Киберпрестъпленията се увеличават, масово се краде самоличност

Кражбата на самоличност е най-често срещаното престъпление в интернет. Киберпрестъпленията се увеличават с по 50% всяка година, съобщи Явор Колев, началник сектор "Борба с киберпрестъпленията" в ГДБОП.

Обратно в новината

Коментари - Киберпрестъпленията се увеличават, масово се краде самоличност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Типичния номер - кажи не нсведующите колко страшни са новите технологии и отнеми свободата на ония, които са я добили благодарение на тях. Уплашихте ли се бе ушевци? Фейсбук отдавна е отмираща играчка, вие сега проглушавата ушите на бабите с опасностите на миналото - ама сте ми едни ... Споко, ние сме тихи, но си имаме начините - вземете ни свободата и истинската "опастност" ще лъсне под "добронамерената" грижа за "тъпите" хорица.

не се притесняваи-не в с и ч к и на запада "пасат трева".... човека винаги го "посрещат по дрехите и изпращат по акъла". така казваше българската баба,но така е и тука на запада! а и "краи сухото горяло и мокрото" но не винаги... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Колко съм очуден!!!Ами то тези т.нар. нови технологии нали с тази цел се създават,а пък ние като типични олигофрени се радваме,че се "развиваме"...За съжаление си пренуден да ги ползваш--банкови карти,компа,щото само имейли трябва да пишем,само на компа да пишем...забравихме срещите,красивия почерк,плика с писмата,книгите...да, в тъжно време живеем и все по-измамно...

Ще се стресна истински, когато хакнат сметките на тия от парламента! :)

Така е, защото в България може да си най-умния и кадърния и ще ровиш кофите, а може да си маминото детенце на поредната мутра и ще процъфтяваш. То на някъде избива нали?Докато не видим нещата като в нормалните държави - умните в джипове и палати, ще е така. Ще има хакери и т.н.

Какво е решението? Май предложението е да се забатачи още повече нашето образование за да няма достатъчно подготвени кадри, които евентуално да използват знанията си за лоши цели! После кажи, че ако сложиш глупак да ръководи, няма да генерира само простотии!!!

Колко процента от сексуалната експлоатация е на деца от т.нар. "ромски етнос"?

Този му дойде в главата най-накрая, че показни акции в защита на икономическите интереси на чужди фирми не са най-умното нещо, като има къде, къде по-сериозни проблеми за преодоляване. За мен педофилията е много по-сериозно, отколкото, че някой тинейджър си свалил филм от нета.

Прав си, но този калъф се бори с педофилията единствено когато има разработки от чужди служби и външен натиск и искане ! Те пуснаха педофилите да стават учители по детски градини и училища и то след акто са хващани за такова престъпление. Дори преди месеци си спомням хванахе такъв в Перник ли къде беше...Тези кауни, освен да четат по форумите и да затварят сайтове акто Читанка-та, едва ли се занимават с нещо градивно и имат визия за по сериозни престъпления..

Внимавайте какво говорите, защото много скоро например 'бой лавърите' (педофилите-педерасти) ще имат права като хомосексуалните. Те са една дружинка, започвали са заедно 'борбата си за права' и никога не са спирали да се подкрепят. Та, внимавайте, защото утре и вас ще ви разследват за нетолерастизъм....

Абсолютно съм съгласен с мнението ти !

Този палячо Колев нама ли кой да го изхвърли от Полицията ? Не се спря да ръси простоии и. Най-лошото е, че хора които неразбират и му вярват само заради това че говори от името на институция ! Това е хипер некадърен и некомпетентен човек, за който хакнат фейсбук профил било гига престъпление на супер организирани групировки !? Алооооо, изгонете този калъф бе Цветанов...

кой е виновен на малолетните пикли които си качват снимки по бельо снимани пред огледалото?

Те хората нямат реална самоличност, взели да се притесняват за електронната си такава ...

абсолютно вярно! но това не променя вечните цели. важното е да се сее страх за да си плащат душиците прости. при това колкото по-малко са наясно със себе си е толкова по-добре. на практика няма по сигурно от нета по отношение на трансакций от всякакъв вид. има много "пострадали" но не и такива които практически да са се разделили с парите си. страданието често се изразява в един телефонен разговор и подписването на декларация. истината е че проблема със сигурноста не е на клиентите на банките а на банките ! идиотизацията е достигнала такива нива в които душиците прости освен че си плащат за "сигурност" им бива втълпявано масово че едва ли не и вината за издънките се крие в тяхното собствено невнимание. да предотвратиш киберпрестъпленията означава да наложиш контрол на мисленето на другите за бъдат такива каквито "трябва" да са. всеки си има глава на раменете и свободата дадена му по рождение да решава сам за себе си и да си носи последствията за това и така е добре !

а когато ти хакнат пощата и ти източат всичкото инфо и документи, какво да правим ? да пишем писмо на арменския поп ли ? е точна за гугъл ти говоря

електронната поще не е подходящо място за сърханение на документи

и така да е, докато получа нещо и то вече е прочетено. после и да го крия, все тая

Боже, този го бяха назначили говорител на кабинета. Да не са го уволнили и сега да е говорител на ченгетата?

Кражбата на самоличност, финансова информация и сексуални престъпления чрез мрежата са престъпления, но не толкова обществено значими колкото Google например да окраде труда на "добре подготвен" български учен. Това директно се отразява на икономическия статус на българина, защото милиардите отиват в САЩ. Посланникът на САЩ по разбираеми причини е далеч от темата. Пионката на корпоративни, най-вече чужди интереси, назначена в МВР, за да може под предлог, че имаш мръсни гащи да ти претараши компютъра и да отмъкне корпоративна информация, въобще пък не може да достигне до подобна мисъл. И така ще си кретаме на опашката и ще ни топли спомена, че някога българин отишъл в САЩ, там му се родил син, който открил компютъра. Ние дори да го открием тук ще има кой да го изнесе и после срещу комисионна да го внесе и накрая да направи пресконференция с американския посланник...

Тъп си та дрънкаш! Все някой дгуг е виновен на бай ганьо!

Таз мумия на снимката още ли е жива?

то няма дърява където българите не показаха възпитанието си, морала и на к а к в о ги бива.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Повече ме притеснява, че няма държава където циганите не се представят за българи и формират мнение за възпитанието, морала и уменията на българите!

Като гледам на тази конференция какви корифеи на деменцията са събрани - яворчо колев (много, ама много дълга обида), уса посланика (същата обида като за предния) и вучката (достоен събеседник на предните), само цецо рапона дето липсва

..............!!!!!!!!!!!!!!

И АЙНЩАЙН НЕ Е МИСЛЕЛ ЗА АТОМНА БОМБА! НЯКОИ ЗЛОУПОТРЕБЯВАТ С НАЙ-ВЕЛИКИТЕ ОТКРИТИЯ НА НАУКАТА И ТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ НАКАЗАНИ КАТО ПРЕСТЪПНИИЦИ!

Но Файман е мислил

Недейте плаши децата с киберпрестъпления.. Стига страхове. Тук само определени длъжностни лица дебнат иззад ъгъла. Но те са добри чичковци.

На този НАВЛЕК - USA посланника очевидно въобще не му е ясно, че НЕМОЖЕШ ДА ХУЛИШ ДОМАКИНИТЕ, КОГАТО СИ НА ГОСТИ! За него има две алтернативи: 1) Или много бързо да освободи поста или 2) Експресно ДА СЕ КУЛТИВИРА!!

Според Явор Колев в българия се делим на: 1. Крадци на лични данни. 2. Педофили. 3. Пирати. Браво Яворе, ВЕУИК си! Гоуем си! Колко ти е заплата и с какво си я оправдаваш, защото твоите "претоплени" манджи ни дойдоха да гуша!

Колко плаща Арената?