Строежът на АМ ”Люлин” се претупва

На автомагистрала "Люлин" нещата се размиват отдавна и едва ли виновните за скорошния смъртен случай при изграждането й ще си получат заслуженото.

Обратно в новината

Коментари - Строежът на АМ ”Люлин” се претупва | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

как ще се гарантират сигурността и качеството на строителните работи,след приемането на магистралата,да не стане пак да плащаме за да си оправят дефектите.

Защо ГЕРБ дадоха строежа на метрото пак на турците??? И то при положение, че в самата Турция няма нито километър, нито дори и метър метро!!!! Явно са големи специалисти, но на мурафетите под масата.

гне успях да видя никакъв коментар за строителството на метрото в София.

Жалко за загиналите и ранените. Хора са - като нас. Като че ли в трагедията има и нещо хубаво. Добре, че срутването е станало сега, а не когато магистралата е готова. Защото тогава щеше да има много повече мъртви, включително и деца. Виновниците трябва да бъдат наказани. Не го вярвам обаче. Как наказаха собствениците на срутилата се къща в София или падналата козирка във Варна? Тогава също загинаха хора.

ТОВА Е НАЧАЛОТО! ЩЕ ГЛЕДАМЕ КАКВИ ЖЕРТВИ ЩЕ ИМА ПРИ ЕКСПЛОАТАЦИЯТА. НЕ МИ СЕ МИСЛИ. И ЩЕ УВЕЛИЧАВАМЕ ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ - НАЛИ И НА ЖЕРТВИТЕ ОТ ТАЗИ МАГИСТРАЛА НИЕ ЩЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ЛЕЧЕНИЕТО.

ТОВА Е НАЧАЛОТО! ЩЕ ГЛЕДАМЕ КАКВИ ЖЕРТВИ ЩЕ ИМА ПРИ ЕКСПЛОАТАЦИЯТА. НЕ МИ СЕ МИСЛИ. И ЩЕ УВЕЛИЧАВАМЕ ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ - НАЛИ И НА ЖЕРТВИТЕ ОТ ТАЗИ МАГИСТРАЛА НИЕ ЩЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ЛЕЧЕНИЕТО.

Няма как да ми кажете защото вече ви се обадиха от 2-3 места и ви притискат затова ! И вие няма как да откажете едни 20 000 евро нали така, все пак криза е.. Нещастници !

Азиатска работа, сега е редно да осъдим виновните...

Тя, работата е кристално ясна. Станишко, като премиер от квотата на ДПСе избирал фирми, които са ми казвали от ДПС - естествено турски. Това, с ниската цена са приказки за малко деца - тя началната цена може и да е била ниска, но крайната е висока. Пък и англичаните не случайно са казали: "Не съм толкова богат че да си купувам евтини работи". Не знам какъв опит имат турците със строежа на магистрали и метро, ама не им имам аз вяра. Мърлячи са те и толкова. Предпочитам магистралата и метрото да са строени от хора, които имат опит - японци, германци, италианци. А защо не и от български фирми - в сравнение със съоръженията на Витиня от по 150 - 200 м тези тук изглеждат като детска играчка. А все пак се дава хляб на родните фирми. Но това ни остави Станишко - бакии, турски работници и турски сериали. Те турските сериали от единия край започнаха да свършват - сега ни чака мъката да ни постртоят магистрала и метро. И който не го е страх да пътува по тях.

Жалко за хората, мир на праха им. Но кой им издаде разрешение за работа в БГ-ЕС? Защо няма защита на работните места в БГ, още повече когато става въпрос за държавни поръчки? Абсурда е пълен, защото и цената на труда в БГ е изключително ниска.

Аз на тази магистрала няма да стъпя, ако изобщо някога бъде построена! "Лапа мангиз" е собственост на племенника на Вели Гьочер, който ползваше следната рецепта: морски пясък и чакъл се смесват с бетон. Резултатът беше хиляди отнети животи при земетресението в Турция от 1999-та. За сега на магистралата жертвите са 3-ма, колко ще станат в бъдеще?

Не знам какъв точно е бил случая, че да паднат хората, но знам, че Наташа Ангелова е известна в района "бизнес"-"дама". Сега ще успее да се внедри и в строежа на магистралата. Празно нема...

Добре де... Аз ли съм много тъп, и не разбирам нещата, или някой ме прави на "луд"? Чета тук, за някаква си компания "Мапа Дженгиз" - турска била... И строи наша "автомагистрала"... И получават по няколко стотин (хиляди) евро на месец работниците дошли от Турция... И работели през пръсти... И в същото време, плачем че има криза и има безработица... Е "луд" ли съм, или... Няма ли 1000 български строители, дето да я построят тази магистрала? И знаеки че строят за себе си, за Родината, да работят така, както не са работели и за себе си? Че някакви чужденци да ни я строят? Толкова ли са "тъпи" тези които са сключили договора? Аз ако имам възможност, ще сключвам договори само с български изпълнители - за каквото и да е. И ще им кажа следното: "Момчета, момичета, вършете си работата както трябва, че след това Държавата ще ви разкатае ...." И всеки ще работи като "пионерче", защото знае силата и мощта на Държавата... Ако последната я има...

Ами това си е сделка на Доган и тройната коалиция. Сам си отговори. Ако бяха поставили задачата на БГ фирма нямаше да са много по-различни нещата, защото там има печалба и печалба, другото са подкупи за да я достигнеш.

Иванчо, забравяш кой управлява през последните 2 мандата (цели 8 години). Забравяш, че и мандата на последното правителство беше на ДПС. Същото това, чийто лидер взима милиони за консултантски услуги за неща от които и хабер си няма. Същото това, което назначи на държавни длъжности в голяма част от България, хора с небългарско самосъзнание и неговорещи български. Същото това, чийто обръчи от фирми изсмукват държавата ни. Това ДПС, което отваря вратите за инвестиции на съмнителни мюсюлмански фундаменталистки организации с цел да ни ислямизира, опита се да забрани изучаването на български език в българските училища и чийто лидер заявява на всеослушание, че той държи и разпределя парите в България. В други страни се отварят нарочно подобни проекти за да се облекчи безработицата и да се налеят пари в местната икономика, а при нас благодарение на ДПС се хранят турски гастарбайтери и парите, и български и от ЕС, изтичат натам за да могат след това да ни се надуват колко са велики. Такива ми ти работи драги Иванчо.

Ако толкова много ти се работеше за Родината, и ти щеше да си там. А строежа е от турска фирма, защото този, който е решавал така е решил. Прочее, там има и български работници

Да, Иванчо, за съжаление е така. Въпреки кризата турци строят в България. Защото всички във властта гледат как да си вземат комисионите. Турците дават най-ниска оферта, плащат рушвета и после нали отнякъде трябва да се направят икономии за да се върже сметката- и ето ти некачествено и претупано строителство, евтини материали. Същото като на новия МОЛ на Ситняково - пак турска фирма. Не съм сигурен, но май и по закон нямаме вече право да възлагаме само на български фирми - нали сме в ши*та Европа - всеки може да участва в търга

Копеле, ти се "разми" целия. А изтрезней най-накрая ;)

Мнението ми е, че при трудови злополуки, в които е замесеное нмзраливо изпълняване на задълженията на лица различни от работниците, въпросните лица трябва да получават много по-строго наказание от това, което което получават. А ако нещо е "размито", то е "размито" защото някой друг не си е вършил съвестно работата. Абстрактно "размиване" няма.