Музеите приемат цяла нощ посетители

Най-голямото до сега издание на Нощта на музеите и галериите в България започва днес, 14 май, съобщиха организаторите.

Обратно в новината

Коментари - Музеите приемат цяла нощ посетители | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудно нещо е човек...Едно време като чуех сигнала на програма Время в петък или видех работника и колхозничката, известяващи началото на поредния съвеЦки филмов шедьовър за коне, влакове и Т-34, изпадах в ступор. Сега, като чуя за европейска инициатива за музеи, кашалоти или слънчеви панели, чувствам нещо подобно...Явно глупаците са мнозинство, без значение от коя страна на Берлинската стена са живяли!

Прекрасна инициатива! Аз посетих Етнографския и Археологическият музей...Имаше тълпи от хора и огромни опашки. Но е хубаво, че има желание за култура у хората...Друг е въпроса какви бисери може да чуеш там, за тези комбинирали го в програмата между обиколката на моловете или пък ракийка с шопска.:)

Тая инициатива егати тъпнята, те през деня не ходят, че ще се юрнат през нощта. Нощта е време за други работи.

спокойно, знаеш как е. много се надявам да си обикновен трол, защото ако не си , май няма да ти е особено лесен животът

Нещо не можах да те разбера?

Грешиш много. Аз току що се прибрах от тази нощ на музеите и галериите. Навсякъде имаше хора, особено млади. Влизането в НХГ, в НГЧИ и на други места бе много трудно от желаещите да влезат и разгледат галериите.Жалко, че си си загубил времето да дремеш пред компа и пишеш горното. А и времето беше прекрасно.

"Тракия и древният свят - колекция Васил Божков" в НИМ. Откъде се пръкна "древният свят" в ръцете на Васил Божков ?- да се не начудиш на националния музей...А Министърът на външните работи ще открива биенале. Следвайки логиката, Министърът на културата сигурно ще проведе конструктивни срещи с външния министър на...Патагония.