КЗК: Не могат да се поставят минимални цени за лекарски прегледи

Комисията за защита на конкуренцията ще разследва решението на Българския лекарски съюз (БЛС) от 17 април за минимална цена от 24 лв. (10% от минималната заплата) за частен медицински преглед.

Обратно в новината

Коментари - КЗК: Не могат да се поставят минимални цени за лекарски прегледи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дали можем да поставяме минимални цени не е важно. Важно е, че вече всички разбраха колко най-малко трябва да си приготвят за "добър ден, докторе". А за останалото ще ви издадем, ако искате, и ДДС фактура.

Не знам ама определено тоя закон някак си много набързо влезе в действие и изглежда че ще е поредния дето ще бъде променен заради малоумието на партия ГЕРБ :) Всичките им решения са предпоследни и от ден до пладне.

Къде прочете за променен закон? БЛС не е парламента. Ти си поредно доказателство как някой чул, че филма е шведски, а се оказал съветски.

Има се предвид, че много бързо КЗС се произнесе, при положение, че в това време Мирослав Найденов тръби навсякъде за минимални цени на хляба например.Ами дето при нотариусите има минимална цена на заверка 6 лв ?! Това не е "картел" ? Ами адвокатските и зъболекарските услуги ?!

ами минималните цени и на стоматологчните услуги нчма ли да се махнат? искам КЗК да се самосезира и там....

Комисии,политика,глупости.Пазар.Това е истината.Всичко друго е лицемерие,корупция,нищета и залъгалка за "матреала". Минимални работни заплати,комисии,клетви,морал,регулиране на лихвите и прочие.Държавата трябва само да осигурява ред,законност и инфраструктурата.Гарантирам ви никой няма да умре от това специално,просто ще излезем от това, в което сме вече 21години и 45 преди него.

Много Лекари ще са Против,но за да се измъкнем като Държавата България за ниско ниво на обучение, трябва да си почистим Къщичката.Има много Лекарски грешки и Корупциони Практики. Трябва да има и при Лекарите нещо подобно на Народен съд,или НОВА АТЕСТАЦИЯ,демек Наново да се явът на изпит. Не стига една Диплома за ЦЯЛ един живот.

А на адвокатите, инженерите, учителите, икономистите защо да им стига една диплома за ЦЯЛ живот ?

Аз съм със спомени, че има ценоразпис за минимални цени и на адвокатските услуги - що не ги подгоните тях, или не ви стиска?