Хиляди затворници избягали в Египет

Началник на затвор в Западен Египет бе убит, а стотици затворници избягаха, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди затворници избягали в Египет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ауууу! Защо ли въобще не вярвам на агенции от сорта на СНН, РОЙТЕР и т.н. (Ми то целият свят от тех звема инфото)...И това - откакто пуснах в vbox7 "ФОТОШОП ПО ГРУЗИНСКИ"..Как да съм сигурен, че и тука фотошопа не е работил за новият световен (англо-американски) ред.

Пожелавам успех на славния египетски народ! А всеки, който плюе и скверни който и да било народ, е недостоен за уважение човек!

това е поредния номер на управляващите за да кажат колко са лоши протестиращите,видите ли ако не бие полицията ще крадат и вандалстват.подкрепям протестиращите

Не са избягали, а са ги пуснали да оказват помощ на законната власт.Спомнете си, че така направиха и у нас преди 20 години ! Нищо ново под слънцето.

Едни искат по-добри условия на живот и извоюват свободата си с протести, а други се възползват от ситуацията, за да грабят и рушат. Ако положението в Египет беше добро, до подобни ситуации нямаше да се стигне! В същото време е странно, че при подобни затегнати режими е възможно да се допуснат такива изблици. Не е ли възможна външна намеса? Естествено, че говоря за Щатите, защото те "сеят" демокрацията в целия свят. Днес по новините дадоха, че и народът на Йордания са недоволни. Имам роднина там и макар много рядко да се чуваме, знам че е в цялостен план е по-добре от България. Случаен ли е "ефектът на доминото" в арабския свят?

СМЕШНО Е ТОЧНО "КОМУНИСТИТЕ" ДА ПИЩЯТ ЗА КОМПЕТЕНТНОСТ И ГРАМОТНОСТ. ПОГЛЕДНЕТЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ! ЗА ДПС И БСП СА ГЛАСУВАЛИ ХОРАТА С НАЙ-НИСКО ОБРАЗОВАНИЕ. РАЗЛИКАТА С ГЕРБ Е В ПЪТИ, НЕ В ПРОЦЕНТИ. АМАН ОТ ПОЛУГРАМОТНИ КРЕСЛЬОВЦИ!

каквоооооо????? провери си източниците, моля те!!!!! в много голяма грешка си за твое разочарование...

Съществува голяма вероятност избягялите от затворите да са изпуснати, за да може да се компрометират протестите, заради "народното" насилие и така-оправдано "правителственото". Обикновено провокаторите оцеляват, за разлика от либералните водачи при подобни сценарий. Помислете и върху това!

Излиза, все едно хиляди озаптени по света са намерили убежище в страната Египет! Едно заглавие не можете като хората да напишете еднозначно, тръгнали сте да ни цензурирате и акъл да раздавате кой крив - кой прав! Я да ви видим дипбомите и на вас, калинки мои!!! Хи-хи.

СВОБОДА ЗА НАРОДА!!!

Къде е общото между заглавието "ХИЛЯДИ затворници..." и съдържаниято на статията - "Около 700 затворници са избягали"?

"...Според Си Ен Ен това не е единственият подобен инцидент. Бягства е имало от затворите в Александрия, Асуан, Даманхур и Вади-Натрун. Смята се, че на свобода са се измъкнали поне пет хиляди затворници...."

Не знам какъв диктатор е Мубарак, но той успяваше с туризма да нахрани тая огромна паплач, размножаваща се като хлебарки. Не е премахвал частната собственост, не е потъпквал интелигенцията си (когато едни мои познати зъболекари събрали 12 души общо 170USD за се повозят на малка 9-местна яхта в Червено море, капитанът не повярвал, че са зъболекари, защото там техените колега сами си ги наемали за семействата си). Без туризма са мъртви, а американците ще им дават помощи срещу петрол. Планът за Източна европа бе успешен, но дълъг, грешките са анализирани, а петролът на Тунис, Египет и Либия е стратегически важен за чичо Скруч.

Той Хоснито е ясен...дотук беше..пътник е!Тръгнеш ли да мачкаш собствения си народ,нито армия,нито полиция може да ти помогне!На финала и те ще застанат на страната на бунтовниците и на Хоснито ще му литне зелката...това е ясно.Обаче какъв тип е революцията не е ясно...."демократична",или"ислямистка"....това е интересното!

Какво става? До вчера всички ефирни нац. телевизии успокояваха бълг. граждани възнамеряващи да пътуват до Египит с цел туризъм да не се плашели и отменяли резервациите. А днес чуваме по новините , че държавите са започнали да изтиглят совите глраждани от Египат и да ги съветват - не да не пътуват, а тези които са там да се изнасят! Турция изпратила два самолета да си пребере 700 човека. Ако нещо стане кой ще носи отговорност? -Телевизиите ли?!

от вчера: "В тази ситуация МВнР настоятелно препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътуване в Египет"

Добре , че незнаят какво ги чака след така наречената "революция".45 години - тирания и още толкова "преходен"период, кризи, реформи-съсипия.

Може и Мубарак-ът да падне вече.

Значи, първо не е ясно тези бивши затворници какви са - криминални типове или политически противници на Мубарак. И второ, престъпници в момента са правителствените органи, чиито сили за сигурност само снощи са убили 100 човека.

Революциите дирижирани от САЩ водят до разруха. За справка Грузия, Украйна, Афганистан, Ирак .... и разбира се България. Печели само световния паразит.

Айше, ти ли си?

Те руснаците пък сеят. Я какви добиви жънем сега, щом ще се готвим за бунтове за хляб и правда.

Открити са нови американски залежи на нефт ... в Ирак

Идеята за "световната революция" е развита от "великият" Ленин.Не напразно петолъчната червена звезда е символ на комунистите - проникване и завземане на петте континента.Излиза,че тази идея е възприета единствено от....САЩ.Значи,все пак,комунизмът някъде е пристигнал.

Да грешно го казах. Правилното е превратите дирижирани от ЦАЩ водят до разруха....

Мохамед Хосни Мубарак незабавно трябва да напусне поста,защото това ще доведе всенародния гняв до разграбване,опустошаване.Възможно е да пострадат историческите ценности в Египет.

Те да не са луди за една поппара да си затрият бъдещето. То само тук може да се плюе по архолозите и да им се подиграват и мразят, защото харчели пенсиите.

точно това става в момента- по местната телевизия сутринта показаха ограбени музеи, по-точно - разбити! с разбити виринини и разхвурляни ехпонати - ужясно! тукашните че са слабоумни това е ясно на всички, които са били насам за по-дулго! така че не се усудваи - това следва - нечовешко разграбане, на вси4ко каквото може!!! виж анлииската дума "GYPSY" от каде произлиза: от "египтян" - т.е циганин в истинският смисул на думата!!! поздрави от алехандрия

На Мубарак не му дреме за народа на Египет. Той просто иска да държи властта в ръцете си. Типично за социалистите и комунистите! За това са протестите и той ще бъде принуден да си подаде оставката скоро. След цели 30 години управление и хората да са недоволни, е няма как да си запази поста колкото и да му се иска!

Поговорихме с познати оттам -- излиза, че е наистина необяснимо/неописуемо ... да кажем като пожара в Александрийската библиотека .

Кой не скача е червен... Ислямистите са на път да завземат 80 милионен Египет, ние пак за комунистите отпреди 67 години ще ревем.

Българите адски са опростели и оскотели.Всичко каквото става по света и у нас обясняват с комунизъм, фашизъм, ДС, КГБ,ЦРУ и т.н. Мързеливи до дупка, роболепни до невъзможност и най главното страхливи като лалугери.

И ти даваш оценка на цялата нация като стар комунист. Те и при Соца и при Капитала все първи люде се оказаха. Абе кадърни. А другите- некадърни и мързеливи! Златен си.

Да не би да не е прав!?

...Пуснати нарочно и като в България на 09.09.1944 година. Те , комунистите са кръвни братя с бандитите!

....просто светът се отърсва от американската си песен.

хич не си падам по американсите песни и аз отдавна съм се отърсил от тях.

алуу антикомуниста, вземи малко прочети история да видиш пък фашистите или капиталистите /едно и също според мн хора/ какви ги вършат от стотици години!Тръгни от завземането на Америка та до сега и се сети за комунистите

все още има фашисти? че и от стотици години? Господ си знае работата, вие Го отрекохте, Той ви взе и малкото ум. После всичко се нарежда по естествен път.

Сигурно нарочно са пуснати. Като в Куба.