Бизнесът: Не се печели с неграмотни хора

Европа има глад за специалисти с т.нар. STEM-умения, затова европейските страни ще продължат да привличат работна ръка от България, което допълнително ще „оголее" нашия пазар на труда от кадри в сферата на информационните технологии, инженерните науки и др".

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът: Не се печели с неграмотни хора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този Данев вместо да дава съвети, кои специалности ние като данъкоплатци да финансираме и кои - не, да вземе да обясни на колегите си бизнесмени, че ако искат да имат определен специалист след 5-6 години, трябва да хванат един кандидат-студент, да сключат с него договор, че ще финансират образованието му за 5 или 6 години, а след това той 5 или 6 години ще трябва да работи при тях, за определената заплата. Така всичко ще си дойде по местата.

И в държавната администрациа е така всеки за своя човек не е важно,че е тъп,като гъз и да не го гледаш на какво развитие е.Важното е да е верен и да източим бюджета,другите вън да не ни мътят водата!Само претенции,а нищо не се произвежда! По цял ден кафета и се прехвърлят листове,заповеди,наредби,а за 5 пари работа няма нещо направено.Отчитат дейност и дремат!!!

За какво ми притендирате??? Коя българска фирма има квалификационите програми на аналогичните й западни ? Тогава ще разберете дали са аналогични или са откровени ментета . Бизнес ръководен от полицай или комсомолец тури му пепел.

Е няма как ! Да отида в една фирма напомпана с претенций,да започна да давам и казвам каквото съм научил и практикувал години наред и да ми се изтропат ,,ГЛАВНАТА МЕНИДЖЪРКА,, и ,,НАЧАЛНИКА НА СЕКЦИЯТА,, и да ми кажат ,че не може така! После да разбера за тия двамта ,че са бившата секретарка и бившият шофьор на шефа ...Ха-ха-ха! Ае да ви знам и Бизнесо у България!

В България не се печели с грамотни хора. Просто защото си знаят цената и не желаят неграмотни "бизнесмени" да използват труда им без пари. Грамотни хора, нашият велик бизнес скоро не може да си позволи, затова да си наляга парцалите и да търси други начини за печалба /той знае какви/.

Не се печели с неграмотни герберасти, които неистово напират да ни управляват, въпреки, че никой не ги иска.

ще говоря простичко...погледнете от БГ бизнесмените, кои са с истинско високо квалифицирано образование /без купени дипломи/ 1. навремето когато падна желязната завеса пред хората стоеше алтернативата: да учат или да правят бизнес. Някой успяха но не доучиха. 2. Мутрите, които в момента навлизат в бизнеса - не ми се струват много учени. е мисля, че тези хора 1 и 2 съставят 70% от съвременния бизнес в БГ, а преди 10години дори повече. Е как да очакваме че ще в момента ще имаме добро висококвалифицирано професионално поколение, като гореспоменаните бизнесмени просто не знаят, че имат нужда от такива кадри. Те не различават програмист от сисадмин, за тях всичко е "компютърджия" Случая е подобен на футболния ни отбор - последното качествено обучено поколение изгря 1994-2000г, после печалбата от футболни залагания и уредените мачове родиха чалгаджии и артисти!!!

"Мутрите в момента навлизали в изнеса" Оф! Абе, Байо, ти на 20 ли си? Мутрите са в бизнеса от 89-та година! Заблудените никога не свършват!

Ние е сме малък, но много прост народ.

...и най-простият ни е Министър-председател!

До "Бизнеса" На крива ракета, космоса й крив.

всички форми на обучение не достигат до тези които трябва да ги ползват,а се уреждат познати работещи,които за сметка на безработните ползват различните курсове и каква е тази простотия с някакви центрове,като в същото време имаме специализирани средни и висши училища,които могат да дадат високо професионална подготовка на хората.

господа не говорете неподготвени,има много квалифицирани кадри,които по различни дискриминационни причини/възраст,липса на връзки и т.н./не могат да си намерят работа.Конкретен пример,частна фирма прави съкращения като на място на подготвени хора,поставя свои хора без образование и опит,но верни на ръководството и това е порочна българска практика,не искам знаещи и можещи,искам верни и роднини.

Ами дайте им по високи заплати в България на тези хора и те ще останат тука вместо да напускат страната!

Отговора на това предложение не го ли знаеш? Ти български бизнесмен не си ли срещал?

Затова Холандия блокира БГ, защото българи работят за 400 €... като в Испания.... Затова Холандия блокира българите. ПАЗЯТ СИ СТАНДАРТА.

Заглавието е сбъркано, трябва да се чете - "Крепостниците: Бизнес не се прави с неграмотни феодали". С други думи, проблема на бизнеса не е толкова в работниците, колкото в откровените тъпаци, които го управляват, още познати ни като бизнесмени.

С малко, но точни думи си го казал. Това е другата страна на проблема, която обаче няма да си признаят.

Да :-) Много точно казано :-)

Умен не работи под 1500 € за старт.

Ми да, одим да крадем, да просим и за помощи всякакви... Ние бг. избиратели големи семейства имаме с по 10 циганета...Една 1 българска заплата!?!? Нема да можем и по 1 бира да пием с жената...

С една дума - браво!

Ами да си внесе "бизнесът" това което му трябва. Кадърни и без претенции, на които и пари не им трябват. Все някъде по света има такива животни, можещи да угодят на негово величество "българския бизнес".

точно и вярно

Само неграмотни хора биха ви работили за по 300 евро на месец,докато си купувате все по-нови джипове,господин Данев ! Този роден бизнес е една смешка,едно недоразумение.

То пък един бизнес... Повечето селски тарикати:)

Точно така. Вместо да купуват адвокати и политици, бизнеса трябва да плаща за работна ръка и ум. Така ще се мотивират и младите, да учат полезни за икономиката специалности , а не право, политолози, икономисти и др. спомагателни за икономиката специалности. На 20 инжнера са достатъчни един икономист. Но нещата са неспасяеми защото старта ни беше грешен, благодарение на червените и сини боклуци съставени от наивници и тарикати, разбира се управлявани от тарикатите.

Юридическото лоби на Софийския универиситет да престане да точи пари от бюджета чрез законови поправки за да си храни раздутия преподавателски съставц Пари целево трябва да се насочат към ТУ МГУ Върнете техникумите там се ковяха техниците на България

Абе хора, какво очаквате да се случи в държава управлявана от бодигардове и физкултурници? Европа има глад за специалисти и ще изтегли и последните добри кадри, които то се мачкат от мутрите.

прост народ - слаба държава!!!!!! 22 години унищожават образованието в България и успяха. до четвърти клас без оценки!!!!! делегирани бюджети в училище - без мъртви души няма заплати!!!! същото и в "УНИВЕРСИТЕТО"!!! на европа са и нужни роби!!!! това което е кадърно те ще си го купят от нас за жълти по техните стандарти стотинки!!!! НИЕ - БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ ЩЕ ПАЩАМЕ ПОДГОТОВКАТА НА ТЕХНИТЕ КАДРИ!!!!! а български бизнесмени милеещи за БЪЛГАРИЯ скоро няма да има!

Държавата заслужава да я оставим на бизнесмените и на циганите да видим какво ще направят едни с други ! Специалист съм. Писнало ми е всеки път поредното "шефче" да носи от 9 баира вода за да намали бонусите или да не признае заслугата за тях.

Стига сте се ръсили простотии (с малки изключения)! Що не се запитате какво можете? Освен да мрънкате и да си самонавивате колко сте велики, друго можете ли? Я си запретнете ръкавите и се хванете на работа - я в Индия, я в Германия. Първо надали ще ви вземат и второ няма да изкарате докрая пробния период. И 2-то, 3-те или повече хиляди евро ще ги гледате през крив макарон. Никой няма да ви търпи да говорите по телефона, да ходите да пушите всеки 40 минути и т.н. А пък за да си подадете документите за кандидатстване ще ви се наложи да си напишете биографията. В някои фирми (и навън) я искат ръкописно. Капито? Ай, да ви е сладка текилата или мастиката или какъвто там е буламача.

Дали е искрен като го говори тоя Данов? Той мисля че е наясно че в България има само чалга, простотия, некадърие, което от 22 години и в атака. Ако някой работи, ей така съвестно, както трябва, то той е глупак. Ще му даваме 300 лв заплата и това е. Ние, хората като Данов, ще живеем не от труд, а от далавери, финансови удари, привличане на европейски пари. Работа за тях е смешна и мръсна дума. А може и човека истина да говори, на всеки му се иска тук да има образовани, високо производителни хора. Да ама ей така, от някъде си, просто те си знаят от къде да дойдат. Ние ще си живеем с простотиите ни, пък дано от някъде да цъфнат интелигенти....

Кво реве тоя като вдовица за х..? В Индия един инженер взема 2500 евро, а тука? Социализъм, на всички еднакво, пък после що кадърните бягали? защото 5 години си плащаш като поп семестрите, за издръжка да не говорим...и после ти писва бързо като видиш че вземаш колкото любовницата дето се води секретарка, ако не и по-малко от нея...български нрави просто...

Инженерите винаги са били работши класа, която е чакала да и подхърлят мизерната заплатака и да си напълнят коремите. На тесногръдия тов му е достатъчно, а определено инженерите са такива. Няма смисъл да ми опонирате- от простолюдието сте и вие си го знаете. Не веднъж ми се е случвало да им оправям бакиите и в съда не сте толкова отворени, а зависими от нас. И ако аз мога да живея без компютър и кола, които вие сте '''сътворили'', ще ви видя вие как ще живеете без правосъдие. На втория месец ще пукнете от нерви и изострено чувство за справедливост. и ПОВЯРВАЙТЕ МИ, В ЕВРОПА ИНЖНЕРА МОЖЕ ДА ВЗИМА ПОВЕЧЕ ОТ ТУК , НО ЮРИСТИ ГО УПРАВЛЯВАТ И РЪКОВОДЯТ НИВОТО НА ЗАПЛАТКАТА ОТ КОЯТО Е ЗАВИСИМ.

Самочувствието е хубаво нещо, но когато е подплатено. Ненапразно се казва, че заради някакви си 99% от адвокатите на останалите им е излязло лошо име. Ако инженерът е от работническата класа, то може да се каже, че адвокатите са от сферата на услугите, защото обслужват тези, които им плащат. И колкото повече им се плаща, толкова по-раболепни са. Понятия като правосъдие, чест и достойнство губят смисъл за много от тях когато зашумолят паричките, и те са готови да се направят на последните шутове за да угодят на наелите ги. Достатъчно е да видим някои от най-изявените им представители, за да сме сигурни, че думичката 'човек' изобщо не звучи гордо. Няма известен адвокат защищавал истински права кауза, но се знаят имената на тези измъквали знакови престъпници. И нищо чудно, защото много от тези 'пазители на закона', са си най-обикновени търчи-лъжи, които ровят до побъркване из законите за да намерят някоя вратичка и да си измъкнат бандюгата на когото са верни докато им плаща. Е, сега го правят с компютър и им е по-лесно. Накратко, жалка история за 99% безгръбначни комплексари.

Абе ти наистина ли си юрист???? Немога да повярвам, че юрист би написал такива глупости. Ако не знаеш, си запиши някъде, че двете фундаментални професии са Инженерството и Медицината, всички останали са техни производни. Какви адвокати, какви съдилища? В съда си вземаш адвокат ако искаш, ако не можеш да се защитаваш сам, я пробвай ти адвокате да проекираш нещо което да работи и да помага на хората???

Най-неграмотните сте вие, бе " бг. бизнеса"!!! Ако не беше така, нямаше всичко по-кадърно и грамотно, па и неграмотно в БГ, да бяга където му видят очите!!! Нахалници, ниедни!!! Некадърници ПЪЛНИ крадливи!!!

Браво на KakCuuka. В допълнение на казаното от нея следното: В БГ батака е голям и никой не си е на мястото. Фирмите са обсебени от блиски и роднини на собствениците и се прелива от пусто в празно, щот така е по-лесно. Държат се хора в предпенсионна възраст и отдавна неактуални със знанията си на щат само да взимат голяма заплата, респ. пенсия, а младите хора се оставят на мизерни заплати или се освобождават от работа. Разходите за обучение се поемат само на най-приближените и повярвайте ми после те стоят и зяпат по цял ден в монитора и произвеждат нискокачествен продукт, който се разхвърля между всички останали останали все още на работа. Ефективност никаква. Копиране на нещо прочетено и видяно в развитите страни, но без покритие. Това представлява БГ. Всички се занимават с нищоправене. Който може да се спасява от тук.

Те и младите са достатъчно глупави да се подвеждат по това, кое е модерно да се учи от другите си приятели. И от там идва и вица: Знаете ли как се обръщат хората към възпитаниците на СУ? - Един биг мак и порция картофки, моля.

Браво на КакСийка!

Браво, КакСийке. Много точно с няколко думи.

Аз от 25 г. го врънкам това, ама кой да слуша. Нали мама и тате били "бизнесмени" с джипове и бели огради, та и отреп..., пардон, отрочето ще има осигурено бизнесмясто един ден. Опитват се да си създадат неоаристокрация един вид. Ама с простаци и тройкаджии накъде?

Едно време с уравниловката си дремкахте на твърдите заплати по около180-200-250лв. Вечер-на разходка или на лозето,вилата,ресторант .... В това врема аз ,със средното си образование и 15-18 дори 20часов работен ден като шофьор на голям товарен автомобил достигах и до 760лв./говоря за периода 1980-1995/г. Но то и сега си е така-ако искаш да получиш,трябва да си ги изкараш. Едно време казваха: Заплатата трябва да се ЗАСЛУЖИ.Сега обаче се оказва,че заплатата трябва да се ЗАРАБОТИ. Нито един работодател няма да се освободи от човек ,който работи добре и НОСИ ПРИХОД НА РАБОТОДАТЕЛЯ СИ ,а съответно и ще му плати повече за да не напусне и да не умре кокошката дето снася златните яйчица. Друг е въпросът ,дали работодателя правилно оценява това,което получава от служителя си ,и същевременно как оценява труда си служителя. Защото докато има много "висшисти" ,които ме питат как се пише заявление за работа,отпуск...и т. н. икономиката няма да мръдне ни на йота напред, а от там и доходите на работещите в тази "икономика" която сега имаме.

Поздравявам те за коментара. Много точно описа нещата.

Заявление за работа, заявление за отпуска, това са просто бланки. Трябва да са подготвени от отдел човешки ресурси или ако няма такъв отдел от работодателя. Няма сега един специалист да седне да разбира и от документите на НАП, а работодателя само да прибира парите. Работодателя ако иска свестни работници трябва да подсигури всички административни дейности и да остави работниците да не губи ценното време на работниците си, през което те могат вместо да търсят как да си попълнят бланка, да изкарват пари за него. Ама то това е назадничевото мислене.

"...Нито един работодател (в Бг??) няма да се освободи от човек ,който работи добре и НОСИ ПРИХОД НА РАБОТОДАТЕЛЯ СИ ,а съответно и ще му плати повече за да не напусне (ами те това правят според Данев- отиват в Европа) и да не умре кокошката дето снася златните яйчица. (обаче!!) Друг е въпросът ,дали работодателя правилно оценява това,което получава от служителя си" -ами наистина противоречащо си (глупаво) изказване...ама то от бачкане по 20 часа...

Сега да отправя едно послание към този ГРУЙО от т.нар ''бизнес'' в България. Драги ми неграмотнико, не всеки млад човек си мечтае да стане роб на ''бизнеса'' и да работи за някой си, който да му подвърля мизерна заплатка. Няма да е зле да престанеш да плюеш по желанието на хората да стават юристи. В България това може да се осъществи на едно място и то се нарича СУ. Всичко друго НЕ е Право. Специалността е доста авторитетна навсякъде по света, тъй като не те превръща в суртук, който разбира САМО и единствено от жички и чертежи, а иначе е пълен социален инвалид. Сблъсквал съм се с инженери и всички са един дол дренки- коне с капаци и ниско интелигентни. Учете Право и ще осъзнаете, ч е то дава много повече от една дипломка. Кой е казал, че трябва да се съобразяваме с желанията на ''бизнеса'' Целите ни са далеч по-високи... Казавам го от позицията на човек, завършил юридическото си образование и доста добре реализирал се във Франция. Интересувайте се от вашето бъдеще, а не от това на тази скапана държава и нейните нужди...

И какво, понеже си завършл право анатемосваш инженерите? Понеже си си намерил работа във Франция всички други да го духат? Тва, което мога да кажа за теб от твоя пост, че самият ТИ си социален инвалид. Намерил форума да се хвали колко е голяма работа? И как се 'сблъска' с инженери? На някой светофар? И вече всички инженери са ниско интелигентни? Кажи ми ТИ какво си сътворил? Но се возиш в Ауди сътворено от тъпаци инженери? Аз пък познавам доста юристи. Повечето са социални инвалиди. Но познавам и страхотни хора юристи. Така, че кон с капаци си ти, щом изхождаш от частното към общото!

А къде 8 000 000 юристи ще си намерят работа/ако всички завършим право или си купим дипломи за юристи/? Или ще ми кажеш,че в СУ диплома не можеш да си купиш?

Какво да ти кажем ние жичкаджиите, въпреки капаците на очите които имаме пак успяхме да разберем що за човек си ти... думите са излишни. И ако не бяха горките заблудени инженери интересно, сега как щеше да напишеш тази велика простотия, господин юристе от ФрАнЦиЯ..:):) с най-голямото его на света "Вижте ме кой съм АЗ" Браво.. Браво.. и ако можеш да ни обясниш какво е значението на думата ГРУЙО в правото, че ние не сме толкова компетентни и не схващаме.. може да е част от някоя встъпителна реч...

Пази боже сляпо да прогледне...

жичките и чертежите са за природни закони, които ще ги има винаги и изискват УМ за да ги проумееш и носят прогреса на човечеството. така и ти можеш да драскаш в интернет, реализирания ми той. математиката си е математика навсякъде и те прави конвертируем.

Непрекъснато се появяват някакви измислени западни абревиатури и стандарти, SAT MAT BAT SHAT STEM REM и прочее глупости. Ние трябва да се чувстваме виновни че не сме дали едно малко състояние за да си купуваме учебници, тестове и да се явяваме на изпити - това ли е целта? Като сте стиснати няма да ви работи никой и това е.

Г-н Данев е от старата номенклатура на ЦКС -проникнали са навсякъде-в парламента лобират за кооперациите /комунистическите/,които са освободени от данък печалба.Е тогава какъв данък остава за тези структури.В годината ходят по няколко пъти на прескъпи екскурзии-мошеници /дори не от класа/

Що бе нали си имате една камара икономисти? Нали УНСС бълва като за световно. Все мениджъри от там излизат, които първо се научават как да крият данъци и да не плащат осигуровки. Докато специалистите в България взимат по-малко от някоя калинка, като тази с фалшивата диплома, няма държавата да мръдне и грам напред! Бай Тошо може да е бил селянин, но дори и той знаеше, че ИТ са бъдещето на една държава!

Не се печели с неграмотни хора във властта, каквато е в 100 % тя сега.

Във власта са много грамотни и умни и си правят квото си искат с неграмотния и малоумен народ.

Ми то и със слабоплатени и незаинтересувани специалисти също не се печели. Защо ли бягат на запад???

Защо ми е да се образовам - аз искам да стана голям началник в бюджетната сфера. Достатъчно е да ЗАПИША "физкултура" или "милиционерското", после дипломите ги раздават на всички записани. Будалите да учат, че ще трябва да ми работят.

Много по-перспективно ще е История на БКП или нещо със съветските униформи - направо за премиер. Ама трябва да станеш и член на БСП.

Бахти... Само прочетете последните 4 абзаца от статията! Прочетете ги и после разправяйте, че соц-ком-бюрократизмът си бил отишъл! Няма таквиз дърваро-железо-бетонни мозъци... Няма такваз кретения...

Абсолютно си прав!!! И оксфорд да изучиш, после ако си в бг трябва ад работиш за мафиотските предприятия в бг защото тук други няма.

Какъв бизнес в България?! Кои са ни бизнесмените? Сигурен съм, че тук пишат хора от всякакви градове. Я споделете във вашия град какви хора станаха "големи" бизнесмени. В моя сякаш са избирани с конкурс - мутра-бивш борец, пак мутра - бивш даскал, бивш футболист с речник от 1000 думи, внукът на месното бивше партийно величие от БКП, бивш автокрадец за който и бабите знаеха как натрупа първоначално коли с кражби на запад. Егати бизнесмените, егати елита!!!

представителна извадка, която май само Данов не знае

При тези некомпетентни и неграмотни хора в МОН - гл. съветник на министъро е със средно образование а шефа на евроинтегарцията в науката е бившия му шофьор, как да вървят нещата с екс-боксьора и компания?

Защо всички ревете против работодателите? Защо си мислите, че като сте завършили висше и сте ценни кадри? Защо чакате някой да ви предложи работа и висока заплата? Борете се! Търсете вие! Проверете какво се търси на пазара на труда! Запишете се на някой курс! Но е по - лесно да пиете по 5 ракии и да псувате държавата и работодателите.

Не си довърши мисълта. Да речем, че след много "борби" си изкарал n-висши и n-специализации. И да се разчекнеш, и на кифла осморка да се сгънеш, надали ще намериш нещо, което да ти осигурява повече от 350-400 евро. В по-щастливи и изключително редки моменти 500-600. Е, за тия пари мога само да ти се изплюя, като салфетката, в случай, че се покапя, трябва да ми я осигуриш ти. Един тотален тъпанар на запад, който едва може да чете и единствената му работата е да снове през час с почистващата машина по пода на магазина, взима два пъти повече. Съгласен съм да си плюя и на висшето и на "борбите". Салфетката там е от мен.

Те реалностите го показват, колега. Защо бягат младите и образовани специалисти. Бягат, за да получават достойно заплащане за труда си. Евала. Който го може да го постигне. За съжаление и годинки понаправих, и позаседнахме вече в живота. И едно време като се квалифицирахме какво? Чакаш някой да те оцени. Е кой. Началника ти, или колегите ти ли, или сега някой дето трябва да ти вдигне заплатата. Знаеш добре, че си правят оглушки, пък може и да почнеш да ги дразниш. Едно време обстановката беше такава-дремехме си на ниските заплати, ама със самочувствие на висококвалифицирани. Понеже беше уравновиловка в заплащането та се перчехме я с гимназия, я с университет, я с нова библиотека, натъпката с книги на килограм за Ентилигентност.

На прав път са младите-който иска специалисти да плаща. Като има добри пари те специалистите сами ще дойдат. Може даже и от други държави да приходят. Както сега прескачат да работят от държава в държава в западна Европа. Бизнеса да не се върти и да бие в страни от десятката, гледайки да подмине съществения въпрос за добро заплащане. Когато имат интерес хората ще квалифицират и всичко ще направят. По кафенетата виждам маса от хора, отказали се вече от амбиции. Хората нямат тръпка. Що да ходи на работа като и да седи парите толкова колкото и като ходи на работа, че и повече с някой далавера отгоре. България е на края на опашката. И този проблем не касае работещите. Бизнеса да се стегне. А и квалифисацията е работа на работодателя. Какво да преквалифицираш като не знаеш къде ще те вземат или пак като в училище: давърши нещо пък после ще видим. Стига с тия бай Тошови широки специалисти дето от много работи разбирахме и накрая от нищо конкретно.

За последните 3 правителства НДСВ, Тройната и ГЕРБ най-важни са администрацията и милицията. Здравеопазването и образованието затънаха. Е, никой нормален млад човек няма да стои в тази кочина !

кака така неграмотните немогат да просперират у нас? 1. Борисов - кух като лейка и почти толква убав - ама премиер 2. Цецо лъжецо лакомецо - прозт физкултурник - ама вице - опасен за себе си и за държавата и народа - ама вицепремиер 3. Симо Денков - набеден икономист финансист - ама и той в далаферата 4. Цецка мецка - играе винаги в печелившия отбор 5. Искра дето е интелектоална църна дупка 6. Г-н Усмивка и нищо друго насреща - бивш министер а сега кандидат призидент 7. Лъчко мозъка - дето е толкоз кух 4е се фаща на секи пиниз на журналиситит Е хак да ние образованието! А относно казаното от г-н РАБОТОДАТЕЛ - пич не преигравай! Аз не бих работил за теб нивгъж! С това си "МОРАЛНО" отношение не се мисли за велик! Има и други работодатели тука! По-добре си кажи чий пари переш!

А Тотю?! Я къ`в е убавец...

И да продължим< 1. Станишката - специалист по съветски униформи - предпочитано рабботно място - да чистио паметнка на Съветската армия-поробителка. 2. Гоцката - специалист по история на БКП 3. Румен Пикльото - специалист бпо пикаене по фонтаните. 4 Р. Овч. - специалист по далаверите 5. Проф "Збогом", той не става за нищо 6. Доц. д-р Тракторов - велик учен със средно милиционерско и Рабфак, и още хиляди знайни и незнайни некадърници с Рабфак и АОНСУ. Някои докретали и до академици

И аз да продължа. Понеже често пътувам до Германия - какво виждам. Почти единствените, които се возят в Бизнес класа са видни кадри на партията кърмилница: 1. Красимир Премянов 2. Илияна Йотова - с цял антураж от още 3-4 'хубавици' 3. Михаил Миков - ц цял антураж Само за сведение - Боби Михайлов лети с Economy Class. Аре кажете ми, ПАРТИЯТА, като е закъсала, от къде има кинти за бизнес класа? От къде има кинти за ВИП сървис на летищшето?

КОГА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПОЧНЕ ДА СЕ ЦЕНИ УМСТВЕНИЯ ТРУД?МАЙ НЯМА ДА Е СКОРО.СЛЕД КАТО ЕДИН РАБОТНИК С ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ ВЗЕМА ПО ГОЛЯМА ЗАПЛАТА ОТ ЧОВЕК С ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ.ЗА КАКВО ГОВОРИМ. НИЩО ПРОТИВ РАБОТНИЦИТЕ.

"The Revenge of the lambs" ... ха сега да видите що е то боб и има ли почва у нас драги зрители и радиослушатели ... правете икономика с пенсионери, пазачи дето били "бодигардове", мутри, силиконки, и т.н. Напред че чалгата е слънце което във дущите грей! :)

кому точно са нужни тези програми за обучение, след като броя на учениците прогресивно намалява? Сори - бизнеса да си търси кадри извън БГ.