Вдигат пенсионната възраст с 1 г. от януари?

Заместник финансовият министър Владислав Горанов обяви в парламента твърдото намерение на финансовото министерство да се повиши с една година възрастта за пенсиониране и на мъжете, и жените от 1 януари 2012 година.

Обратно в новината

Коментари - Вдигат пенсионната възраст с 1 г. от януари? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имам познат, който срещу 500 лв. е станал "инвалид" с пенсия от ТЕЛК на 50 г., а в същност си е здрав и прав и се хили на мизерниците, които ще опъват "каиша"до 65 г. Кога ще "изтърбушите" Авгиевите обори на ТЕЛК и НЕЛК??

който е тръгнал срещу тези които ви качиха на власт и ги няма да се продажн.радвате на грабежа дълго време ИЗЕДНИЦИ.

Г-н Горанов, искайте да Ви махнат снимката до плагиата Величко Адамов. Тя е поставена пред сградата на Колежа по икономика и управление в гр. Свищов.

Тези, които са най-недоволни, са хора пред пенсиониране. Тези, които имат 10-15 години до пенсия също ще платят сметката. Ако не платят сметката те, ще я платят младите. Хайде сега избирайте....

От приятел навън знам, че след 5 години официална работа в бяла страна ви дават ако искате да спрете да работите 500евро или долара взависимост от валутата доживотна помощ тоест пенсия.Е за какво да се гърбя ТУК

Браво Дянков точно така!! Дигай пенсионната възраст, режи парите за всичко, стягай хомота на простия българин!! Най добрия финансов министър, които сме имали последните 22 години!!! Народът те подкрепи на последните избори, а сега му изпий кръвчицата!!

Тези министърчетап и разни съветващи ги чиновничета забравят,че ние ПЛАЩАМЕ. Ние сме техните РАБОТОДАТЕЛИ. Ами да ги Уволним А ББ, дето се прави на бащица мълчи като ..........

Г-н Горанов, това... "развитието на икономиката и плахата реформа в общественото осигуряване са основание за тази решителна и сериозна стъпка. " да не би да го разбрахте преди 3-4 дни? Защо не го обявихте една седмица преди изборите? И без това щяхте да загубите само 15-20хиляди гласа/както Вие смятате , че ще са засегнатите/и нямаше да даде кой знае какво отражение на изборната ви победа.

Имали трезво мислещи парламентаристи, със собствено мнение, в народното събрание, които са наясно, че сме парламентарна а не министерска държава? Дянков знае колко пари са в обръщение и подканва- купувайте.С какво?

г-да управници, България не е вашата царщина! ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ВЛАСТТА ПРИНАДЛЕЖИ НА НАРОДА И ПРОИЗТИЧА ОТ НАРОДА. Никакъв парламент, никакви министри и местни чиновници не стоят над народа, и никой не ви е дал неотменимо право на вас - няколко стотин души, да се разпореждате със съдбата на милиони, да се правите на Господ и да решавате от свое име и в своя полза въпросите за живота и смъртта на този народ! Играете си с огъня, господа управници, ще изгорите!!!

Нагласт и безочие. Горанов и Дянков явно не раждани от майки, за бащи да не говорим. НОИ се превръща в ненужна институция, защото не е в състояние да изплаща мижави пенсии.

не мога да разбера защо никой не задава въпроса къде са парите за пенсии,внасяни десетилетия наред от сегашните пенсионери ?????? изпапани са точно от тея червени боклуци,дето сега реват най силно! с всяко вдигане на пенсиите ще се вдига или стажа за пенсия,или годините,или осигуровките на сега работещите! вземи от единия джоб и сложи в другия !!!! ми то най добре да вземем работещите сами да даваме пенсии на майките и бащите си,поне ще знаем къде отиват парите (:

като си толкова отворен ела в армията или полицията бе... имаш избор ама едва ли ти стиска...

Това се казва некадърно управление.Като не правите работни места,за да имате приходи защо не си вземете парите от Вива венчерс за неудачната продажба на БТК между другото това е и престъпление ,а парите от БГА Балкан а ..............Колко много .И най вече намалете си заплатките че не може да си закопчаете костюмите в това министерство.

Това е отказ от пенсионна система! Колко хора ще покрият изискванията за пенсия? Идиотите да осигурят работа за младите за да има постъпления, защото другото е геноцид към собствения си народ!!! Естествено, че на 60 години не си нито умствено нито физически във формата като на 40 години. Особено след над 20 години анархия в държавата. Помислете как се чувстват хората, които на тази възраст трябва да работят на 50, 70 дори 100 км от дома си/защото работа има предимно в големита градове/.

Честито но новото НДСВ! Не е за смях. Мерзко, долно, гадно, лицемерно и подло решение. С парите, икономисани от отлагане на пенсионирането щели да увеличат минималните пенсии с 9 лева!? Целта е ясна - да се противопоставят бедните пенсионери на онези, които яко бъхтат да изкарат някой лев в повече и пълнят бездънната хазна. И ако случайно не се приеме това решение, измиват си ръцете, като Пилат Понтийски - видите ли, ние искахме да увеличим пенсиите, но ни попречиха. СРАМ и ПАДЕНИЕ на ГЕРБ! Чисто самоубийство - на изборите през 2013 - най-много 5-7% за ГЕРБ.

Остават ми 2 месеца до пенсия - до навършване на ш0 години. Направила съм си планове как ще живея след това . Чаках с нетърпение деня в който навършвам годините за пенсия и сега какво? Като гръм от ясно небе. Много съжалявам че гласувах за ГЕРБ на изборите. Но на протестите ще участвам. Не може да се върши такъв геноцид над българския народ. Това е гавра с поколението което изкара на гърба си целия преход. За какво сме Ви избрали за да мислите - не да убивате народа!

МОЛЯ М-ВО НА ФИНАНСИИТЕ ДА СЕ СЪОБРАЗИ С ФАКТА, ЧЕ АЗ И ТАКИВА КАТО МЕН, КОИТО ИМАТ 42 И ПОВЕЧЕ ГОДИНИ ТРУДОВ СТАЖ СМЕ КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ ДА СЕ УВЕЛИЧАВАТ САМО НАЙ НИСКИТЕ ПЕНСИИ, ЗАЩОТО КОГАТО НИЕ СМЕ СИ КЪСАЛИ ГЪЗОВЕТЕ ОТ РАБОТА ТЕЗИ ХОРА НЕ СА ПРАВИЛИ НИЩО, А СЕГА ИСКАТ ВИСОКИ ПЕНСИИ. ИЛИ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ ПЕНСИИТЕ НА ВСИЧКИ ИЛИ НЕ. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ НИЕ ЩЕ СТАЧКУВАМЕ. НЕ СМЕ РАБОТИЛИ ЗА ТОЯ ДЕТО ДУХА, А СЕГА ЛЕЖАЧИТЕ ДА ПОЛУЧАТ ЕДВА ЛИ НЕ КОЛКОТО НАС.

пенсиите, когато осигуровките бяха 35% от доходите, а дънъците върху доходите бяха прогресивни. Само че герберастите, подобно на всички престъпници, управляващи Бг след 1996 г. се грижат единствено и само за благополучието на олигархията и робовладелците. Защото ако вдигнат пенсионните осигуровки, ще бръкнат дълбоко първо в своите, на олигархията и особено на робовладелците джобове, тъй като ще се наложи да плащат много по-голям дял за осигуровките на работниците си и данъци върху доходите си. Затова е много по-лесно да стоварят цялата тежест на антибългарското им управление върху народа и най-уязвимата част от него, като рекетират цели поколения да доплащат за "неизпълнени" условия за пенсиониране или направо да лишат целия народ от право на достойни старини. Но не е луд този, който яде баницата.... Каквото повикали - такова се обадило. Искате капитализъм - ето ви го; искате да ви управлява олигархията, богаташите - ето ви резултата - бедност, мизерия, грабеж, безработица, разпродаване на националното богатство и геноцид.

Нали вземахте на изборите кой 50 лв , кой 100лв. Е, сега е време за равносметка - герберите ще си ги вземат обратно( неколкократно!).Защо ревете сега?

Иииии твоя коментар как ми прилича на положението в бившата ми фирма :) Уж имаме коледно парти, а след това 2-3 месеца получаваме половин заплата :)

Абе всеки ден имаше едни философи от ГЕРБ/щатно платени да пишат/днес ги няма.Те пишеха за комунягите ,за гоце и изобщо помияри.Днес мълчат като дупега.Де ги тези мердавци дето могат само да плюят,да ги питам какса техните родители.

Поне веднъж вместо само да прецаквате хората пред пенсия измислете повече отпуск за хората над 50. За един преглед в София им трябват два дни да висят по поликлиники и лаболатории. За плащане на данъци, такси също. Ремонтите си ги правят сами, защото нямат пари. Направете им поне отпуската минимум 28 дни по кодекс. Младите хора без работа ще се увеличат, защото и без това безработицата расте, а възрастните ще останат да работят. Пълна глупост и то за 15 лева повишение на пенсиите.

Трябваме им да им бачкаме, не искат ни издължат внесените пенсионни застраховки искат да умрем преди това! Просто НЯМА ДЪРЖАВА, това стана ЯСНО! Има някаква ХУНТА, която деребейства безнаказано!!!

Просто много си траем, не правим нищо, само работим и боледуваме "на крак". Внасяме пари в НОИ и не знаем къде са!

Аз се чудя и се мая защо, въобще, имаме куп "управляващи". Сигурно без тях нямаше да сме по-зле /ако има накъде/ А колко пара ще се икономиса...

Нямало пари в НОИ,откъде да дойдат та то не бяха привилегии, то не беше чудо .Ранно пенсиониране за всички от системата на МВР,за военните всички те на никумо не нужни ,персионални пенсии за бивши президенти,персионални пенсии за всички артисти и певци от които ни се втръсна да ги гледаме по телевизията.Като от всичко разбира нашия минъстър председател,това не го ли вижда?Не може, по точно не иска в една държава колкото един град ред да въдвори.До обяд едно -след обяд друго.

До кога моето поколение /48-54/ ще чака, няма да се пенсионира с почти 40 години стаж, ще изхранва циганите и социално-слабите, включително и нашите родители, които за щастие са по-здрави от нас и живеят по-дълго? А ние умираме много по-рано! Просто сме необходими, защото знаем, можем, образовани сме по времето на "гадния социализъм" и сме научени на лоялност и коректност и на малко пари!

Малоумници! Това ли са ви мерките?! Защо ни са толкова хиляди служители в МВР? Защо не спрете 20-те заплати на раннопенсиониращите се? Защо те се пенсионират толкова по-рано от другите? Защо държавните служители, включително и гореспоменатите не плащат своя дял от осигуровките? Може ли някой да ми отговори?

Защото ББ иЦв.Цв. ги е страх да реформират системата на МВР там и склададжийките са военизирани и ползват всички привилегии,страха от реформи блъска в недоимък всички ни.

По точно е че ако пипнат там не се знае какво ще излезе на яве за тях...Страх лозе пази...

И аз си мислех да работя една година за 4-та % на Младенов, но ще побързам да се пенсионирам. А после може пак да си работя. ХЕ.ХЕ...

Ехо-о-о-о-ох, Простсъюзите спите ли?! Боцкоооо, любимецът на народа, къде си?

Наистина, къде са профсъюзите? Да не са измрели от глад. ;)

заради манго които не е работил и един ден аз ше работя оше 1 година

министърчето Дянков си мисли, че като майка му още работи и всички други могат, но тя е директор с кола, не ползва градския транспорт и има подчинени, които работят вместо нея. Я да дойде на моето място като ИТ специалист, дето няма работно време и почивни дни, да се съревновава с 25 годишните, че тогава да я питам. Хората преди пенсия ги принуждават да напускат с някакви мизерни обезщетения и нямат никакъв шанс да си намерят работа. Така вместо да има полза от мен, ще висна и аз на борсата да чакам някакви мизерни помощи, колкото да не умра от глад. И това при положение, че години наред съм осигуравана на максимума. Трябва да се вдигне тавана на осигуровките и да се контролира сивата икономика. Сега държавата прилича на топлофикация, взима пари от който може, а останалите си гледат кефа. А може би топлофикация е взела модела от държавата...?

Изчадието имало майка??? Работела като директорка... на какво да не е в зоопарка или в централния..?!

Вярно е, че са те прекарали - кандидат-пенсионерко, майката на Дянков е един скромен и интелигентен човек, без такива "бонусчета". Върви при Станишев още дълго да те прекарват с глупости за Дянков. Браво на него-хер Флик е пич от класа.

Бясна съм! В България може ли човек да планира поне утрешния си ден.Остават ми 3 години до пенсия ,ще ми спрат прослужените години защото 39 години не съм лежала ,а пълнила хазната.При намаляване обема на работа първо мен ще изхвърлят на улицата / не роднините си /,а сега увеличават с още една година агонията на хиляди хора. Г-н Министър председател, осигурете работни места първо за младите и тогава си позволявайте да задържате хората в пенсионна възраст по дълго на работа. И Ваня права си ,това нашето робско поколение / свикнало първо да плати сметките си ,а после за каквото остане,ако остане/ е време да излезе на улицата и да протестира.Стига сме били толерантни и разбиращи!

За да вдигнат пенсиите с 9 лв. на вече пенсиониралите се, ще отнемем възможността на други да се пенсионират. Много умно. И то в момент, когато навсякъде ги намаляват. Изненадан бил Дянков, че много хора работят и след пенсионна възраст, Но може би работят за 4-те % на Младенов, ако ли пък не на работещите пенсионери да се отнеме пенсията та и те да работят за 4 процента. Не грее ли слънцето еднакво за всички? Пенсионерите ще работят, а тези без пенсия, ще взимат пари за безработица и др. соц помощи. Така по лесно ще напълним хазната. Браво Дянков! Ти верно си били отличник.

ПИТАМ КОГА СТАНАХА ЯСНИ СМЕТКИТЕ ЗА ПАРИТЕ СЕГА ИЛИ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ. ЗАЩО СКЪПИ ГРОБАРИ ИЗЛЪГАХТЕ ХОРАТА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ВАС И СЕГА ИМ Е-АХТЕ МАЙКАТА. ИСТИНАТА ЗА ГРОБАРСКАТА БАНДА ЛЪСНА С ПЪЛНА СИЛА СЕГА. С ЛЪЖИ С ИЗМАМИ И С НАСИЛИЕ ВИЕ СПЕЧЕЛИХТЕ ИЗБОРИТЕ, НО СЕГА СИ СПЕЧЕЛИХТЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ОМРАЗАТА И НЕНАВИСТТА НА ХОРАТА. ГРОБАРСКИЯТ ЕЛЕКТОРАТ ТВЪРДО СИ ОСТАВАТ РОМИТЕ И НЕОБРАЗОВАНИТЕ , ЗАЩОТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЩЕ РАБОТЯТ ЗА ДА СЕ ДАВА НА ТЯХ.

Денят е сив и скучен като плочник ; Нощта -- студена и с утро недобро ... Не знам дали всички вие, Колеги / Читатели, я знаете ... но съм сигурен, че и в някога-луксозните ваши обувки, процежда се бавно но сигурно вода . ........ Хей ! Хора ! Ще си вършим ли Работата ?! Наистина Нашата на Единствен Суверен ! Хайде тогава да видим какви са ни оценките за това което става, какви са ни идеите как да се подобри, колко сме, и т.н и т.н ... А вие, Дир.бг -- стига се плашункахте ! Станете Медията на наистина-България !!! (т.е. на Българ(к)ите )

Има ли тогава смисъл да се осигуряваме за пенсия, не виждам кой ще достигне тази възраст. Уволниха ме 5 месеца преди навършване на възраст за пенсия, след като съм работила 40 години. Аз лично спирам да плащам данъци, ток вода, парно и излизам на улицата да стачкувам.Крайно време е лидерите на Подкрепа и др. такива да си ходят и техните места се заемат от хора които ще защитават интересите на хората в пенсионна възраст.

Има ли тогава смисъл да се осигуряваме за пенсия, не виждам кой ще достигне тази възраст. Уволниха ме 5 месеца преди навършване на възраст за пенсия, след като съм работила 40 години. Аз лично спирам да плащам данъци, ток вода, парно и излизам на улицата да стачкувам.Крайно време е лидерите на Подкрепа и др. такива да си ходят и техните места се заемат от хора които ще защитават интересите на хората в пенсионна възраст.

Лична пенсионна сметка. Това е единствения изход Лична и поименна Това забравят да ни кажат, когато се сравняват с другите държави. Лична, собственна сметка и това. За солиданост - малка вноска в НОИ за да има за циганите и лентяите за хляб и останалото в ЛИЧНА СМЕТКА>

И тя ще ти изчезне, не ги вложили добре, загубили ги, ама не те са виновни! Всичко в мафиотската страна е пирамиди от които се облажват властимащите!!

Дяволска твар Как разорява народа подлата дяволска твар. Смята се висша порода бил е световен лихвар. //// Гнусната твар, дяволска твар, зъл и крадлив либерал. Някой в зори ще го гърми. Ще го пречука дали? //// Плюе по родна наука бясната дяволска твар. Гаври се с болните хора скверната дяволска твар! //// Гнусната твар, дяволска твар, зъл и крадлив либерал. Някой в зори ще го взриви. Ще го пречука нали!? //// Защо са дегенерати в властта, те ни смучат кръвта, те ни готвят смъртта! //// Мазен фасон, престъпен уклон и извращение- нагон. Гнусната твар, в кражбите цар, със МеВеФе господар. Някой с бензин ще го гори, до край ще го усмърти! Твар ще гори, хем ще пищи, бяло месо ще цвърти. Гнусната твар, дяволска твар, зъл и крадлив либерал!

Там, където се пенсионират по-късно, живеят средно със 7 - 10 години повече от българите ! Ако това неразумно решение го вземат така бързо без да дадат на хората възможност да планират своя живот, и тия, които сего са на власт, ще отидат при ония, предишните, за които гласуват само семейните им приближени и блюдолизци. Нещо повече, ще настане време българинът да изрази гнева си на някого, все едно кой ! А няма нищо по-жестоко от гнева на "кроткия" славянин ! Нищо добро не чакайте !

Никой - и от правителството и от уж независимите медии не показва истинската информация. В случая най-важна не е възрастта на пенсиониране, а средната продължителност на получаване на пенсия! Така ще стане ясно че и сега в България хората вземат пенсия 1-3 години и си отиват. А в Хоалндия, макар че се пенсионират по-късно получават пенсии 10-15 години. Изроди с изорди

Аз съм кандидат - пенсионер. Догодина щях да бъда пенсионер / по старата система/, имам 41 год трудов стаж, а сега по вашите предложения трябва да работя до 44 г. Моите родители починаха на 60 год възраст. Аз на работното си място ли трябва да почина. Съжалявам, че до сега съм ви подкрепяла - вие не мислите за хората, а мислите само за вашите собствени облаги. Изкарайте сивата икономика на светло и вземете парите, които не ви достигат за пенсиите на хората.Направете го така, че който има възможност нека да работи не до 63год, а доколкото иска, а за останалите да се пенсионират на 60год / за жените/ или ни осигурете работа на тази възраст, на която никой не ни иска на работа.

НАЙ-ПОТРЕСАВАЩИЯТ ФАКТ ОТ ТОВА ДЕЙСТВИЕ НА ДЯНКОВ И ПРАВИТЕЛСТВОТО КАТО ЦЯЛО, Е ОБСТОЯТЕЛСТВОТО, ЧЕ ПО НАЙ-ДОЛНИЯ И ПОДЪЛ НАЧИН ТЕ ИЗБЯГВАТ ВСЯКАКЪВ ДИАЛОГ И ЩЕ НАЛОЖАТ СВОЕТО РЕШЕНИЕ КАТО ТЕХНИ ДЕПУТАТИ ЩЕ ГО ВНЕСАТ ДИРЕКТНО В ПЛЕНАРНАТА ЗАЛА. НИКОЙ ЛИ НЕ ВИЖДА ПРЕД КАКВО Е ИЗПРАВЕН ЦЯЛ ЕДИН НАРОД - ИЗМАМА, ДЕМАГОГИЯ, ПОДЛОСТ, ЛИЦИМЕРИЕ И ЕДНА ОГРОМНА, ОГРОМНА ЛЪЖА. КАК ЛЪЖЕХА НАГЛО И БЕЗЦЕРЕМОННО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ, А СЕГА В ПРАВ ТЕКСТ НИ КАЗВАТ - ГЛЕДАЙТЕ СИ РАБОТАТА, ЩЕ СТАНЕ КАКТО НИЕ КАЖЕМ. СПИ НАРОДЕ, СПИ - КАКВО ЛИ ОЩЕ СА НИ ПРИГОТВИЛИ ТЕЗИ ПОДЛЕЦИ?

Денят сбъдваше своето предизборно обещание, всичко вървеше чудно, подредено, по книга. Когато Изневиделица Се появи Тя! Оная! Цикламената коза! Изписана и нагиздосана като опозиционна бюлетина! Мамка й козя опърничава! Дето най-дръзко се отдели от стадото, откубна се от всеобщия козарник, па затропка с копитца из държавата, па захвана играта навсякъде и никъде, покаже се-скрий се, като фантом някакъв, или сянка тук изскочи от някоя чекмедже, там навири рогца иззад ъгъла, после троп-троп в зала Универсиада, дзън-дзън в НДК И все звънка с тънкото си звънче дзън-дзън! Подигравателно, някак! Ужас! - К`ва е тая коза, бе Цецо! изръмжа Той гневен. - Не знам, шефе! Ние кози нямаме! Овцете са си по кошарите, шефе! рече Цецо. - Глей си овцете! За козата те питам! - Ама, шефе, аз не мога да отговарям за всички говеда в тая държава! проплака Цецо. - Аз как отговарям! Как! - Ти си велик, шефе!

Браво KGB, дойде ти акъла

- Ами, шефе, такова, един от наш`те активисти я видял да препуска по магистрала Люлин, друг да пасе край Тракия, трети докладва, че засякъл козата някъде по Струма, шефе - Аз за к`во ги строя тия магистрали!? За к`во си жертвам живота!? За к`во Ми побеля косата!? Не`кви кози да Ми ходят по магистралите! О! Каква наглост! простена драматично Той. - И в метрото се била качила, шефе - О, не! Спри! Спри! извика нараненото Му сърце. - С билетче, ама я изтървали, шефе, съжалявам, шефе - Ох, как ша съжаляваш! Веднага! Веднага! Ама веднага да я проследиш и заловиш! Лично! И да ми я доведеш! Обяви козата за национално издирване, затвори границите, коза да не може да прехвръкне! Ша Ма провокира тя Мене! Коза въртоглава! И като започна едно национално издирване

Всички пишем за пенсиите, а за 70% от заплатата и "бонусите"? Още щом видях Дянков при ББ, когато бяха парламентарните избори, разбрах, че нищо добро не ни очаква. Финансовият ни министър изобщо не е в час (затова си го изгониха от Америка) и за съжаление ще трябва да му "кусаме попарата". Той ще си отиде след време от поста, но ще останат ли живи и здрави хора след всичко което надроби?!

Ти не си в час - Дянков много добре си върши работата - да връзва бюджета. Социалния министър и синдикатите ТРЯБВА да отстояват интересите на бедните сънародници. Тотьо Младенов ТРЯБВА да работи за СПРАВЕДЛИВО разпределяне на тежестта на икономическата криза, в която потъваме от 3 години. Ние, народът не сме в час, въпреки че постоянно гледаме по телевизията как се отстояват завоювани права / справка Италия, Франция, Испания, Англия..../. Докато има БУДАЛИ /много сме/ - овце, ще има и тарикати - пожарникари, физкултурници, милиционери....

Ти ли си в час? Дянков не връзва бюджет, а провежда геноцид с блсгословията на ББ, ЦЦ, ЦвЦв, Тотю и останалата пасмина. Ако искаще наистина да спаси НОИ от фалит, щеше да отнеме привилегиите на МВР, ДАНС и МНО. Анадъмо?

Никога не съм клел, но сега ще кажа: ДА ПУКНАТ, ДАНО!

Да ги пукнем и изхвърлим.

Дайте ми работа с договор и осигуровки, трябват ми точно девет години, за да направя 37 стаж и 63 възраст!