Отвориха за справки ”виртуалния офис” на КАТ

В столичния КАТ стартира системата за електронни справки.

Обратно в новината

Коментари - Отвориха за справки ”виртуалния офис” на КАТ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

4010 година. Експедиция- нов непознат инструмент. Младият научен работник пита професора какво е това. С това оръдие на труда ( било стоп палка) някога някои от древните хора, наричани катаджии, са си изкарвали прехраната с него отговорил мъдро професора. От вицарника на Цако Станоев

Изумен съм как никой от коментиращите във форума не си направи труда до прочете страницата "За нас" във въпросния сайт и да му стане ясно, че някакъв човек сам е решил да го направи БЕЗПЛАТНО! Това, че сайта НЕ ИЗГЛЕЖДА ПРОФЕСИОНАЛНО е именно, защото е БЕЗПЛАТЕН и направен на добра воля (най-вероятно за 5 минути). Никой не ви е харчил парите, а напротив - спестява ви пари (време), ако го ползвате за следене на ред примерно. Тъпо, но факт: българите първо са недоволни и псуват, защото "са велики", а после ЕВЕНТУАЛНО вземат да помислят малко.

Като е "безплатен" и на "добра воля" този сайт как ще обработва заявките на хората с личните им данни и ще връща отговор. Нали трябва да има връзка с КАТ по някакъв начин.

Браво на КАТ! Повече от месец успешно действа безплатно консултация по проблемите на КАТ , трафика и Безопасността осигурено от Института по трафик технологии, известен като Институт по безопасност на движението. ?роя на fбадилите се надхвърля 2000 души. Престой да направим телефона безплатен и да има директен отговор на преобладаващите въпроси по инертен чрез нашата веб страница . Водим прегори с МВР за поемане на техните услуги по предоставяне на информация в онлайн режим. Съобщава д-р по трафик инж. Цако Станоев- о.з. полк от КАТ, директор на ИББ .

Не бих се регистрирал в такъв сайт ... изглежда като курсова работа на завършващ програмист от ТУ. Откъде да знам какви са афилиациите с КАТ/МВР ? Ако наистина ще е така, защо поне не е поддомейн на МВР ? Какви са тия .орг домейни ? На неправителствени огранизации ? КАТ какво е ? Я се стегнете и го направете като хората.

ха ха ха ама тва истина ли е....

Какво значи 'пращате заявка и получавате отговора на следващия ден' ? тия хора в час ли за изобщо Срам и позор - 21век!!!!

Този сайт все едно го е правил някой шестокласник. НИКОГА не бих си дал личните данни на такова място. Това е абсолютен СРАМ за МВР, в частност КАТ - да го спират навреме и да се извинят на хората за неуместната шега. А тия дето отговарят за него, да си заминават.

Преди време (доста преди да го разтръбят като чудо на техниката) попаднах на този сайт. Не съм от хората, които само се чудят, за какво да недоволстват, но това е..., хайде ще кажа "аматьорско", за да не обидя някой колега. Семпло (не в добрия смисъл на думата), нефункционално... Странен избор на изпълнител.

На "камери" излизат някакви информационни табла?! Ама за какво? Температура някъде ли? Или колко камери работят или броят нещо?! Сайта изглежда като курсова работа на първа година програмистче!

Абе хора, това да не е някакъв skimming?! На мен ми изглежда супер нереалистично направено и абсолютно никъде няма отличителен знак на КАТ.. и този домейн - .org ... съмнителна е тази работа. Да не говорим, че като се регистрираш ти пише някакви общи условия, дето нямат нищо общо с КАТ, а са все едно имаш някакви правни отношения конкретно с фирмата "Техникъл сълюшън ООД.. Не е читава тая работа нещо.. ама ще се чуе тия дни какво става. Дотогава обаче не ви препоръчвам да си въвеждате личните данни там.

Каква е тази гражна фирмица дето е првила сайта. СМЕХ или ... не до там смех. Не знам ама прокуратурата трябва да се самосезира и да провери дали фирмаа не е на някой. Просто е несериозно КАТ да има каквото и да е било общо с тази страница дето и за курсова работа на студент не става!

Доживях и това!!! Не вярвах, че ще доживея да си отиде БКП. Не вярвах, че ще доживея да бъдем част от общността на свободните държави. Е, доживях! Но да доживея Милицията и Военните да започнат да работят за гражданите, а не за чиновниците си това наистина ме радва. Дано най-сетне тези структури да започнат да се променят.

Хич не си в час! Оф-лайн си отвсякаде.

Всичко което си изброил че си доживял е само илюзия,така че небързай да се радваш:))

Компетентните органи да се самосезират. Много миришат нещата около този сайт и фирмата която се занимава с него! Идеята не е лоша, но да се направи както трябва с некомерсиална цел от КАТ

Абсолютна смешка е този сайт. Аматьорска работа в стил блог. Рекламно поле, а не държавна страница.

Не знам защо толкова се рекламира нещо,което не работи и е направено толкова аматьорски

Пълен провал.. вие сте срам за хилядите кадърни БГ програмисти и ИТ фирми. Свалете я тая новина да не се излагаме..

Ето ви извадка от информацията, която е публикувана на въпросния сайт: "Малко история Проектът i-KAT.org се зароди преди повече от две години, когато на мен - Минко Лазаров, управител на фирма Technical-Solution, ми се наложи да си взема един ден отпуска, за да посетя сградата на КАТ. Загледан в безумната опашка, във върволицата от хора, които чакат изнервени без никакво занимание, се замислих "Нима няма друг начин?" Оттогава мина много време. И ето, че проектът вече е факт. В приемния салон има WiFi Интернет връзка. Камери следят електронните табла и показват в Интернет техните показания. Много скоро ще стартира SMS регистрация и нотификация при приближаване на вашия пореден номер. В реализацията на проекта вече участват няколко фирми и неправителствени организации."

Въвеждането на този елементарен сайт от Стоевски е същата работа както старият Ганди организираше ТКЗС в Грамада!?!

И да го бяха тествали смотания сайт...

Услугата е в процес на разработка! Това съобщение се дава! Пълна аматьорщина, наистина! Поне да го бяха направили като хората, та да го рекламират.

никакви справи не могат да се направят, не знам къде трябва да влезе човвек в този сайт, за да получи справка, много се чудя, има ли някой да обясни?

Смехотворно! Поредните похарчени за наша сметка пари!

абсолютна реклама на някаква аматьорска фирма... нищо не работи в тоя смотан сайт

Тъпа работа. Ако нямаш книжка и номер на книжката по-точно а имаш акт, как да го видиш ? Случва се често при коли със собственик инвалид без книжка но с наружение заснето с камера примерно. Тъпо , а за сайта не коментирам - час по трудово в 3 ти клас.

Абе какъв е тоя измислен "портал", кви са тия глупости? Толкова ли не могат от КАТ да пуснат една он-лайн система за справки директно свързана с тяхната, ами промотират некви ТНТМ-та на некви аматьори, които събират личните данни на хората и ти правят справката на следващия ден (евентуално). Какъв е тоя "виртуален офис", какви са тия безсмислици? Ей, КАТ, имате кюмпютри и бази данни, използвайте ги по предназначение, а именно - за автоматизиране на работата, а не за да си създавате още повече работа чрез "виртуален офис". По-голяма глупост не бях чувал.

Хубава работа, ама българска и на МВР, т.е. не работи!

Това ми изглежда като реклама на фирмата, която е направила сайта, а не като информационен сайт на КАТ. Не искам да споменавам грешките - СРАМ!!!!

По-скоро анти реклама

# Статистика на ПТП в София за изминалото денонощие 21.04.10 ХАХААХА АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ...... АПРИЛ МЕСЕЦ.... ДОБРЕ ПОДДЪРЖАН САЙТ.....

Как е избрана фирмата, която обслужва заявките, и защо самите КАТ не предлагат тази услуга?

Петко, хубаво е, че си критичен и недоверчив българин, но се иска още малко усилия да положиш - прочети какво пише на сайта. Фирмата "сама се е избрала" - т.е. предлагат това решение на добри начала и напълно безплатно за КАТ (данъкоплатците). Вземи ги похвали сега.

Приятелю, ако си прочел още по-внимателно, би разбрал че става въпрос за твоите, моите и нашите ЛИ!ЧНИ данни! И аз мога да си направя сайтче с каквито си искам търсачки, но не и да ровя в базата на МВР/КАТ :) това е официялно и със сигурност "едни хора е трябвало да вземат едни пари" - поне да не беше толкова некадърно и прибързано направено

Само незнам защо толкова афишират нещо което неработи

Хубава работа, ама нашенска. Като се логнеш и пробваш услугата проверка на точки и Ви се изписва :"Услугата е в процес на разработка"

Този виртуален офис изглежда ужасно аматьорски. Няколко примера - след регистрацията получих мейл от "Not Replay" - какво да не преигравам?! сайта е пълен с правописни грешки, най-важното - формата в която попълваш ЕГН за да поискаш справка не е защитена със SSL - всеки който пожелае би могъл да "чуе" комбинацията име - егн - нека съответните органи издали лиценз за администратор на лични данни на тази фирма да се самосезират! А и като данкоплатец не ми е приятно парите ми да се харчат за такива неща

Баси рекламата! Втори ден се рекламира този аматьорски сайт. От три информации който може да се получат две не работят :)

На посочения адрес се отваря нещо, което изглежда като частна инициатива на самодейци. Никакъв "иформационен портал" не е това.

Чудех се как да го нарека, ама ти си го оцелил :)

от 10 сутринта ... няма отговор на системата дето съм пуснал запитване :) т.е. нещо не е от най-работещите.

А някой знае ли как се подават заявките!?