1 млн. свободни работни места в Германия

В момента в Германия има около един милион вакантни работни места, смята ръководителят на Федералната асоциация на съюзите на германските работодатели Дитер Хунд.

Обратно в новината

Коментари - 1 млн. свободни работни места в Германия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има си хас па тая Холандия да не направи някакво изявление срещу Румъния и България. Това е страната, която винаги е срещу нас - по повод и без повод. Явно дрогираната тиква на министъра им не може да разбере, че фермерите искат българи и румънци, защото им плащат много по-малко. Освен това, мързеливите безработни холандци едва ли ще се хванат да ринат кочини и да берат ягоди.

Европейски съюз - и какъв съюз сме след като от както сме в ЕС всеки ни поставя ограничения , за едни може а за други не може да работят в Германия --- Има нещо което ми напомня на Комунизма, - Шуробадженащината - Идеята ми е че след като има 1 мил. свободни работни места за високо квалифицирани специалисти то всеки гражданин на ЕС трябва да има равен шанс да се бори за такова работно място и този който спечели да го заеме, тогава вече можем да говорим за ЕС , всичко друго е проформа която ще се разпадне рано или късно!!!

В ЕС би следвало да работят само работници от Съюза. Каква е Турция, че нейни работници са там всяка година!Какви са Германия и Франция че исканията им винаги се изпълняват!

Наистина не го знам Дитер Кучето, но ако `свободните` местенца са от онез-там -- заплатените почасово на къде евро-и-полвинка ... едва ли би прикътал дори и от категорията `улична превъзходна` експертно-насъскваеми кръвожадни . (п.с. А у Френско -- търсели под-дърво-и-камък добре-подготвени експерти по физически ре-инженеринг на банковите клонове ... Да-да, именно хамали . )

Кой Холандец ще събира реколтата? Надали има такива вече . нали си взимат помощите ... за какво им е да работят... Просто да се самоизхвърлим от ЕС и да видим ... .В Бг си е винаги зле ..но поне няма да им плащаме членски внос.И ще им сложим мита на стоките , които така и иначе никой не яде там. Така ще има стимул да си ги произвеждаме сами.Политиците ни няма да крадат евро пари .. пазар за нещо, което ще се произвежда един ден у нас , ще се намери... Но поне няма да сме им подлоги на тъпите европейци. Ако греша нека някой ме поправи..... Поне да каже с какво сме по добре като сме в този тъп ЕС ? Как по-добре живее пенсионера у нас/.. да го докаже.... , да ми каже и какво по-добро образование имаме от преди... Ние сме външна граница и това бе целта на приемането ни в ЕС, целта беше да се съсипят всички производства, да се продадат без пари - БТК, НЕфтохим и мнооого други.. , да си съсипем ТКЗС- тата .. за да им купуваме техните стоки...

Когато, 2007г. ревях с пълно гърло, че за ЕС сме роби и членството ни не вещае нищо добро - ме искараха "червена свиня", а сега ти - "да се самоизхвърлим от ЕС", като какъв се представяш ???

ХА ХАХАХ нека давидим , кой ще ви бачкапо полетата за стотинки.. Холандеца ли ? , Германеца ли ? накрая и вас ще претопят разни азиатци и африканци... Вчера бях в Брюксел... няма такъв град със всякакви .. негри, мюсулмани ,африканци, азиатци и още не знам какви ... чудех се къде са белгийците..

Аааа,отговора е лесен-белгийците са били на работа;-)

разпускат в квартала с червените фенери...там ограничения за евро ромките ни няма :д

Кой Холандец ще събира реколтата? Надали иматакива вече . нали си взимат помощите ... за какво им е да рабитят... Прост да се самоизхвърлим от ЕС и да видим ... .В Бг си евинаги зле ..но поне няма даим плащаме членски внос.И ще им сложимм ита на стоките , които така и иначе никой не яде там. Така ще има стимул да си ги произвеждаме сами.Политиците ни няма да крадат евро пари .. пазар за нещо, което щесепроизвежда един ден у нас , ще се намери... Но поне няма да сме им подлоги на тъпите европейци. Ако греша меканякой ме поправи..... Поне да каже с какво сме по добре като сме в този тъп ЕС ? Как по-добре живее пенсионера у нас/.. да го докаже.... , да ми кажеи какво по-добро образование имаме от преди... Ние сме външна граница и това бе целта на приемането ни в ЕС, цета беше да се съсипят всички производства, да се продадат без пари - ТК, НЕфтохими мнооого други.. , да заси съсипем ТКЗС- тата .. за да им купуваме техните стоки...

Наистина не го знам Дитер Кучето, но ако `свободните` местенца са от онез-там -- заплатените почасово на къде евро-и-полвинка ... едва ли би прикътал дори и от категорията `улична превъзходна` експертно-насъскваеми кръвожадни . (п.с. А у Френско -- търсели под-дърво-и-камък добре-подготвени експерти по физически ре-инженеринг на банковите клонове ... Да-да, именно хамали . )

Нека всяка държава в ЕС си защитава интереса,но да предпочита азиатци,африканци и разни островитяни пред европейци с кжалификация е подлярска работапред европейци е нед.Работя на кораби дълги години.Напълниха ги с филипинци поддържайки мита,че са добри моряци.Половината поне са с отвратителен английски а на 80% неможеш да разчиташ за нищо.Винаги са на групи и сами или по 2-3 немогат да виреят.В последно време и заплатите им са като нашите.Това което юес прави спрямо кжалифицираните българи поставяйки ги в един кюп с циганите си е геноцид спрямо нацията българска.

О, вече не ме интересуват дертовете им! От къде толкова пари, за да платя за превод на всички искани документи и дипломи и за езиков курс, само за да сменям памперси на старци?! Жалко, че у нас никой не наема хора за прибиране на реколта.

НИЯ НЯМАМЕ ПРОБЛЕМ С ГЪРБА НИЯ СМЕ БЕЗГРЪБНАЧНИ

Нас ни приеха,зашото сме източник на нископлатена работна ръка и пазар за техни стоки.Правителството на Станишев да бърза да ни вкара в ЕС,не договори най-добрите за нас условия по отделните преговорни глави.Сега ние теглим последствията от това!

Нас ни приеха,зашото сме източник на нископлатена работна ръка и пазар за техни стоки.Правителството на Станишев да бърза да ни вкара в ЕС,не договори най-добрите за нас условия по отделните преговорни глави.Сега ние теглим последствията от това!

Личен пример от Германия : Предлагат работа за 1200 евро , а социалните помощи са 750 евро, кое да избере човек ? Работиш като негър, взимаш като балканец, разходи за път и късане на нерви, май по добре е на социални. Или нещо бъркам ? Сега ще се намери някой доктор или ядрен спец да каже че ако работиш плащат добре и ред други глупости, но нека да кажат как се живее в Германия в последните 10-15 години и дали има разлика!

Живея от 40 години в Германия, та си позволявам да си кажа откровенното мнение за тажи информация! Бивши сънародници, тези данни са от статистиката на управляващата ни коалиция! Да се напомни, че според вчерашната информация на нюрнбергската агенция за безработица срещу "1 млн. свободни места за работа"стоят 3.1 млн. безрботни германци. Ако дейстително търсят специалисти, то за 400 евро на месец. на временен договор. Тези 400 евро на месец са за българските представи може би о.к., но тук тези пари са малко за живот и много за умиране.

Благодаря за информацията.Предполагах че е така...

Браво ! ( Ех, тоз Интеуньет ... как обърква шмекериите `нечии` . )

бате,ти изтрезневаш ли понекога?

Браво ! ( Ех, тоз Интеуньет ... как обърква шмекериите `нечии` . )

болки в гърба, а... 22години ни втълпяват, че ние сме били мързеливи - долна капиталистическа пропаганда

Болял ги гърба? НЕКА! ОЩЕ! И ЗА ДЪЛГО. И бавно да минава. Или пък изобщо да не спира да боли. Да видят как стават работите.

Пак ни дискриминираха и елиминираха....пък вие тичайте да ни глобявате за софтуерни продукти и каво ли не.....

Това ли е поредната гавра за членството ни (такса 600 мил.) във Европейския съюз ??? Плащаме си, работим най-много, най-ниски заплати и пенсии, търпим най-високите цени, заплащането нищожно, глобяват ни,( за неща независещи от нас) А СЕГА НЕ НИ ИСКАТ (да докаже, че няма желаещ за работата от Холандия) !!! Е ТОВА , АКО НЕ Е ГАВРА С ТРУП...???

Ако си неквалифициран прост бачкатор и в чужбина да идеш пак ще си такъв.....само че с малко повече пари...евентуално. И какво от това, пак си оставаш тъпо парче :) Извода- учете и тогава емигрирайте за за бачкате с кеф висококвалифицирана работа!

Никой не ни иска-ще се напълни с мързеливи цигани и холандците дето ги болят гърбовете ще им се сторят като цветя!!! И сума ти и поразии ще им направят там!!

никои нормален човек не би бриел да работи на полето при такива мизерни условия. да си работят земята, стига сме се натискали за роби там. истинските българи са горди хора, а не помияри!