Променят условията за саниране по ЕС

До няколко месеца Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще внесе в парламента предложение за промяна в закона за управлението на етажната собственост.

Обратно в новината

Коментари - Променят условията за саниране по ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да дойде ред и да вземат жилищата на хората! Не се подавайте на тия евтини манипулации - това цели само едно - да ни вкарат в схеми, чрез които да ни отнемат жилищата. Това което предлагат е още по лошо от това което е сега. Защото ако се сдружат 2/3 от собствениците и регистрират дружество, ще оказват натиск върху тия които не са, в следствие на което ще бъдат принудени да влязат в това дружество. Замислете се ако един от това дружество тегли кредит и не може да погасява вноските кой ще бъде принуден да ги изплаща - останалите които са в дружеството. ПЪЛЕН АБСУРД!!! Замислете се !!! Не се подавайте на политически пристрастия - става дума за собствените ви жилища и имоти!!! Забравете политическите лъжи и глупости! Събудете се и мислете със собствените си глави и не позволявайте телевизорите да мислят вместо вас!!!

Защо това не може да стане. И дано тия явни идиоти, най-после им уврят главите. В ЕС нищо, ама нищо, не става без проект. Та значи проект трябва!! Или събират се собствениците. И, първа пречка, половината не идват, а Баба Х и Дядо У нямат пари за проект. Но, да кажем, първата пречка е преодоляна. Следва втора - кой проектант да изберем и дали проектът ще мине, щото после кой ще обяснава на Х и У, че всичко е наред (!!), парите са изядени,... а нищо няма да се прави. Но да кажем и втората пречка е преодоляна. Следва трета - сега трябва да се съберът големите пари за ремонта. Пак същите досадници - Х и У - ами ние нямаме пари...та значи намират се добри съседи и плащат с условието после когато могат Х и У да върнат парите. След година добрите хора виждат, че просто са излъгани и си търсят правата в съда, отнема им някакви си, са мо ... 2-4 години и пристига заветния съдия изпълнител за да види, че хората са бедни и нищо не може да се вземе, а добрите хора пият студена вода. Но да кажем и тази пречка е преодоляна. Значи ремонтът е направен, всичко е наред и трябва ЕС (разбирай нашите власти) да върнат парите. Е да, ама да даваш не е като да взимаш, намират се сума пречки, като ама защо този материал или тази фирма, а не другата та значи добре сте го направили имали сте бол пари, платили сте. Или има само две решения - първото го представих по-горе и се вижда - бита карта. А ето второто. Г-да ПОЛИТИЦИТЕ да вземат да защитават интересите на народа пред ЕС (мъка, мъка, без комисионна) и да се помъчат да променят условията за отпускане на средствата по единствения възможен начин. Или собственикът кандидатства за средства по фондовете за саниране на СВОЯ апартамент, без да се допитва до комшиите, дотолкова, доколкото санирането е само на външната фасада и не променя здравината на сградата. Тогава всички въпроси се решават и получаваме средствата.

В ЕС нищо не става, без проект. За проекта първо трябват пари. Или събират се собствениците на събрание (невъзможно, половината не идват) тези, който са дошли казват нямаме пари. Но да кажем, че първата пречка е преодоляна. Или събрали са се, решили са, дали са пари. Отиваме при проектанта, той прави проект и следва втора хипотеза - не го одобряват и парите трябва да се върнат. Е да ама, проектанта казва, аз проекта съм го предал... Друга хипотеза - проектът е одобрен. Трябва значи, да се съберат големите пари за ремонта и да се плати на изпълнителя. Баба Х и дядо У нямат пари и ... не дават. Изпълнителят обаче си ги иска. Тогава отиваме да съдим бабата и дядото, по нашия стандарт това може да стане след поне 2-4 години. И идва заветния съдия изпълнител за да направи запор на имуществото на Х и У и вижда, че няма какво да се вземе..., а далите, все пак, пари пият ... студена вода. Но да кажем, че и тази хипотеза е преодоляна. Сега трябва да ни върнат парите. Ама нали знаете даването не е като взимането, има редица пречки и я ги дадът я не. Така че има само два варианта - първи спасяваме се сами - т.е без да чакаме ЕС да ни санира панелките да си ги санираме сами, или ... губим парите на ЕС. Или другото много по-реално решение Собственикът кандидатсва за финансиране от ЕС за СВОЯ АПАРТАМЕНТ и не губим парите. Но за това трябва промяна на закона и ПОЛИТИЦИТЕ да защитят в ЕС интересите на народа, при това (мъка, мъка...) без комисионна. В ЕС е съвсем друго там живеят под наем и собсвеникът на сградата е ЕДИН. Там това е възможно, но тук УСЛОВИЯТА са други. Та затова пригответе се, морално и физически, че това е бита карта и ... пари нема - действайте.

Боже колко мъка има по този свят, Боже! Особено в България. Чета и си мисля, какво ли искат тези хора? Бълагрия като Европа? Неееее - там има правила и зависи от много страни и ... Бълагрия като Швейцария? Неееее - там има ред, референдуми иии.. сложна работа. България като Германия само? Неее - там ни харесва потреблението само, ето както панелките са им санирани. До там! После за поддръжката пак по български. Бълагрия като Русия? Неееее - добре ама много пострашко, все пак сме Европейци със стара държава. Туй Борис,Симеон, Калоян ехееей. България като Турция? Може, ама да като в Листопад и Перла, само богати, пък в крайна сметка пак зад Босфора. Не е Европа. България като Сингапур, както каза Михов? Неее, пак не става. Много мравка - труженик , ние не сме по дисциплината, да не сме роботи я. Какви да сме? Я да дойде някой богат поробител , че да мрънкаме скришом и да се радваме на подаден залък. Без форуми, без право на глас, че виж до къде я докарахме. И чехи, и поляци, и унгарци и словаци и словенци си приложиха закона за етажната собственос и са като роби, а ние сме свободни хора. Кий е тоя дето ще микаже да си снирам жилището от вътре а? Кой ще ми каже на мене как ще живея и да си правя градинка. Както казваше един познат от село, аз ако не се изсера между коловете с доматито не ми е убаво. Е това сте виеее дето все не ви се направя и света е збъркал - българина е откривател на топлата вода / ама тя или е студена и или е гореща много/

te twa e

До Димо: Европа и САЩ нямат нищо общо. Наши са си спекулантите.

ТОВА Е ИСТИНАТА, но малко хора са зрящи, от 93 % частна собственост на недвижими имот в Българиия , трябва да останат 33 % частници, останалите ще трябва да живеят под наем.

boze aborigensaka darzava !

Ще се направи всичко, щото българинът да загуби жилището си и да плаща наем...Европа и САЩ не могат да ни простят , че бедняци живеят в собствено жилище...Ако това е мнителност, причината е в политиката на всички правителства през последните 20 години...

ЕС е една извънземна организация, в която някякви Дянковци измислят неща, несъобразени с местните условия в отделните държави. Сещате ли се защо България няма да усвои тези 11 милиарда ,за които се говори. Много просто - защото трябва да ги има, за да ги инвестира в проекти и тогава да и върнат 50% или 7.5 млрд. Все едно да кажете на някой циганин - ако си купиш кола за 30000лв ще ти върна 15000 - да ама не става. Със санирането е същото - ако намерите бай Иван и бригада, той ще ви санира блока. Но, ако искате да си върнете 20%, бай Иван ще трябва да ви измисли фактура - да сложи 20%ДДС, да платите проект за саниране, да извадите разни документи и ще ви излезе по-скъпо.

ЕС е една извънземна организация, в която някякви Дянковци измислят неща, несъобразени с местните условия в отделните държави. Сещате ли се защо България няма да усвои тези 11 милиарда ,за които се говори. Много просто - защото трябва да ги има, за да ги инвестира в проекти и тогава да и върнат 50% или 7.5 млрд. Все едно да кажете на някой циганин - ако си купиш кола за 30000лв ще ти върна 15000 - да ама не става. Със санирането е същото - ако намерите бай Иван и бригада, той ще ви санира блока. Но, ако искате да си върнете 20%, бай Иван ще трябва да ви измисли фактура - да сложи 20%ДДС, да платите проект за саниране, да извадите разни документи и ще ви излезе по-скъпо.

от простотии, не искам да правя сдружения с никой и то юридически лица, ако искам това ще си направя фирма, да намерят друг начин за усвояване на тези фондове, а не да ни пробутват глупости и ние като овцете, айде стига вече, като не могат да управляват метлааа....

от простотии, не искам да правя сдружения с никой и то юридически лица, ако искам това ще си направя фирма, да намерят друг начин за усвояване на тези фондове, а не да ни пробутват глупости и ние като овцете, айде стига вече, като не могат да управляват метлааа....

юридически лица ли???, да намерят друг начин за усвояване на тези фондове, за какво сме ги поставили да управляват, само глупости ли да ни предлагат, поредната простотия....

стига,бе нали трябва да живеем малко, от алко като бели хора! Да се възползваме от европейските фондове!И аз нямам кой знае колко много, но съм за тази инициатива.Друг е въпросът, че живея със селяндури, които разъждават като вас!

ЕТО ВИ ЕДНО ЛЕСНО РЕШЕНИЕ: Държавата назначава няколко чиновника и те изготвят проекти за всички сгради. След това се санират и готово. Плаща се на вноски прибавени към данък имоти или такса смет. ЕЛЕМЕНТАРНО.

гледай ти с какви глупости се занимават тия горе, къда сме ги поставили да ни управляват и сме им дали властта. абе малоумници , вземете да се занимавате с нещо умно и полезно , и да има файда от цялата работа както казва народа. българина го прави това саниране и на половин цена спрямо вашите изчисления ,включващи 20% подарък от европата. не му се мешайте в работата и не го товарете с такси .

Общината си прави общински фирми и с европейските пари санира блоковете еднакво, след това вдига годишния данък и по този начин си получава парите обратно за няколко години. Освен това осигурява работа на много хора. И друго няма Батко и Братко, а общинска фирма, това е. А тръбите ще си ги сменят хората рано или късно това ще се случи защото старите сдават и протичат или се затлачват. Имаше преди време една фирма, която ги подменяше на разсрочено плащане, така трябва да работят всички днес в дни на крлиза.

Дръж се, старо, да дочакаме да се обърне палачинката.

ЧЕСТИТО!

ХАЙДЕЕ ЗАПОЧНА ИЗЗЕМВАНЕТО НА ЖИЛИЩАТА! ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ЖИВИ В ТЕРИТОРИЯТА БГ!

ХАЙДЕЕ ЗАПОЧНА ИЗЗЕМВАНЕТО НА ЖИЛИЩАТА! ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ЖИВИ В ТЕРИТОРИЯТА БГ!

Аз съм го санирал от вътре. А това, че някой ги оплескаха и развалиха външния вид на фасадата да му мисли общината.

И как така насилствено ще им налагате кредити на тези които нямат пари и не искат да се санират. И това ако е демокрация. Май при комунизма имаше повече демокрация. Искат да им ограбят на бедните хорица панелките, бахти и мародерите са тея.

Санирането за мене означава, да се кандидатирам за заем, тъй като с 400 лева пенсия не ще мога да платя за ремонт. Пълната енергийна ефективност на ГДР-панелките пое ФРГ, но в България няма от къде да дойдат 1000 милиарда Дойче марки, както и да се появи от някъде тамошния данък Солидарност. Стерстемес ще трябва да се сместя в два кубически метра, след като сега се ширя на студено в петдесет. И ако това не е ГЕНОЦИД, какво да кажем за 10%-ната здравна вноска?! Дъщеря ми, като безработна, миналата година плащаше по 10,40 лева месечно. Сега, при увеличена с 2% вноска от Първи април, за да си осигури здравни права месечната вноска става 21 лева?! Работата със санирането е ясна. Пенсионерите, в гробищата. А децата ни и внуците, в чужбина. Моля се горещо Богу, да ми даде Калашника от войнишките години и един сандък с патрони за него. Да ме освободи от заповедта си:НЕ УБИВАЙ! или да обърне палачиката, ако държи все още да съм в казана с катран в Ада, наречен с името България.

Санирането за мене означава, да се кандидатирам за заем, тъй като с 400 лева пенсия не ще мога да платя за ремонт. Пълната енергийна ефективност на ГДР-панелките пое ФРГ, но в България няма от къде да дойдат 1000 милиарда Дойче марки, както и да се появи от някъде тамошния данък Солидарност. Стерстемес ще трябва да се сместя в два кубически метра, след като сега се ширя на студено в петдесет. И ако това не е ГЕНОЦИД, какво да кажем за 10%-ната здравна вноска?! Дъщеря ми, като безработна, миналата година плащаше по 10,40 лева месечно. Сега, при увеличена с 2% вноска от Първи април, за да си осигури здравни права месечната вноска става 21 лева?! Работата със санирането е ясна. Пенсионерите, в гробищата. А децата ни и внуците, в чужбина. Моля се горещо Богу, да ми даде Калашника от войнишките години и един сандък с патрони за него. Да ме освободи от заповедта си:НЕ УБИВАЙ! или да обърне палачиката, ако държи все още да съм в казана с катран в Ада, наречен с името България.

Санирането за мене означава, да се кандидатирам за заем, тъй като с 400 лева пенсия не ще мога да платя за ремонт. Пълната енергийна ефективност на ГДР-панелките пое ФРГ, но в България няма от къде да дойдат 1000 милиарда Дойче марки, както и да се появи от някъде тамошния данък Солидарност. Стерстемес ще трябва да се сместя в два кубически метра, след като сега се ширя на студено в петдесет. И ако това не е ГЕНОЦИД, какво да кажем за 10%-ната здравна вноска?! Дъщеря ми, като безработна, миналата година плащаше по 10,40 лева месечно. Сега, при увеличена с 2% вноска от Първи април, за да си осигури здравни права месечната вноска става 21 лева?! Работата със санирането е ясна. Пенсионерите, в гробищата. А децата ни и внуците, в чужбина. Моля се горещо Богу, да ми даде Калашника от войнишките години и един сандък с патрони за него. Да ме освободи от заповедта си:НЕ УБИВАЙ! или да обърне палачиката, ако държи все още да съм в казана с катран в Ада, наречен с името България.

tctct

До Димо: Европа и САЩ нямат нищо общо. Наши са си спекулантите.

g

юридически лица ли???, да намерят друг начин за усвояване на тези фондове, за какво сме ги поставили да управляват, само глупости ли да ни предлагат....

юридически лица ли???, да намерят друг начин за усвояване на тези фондове, за какво сме ги поставили да управляват, само глупости ли да ни предлагат, поредната простотия....

юридически лица ли???, да намерят друг начин за усвояване на тези фондове, за какво сме ги поставили да управляват, само глупости ли да ни предлагат, поредната простотия....

гледай ти с какви глупости се занимават тия горе, къда сме ги поставили да ни управляват и сме им дали властта. абе малоумници , вземете да се занимавате с нещо умно и полезно , и да има файда от цялата работа както казва народа. българина го прави това саниране и на половин цена спрямо вашите изчисления ,включващи 20% подарък от европата. не му се мешайте в работата и не го товарете с такси .

Искат да натресат заеми на бедните пенсионери без тяхно съгласие и така да ги изгонят от панелките. То при комунизма имаше повече демокрация. Бахти и геноцида.

Пенционер, И след като го написа това 3 пъти, какво постигна?

Пенционер, И след като го написа това 3 пъти, какво постигна?

В момента е нужно да се регистрирате като сдружение на собствениците, за да може в бъдеще да се възползвате от европейската програма за саниране. Ако се регистрирате по обикновения начин, няма да имате тази възможност. Това не го обясняват в общините.

В момента е нужно да се регистрирате като сдружение на собствениците, за да може в бъдеще да се възползвате от европейската програма за саниране. Ако се регистрирате по обикновения начин, няма да имате тази възможност. Това не го обясняват в общините.

Започна изземването на жилищата! Честито!!!

Не ме интересува пряко, кви са тия простотиииииииии

Не ме интересува пряко, кви са тия простотиииииииии

Не ме интересува пряко, кви са тия простотиииииииии

Не ме интересува пряко, кви са тия простотиииииииии