МВР нямало вина за проблемите с новите паспорти

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е поискал спешно и ще проведе телефонен разговор с отговорен служител от „Сименс” – Германия.

Обратно в новината

Коментари - МВР нямало вина за проблемите с новите паспорти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак аз виновен. Но поне си признанов.

уф, успокоих се... предните казваха, че друг е виновен. настоящите, че те не са виновни...

И като звънне бате Цеци в Германия, и като ги подкара тия келеши на чист немски: "Дамен унд Херрен! Ваше Системен ист Шментен унд Капелен!"

Само масови съдебни искове за ограничаване правото ни на пътуване ще променят нещата. А МВР, ако иска да си търси парите от фирмата доставчик. За това, че МВР не спазва оповестените от тях срокове и нарушава конституционното ни право на свободно движение никой друг освен тях не е виновен

Искам да предложа нещо, само че няма да има кой да ме чуе. Първо - да бъде продължен срока за ползуване на изтекли лични карти и шофьорски книжки до края на годината. Второ - през този период да се издават нови документи само ако срокът на старите е вече изтекъл и да се отказва приемането на молби за подновяване на още валидни документи. Мисля, че така или иначе ще се стигне до това - колкото по-рано, толкова по-добре за всички.

ВИНОВНИ СА ИЗБИРАТЕЛИТЕ! ДА НИЕ СМЕ ВИНОВНИ! ЩО ИЗОБЩО СИ ВАДИМ ПАШАПОРТИ? В ДОГАНИСТАН НЕ НИ ТРЕБВАТ! ЕЛЕКТОРАЛНАТА МАСА ТРЕБЕ СЕ МАЧКА! МАЧКАЙ Я!

ИМА СИ ХАС НЯКОЙ ОТ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ДА Е ВИНОВЕН. ПАЗИ БОЖЕ.

Естествено, че не е . Фирмата изпълнител е избрана при предишното правителство.

Знам кой е виновен.Станишев и предишното правителство. Комунистите и Алексей Петров.Цецо пращай качулките и бой,бой и няколко откоса.После рахат и хилядолетен райх.

едва ли на всички тези които се редят на гишетата са изтекли документите за самоличност.Като са толкова прости нека да се да блъскат като овце

Ми че то МВР няма проблеми - гражданите имат...

аз съм виновен!!

Аз съм доволен. Преди 2 дни отидох да подам документи за смяна на книжката или както се казва СУМПС. Имаше огормни опашки, но пък на опашките имаше готини мацки, така че завързах няколко запознанства. Освен това за първи път в живота ми се случи да стоя близо и да си говоря с две готини мадами цели 4 ч. и 30 мин.. Не успях да подам документите, но съм доволен и утре пак ще отида : - ))).

Вината е в тия дето им трябват български документи.

Що не си извадих книжка от старите на по-ниска цена и без бутаница, та сега трябва да се редя по опашки. Оказа се, че биометрични данни на книжки и лични карти няма да има. Само на паспорти. Или не е вярно? Някой мааааалко ни подведе май!

според мен хаоса се създава от тези на които изобщо не са им нужни документите-хората над 75 год.Незнам за къде са се забързали?А колкото до срива на системата.......не сименс ами която и да е фирма и колкото и да е добра и реномирана попадне ли в бг.ръцесе скапва

Направо недоумявам как може така неефективно да се харчат парите ни. Първо, тези паспорти и лични карти трябва да са със срок на валидност поне 10 години. Какво му става на един паспорт за това време? Моят е на 5 години и е пълен с печати, но има още място и би могъл да изкара поне още 10 години, защото вече дори и сърбите не слагат печати в тоя паспорт. Второ - подаването на заявления можеше да става и по електронен път, за да може всеки да си въведе данните и да плати такси и т.н. ПРЕДВАРИТЕЛНО, а не да се губи време и хората да чакат по опашки. В полицията само да проверят въведените данни и да направят снимката и евентуално отпечатъците. Това би отнело не повече от 2-3 мин. А сега отнема поне 15 по опашките, а да не говорим после при въвеждане на данните колко време се губи. В България повечето хора са грамотни и могат да си въведат и сами данните. За справка - системата за подаване на документи за издаване на американски визи.

Станишев избра фирмата а после Цецко я утвърди защото му платиха и на него

Никаква организациа.Чакам от 07.00 сутринта,излазох 14.30. Плащаш 220лв за експресна,а получаваш бърза.Днес на Мария Люиза не са минали повече от 200 души.20лв в СИБАНК ТАКСА. БОЙКО Е НЕВЕРОЯТЕН ЛЪЖЕЖ СЛЕД 3 ГОДИНИ.... НЯМА БОЙКО

Като нямат, да намерят кой има вина и да му търсят отговорност ! Писна ми да се харчат стотици милиони и да няма виновен ! Некадърници !

Сименс преди няколко години нашумяха със скандали за корупция. Защо ли не се учудвам, че имено те са предпочетени, а от корупционните схеми следва и това което се случва - зле свършена раБота...

тоз титан на мисълта от общия гараж на МВР нещо друго не можа ли да роди ???

Добре, де! Тези програмни продукти не са ли минали през някакви изпитания? А персоналът, който обслужва системата, сигурно е обучаван, но не е трениран достатъчно може би? Би трябвало да се знае предварително колко е технологичното време за изработване на даден документ и МВР да прхвърля служители от други звена, в паспортния отдел, за да помагат в пикови моменти т.е. да има подготвен резерв от обучени хора. А системата като цяло трябва да има резерв по отношение на претоварване.

Повече от 20 години съм работил с техника от Сименс.Много е качествена.И още-в къщи имам електрически ключ,който се щрака по няколко пъти на ден и е произведен през 1937-ма от Сименс.Със сигурност "повредата е в телевизора" на МВР,било то като организация на работа,кадри или неправилно задание.

Да, техниката на Сименс може и да е добра. Много лесно можеш да откриеш, че Сименс за първи път правят паспорти с биометрични данни. Без никакъв опит. И сега въпроса е: защо са избрани Сименс? И как е сключена тая сделка с тях? Според мен си струва да се провери :)

ВИНОВЕН Е СТАНИШЕВ !?

Тия от Сименс кой ги избра а ?

за следващата тъпня и некомпетентност ще е виновен Далай Лама. после Мики Маус...после пак Станишев...

Г-да управляващи, това вашето е все едно да отидете до Германия и да си купите български домати. Как може при толкова добри специалисти в ИТ областта в БГ да ви правят нещата чужди фирми? Еми знаете ли, че подизпълнителите на повечето германски фирми за софтуери са български фирми?

Ами като са толкоз добри нашите "специалисти" защо са все подизпълнители ... ;-) Трябва доста да "пораснат" за да станат изпълнители ... то не е достатъчно само да "можеш" - трябва и да знаеш как да го направиш ...

...Трябва и да си достатъчно богат за да заделиш една крупна сумичка за рушвет за да те изберат за изпълнител ;-)

за Сименсо с комисиите за тройната ламя май шпрехаме

Истината е една, обаче! Нещо и да е произведено от Сименс , тук в България обезателно ще го скапем. Особености на националното отношение към техниката. Па и към всичко друго.

Ама ти защо мислиш, че като е произведено от Сименс е читаво?

Сигурно Станишев е виновен! ГЕРБ никога не са виновни за нищо. Те са най-най-добрите...

Ами защо не си организирате работата по-добре. Нали и тия дето работят по паспортите са служители на МВР ... какво следва МВР има лоша организация и кое е виновен за това - Министърът.

не виждам какув е проблема на бг гражданин при условие, че смяната на бг документи не е задулжителна,ако те не са изтекли.преди 10 год. срока се удулява 3 пути само и само да си извадиме лични карти,а сега наплив от пенсионери.колкото до мвр-будете сигурни, че се прави всичко вузможно да няма проблеми в системата.проблема ни е, че турсим толерантност само от едната страна. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Хей, админи, докога ще оправяте на тези неграмотници, които не са си направили труда да научат азбуката, та камо ли родния си език бакиите. Правилно би било да не им пускате постовете, пардон тъпните да ги четем и ние тук.

Има две възможности: 1. МВР на Борисов е виновно 2.МВР на Станишев е виновно И при двете възможности потърпевши са българите, които трябва да плащат за да си губя времето, силите и да ги унижават.

Отново вината не е наша(ББиЦЦ)Този път не евиновна тройната коалиция ВИНОВНИ СА ОТ СИМЕНС.Очаквайте продължение.....

Я СЕГА ДА ВИДИМ КОЙ ПОДПИСА ЗА НЕКАДЪРНАТА СИСТЕМА И ДА ВЪРВИ НА СЪД ПА МАКАР И ПРИ СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО!!!

По телевизията се видя какъв е "софтуерният" проблем. Някаква леля в напреднала пенсионна възраст броеше клавишите на компютъра, вместо да пише нормално.

Много си прав. Точно това е проблема. Ние сме "най-велики, най-умни, най-работливи, най-грамотни" , а защо ли се осираме постоянно и защо ли се доказва грешният чип и пълната некомпетентност

Човекът поне може да цитира някого, а не е само на УУУУУУ и ДУУУУ! Дерзайте тъпчовци!

Интересно ми е защо трябва непрекъснато да си сменяме документите? Аз съм си все този човек, нито съм се прекръстил, нито съм се изпарил? Вероятно държавната машина изпитва непрекъснато нужда да ни смъква кожата, по всякакъв начин.

Ачи много просто, ганьо. За 10 години остаряваш и снимката не е същата, но то трябва малко акъл не само ПЛЮНКИ

Сименс не са виновни! Както винаги дежурният виновник е Станишев. Да живее Станишев - главното оправдание за тоталния неуспех на смотаняците от герб!

Вие не сте виновни! ТАкива сте си! СМИРНЕНСКИ казва: "Те не са умрели - мъртви се родиха. Те не могат даже да умрат!"

Брей, личи си че си баба.

Браво, много точно попадение :) Само интелигентен човек може да се аргументира така

Това е от стихотворение за определена българска политическа партия! Не се шегувам!