Българи търсят евакуация от Египет

Двеста български туристи се намират в момента в Египет. Те са заминали само преди 3 дни. Има българи в Египет, които желаят да бъдат евакуирани и търсят съдействие от посолството в Кайро, но има и много, които не искат.

Обратно в новината

Коментари - Българи търсят евакуация от Египет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв го търсите там? Да не би да сте пропътували из цяла България и познавате всичко из нея?

Аз си мисля, че е по-добре да се насочите към друга държава, сега ви е паднало да се махнете от мършавата България.

а Норвежците вече ги евакуираха...

Днес цял ден мъдрото външно министерство (за което най-важния въпрос за работилитр за ДС посланици) мъдрувало какво да прави за нашите хора в Египет, чух по новините. И измислило да публикува телефон ...

Па да си стояли дома!

го дирите в Египет? Май много ви бият паричките и не сте от тези дето с труд ги изкарват.

Моля ви пратете самолет защото тук убиват хора по улиците не можем да излезнем от хотела положението е нетърпимо, докога ще чакаме да се сетят да ни спасят? Вчера нямаше никакви комуникации днес поне пуснаха телефоните и интернета но само в хотелите с чужденци. от агенцията нищо не правят искаме си в България, колкото и да е зле там. Какво става защо не мога да си пратя съобщението??????

хаха. дишаи дълбоко ве паника никои не те гони тебе

Драга "туриске" твърде малко ти е "багажа "за да се шегуваш и провокираш в подобна ситуация !

Моля ви пратете самолет защото тук убиват хора по улиците не можем да излезнем от хотела положението е нетърпимо, докога ще чакаме да се сетят да ни спасят? Вчера нямаше никакви комуникации днес поне пуснаха телефоните и интернета но само в хотелите с чужденци. от агенцията нищо не правят искаме си в България, колкото и да е зле там.

Като е зле в България стойте си в Египет!

Ей, това българите сме много прост и злобен народ! Как поне малко не ви e гадно и не изпитвате минималнa съпричасност към нашите сънародници, които в момента са там? Какво злобеете, защо и как са там, те са български граждани, където и да се намират и държавата е длъжна да им помогне в така създалата се ситуация! Утре и вие може да сте на тяхно място и тогава друга песен ще запеете! Срам и позор!

Пениш се не пениш, ще те ям, пари съм давал ...

кои ви кара да ходите по тези долнопробни места на ехкурзии, в европа има 1000 прилични места които може да се посетят, ако ви се гледа циганя която и в наще цигански махали няма ходете по египет. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Извинете, но вчера ги дадоха по ТВ същите тези нездравомислещи хора, които заминаваха за там. След като са преценили че животът им струва по малко от парите които са дали за екскурзията да не ни се оплакват. Сега държавата и другите данъкоплатци недай-си боже ще трябва да ги оправя ако стане нещо...

Никито недоразумениев сигурно мисли за Фалкона ...

:)))) интернет ще промени света

Министърът на външните работи Николай Младенов заяви по bTV, че България е готова още утре да изпрати правителствения самолет до Кайро и Александрия, откъдето да прибере българските граждани живущи и работещи там. - че кога Боко купи А 380?????

То скоро същия разпад се готви в Турция, Израел и Гърция.Като цяло в религиите на книгата поддържат паразитиращо поведение.Общества с такава основа в един момент стигат до свръхконтрол водещ до разпад. :)

като е тихо и мирно не чакаъ правителствения смолет а се вурни с редовен пполет *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В Хургада времето е хубаво!Морето е приятно за къпане!Има армия и полиция по улиците!300-500 човека скандираха срещу Мубарак!Мирно и спокойно е в хотелите!Няма да се ходи до Кайро.Излитането ще бъде от Хургада!Ще изкараме четири дни и нощи!

турист , защо само четири дни не сте ли там за седем... ?

като е спокоино стоите си там. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тези дето са заминали преди 3 дни са пълни идиоти! В Египет едва ли не война ще става те отиват да гледат забележителности!

Нека туристическата агенция, която допусна в тези нажежени моменти да се изпратят туристи, бъде санкционирана от държавата за немърливост! Преди няколко дни даваха точно тази група, която заминаваше. Самите туристи са сглупили, че са тръгнали, но всички знаем колко струва подобна екскурзия. Агенцията е трябвало да отложи пътуването или да върне парите на хората. Не е луд който яде баницата, а който му я дава! САНКЦИЯ!!!

Абе, вие наред ли сте?! Каква държава, каква санкция? Когато говорим за цената на хляба - спекулативно завишавана от търговците! - пискате, че имало пазар и той щял да регулира, а не държавата и министрите! А когато става дума за лично решение да се отиде на екскурзия, за която всеки - пълнолетен гражданин! - си е платил, а частните фирми отдавна са превели парите на египетските си партньори, и сега в Хургада наистина не е опасно, хотелите си работят. Не се знае какво ще стане утре и в други ден, но засега няма причини за паника. Единственото, което има смисъл да се направи, е да се пренасочат чартърните полети, които също са договорени, да ги вземат направо от курортите, а не от Кайро. И след като са заминали на своя отгворност, не трябва да пищят за евакуация - половината искат да ги евакуират, другите не искат, а днес чух, че нов самолет е заминал с хора със седемдневни пакети ...

Да много спокойно било в Хургада, танкове се разцъкват по улиците на големите градове, изтребители респектират прелитайки на гродовете => тея са на прага на гражданска война => няма спокойно място в цялата страна => в региона също ( не се знае ако пламне дали няма закачи и на съседите плевника )

Аз съм в прекрасно състояние! Оставете сега цената на хляба и се концентрирайте върху нещо много важно за хората, които са в онази обстановка. Държавата е морално длъжна да изтегли хората си, но туристическата агенция е два пъти по-длъжна! Недай си боже да се случи нещо на някой от туристите ни и тогава собствениците и ръководителите на фирмата трябва да бъдат разкъсани-физически и финансово! Злобно и безчувствено е да се разсъждава "тези пък за к'во са тръгнали". Посочвам този въпрос и подчертавам, че принципно държавата трябва да се грижи за гражданите си. За МУХЛЬОВЦИТЕ във властта не ми се говори! Специално за вас, драга ми Аврора ще дам мнението си и за цената на хляба. Преди 2-3 седмици качих човек, от селата около Тополово, на автостоп. Оплака ми се, че е дал 300 кг. жито на хлебопроизводствена фирма. Те му дали 150 купона за хляб, който е 700 гр. Това прави 105 готов хляб. Нормално ли е това? Къде е спекулата? Човекът печели ли от това? Колко повече печели фирмата спрямо производителя на жито? Нормално ли е това?

Хората в България нямат с какво да преживеят зимата,а оядените софийски копелета си пекат гъзовете из Египет.Бойко ще им изпрати правителствения самолет с повредения колесник. По-добре ги оставете да си изкарат една приятна революция там.

Oялите се софийски задници в момента почиват на Карибите , Сейшели или Малдиви , или пък Тайланд... Египет е евтина достъпна дестинация , но селяците предпочитат да си харчат парите по родното черноморие... Тия дето заминаха с вчерашния полет вярно са тъпанари , но това са хора с ограничени финасови възможности дето не искат да се лишат от мечтаната почивка за която сигурно са пестили с месеци. Всъщност цените започват от около 250 евро за седмица + още 100 за виза и разни летищни такси. 350 евро не мисля , че е мерило за софийски богаташи :-)))

Явно софиянеца освен, че е голям софиянец обичащ града си, е и голям родолюбец, защото не е излизал нито от страната си, а по-вероятно и от София. Сигурно не му остава време, защото много работи, за да стане богат и да почива на Карибите, дори не му се останало време да се информира, колко струва почивка в Египет и реалната цена на визата! Но за какво му е, това е туризъм за онези, които пестят цяла година, той не иска да е от тях, той иска да е от богатите и от онези, които не посещават дадено място, за да се обогатят културно, а от онези, които се хвалят с това, че са отиши на място, което струва много, вероятно дори не знае къде се напират Сейшелите!

такива охлюви като тебе седят дома и пазят ипотекирания апартамент ..а тези които са отишли на почивка поне са решили да си похарчат парите някъде защотото ги имат в повече......

Поредният тъп селянин се изказа! Само да не се окаже, че почиващите били от твойто село! Иначе хората си бачкали и си изкарали пари за почивка, а ти си седи у вас и ходи да копаш градината, щото за почивка, явнo не си заслужил! Xайде бегай у лево!

безредисите са от седмиса а те са тругнали преди 3 дни сега туроператорите да ги вурнат да не са тругвали *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Защо изобщо тръгват, а после пищят да ги спасяват.

Защото са си платили и не искат да се минат,а туроператорите-също.После викат олеле и настояват държавата да ги спасява.Чакам интервюта от завърналите се,как никой не им бил обръщал внимание.Колко трябва да си луд и алчен,че да заминеш само преди 3 дни за страна раздирана от размирици?МВНР отдавна предупреждава,но има ли кой да чуе.