До четири дни пускат Южната дъга на ”Люлин”

След четири дни ще бъде отворена за движение Южната дъга на пътен възел „Даскалово” от автомагистрала „Люлин”.

Обратно в новината

Коментари - До четири дни пускат Южната дъга на ”Люлин” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Декмември, баце никога не вали сняг :д *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Още с приключването на тръжната процедура за "Люлин" всички, които поне малко от малко имат понятие, бяха на ясно, че ще има анекси. Как и защо чуждестранен изпълнител взе този проект няма да коментирам. Само ще ви припомня един факт от началото на юли тази година - сегашното правителство, което се кълнеше, че няма да даде и стотинка повече за този обект, отпусна жлизо 87 милиона лева за "непредвидени гоеложки обстоятелства по трасето"?! Хайде някой да ми обясни как от 1850-та насам (последното голямо земетресение из Софийско) се е изменила толкова геологията, че да са необходими толкова скъпи мерки за корекция на проекта. Всичките сте се вторачили в "Мапа Дженгиз", защо не преброите колко български фирми в момента работят на големи инфраструктурни обекти. Задгранични сдружения печелят търгове за жълти стотинки, наемат български фирми и след това им бият шута. Докато нашия скъп ГУП, извинете, АПИ си чисти старите задължения, някои от които с над 5 годишна давност със 7% лихва. Не се заблуждавайте, че АПИ плаща за задържането на средствата на строителя - строителя плаща своеобразен "диш хакъ" за удоволствието да работи с държавни институции и да му се бавят парите по подписани сертификати с години. Огледайте се, дами и господа, вижте някои колеги колко градинки и алеи дариха из София и след това не се чудете кой ще работи южната дъга на околовръстното. Само ще ви подскажа - фирмата е българска. Аман от държавен рекет!

Добре че по принцип ноември и декември са летни месеци в България! Смотано оправдание, за бъдещото 100% закъснение

И каква стана тя? Тези дето подариха проекта на турците сега пак недоволни. Не стига че им дадоха една купчина пари, не стига че има закъснение от 2 години, не стига че турчолята си правят каквото си искат тандемът БСП-ДПС има очи да ги защитава. Че и реклама да им прави. На въпроса "Ходили ли сте скоро в Турция?" аз ще задам един по-прост въпрос. А вие в Западна Европа ходили ли сте? Италия, Франция, за Германия и Швейцария да не говорим. Но няма смисъл да ходим чак до там - вижте Хърватска и Словения. Само пътищата им вижте. Турците може и да се научат да правят пътища. След 20, 30 или 50 години. И метро може да се научат да копат. Но ще им трябва доста време да надмогнат циганския си манталитет - казват едно, а после си търсят оправдания. И не да се оправдавам с 500-те години турско робство, ама май този манталитет ние българите от тях сме го прихванали. Не може да е от Австрия или от Чехия, от Турция ще да е. "Мапа дженгиз" не са си свършили работата - това е истината. Не ги знам що за специалисти са, ама както е казано в Библията: "По делата ще ги познаете" А те се изложиха. Меко казано. Направо се осраха. Те си мислеха че ДПС-то ще векува въ властта. И ще им прикрива мърльотиите. Ама нещо криви им излязоха сметките. Сега, в края на сроковете те ще търсят всякакви "обективни" причини да си оправдаят забавянето. Ние причината я знаем - ориенталския манталитет. И от тук да ни е за урок - никакви турчоля повече. Поне не в следвяащите 50 години. Първо да се научат да стриоят, пък после да кандидатстват в европейска държава. Дотогава - в Анадола.

Интересно как консултанта не е Доган! Всъщност ако се провери сериозно, може да се окаже че част от консултантските пари отиват пак при него.

Аман от " принципно недоволни" засраме те се!!!

Не е хубаво според мен ,че цитирам "дадоха проекта на турска фирма " ,колкото и фенове да сте на Турците трябва да знаеш,че не са по-добри. Рушвета който са дали е по-голям...а много от Вашите и нашите пак са без работа / въпреки,че парите са от ЕС за граждани на ЕС / ...

Ти май не си ходил в Турция. Колкото и да не ги обичам особено, с болка трябва да призная, че по отношение на пътното строителство е време да се затичат назад, че да имаме шанс да ги догоним, трудно макар! Виждал ли си как се прави ЕДНОВРЕМЕННО сигурно над 100 км магистрала и става за отрицателно време? Не като при нас, както се строи по принцип, ами на безкрайно разстояние хора, машини, хора машини, край няма! Имат фантастични пътища, а строежите ги правят с реактивна скорост!

Хубаво дадоха проекта на турска фирма, та и ние да имаме една завършена магистрала. Оня ден по телевизията даваха как правят тестове за якост и равност, и магистралата даде задоволителни резултати. Ако проектът беше даден на българска фирма, сега сигурно още щяха да се карат от къде да се вземе асфалт.

Турците понеже си работят супер качествено, са наели само български фирми-подизпълнители, които да им свършат основната работа.

Имате ли информация?

не го вярвам!

савмо и само тарикатът Борисов да има открие поредната трасе. Но вижте как земята пропада при стоящте метролинии- в Лозенец и на Сливница. След 3 години и тези участъци на Люлин ще се види че са калпава работа.

Ами поне открива трасета, а не потъват всичките пари в джоба на сина му, брат му или някой друг тарикат :)

стига бе човек от негативизъм! ББ ли копа под Сливница, че пътят е пропаднал?! Ако беше безопадна тая работа никога нямаше да затворят булеварда на първо врема. Пфу от критикари да е.б! След 2-3 години ще се возиш на метрото и тогава за какво ще мрънкаш - че друса ли?

Мара Джангър копаха. Същите, да.