Депутатите освободиха Божидар Димитров и заличиха поста министър без портфейл

Парламентът освободи Божидар Димитров като министър без портфейл. Депутатите заличиха и поста "министър без портфейл", както предложи премиерът Бойко Борисов. Остава да се реши казусът дали той ще стане депутат или не.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите освободиха Божидар Димитров и заличиха поста министър без портфейл | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вземи "Гинко Билоба"

Този пост, по типичен за това управление подход, беше създаден за определен човек. Човекът няма как вече да го заема - следва закриване на поста. Логично. Като никой път досега, държавата служи безкрупулно на интересите на шепа индивиди. Закона го третират като 'врата у поле' за всеки от обкръжението. На индивидулно ниво сигурно често е било така, но като откровена държавна политика този подход го наложи ББ.

Божидар Димитров ? 1) Доносник на ДС още като моряк на траулер 2) Провалил се като кандидат за щатен служител на ДС ,протежиран от менте-учения А.Фол и поради това само неин нещатен агент(на ДС) ,маскиран на служба първоначално в Комитета за култура,а след това в НИМ. 3) 1966/7-1998 автор на куп доноси които са иззети от прочистеното му и фризирано от службите досие . 3)Протежиран от щерка на член на Политбюро 4) В периода 1990-1998 изпълнява поръчките на недоубитата ДС мафия а)в ОКЗНИ (заедно с агент Гоцэ) ,"експерт"на ОКЗНИ на "Кръглата маса" б) в Италия през 1990 г. в) съучастник на Бриго Аспарухов в гадната сага с История славянобългарская. 4) Провалил се на конкурса за директор на НИМ през лятото на 1998 г.поради несъгласието му с преместването на музея от Съдебната палата в Бояна(все си е друго да тропкаш за работа по жълтите павета нали ?) 5)ПСЕВДОНАЦИОНАЛИСТ,кокетираш с целия диапазон от псевдопатриотични формации създадени и създавани под егидата на реликтите от ДС след 1989 г. и до днес. 6)КВАЗИУЧЕН -автор на цял куп мистификации за периода 1985-2010 г. първата-представена в идиотското му съчиненийце от 1985 г.на тема Петър Богдан ,последната-измислените мощи на Св.Йоан Кръстител ( 2010 г.) 7) Пълен провал поради дефицит на интелект и пр.ментални качества като министър на излишно и специално създадено за него министерство от приятеля му Бойка Б.

...подпоручик, никога няма да станеш поручик...

И колкото "професионални" са "аргументите" на Манолова( БСП), толкова и на Искра и Вяра от ГЕРБ. Удари единия , утрепи другия.

Неотдавна с него откривахме паметник на Антим 1 тук в Едирне, а вече сме без министър и за живеещите зад граница българи от небългарски произход, а беше обещал като открием тук паметник на българските възрожденци, там щяхме да открием паметник на небългарските, към кого ще го насочим сега.

АБЕ КАК ЕДИН ДЕН В ТОЯ ПАРЛАМЕНТ НЕ ГОВОРИХА И НЕ ОБСЪДИХА НЕЩИ ВАЖНО, ЗНАЧИМО И СМИСЛЕНО ЗА ЖИВОТА НА ХОРАТА, БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОИТО ТИЯ ДЕБЕЛОГЛАВЦИ И ДЕБЕЛОГЪЗЦИ СЕ ОЗОВАХА В ТОЯ ПАРЛАМЕНТ БЕ? КАК ЕДИН ПЪТ НЕ РАЗИСКВАХА НИСКИТЕ ДОХОДИ, ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ, КОИТО ТОЗИ ДЕКЕМРИ ДОРИ СЕ ОКАЗАХА ПО НИСКИ ОТ ЕДНА МЕСЕЧНА СМЕТКА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ, БЕ? КАК БЕ? кАК КАК КАК КАК КАК.САМО С ГЛУПОСТИ СИ ЧЕШАТ ТИЯ ДЕБЕЛИ ЕЗИЦИ БЕ? КАК КАК КАК.....

Точно така! Няма да обсъждат, защото всички са бизнес корпоративни партии и такива мислят само за интересите на своя бизнес кръг, как да крадат от данъкоплатците и държавната хазна за своя джоб, но не мислят за цялостния интерес на обществото. При това всички са произлезли от БСП/БСП -т.е. са от един корен с едно и също мислене и действия.

А нас въобще са ни отписали за вечни времена, въпреки че сме няколко милиона.

Да се знае че не можеш да бъдеш телохранител и да не си агент на ДС, дори да ти поръчват само някои услуги в банята на партийният босс.

Когато на някой му липсват принципи ,в политически и нравствен смисъл на думата,рано или късно съдбата го връща там,откъдето е тръгнал.Разликата е в това,че е видял какво значат възход и падение,хем е разбрал какво е да си чист и неподкупен и вече ,след безславния край-омацан и презрян.Божидар Димитров си заслужи съдбата,защото презря принципите заради приятелското рамо на един влюбен в себе си властолюбец и той го употреби и ще го употребява и занапред като пример за " принципен подход"към кадри на ДС./уж!/Не обичам кариеристите и ренегатите и мисля,че си заслужават участта и презрението,макар ,че ми е жал за Б.Д.който е истински патриот,но трябваще да бъде и по-честен човек.

ЦАЧЕВА НЕ ВЛАДЕЕ АРИТМЕТИЧНИТЕ ДЕЙСТВИЯ ОТ ВТОРИ РЕД.:)! 90+17+9=116 240:2= 120 ПРИ ГЛАСУВАНЕТО НЕ СА ПРИСЪСТВАЛИ ДОРИ И ПОЛОВИНАТА ДЕПУТАТИ! ЗАКОННО ЛИ Е ОТМЕНЕН ПОСТА И ОСВОБОДЕН ОТ НЕГО БОЖИДАР ДИМИТРОВ. НЕ Е ЛИ МАЛКО ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО ДА СЕ РАБОТИ ТАКА В БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ? КОЙ Е КОМПЕТЕНТЕН ДА КАЖЕ? из:'Конституция на РБ" "Чл. 81. (1) (Изм. - ДВ, бр. 12 от 2007 г.) Народното събрание открива заседанията си и приема своите актове, когато присъстват повече от половината народни представители. (2) Народното събрание приема законите и другите актове с мнозинство повече от половината от присъстващите народни представители, освен когато Конституцията изисква друго мнозинство."

Чета коментарите и мъка ме наляга. Как нито един от пишещите тук (както и никой от управляващите) не се сеща, че се закрива министерство ЗА ЗАКРИЛА НА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА (според анонимни данни те са няколко милиона и не е далеч времето, когато в БГ ще остане само правителството и парламента, а всички ние ще емигрираме навън ).Ние сме единствената държава в Европа, на която НЕ И ПУКА за сънародниците ни извън БГ. И най-трагичното е, че още при създаването на това министерство бат Бойко също не му е пукало за събратята зад граница,а е мислил само как да уреди един свой приятел.

Най-накрая - едно хубаво мнение! И няма да забравя как Вратльо се лензеше 2009 година по някаква телевизия и с тарикатска тодор-живковска усмивка изтърси: "Аз му казах на Божидар да си измисли някакво министерство..."! Така че - това министерство си го измисли Божката, па й си го закри...

Председателят на Парламента закриват министърски пост и още по-зле, откриват заседание, без да има в залата кворум - противоконституционно е и следователно каквито и законодателни решения да вземат в този си безкворумен броен състав , те няма да са легитимни като актове пред закона. ЦАЧЕВА ДА НАПУСКА ПРЕДСЕДАТЕЛСКИЯ ПОСТ!

Повечето от половината от тези българи избягаха от България заради мутри като Боко и Шибидар, като куп други псевдопатриоти, които им пречиха да живеят нормално. Ако тук беше добро място за живот щяхме да сме поне с 2 милиона повече, но уви...

Жестоко-вярна квинт-есенция давате, Българин -- Браво !

г-н колио - абе нали бг има консулства, на които се плащат милярди да защитават интересите на бг в чужбина бре...те за кав...чепеларски са там? аман от дипломати бре г-н колио те балгарите в чужбина са си добре - там не им требе некои да ги защитава - щот страната приемник, наречи я мащеха ако искаш, се грижи 100000 пати по-добре за тях отколкото маика бг

Горканчо той - Божката: "Няма да напусна БСП. Аз не съм политическа пеперуда, която скача от партия на партия. Бил съм в БСП в най-тежките й времена и за това особено ме боли, когато някои хора, които са членове на партията от 45 години, ми разправят, че съм предател. в интервю за Агенция Фокус, 7 ноември 2005"

Светците, казват, били изобразявани с ореол около главата ( а не друго), нали Божо ?! И това се било правело за подчертаване на силата/светлината в между-ушните им обеми !

И някой ще каже ли колко се изпразни портфейла на данъкоплатеца за този никому ненужен "Министър без портфейл"??

Агентите от ДС, които обслужват ГЕРБ са добри агенти. Всички останали са боклук.

То има ли НЕ РЕНЕГАТИ в ГЕРБ????Сбирщина от мераклии за власт и с нищо не се различват от предишните, макар че много залагахме на тях....,

а безработен ли е?...

Хора,народ,чувате ли се какво дрънкате?Служил е на ДС.ДС служеше на България и на някои партийни секретари по изключение .Някои агенти изпълняваха самостоятелни мисии на партийните секретари,неразрешени от ДС-началниците.Това да си служил на Родината,каквато и да е била политически и идеологически не ги прави автоматично тия хора престъпници.Много от тях са герои,истински героиНякои от тях изкараха дълги години по затворите на света.Още се говори за българи по затворите около реката Мисисипи.Какво да кажем за Гелен и неговият антураж в Германия.Беше началник на отдел в Абвера-разузнаването на германските хитлерови въоръжени сили.След загубата на войната Гелен се върна в Германия и беше назначен за шев на разузнаването на държавата ГФР.Какво да кажем за Браун -създателя на Фау 1 ,фау 2.После какво направи-създаде американските балистични ракети.Стана гражданин на САЩ и оглави НАСА,като съсздаде ракетата носител извела луният модул,кацнал на луната.Хиляди специалисти на ЩАЗИ останаха на работа.Никой не е будала да си гони кадрите.Буш беше шев на ЦРУ .ПОСЛЕ СТАНА ПРЕЗИДЕНТ.Путин беше шеф на КГБ.после президент на Русия,сега премиер на Русия.Ние сме най-тъпите копелета,ако искаме да си унищожаваме по-такъв долен начин кадрите от разузнаването и контраразузнаването.Господи дай им малко акъл на някои господа.Аз съм два пъти тровен по поръчение на Партийни секретари от ДС кадри преди 1989 г.Иначе ДС никога не е имала нищо против мен.Сега съм почти труп-беа сърце и бъбреци.Бог да пази България.

Много си прав! За голямо съжаление масата от народа е малограмотна и лесно манипулируема. Като чуят за ДС и започват да сочат с пръст и да проклинат сякаш става дума за най-голямото зло. В конкретния случай не става въпрос за доносници, а точно за хора защитавали интересите на българия, било в Македония, било в друга държава. Агенти има и сега - няма държава без разузнаване. Ние обаче сме на път да станем първата такава. Отчайващо е.

Посланиците, които са работили в ДС за външно разузнаване добри или лоши са - последно?

"Големият проблем на тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек мже да бъде умен" Кърт Вонегът

И ЗА ТОВА КОИТО СА УМНИ - НА ЕШАФОДА! ПРОСТИЯТ БЪЛГАРИН НЕ ПОНАСЯ ПО-УМНИТЕ ОТ НЕГО!

Много си парв кривия! Хората са добри или лоши, но моралът се определя от обществото. Е, такива сме, саякъш всички членове на БКП бяха мерзавци, а простихме на безпартийните негодници доносничили за... и аз не знам по каква причина и обявихме за мъченици, някои от тях. Никой не убива елита си, но това е наследството ни от преди, да се мачкаме и трепем един друг.

Не съм съгласен с Манолова. Съдбата на ренегатите не е тъжна, но можем да се съгласим, че е несправедлива, защото доносниците не са наказани.

Гаф след гаф, ами смешно и унизително беше да претендираш за Македония, Сърбия и позорно да просиш някакви си компенсации и с нищо да не можеш да привлечеш Бесарабските българи, въобще пълен провал.

Божидар Димитров е готин човек, добре, че се махна от тая гербаджийска пасмина.

..и аз това подозирам! Божидар Димитров е човекът, който продаде Кремиковци за 1 долар, БТК за годишната й печалба, Енергийните дружества за смехотворни пари, подари външнотърговските дружества, съсипа селското стопанство. Той и Борисов си разделиха парите от това и сега е нормално да замитат следите. Доган, Симеончо и Сергейчо се бориха против това, но можеш ли да победиш октопода Божидар Димитров?!

Чистката на ДС-арите не трябва да стихва!Посланици,министри,зам.министри,областни управители,кметове и всички,които са властни-да са"чисти"откъм агентурно минало-това иска народа,за да е спокоен!Но мисля,че и това правителство няма да ги телепортира,понеже има срастване,а никой не посяга към скалпела.

димитров е благ, народен човек, не е за политик, той е за дискретни сбирки на по чашка и мезе

Слава богу, най накрая...и така един по-един, до един....все някой трябва да бъде първи...

Сбогом, г-н Шибидръв! Няма да липсвате на никого!

Хлевоустата Мая винаги е против и много навита да критикарства, няма никакво значение, че си противоречи и си дрънка като празна тенекия! И тя, и Курнелията - кюстендилски гръмогласни девойки, верни стражи на родната си партия - столетница и разрушителка на мандри!

Фидосова, Стига се кри зад тоя ник "Аврора"!

Най-после нещо смислено да направи Божидар Димитров, крайно време беше, достатъчно гафове направи за един министър макар и без портфейл.

горкия човечец тотално го заличиха, нищо не остаНА ОТ НЕГО