Експертиза: Записите с Ваньо Танов не са оригинали

Подслушаните разговори между шефа на агенция "Митници" Ваньо Танов с премиера Бойко Борисов, министър Симеон Дянков и заместника му Владислав Горанов не са оригинали и върху тях има допълнителна манипулация.

Обратно в новината

Коментари - Експертиза: Записите с Ваньо Танов не са оригинали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо не си отговорите на по-простия въпрос - НА ЧИЕ ПОДЧИНЕНИЕ Е НИКК! Преди към името ме стоеше и МВР!!!!. Ще кажат с технически термини това, което им разпореди сегашния министър.

Така си е. Често поглеждам в сайта и нямам никакви забележки относно новините и форума. Имам само една молба - български словоред и правопис в текста на новината! Все пак сте хора на словото. :)

До всички: Вотът мина. пийте по една ракия/сок/вода и си лягайте. Утре сте на работа.

От редакционната колегия на Дир-а се извиняват. Поне аз така разбрах обяснението. И като един възпитан гражданин съм длъжен да благодаря за извинението. От друга страна цензурата, която налагате е съвсем ясно ориентирана наляво- вижда се с просто око. Не се показват коментари със злостно съдържание против БСП-БКП и техните сателити. Обясненията за цинизми и нарушаване на добрия тон са меко казано неуместни. Аз самия съм си правил експерименти да публикувам откровенно цинични постинги, които са били публикувани. И не само това, впоследствие не са изтривани (каквато практика имате напоследък. Лоша практика!) От друга страна много остри изказвания срещу Русия и БСП се изтриват ей така за кеф. Аз разбирам, всеки има политически пристрастия. Разбирам че вашите работодатели са свързани с БСП и ДС, както повечето собственици на медии, и вие нямате друг избор, освен да искате да им угодите. Разбирам че времената са тежки и оставането без работа е много лошо, особено в този момент. И накрая, давам си сметка че Интернет се прослушва от кого ли не, включително и от спец-службите, легално или не (всъщност те никога не са се съобразявали с това, те винаги са си подслушвали). И вас ви притискат да сътрудничите за да давате информация за авторите на опрделени постинги. Но все пак 21 години след падането на Берлинската стена, цензура при критиките на болшевизма ми се струва малко неумесна. Откъдето и да го погледнем. Останете си със здраве. И по-малко цензура, ако е възможно.

БОГ да пази правителството на Република България, бъдете живи и здрави.

Преди 20 години Петър Младенов подаде оставка. Вярно под натиск, но я подаде. Само за една реплика и при съмнения за манипулация. Явно обществото ни е рухнало съвсем, за да не му прави впечатление циничното поведение на ББ.

Да обявиш военен преврат, не е само една реплика. Защото : "Най-добре танковете да дойдат!" -казано от президента не е нищо друго освен военен преврат. Едно е някой циганин да каже такова нещо в кръчмата, съвсем друго е президента да го каже на някой от сътрудниците си. Даже и да си е изпуснал нервите в този момент. А Пешо Танкиста, подобно на друг шеф от БСП-БКП, Гоце-Снайпериса, лъжеше като дърт циганин. До последния момент, когато го сгащиха на тясно. Само че при експертизата на оня запис се оказа че е оригинален и не е манипулиран.

Сега е ред и на докторите от Горна Оряховица да кажат ,че и техните записи са манипулирани...Защо да са истински??????Бързо да се направи проверка от прокуратурата....Но някои даже и присъда им дадоха вече от трибуната на парламента.....ужас....нема такава държава!!!!!

ако е за всички (но е след капча и чекбокс в стил "четох дисклаймера") ще е по-добре от колкото само за логнати.

Да казват за записите, каквото си искат. Фактите са налице. Корупция, далавери и измами в големи размери, от управляващите

ми да. и така 20+ години.

Не съм симпатизант на ГЕРБ , но мисля , че записите са наистина манипулирани. Депутатите са грамотни хора и всички знаят , че ги подслушват и ако вършат нещо няма да е по телефона. Що се отнася до управлението ГЕРБ - мисля , че се спрявят добре по време на криза . Да им дадем още един шанс.

Нека да задам отново любимия ми въпрос: Защо Бойко слуша каквото му каже Първанов?

ми защото е нормално премиера да изслушва президента.

да изпълнява каквото му нареди президента?

Колко удобно е да се изнесе 'СРС', което е непроверяемо. За по-сигурно го минавате един път по въздуха, за да може всички дървени философи да се сетят - никой никога не може да докаже нищо за такъв 'запис'. ПЕРФЕКТНАТА МЕДИЙНА КЛЕВЕТА. Алоу, художниците, имате ли сестра?

"В случая с тази новина редакторите дълго спореха за заглавието..." И се оказа, че най-подходящо е: "Експертиза: записите са манипулирани"? 1. Това заглавие директно сякаш казва: "Тези записи не са истина. Те са монтаж.", а това не е така. И още малко хората ще останат с впечатление, че главните герои в СРС-тата даже не са казали такива неща... 2. Експертното заключение е в стил ала-бала, ама "биха могли да се дължат на манипулация върху звукозаписите", ама биха могли и да не се. 3. Записът на разговорите от някакво устройство от колоните на компютър НЕ ги прави манипулирани или не истински. 4. Съдържанието на разговорите нито е пипано, нито е измислено от някого, а си е 100% истина. 5. Защо заглавието не е нещо от сорта: "Подслушаните разговори не са оригинали"? Това е единственият 100% сигурен факт.

Драги 'дир', 1) или трийте изцяло коментарите, или ги трийте 'с причина'. тъпо е да изчезват неща (изцяло без следа) 2) защо не си направите система, при която, примерно, логнатите да могат да виждат какво е изтрито? тогава ще се види какво и как мъдерирате.

Подкрепям. Аз също съм се чудила, защо след известно време коментарът ми "изчезва". Аз лично бих приела като мотив за изтриването му, примерно, "На шефа не му харесва" - все пак порталът си е негов. Защото без мотивация е по-обидно.

вече може да разказват на всеки, че боко няма сестра ха ха ха

абе наи-лошото е че наистина боко има сестра. а другото е че сестраму е добра жена. само че сиромаха е много прост. не видя ли как сестра му, му се моли да го види на коледа. а то простото отива в бразил да си вее шапката. омразата на бразилския народ спрямо дилма русефф е невероятна, ама все пак е напреднала икономика, и къде е наш боко олигофрена, естествено в бразил. как човек ще се кълне в децата си? как човек няма да погледне сестра си ? идиот е хора, които иска да му вярва. за бирените му намерения изобщо не ми се говори.

Когато спря да работи порталът на Дир. бг поради пожар, много от участниците на форума изказаха разочарование от този факт. Вярвам, че бяха искрени. И много радостни, когато заработихте отново. Никой, дори Господ не може да угоди на всички, най-малко дадена медия. Категорични мнения от рода "манипулирани, слугински- както вчера по БТВ" най-малкото говорят за лошо възпитание на подобни коментатори, защото са плод на отрицателна емоция и не са подплатени с никакви доказателства. Радвам се ,че имах възможност да споделя това, тъй като ме човърка отдавна. Желая Ви успешен ден и лека работа.

Някъде прочетох следното мнение на един участник във форум:"Едно ченге проверило записа, правен от друго ченге, което слушало как трето ченге реди далавера на четвърто ченге, поръчана от пето ченге, да не закачат шесто ченге. А вие им вярвайте..." Мисля, че по-изчерпателен и кратък отговор по въпроса не може да се даде.

добре е от време на време и да се мисли, не само да се чете.

ЗА ТЕЗИ ЗАПИСИ БЪЛГАРСКИЯ СЪД СИ ИМА ОТДАВНА ОСОБЕНО МНЕНИЕ - "НЕГОДНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА". оСВЕН АКО...СЕГА ПАК НЕ СЕ ОТМЕТНЕ И ПОДЛОЖИ НА ШЕФОВЕТЕ СИ.

Е, нали е налице процесуална възможност за оспорване на съдебната експертиза...

Един презапис не трябва ли да се нарича копиране, а не манипулиране, което има съвсем друг смисъл?

Други може да убедят,но не и мен,че щом е презапис ,значи че е манипулиран и фалшифициран! Тези вече съвсем го взимат народа на майтап!

ти да не си от същите, които ореваха орталъка, че акушерите са невинни до доказване на противното? Въпреки, че за тях има и е проверяемо СРС-то?

Е, аз ви казах, че са манипулирани още като излязоха и то дори без експертиза. Всъщност някой съмнявал ли се е относно резултатите от експертизата?!?

Имам у дома страхотни записи на Лепа Брена.

МАНИПУЛАЦИЯ.

Че много ясно че ще е манипулиран записа - кой ще е луд да предостави оригиналния запис от СРС - нали ще се разкрие кой го е изнесъл!!! Чудно ми е само що подминават с лекота този факт всички медии!!! И както един спомена в сутрешния блок по телевизиите - Бойко Режилентов Първокопков до сега не е посмял да излъже публично по темата и все още не е отрекъл, че думите от оповестения запис са негови и съдържанието в тях също и той действително е организирал чадър над Бирата, който по време на този разговор е бил с отнет лиценз, който в последствие му е върнат а последствия от акцията за която се споменава в записа очевидно няма, защото тя е правена в момент на отнет лиценз!!! ЦИРК ГЕРБ - ПО-НАГЛИ И ОТ КОМУНЯГИТЕ И ЦИГАНИНА ВЗЕТИ ЗАЕДНО!!!

пичлеме, тука е много по-хитро подходено от журналята: не само че не е СРС-то, но не може да бъде проверено ама никога - защото самото СРС вече го няма. разбираш ли на каква тънка въдица сте се хванали, шаранчета...

Пичлеме е татко ти! ;) А аз не съм се хванал на никаква въдица - хванал си се ти и гърбавите ти работодатели - естествено че няма как да бъде проверен унищоженият оригинал, кой е луд да го запази че да го обвинят в кражба на класифицирана информация?!? Хванали сте се вие кухи гербери, щото Бойко няма как да знае дали със сигурност е унищожен оригинала или не и за това не си позволи да излъже публично че не е казвал това за Бирата от записа щото не знае дали след като излъже няма да се появи оригиналът и го изобличи!!! Ей тогава не само рейтингът му щеше да падне, ами и свободата му - щеше да има международен натиск и той щеше да бъде първият премиер в затвора!!! ЧАТ ЛИ СИ ТИКВО???

Помните ли песента "8 милиона мишлета"? Предлагам да направим референдум, за да я приемем за ХИМН!:)

само да кажа, че преди време издадоха "последният албум" на Фреди Меркюри посмъртно. Тогава продуцентите си бяха казали в прав текст, че са използвали студийни записи на певеца и са ги монтирали докато се получат нови песни. Феновете бяха приятно изненадани... В този ред на мисли не виждам какъв е проблема да се изкара запис на Волен Сидеров как се моли на аллах. (например)

Тук явно много трябва да им се обяснява на чрвено-кратунковците. Основното предназначение на СРС-тата е да дадат годни доказателства на съда. Именно по тази прична всяко вмшателство в записа е недопустимо. Във всички случаи такива записи не бигха могли да се използват като доказателство за каквото и да било. За мен, обаче по-притеснителното е друго. как така сульо и пульо може да притежава записи от разговори водени от висши управленци. Че и да ги разпространява безнаказано. Кой ги предоставя тези записи, и няма ли за такива съдебна отговорност. Защото може да става дума за класифицирана информация. А неоторизираното подслушване е забранено от закона. Така че спец-службите, МВР и ДАНС трябва много внимателно да се замислят по въпроса за изтичане на информация от държавните сруктури. Начинът на изтичане е без значение. Че то ако е така, за какво справяне с престъпността можем да говорим - те бандитите знаят всичко още преди ББ да го е научил. В ДАНС и МВР има много кадри от старото ДС, верни на БСП. Някои се спотайват и действат прикрито в полза на бСП. Други съвсем открито зад гърба на шефовете си работят за БСП и престъпните структури. На това трябва да се сложи край. Това, че някой е правил някакви кмпилации от някакви записи чрез презапис и други операции е проблем. Но не особено голям. Но това че разговори на висши представители на властта стават достояние на случайни хора (дали пък случайни?) е сериозен проблем върху който трябва да се поработи. И всички, които имат достъп до такава информация и са я изнесли да си понесат тъдебната отговорност. Това, че ще ги уволнят дисциплинарно е най-малкият им проблем. За такова нещо в САЩ ше лежат от 25 години нагоре. Да, много служители на ДАНС мразят ББ - нали Станишко и БСП създадоха ДАНС и назначиха там само "проверени" другари. Ама за беля Станишко падна от власт и не се очертава да дейде на власт в следващите 10 години поне. Ето затова създадоха ДАНС - той и агента Гоце. Който също си отива, между впрочем. И ДАНС е оръжието с което те разполагат - да получават информация, да манипулират дела, да притискат неудобни хора и т.н. Това че са сменили трима души във висшето ръководство на ДАНС нищо не значи - какво правим с останалите 3000? От които поне половината са симпатизантии на БСП. и въпреки че уж са деполитизирани къде тайно къде авно показват симпатиите си кък комундетата - Станишко и агент Гоце. И неприкритата си омраза към ББ. Някои стигат в нахалството си до там че къде на майтап, къде наистина се обръщат един към друг с "другарю". Това гнездо от осии трябва да бъде разбутано. Защото основните проблеми като компромати за ББ идват от там. от екземпляри като Ал. петров и друго подобни. Защото би било много наивно да смятаме че само Ал. Петров е единствения човек на Гоцката и на БСП в структурите на ДАНС. В МВР и ДАНС сигурно има и много честни и почтени служители, лоялни към държавата, а не към БСП. Тези хораж трябва да се оставят - "къртиците" на БСП-то - вън. И колкото по-рано толкова по-добре. Ако е необходимо ДАНС да се закрие като служба. иначе просто няма да я бъде.

Начало / Статии / Експертизата на нета: Записите са СРС, правени от МВР... Експертизата на нета: Записите са СРС, правени от МВР...Коментари (1) Вашият коментар 19.01.2011, 12:14 (обновена 19.01.2011, 17:48) Атанас Чобанов, Делян Делчев Сподели: Във Facebook В Svejo Twitter Снимка: BGNES Даааа, май МВР наистина е слушало Ваньо Танов В сайта за разследваща журналистика Биволъ от няколко дни тече дискусия около формалните характеристики на скандалните записи на политици, излезли в публичното пространство. В нея се включиха експерти от различни области: лингвистика, фонетика, звукорежисура, инженери по комуникация и компютърни специалисти. Тук предлагаме обобщение на това своеобразно "разследване на тълпата" (crowdsourcing). До този момент са налични следните звукови обекти: 1. Запис на разговори на Ваньо Танов (директор на митниците - бел.р.) със Симеон Дянков (вицепремиер и министър на финансите - бел.р.) и Владислав Горанов (заместник-министър на финансите - бел.р.). Три разговора, всичките изходящи от Ваньо Танов. 2. Запис на разговори на Бойко Борисов (премиер и лидер на управляващата партия ГЕРБ - бел.р.) с Ваньо Танов и на Ваньо Танов с Антоний Странджев (бивш заместник-директор на митниците - бел.р.). Три разговора, като първият разговор на Борисов е изходящ към Танов. 3. Запис на разговор на Искра Фидосова (председател на правната комисия в 41-ото НС и съпредседател на ПГ на ГЕРБ) с Ваньо Танов, изходящ от Фидосова. 4. Запис на разговор на Ваньо Танов със Симеон Дянков, изходящ от Танов. Всички записи са минали през тежка компресия и вероятно са многократно прекодирани, като последният кодек е AAC, с който са публикувани в социалните видео мрежи.

Запис и презапис Първото важно техническо заключение е, че във всички случаи става дума за презапис, направен с микрофон от тонколоните на компютър или от слушалки. Това се определя от наличието на странични звуци и характерен шум. На няколко места в записите се чуват шумове, характерни за работа на компютър - щракане на мишка и звуци от отварящи се прозорци в Windows. Презаписът е добра предпазна мярка срещу евентуални идентификатори (хедъри) във файловете с оригиналния звук, които биха позволили да се идентифицира произхода им. Възможно е също тези файлове да са защитени от презапис или да се намират на компютър, който не позволява да се презапишат по друг начин на флашка или друг носител.

Дали до тази апаратура има достъп някой друг освен МВР е отделен въпрос, но е вън от всякакво съмнение, че записът е правен с такава специализирана техника в централата на мобилния оператор. Vivacom и други оператори отрекоха да има достъп на трети лица до оборудването за подслушване и потвърдиха, че съгласно Закона за специални разузнавателни средства, то се активира и до него имат достъп само служители на МВР. Отделно от това, специалисти по мобилна сигнализация твърдят, че прихващането на разговори в такъв дълъг интервал от време, от различни физически локации на подслушваните, събирайки гласовия канал преди отсрещната страна да е вдигнала телефона, изискват прихващане и модификация на сигнализацията, което може да става само на строго специфични места в мрежата на мобилния оператор и е отбелязано в логовете на централата. Следователно вероятността тези записи да не са събрани от оборудване на МВР е изключително малка.

До момента са налични няколко хипотези за произхода на маркерите: 1. Маркерите са оставени от записващото оборудване в централата. Известно е, че софтуера използван от СДОТО оставя трудно изличими маркери за разпознаване, в които е кодирана информация. В тази поредица от бипове също може да има код, имплементиран чрез вариации в честотата, продължителността, интензивността и синхрона на биповете. Факт е, че сигналите не изглеждат еднакви, но влошеното от компресията качество не позволява по-задълбочен анализ. 2. Маркерите са сигнал, който е излъчван от централата, за да информира за входящо обаждане. Съществува патент за такава технология, която използва именно честотата от 3250 Hz. Тя обаче използва не периодичен, а непрекъснат сигнал на 3250 Hz в комбинация със сигнал на 520 Hz, който тече до започването на разговора. Поради това този вариант изглежда малко вероятен. 3. Маркерите са записани и миксирани отделно с някаква цел. Например за заблуда, че са оставени от оборудването на МВР като гаранция за достоверността на записа, след като записите са манипулирани, монтирани и нагласени. Очевидно любителите на конспиративните теории и привърженици на тезата, че записите са монтирани, ще предпочетат последната интерпретация за произхода на маркерите. Други, към които се числят и авторите на тези редове, виждат маркерите като още един аргумент в комплексния анализ, включващ фонологични, семантични, прагматични и логически аргументи в подкрепа на тезата, че монтаж липсва и това, което чуваме в наличните звукови обекти е идентично на регистрираните разговори от подслушвателните устройства в телефонната централа.

Още противомонтажни аргументи За да се извърши качествен монтаж на думи с думи трябва средата, в която се говори да е непроменяща се (например студио). Ако е наличен монтаж, той може да се детектира по разликата в интонацията, защото няма как да се произнесат необходимите думи в отделни фрази с последващата за случая интонация, вдишване, сила и пр. Ако пък са монтирани цели фрази, то фалшификаторите трябва да разполагат с голям ресурс от разговори между двамата говорещи, а това означава, че ще има огромни разлики в бекграунд шума от средата, в силата и тембъра на гласа на говорещия, които също се изменят след 20 мин. говорене (още повече ако периодът между разговорите е часове или дни). Внимателният преглед, фонема по фонема, на няколко ключови фрази от разговорите не показва специфични странности в интонацията и шума от средата. Също така липсват и признаци на снаждане и последващо изглаждане с филтри на контактната зона.

Вместо заключение Отговорът на всички поставени тук въпроси може да бъде даден от експерти в рамките на един работен ден при условие, че разполагат с оригиналите. Не е необходимо това да се прави непременно в чужбина. Има обаче проблем, ако с оригиналните записи е процедирано съгласно закона и те са унищожени. Бавенето на прокуратурата и на експертизите сочи, че това е най-вероятният сценарий. Но дори и оригиналите да са унищожени, логовете от централата и трафичните данни би трябвало да са налични, тъй като по закон се пазят 12 месеца след записа. Те могат да индикират с висока точност кой и къде е можел да подслушва съответните разговори в мобилния оператор и дали подслушването е станало от оборудване на МВР. Съгласно закона тези данни ще бъдат унищожени до два месеца (разговорите на Борисов и Танов са от март), ако не бъдат поискани от прокуратурата. Ако тя се забави в безсмислени експертизи и не поиска трафичните данни, е напълно възможно хората, през които е изтекла информацията или са прикривали събраните СРС-та от прокуратурата, да останат неизвестни

Казва се ,че записите не са оригинал, а са презапис .Това автоматично не води до извода,че са манипулирани.

Май повечето пишещи в този форум също са експерти и знаят как се изнасят СРС-та от ДАНС, за фоновият шум, за манипулациите на записа и т.н.

Ако искаш да си играеш на шпионин/ка пишеш Spytech - сега поне е еффтинийка - иначе едно време знаеш ли по колко милиона се трошаха когато се лееше микро-фоно-бетон :)

Случи ми се в чужбина - моя адвокат ми вика вземи и ги запиши ония от другата страна - отидох в магазина , купих си едно диктофонче Сони и едно микрофонче дето се закача на якето за 100ина долара.... И всичко беше О'кей - супер запис - е имаше шумове подобни на тия дето се чуват и в записите на Тиквите , но иначе всичко си се разбира:)))

знам само едно - че някоя къртица е записала записите с преносимо устройство от оригиналите ..... Дето се вика как ще пуснеш някой да ти влезе в кабинета или в стаята със секретна информация без да го провериш с метален детектор и да го претърсиш за всякакви електронни джаджи... А според мен като влизат при Бойко, Цецо и Вано направо трябва да ги събличат и да ги пускат да влизат по халат :))))))

аман от наблюдения, шпионажи, записи и не знам какви клюкарски изказвания. защо не оставят хората да работят и да правят нещо смислено а постоянно ги спъват не мога да разбера.

По голяма манипулация от това в деня когато е внесен "вот на доверие" да излезнат тези информации, които ги искаше обществото от седмици здраве му кажи

Без манипулации не можете да дишате. да живее ГЕРБ!

А пише ли в експертизата,че са подслушвани обикновени телефони и това са най-вероятно телефоните на Министър - председателя, заместника му и шефа на митницата? Не са подслушвани мобилните им телефони, а тези в кабинетите. Осъзнавате ли факта? Питате ли се кой може да подслушва тези телефони и кой трябва да ги пази от подслушване?

Гроздето е кисело.

Можете ли да познаете от три пъти, къде управниците ще подадат оставка и ще се скрият в дън земя след такъв скандал? А.Европейска държава Б.Средна Азия В. СССР на СТалин

пропуснал си Китай и САЩ, но ти е простено, след такива промивки на мозъка.

Добре бе, момченца и момиченца, след като е толкова лесно да се сглобят три логично свързани разговора за една вечер, защо някой не се хване да докаже колко е лесно и да направи същите разговори като използва реплики на някои журналисти примерно, само че с други герои - ей така, нали е лесно. Само че вместо Мишо Бирата, да сложим Сашо Пурата. Невъзможно е да се направи. Със сигурност не и за една вечер. Записите не са манипулирани. Въпроса е дали Боко е по-малкото или по-голямото зло.

РОНИ НА ТАКИВА АНОНИМКИ НИКОЙ НЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ САМО В БЪЛГАРИЯ НИ КАРАХА ДА СЛУШАМЕ 5 МИН. И ВСЕКИ Е ЧУЛ ТОВА КОЕТО МУ Е УГОДНО ДА ЧУЕ.

Прочетох в сайта на Главна прокуратура заключението, под манипулация там се разбира презаписани, аз обаче като обикновен гражданин под манипулация разбирам подправяне, добавяне и т.н. Там е заключено, че поради това не може да се каже дали има вмешателство, надявам се нещата да се изяснят все пак обществеността иска това, видяхме снощи по тв как в Австрия устройват представление с четене на СРС, е успокоих се не сме единствени.

По-"логиката" на фоноскопската експертиза на Националния институт по криминалистика и криминолог всяка една MP3-ка с песен на Лили Иванова е "манипулирана". Смешници. За я да чуем "неманипулирана" ще ни е необходим оригиналният многоканален запис от студиото на Балкантон .

Казах ви. Това е гнусна манипулация на разбойниците чиито интереси са засегнати от борбата с корупцията и престъпността при управлението на ГЕРБ. Такива ялови постъпки няма да попречат на Борисов и ГЕРБ да изпълнят обещанията си и да направят България истинска европейска страна и да накажат виновните за сегашната разруха. Да живее ГЕРБ!

А не е ли по-важно съдържанието на разговорите? За това изобщо не става дума и защо ли???А колкото за мнението на прокуратурата, тя отдавна е подвластна на правителството и друго едва ли ще посмее да каже!!!

Правилно остава този въпрос , който е съществен и чакаме отговор, но ще чуем оставете сега строим метро и магестали.

Казал ли е Б.Б. това или не? Колко пъти е презаписвано не ни интересува.

щом за бате Бойко са манипулация , това означава,че всички други подобни записчета и те са манипулация!

Мислете малко за правоговора и правописа когато пишете тук. Всичко е ясно. Фидосова се бори със статуквото в ЛОМ и това й се струва съвсем естествено. Един министър спортист се бори със статуквото. Не е Цветанов. Борисов се бори с корупцията и побеждава Мишо с ипон.

Има си хас да не кажат нещо такова- презаписани, че те всичките СРС-та са презаписани, какво искат да кажат- че всички са манипулирани с цел да се натопи някого? Но пък казват, че са презаписани, а за съдържанието- защо нищо не с еспоменава дали е автентично??? Я да видим каква опашата лъжа ще ни пльоснат в лицата- то бива наглост, ама да нямат никаво достойнство- това не съм го очаквал, т.е. като всички маскари рпеди тях - същите са!!!!

Да презаписани са и така не може да се установи кой ги е изнесъл, те сигурно са изнесени от ДАНС, а там не са чак толкова глупави, а да ги презапишеш на телефон или диктофон докато ги прослушваш, никой не може да те хване.

изчакай да ни свърши инструктажа, за да запеем тримата от позитано в един глас!

Препоръчвавам Ви да вземате сериозно отношение по дебата и ако може да напишете повече от едно изречение.Това ще даде представа за вашата интелигентност, а не само за служебния Ви адрес.Колкото до пеенето, Вашата песен вече я слушахме. Експертите твърдят, че е оригинал, а не манипулация, но в замяна на това е ужасно фалшива.И точно затова публиката неще да ви слуша, нито ще запеете някога пак.

Някой друг път.

Ще танцувам с майка ти ламабада бе плагиат нещастен.

Следва - еспертиза доказва, че това на записите изобщо не е Борисов и не той казва "Мишо Бирата ми се обадИ" и той няма какво да дава някакви обяснения по съдържанието на разговорите. Няма такова нещо и точка! Забравете!

Частта от публикуваната експертиза на интернет страницата на ВКП, която се тиражира във всички медии, е манипулирана! Не може да се вади такава част от Заключение на фоноскопска експертиза, след като не за описани ясно каква е основната задача на еспертизата- дали установяване на идентичност между оригиналните СРСта и предоставените записи, какви обекти се изследват в тази експертиза - само предоставените звукозаписи от "Галерия" или и оригиналните СРСта и т.н., и т.н. По- обективно би следвало да бъде кратко съобщение на Прокуратурата, че е излезнало заключението по 1 от назначените съдебни експертизи, в Заключението на която не се установява по недвусмислен и категоричен начин монтаж на записитеот "Галерия", както и констатиране на възможни причини за това.

вземаш Sound Forge Pro 10 Sony Creative или друг подобен софтуер и можеш сам в къщичаката си да направиш каквото си искаш с една купчина разговори от медиите, от телефоните и да добавяш, режиш, изкривяваш, изчистваш и каквото ти душа иска за да стъкмиш разговор. е необходимо и да знаеш как да работиш с подобен софтуер. колкото искаш професионални аудио едиторски софтуери, някои дори се предлагат и със хардуер на пазара, стига да имаш пари да си ги купиш и да правиш аудио каламбури с тях. все още се очакват резултатите от проверката на комисията по срс-тата в народното събрание за да се установи дали точно такива разговори абсолютно идентични с това което бе разпространено в медиите съществуват като срс-та или е стъкмяване?

там е работата, че законовият срок за пазене на тези СРС отдавна е изтекъл. Вероятността да ги пазят с цел съдебно производство е твърде малка.

Да, но от Главна прокуратура казват, че "Разследването по досъдебното производство продължава." Което означава, че не могат да се унищожават доказателства, събрани със съответните доказателствени средства - ВПД.Не случайно на сайта на Главна прокуратура е представена само ЧАСТ от Заключението на ЕДНА от съдебните експертизи- защото явно експертизите са повече от една.

За какъв срок говориш?! Нали след като оперативният работник е прослушал СРС-то и е разбрал кого е записал е получил нареждане от началника си ВЕДНАГА да го унищожи! Добре,че при прослушването къртицата го е записала на телефона си и го е изнесла. Смешното е,че и да установят кой е направил това,не могат да го пипнат и с пръст,защото работата ще се развони...

Нека да публикуват точките, където те мислят, че може да има снаждане във всеки разговор, за да видим и ние. И дали тези точки съвпадат, променяйки едновременно смисъла и на 3-те контролни разговора - Танов-Борисов, Танов-Дянков, Танов-Странджев. Тъй като, ако твърдението е, че има подправяне, тъй като и трите разговора носят един и същи смисъл (един и същи текст изказан от три лица едно на друго - за това какво бил обещал Борисов), подправянето трябва да е и в трите на едно и също място (иначе защо Танов ще си измисля същия текст в другият разговор, дето Борисов не му го е казал). Тези три разговора могат поотделно да се засекат контролно за подправяне. Ако има, то трябва да е на едни и същи ключови места, което трябва да е много лесно доказуемо. Ако не е на едни и същи ключови места, няма как да съществува. Ако и на трите разговора дължината съвпада с описаната в трафичните данни, подправяне няма изпълним начин как и да има. Не мога да разбера как експертите на прокуратурата са видели нещо, което ние не можем, и то при условие, че трябва да е очевидно в засечката на всичките тези разговори. Понеже, ако са видели нещо на друго място, то не променя смисъла на разговора по същество.

Не знам все пак каква е целта на всичко казано и написано? И аз имам забележки към политиката на правителството, но кой или кого да си избера? Доган или Станишев???

не ме интересуват какви са эаписите,но с просто око се вижда че на всеки ъгъл се предлагат кснтрабандни цигари и стоки,на ключови места се наэначават хора на ГЕРБ,крайно време е да поискаме от тези дето сме ги иэбрали да работят эа държавата,а не эа партийни интиреси и лична облага

Очаквам утре някой институт да докаже че черното всъщност е бяло, а бялото е черно и досега всички сме мислели погрешно. Най-обичам ескперти да си казват експертното мнение. Аз сутрин ако не изслушам поне пет-шест експерта, не се чувствам спокойно. Винаги е добре да имаш експерти под ръка.

Когато има внесен шум и има манипулация на нивата и 'стила' на сигнала, това прави невъзможно да се твърди дали е монтаж, или не е. Ако някой иска да докаже вина, би дал запис, който е 'суров', за да се открои естествената честотна картина на записа. В случая не мога да си представя друг мотив за зашумяване и манипулиране на амплитудата ан записите, освен да не си личи дали отзад има истински глас, или не. Според мен, както и предполагах, това са генерирани диалози. Достатъчно е един опитен имитатор нагласове (в БГ има поне наколко стотин такива) да изрече всичко това и да наложат шум върху него, за да не може да се анализира автентичността. На такава акция могат да разчитат само много прости хора, а знаем кои са такива. Те могат и роднина да убият, за да им се збъдне параноята. Работата мирише на ДС, но от типично технически неграмотните. Както и поръчителите. Всички ще разберат, че това е манипулация и такъв автогол ще си вкарат комунистическите структури, че Борисов не си е и мечтал. Каквото сам си направиш, цялто село (БГ) не може да ти направи. БСП си го прави.

четеш изводите от "уж" проверката направо тръпки те побиват от йезуитщината на изказа. То бива, бива ама чак толкоз не бива. Срам за управляващите, които са се оплели в калчиштата и тинята и сега нямат правилен ход. Грозна излагация пред света, трагична България. Милиционерщина в действие: едните цакат другите, а народът гледа сеир с увиснало чене ако вобще нещо разбира.