 МЛРДА ОТ ЗАНЪЦИТЕ,А ДРУГИ ВЗЕЛИ ЛОШИ КРЕДИТИ ЗА 8 МЛРДА ЗА ЕДНА ГОДИНА,И ОЩЕ 25% ОТИВАТ ЗА ПОМОЩИ НА МНОГОРАЖДАЩИТЕ РОМИ,КОИТО НЕ РАБОТЯТ,А СЕ РАЗМНОЖАВАТ И КОНСУМИРАТ,КРАДАТ И ДОРИ УБИВАТ ЖЕРТВИТЕ СИ ПРИ ОБИРИ .ПОМОЩИТЕ ЗА РОМИТЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ С ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ВСЯКА ГОДИНА,НО ОБРАТЕН ПРИНОС НЯМА И ,АКО ТАКА ПРОДЪЛЖИ НИКОГА НЯМА ДА ИМА

Търсете отговорност от лекарите, наблюдавали бременността. Проверете анализите, които са и правени. Жалко, че все още министрите-специалисти (ендокринолог и гинеколог) дума не обелват, че проблемите при бременните и техните бъдещи деца са свързани с дефицит на йод, за което говори СЗО. В случая с тази жена - проблемно първо раждане, смърт по време на второто, а появилото се дете е с малформации...

ДОСТЪПНАТА И БЕЗПЛАТНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ В ТОЧКАТА НА КОНСУМАЦИЯ НА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ ,СЕ ФИНАНСИРА ОТ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ И ДАНЪЦИ,КОИТО СА ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ВСЕКИ ИНДИВИД ! ТОВА ГО ЗНАЕ ВСЕКИ ЦИВИЛИЗОВАН ИНДИВИД И ИЗПЪЛНЯВА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ ЗА ТРУД,ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ. А ТУК ИМАМЕ ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО,КОЕТО НЕ ИЗПЪЛНЯВА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ ПО ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА ЗА ТРУД ,ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ, А ТОВА НАМАЛЯВА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И ДЪРЖАВАТА.ПО СЗО ОБЩОДОСТЪПНАТА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ Е СПОРЕД ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ОБЩЕСТВОТО ПРИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО УЧАСТИЕ ВЪВ ФИНАНСИРАНЕТО Й НА ВСЕКИ ИНДИВИД ОТ ОБЩЕСТВОТО-СОЛИДАРНОСТ.ИМАМЕ МНОГО РОМИ-90% ОТ РОМИТЕ,КОИТО САМО КОНСУМИРАТ ,КОНСУМИРАТ НАД 70% ОТ РЕСУРСА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО,НО НАД 90% ОТ РОМИТЕ НЕ СИ ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ЗА ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ И ДАНЪЦИ. Какво не ви е ясно още?!

Може и смислени неща да пишеш, но с тези крещящи главни букви направо не ми се четеш! Та не знам дали на накой нещо ще изясниш по този начин. Просто спри да крещиш!!!

Не зная какъв лекар си , но пишеш ужасно неграмотно не само граматически, но и стилистически.

ПРЕДЛАГАМ ЦЕЛИЯ ЕКИП, КОЙТО Е БИЛ ДЕЖУРЕН НА 20 НОЕМВРИ ДА БЪДЕ УВОЛНЕН ДИСЦИПЛИНАРНО БЕЗ ПРАВО ДА УПРАЖНЯВА ДОКТОРСКА И СЕСТРИНСКА ПРОФЕСИЯ ПОНЕ 2 ГОДИНИ. ДА ВИДИМ ДАЛИ КОЛЕГИТЕ ИМ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА СПОРЕД ХИПОКРАТОВАТА КЛЕТВА.

Може би най-точния коментар.

Напълно съм съгласна

Подкрепям!

ТОВА Е МАЛКО!! ЗАТВОР ЗА ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО - ТОВА Е ЗА ТЯХ. КЪДЕ Е МАЛОУМНИЯ ЗДРАВЕН МИНИСТЪР? НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА ЗАТЕГНЕ ПРИМКАТА НА ТЕЗИ УБИЙЦИ? САМО ПАРИ ИСКАТ....

Съд и затвор - доживотен!!

РАН -ЪТ

оправдание ли си търсиш?

Сетих се за един стар комунистически лозунг: Да не оставим пациент да умре без лекарска помощ

трябва много грехове да съм имал в предишния си живот, за да се родя българин, ужасно е....срамувам се, най-лошото е че не чувствам нищо, нито съжаление нито болка, нито радост, празен съм, това ме плаши, сякаш вампирясвам.....май е това е края

Всичко, което става е в действителност в реда на нещата. Просто сме в края на стария свят! Той се руши от доста време, сега се сгромолясва, с него и тези институции, правителства, болници, данъчни институции, социални, образователни и всякакви системи. Всичко се сгромолясва - нека. Да си отиде старият жесток свят - да идва новия - на повече човечност, търпимост вяра и любов!

Напълно е възможно да се случи такова нещо, този случай няма нищо общо с този на Даяна. Все пак,като са знаели,че е имала проблеми с 1-вата бременност е трябвало и те по-отговорно да постъпят,като например един лекар да я следи и накрая тоя да присъства на раждането. Ромите нямат пролеми с ражданията, а сами в къщи си раждат,просто всичко си е до организъм. Не ме разбирайте погрешно не заставам на страната на лекарите, а просто казвам,че двата случая нямат нищо общо.

Този път, за разлика от случаят на бедното 19-годишно момиче, може и наистина да не са виновни, ако е направила белодробна емболия, случва се, макар в кръвообращението да попадна околоплодно водо и тогава лекарите са безсилни. Но пък кой знае изобщо за какво иде реч!

Абе какво емболия, бе хора? Оставили са и парче от матката, тази грешка не допуска дори и начинаещ гинеколог. Просто не си е платила!