Проверяват само хора с имущество над 1 млн. лв.?

Хората, срещу които има сигнали за престъпна дейност и които притежават имоти и средства за над 1 милион без доказан произход, да подлежат на проверка, предложи на семинар председателят на Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност Тодор Коларов.

Обратно в новината

Коментари - Проверяват само хора с имущество над 1 млн. лв.? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако милионерите държат парите си на едно име или в една сметка,това означава,че освен милионери,те са и кръгли идиоти.Моралът и интелекта не се мерят в пари или числа.Те са човешки качества,не количества!

Председателят на Комисията за отнемане на имущество бди над имуществото придобито от престъпна дейност. Имуществен праг - до 5000 лв.! Всичко отгоре, за което не може да се докаже произход на средствата, няма начин да е придобито без незаконно облагодетелстване! И разбира се, че доказателствата за източниците, трябва да се показват само пред съда! Друг е въпросът, че за съда няма значение, произходът на средствата за "хонорара".

Аман от предизборни каманиииииииииии

А Идея за България лъже хората следизборно. Изчакахте да мине първия тур на изборите и чак тогава "побързахте" да обявите бойкот на изборите. На това му се вика прозрачна демагогия. Вече на всички е ясно, че Дора Апостолова е марионетка на управляващата вече 22г комунистическа мафия.

По-добре да проверяват хората без имущество, за да могат после да им раздадат краденото от богатите! Иначе тези, които са с над 1 милион, лесно се познават!

Ами почнете от Плевнята - тя има 12 милиона + имоти. Аз лично познавам шефове на по-голяма фирма от неговата с яко заплато и премии - мнооооого далеч са от авоарите на Плевнята. Тоя е мезил ЯКО - почвайте го , ама не като Цветанов :)

Значи, ако открадна (или се обогатя незаконно) с 100,200...800,000 лв. никой няма да ме търси за нищо! Г-н Велчев, за какво става дума?

Кради спокойно и повече. Срещу скромна комисиона ще се разберем да кажеш, че си го спечелил от мен, а тъй като аз нямам нищо няма какво и да ми конфискуват...

Че, кой си държи недоказаните доходи в България, бре!? Тези доходи отдавна са изнесени - има си банки за препираненето им, има луксозни недвижимости по света. Тези, които се облагодетелстваха незаконно да не пасат трева?! Те имат тук само по една мезонетка, подарена от тъщата или купена със събирани стотинки от закуската в прогимназията.

е, някои са и с по 6 апартамента и то не мезонетки, ама засега са на власт ;)

Къде го намериха този пикльо? Всички ли Бойкови слуги са толкова ограничени и недоучили? При кого си взе изпита по наказателно право? Каква съдебна практика има, за да коментира правната наказателна материя? Или и него дакарха, за да оправдае 6-те апартамента на Цветанов. Нищо без доказателство не може да бъде истина. Истината дифинира квалификацията. Само ИНСТИТУЦИЯТА СЪД може да квалифицира "законно" и "незаконно".

Не забравяйте и тези с над 1 милиард, щото боко отдавна е минал 1 милион...

Най-хитър се оказа другаря Гущеров,който си прибра милионите и забегна в чужбина!Толкова е наплодил този мушморок от червената кохорта,че ще живее охолно и той и следващите 4-5 поколения,ако са достатъчно умни!Комуниста е по порода КРАДЕЦ!

Нещо не разбрах? Ако проверят на Бойко Борисов имуществото и ако включат луксозни ремонти за над 5млн. лв, с което заработеното не съответства на изхарченото ще му конфискуват ли имотите?

При едни и същи условия: на Бойко и на Цветанов - не. На теб - да.

Браво на умника коларов1 Така ще размие, така ще усуче нещата, че никого няма да могат да преследват, - какво ли пък да му вземат нещо. Недоказана половина, третина от половината. недоказана оценка и т.н. На този Коларов за какво му плащат - да преследва бандитите или да намери начин да ги защити

Малии,Гоце с тези апартаменти 4 пъти по-скъпи от апартаментите на Цецо,къде отиваш бе ? Малии,Р.Овч.с този хотел АНЕЛ,с този апартамент в центъра на Виена ,струващ 2 млн.евро,за къде си бе мушмул?За панделата! Малий,"Пикльо",с този апартамент в Барселона,какво ще отговаряш бе тъпак?Директно в рае! Малий,Масло с тези хотели пръснати в Старозагорско и по морето,за каде ставаш бе дърта прашко?Директно-Старозагорския женски!

Р.Овч. е хитрец няма нищо на негово име,при тези хора все жените им работят и печелят/ Кадиев- жена му продава ел.енергия/ на Цветанов - тъщата дала прите и т.н. и т.н.

сти'а ве, на гоце апартаментите са по над милион ли ве??! мниеее, бъркаш са, маро!

Защо Бойко и Цеци под 1млн ли имат???

А ОЛИГАРСИТЕ, ЗАБОГАТЯЛИ ОТ ПЕРВЕРЗНАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ? ТЕ ДАЖЕ СА МИЛИАРДЕРИ!

Боко, Цецо и Плевнелиев имат повече. Кога ги почвате

Малиий, Цецо със шестте апартамента го закъса :)

И това няма няма да проработи-веднага ще се оспорва оценката над 1млн.лв.В БГ няма ясна воля ,за борба с крадците и корумпираните-ту свидетелите мълчат,ту се отказват/справка Масларова/!

Яд ли те е? Ти къде живееш? Гладуваш ли, моето момче? Така ще седиш, маймунке мръсна!

кога ще почнат да разследват строителните предприемачи дето излъгаха хората. Прибраха им парите и сега се оправдават с кризата. Тия трябва да бъдат натикани по затворите !!!

Стига си вил, лакомнико. Що не си купи готово жилище? Никой нямаше да ти е 'взел' парите, а сега щеше да виеш я че банката те е ощетила, я държавата, че не се е погрижила цените да вървят само нагоре. Българинът все търси вината навсякъде другаде, но не и у него. Това е свободния пазар - има печалба, но има и риск. Пазаруването на 'зелено' винаги крие риск. Толкова бързо забравихте рухналите строителни пирамиди от края на '90-те. Поел си риск за да получиш печалба - ще си носиш последствията.

Досега не можеше да се докаже дадена престъпност дали е организирана или не, а сега трябва да се доказва и дали е тежка ако изобщо е организирана.Този човек прилича на Берия но за разлика от него той може да вади нож само на умряла котка. Умен е даже много е умен но целия си потенциал ще впрегне да се рови в законите , наередбите и правилата за да открие тълкувания които ще пречат на изпълнението на работата за която е назначен. Не се страхувайте в България няма да се отнеме ничие имущество, особено за размери за над 1 милион лева. Нямам дарбата на Ванга но ще позная.

Преди време Мая Манолова и нейните съпартийци видимо се ' притесниха ', че 100.000 лв е доста ниска граница за честните и трудолюбиви български граждани ? Аз още тогава предложих тази граница да стане поне 1 млн лв, за да видим сега как социалистите /к/ ще ни убедят, че обикновените хора, които взимат по 300, 500 или 800 лв месечна заплата, могат да спестят 1 млн лв ... В Унгария вече приеха закон, според който пенсиите на комунистите да бъдат намалени, защото докато са били на власт преди 1990 г. , заплатите им са били изкуствено завишени ... Какво ли ще кажат Мая Манолова и Серго по този въпрос ?

Ми то значи всички пенсии ще трябва да се намалят, при 99.99% членство в БКП?

Колев предлага ,до 1000000 ,няма кой да ви отнема откраднатото,и тоэи човек ще отнема неэаконно эаграбеното,това ще е края

"дори след оправдателна присъд, но само за тежката организирана престъпност" - тоз каза ли нещо или нищо не каза? Кой определя, че човека е престъпник след като е оправдан - хем виновен хем невинен - ама каква каша ще стане! Доказването на имущество е доста субективна история ... абе пак ще служи туй само за терор над неудобни...

Ами така си е. Освен това докато не проверят те не знаят имуществото дали е от законни доходи. Затова наистина трябва да сложат една висока летва, да провеят ВСИЧКИ над нея и след това да почнат да я свалят - защото ако започнат с ниска няма да им стигнат ресурсите. А смешниците, които говорят за 60-80 хил., да се сетят че една камара баби имат апартаменти придобити по времето на социализма, които сега струват толкова.

Всеки трябва да подава декларации - може пък тогава да намалим процента на сивата икономика, да постъпват повече данъци и осигуровки, както в нормалните държави.

Защо повечето гебрерасти имат в очите някаква искрица като от 4-ти километър? Фъфлят, мецат и дрънкат простотии, мислейки, че това е вършене на някаква работа? Примери - тоя юнак, Калинка, транспортната министърка, Росинант Желева, намерената на кръстопът докторка, кандидат кметицата на Перник.... И мнооого, много други!

Това трябва да го пускат в графа Избори 2011 - Реклама :) За 2 години гътнаха две рибарски къщи и на Доган част от барбекюто :)

обоготявайте се умерено с 999000 лева

Предизборни дрънкалки задрънчаха...

АЛО 1 МЛН.Е ГОЛЯМА СУМА. ТРЯБ ВА ДО 300-400 000 ЛВ. НА ТОЯ БЕДЕН ЖИВОТ ОТКЪДЕ 300-400 000 ЛВ ЗА КЪЩИ И АПАРТАМЕНТИ. НАРОДА ЕДВА УЦЕЛЯВА А ВИЕ ГОВОРИТЕ ЗА 7 ЦИФРЕНИ ЧИСЛА.

Браво нека се случват нещата

Според мене трябва да има разследване за имоти от 80-100 000 лева.

Проверки трябва да има за жилища от 60 000 лева. Всеки трябва да си докаже дохода за парите!

Както ги доказа Цецо Цветанов или истинско доказване?

Толкова е горе-долу горната граница на парите, които хипотетично можеш да спестиш от голяма за стандартите на БГ заплата (2000-4000 лв.), ако работиш 15-20 години. Мисля, че тази долна граница за проверки и запор на имущество е много по-реалистична поради гореизложените аргументи.

За кой път ги проверявате? Май за 10-ти. Но защо не сме видели резултатите от предишните проверки? Смах в залата!

Според мен престъпниците в България рядко имат на свое име скъпи имоти. Обикновено се разпределя движимото и недвижимо имущество между роднини, приятели, бизнес партньори. Така че просто да се сложи праг от 1 млн. лева е доста неефективна мярка.

Ама всички ли или само някои :)

Ами то в България половината трябва да ги разпуснат. Егати. Малеее. В собствен СОС

Можете да си краднете на дребно, без рестрикции.Но, до 1 млн. Дерзайте !

1 милион - в булгаристан или в чужбина. Този напремер с услованта присъда за 16 милиона укрити данъци изнесе всичко в офшорни зони

Пък вие да не мислите, че престъпници с над един милион ще го държат в българска банка за стръв на полицията. Ако има подобни те или са изнели другото навън или имат "изрядни" документи и апартаменти...

Хаха, Цецо Апартамента няма да го проверявате значи:)