Бавят детските надбавки

Изплащането на детските добавки се бави с по 10 дни. Десетки майки се оплакаха, че доскоро са получавали помощите до 15-то число на месеца, предаде БНТ.

Обратно в новината

Коментари - Бавят детските надбавки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наистина детските започнаха много да се забавят всеки месец. Първия фрапиращ случай беше, че за 15 септември - първия учебен ден на ДЕЦАТА, детските не бяха преведени. Не знам от социалните ли зависи или от други, но това е безобразие. Преди да дойде тази прословута криза и аз имах някой и друг месец, в който не ми се налагаше да ги тегля, но сега ги чакаме с нетърпение, а ТЕ ги бавят. До кога ще е така?

Ситуацията в страната, като че ли все повече се усложнява. За предишната забава месеца беше кратък. И това извинявайте, още по-вече ме ядоса. Ако ние не си плащаме навреме сметките към държавата плащаме лихви, защо не ни изплатят детските надбавки с лихва за забава. Но ние сме си виновни, че мълчим.

oshte naimame vest ot detski nadbavki, tia hora v parlamenta mai hodait kolkoto da si vzimat parite(mizerni) i voobshte ne gi interesuva obshtestvoto kak e i kak se ishranvat za mesec, inache vdigat toka vdigat vodata,vdigat si zaplatite i oshte kakvo li ne a za decata na tazi strana voobshte i ne ni e grija, inache iskat rajdaemost na kakvo na mizernite 35 lv. nadbavki ili na edno maichinstvo ot 240 lv. mnogo lakomni i naivni hora upravlaivat tazi strana nikoga naima da se upravi tazi durjava

може ли подобно отношение.просто нямам думи.честита баба марта и най-вече на господата управници,че още не са ни правели ГОЛЕМИТЕ детски добавки.не ги е срам,аз съм за протест......време е да направим нещо.....това е просто абсурд.искам някой да ми посочи една Европейска държава,в която едно дете струва 250 лв.?или 35 лв. на месец

Niama gi i v Varna

nqmali nai setnq da pysnat deckite nadbavki vav byrgas za6toto gi nqma gi vse o6te

те неса виновни

zdraveite koito nqma deca toi ne znae kak se izdarjat v tova te6ko vreme kak e vazmojno da bavqt tolkova mn. vreme deckite nadbavki. ima xora koito sa bili rabote6ti i ne im e pravilo vpe4atlenie koga gi izpla6tat na primer kato men,az rabotex v mon-bat no sam sakraten isega mn. me interesuva koga se ispla6tat deckite.za6toto sega samo ot tova jiveeme dve deca u4enici isaprugata mi.kak da gi izdarjam nqma rabota nikade.ako moje nqkoi da pi6e koga 6te isplatqt parite za mesec noemvri dali na 31dekemvri mojebi nqkoi xora si mislqt 4e decata ni ne trqbva da praznuvat i se radvat za koleda i tn.tn. ako nqkoi znae neka pi6e predvaritelno blagodarq

Абе ново начало или си много тъпа или се правиш на такава много се надявам един ден да нямаш работа и вкъщи да ревеш ,че са ти спряли неплатения ток и да ровиш по джобовете за левче да си купиш хляб на децата.Никой нее застрахован от фалит,днес имаш утре не .И тогава ще разбереш колко е скъпо всичко,как трудно се намира работа и колко са ниски заплатите в BGто.А за сега караи си съпата кола ,обличай си марковите дрешки и не дразни бедния народец.

zdraveite na vsi4ki ot4aeni ot novoto pravitelstvo.az sim ot razgrad maika sim na dve desa ednoto e invalid 1grupa a o6te niamam detski mnogo sim iznervena kajete mi hora kakvo da pravia?

Дано тези коментари ги прочетат горе от Министерството,че да се засрамят!!!

Аз също не съм си получила детските,но не обвинявам новото правителство,а старото,защото заради тях е такова положението в момента и всеки които се позамисли малко ще разбере чия е вината!

ГОСПОЖО НОВО НАЧАЛО НЕ МИ Е МНОГО ЯСНО КАКВО РАБОТИТЕ И КАК ИЗДЪРЖАТЕ ДЕТЕТО СИ НО ЯВНО НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО Е ДА СИ БЕЗ РАБОТА И БЕЗ ПАРИ АЗ НЕ СЪМ ЦИГАНКА ЯВНО ВИЕ РАБОТИТЕ НЯКЪДЕ В СОЦИАЛНАТА СФЕРА АМА НАЛИ ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ

Как е възможно такова нещо? До сега не беше имало чак такова нещо,ето вече е обяд на 01.02.09,а детските все още ги няма при това че тука става бъпрос и за парите от ТЕЛК-а на детето.Не ги е срам!

tova pravitelstvo e nai smotanoto pla4e za svalqne 6tom edni detski ne moje da izplai navreme da si hodi u tqh

tova pravitelstvo e pod vsqkakva kritika daite da go svalim da nemoje edni detski da izplati

ЗАВРЪЩАНЕТО НА БАЛКАНСКИТЕ ДЖАДАИ Вариант 1 (ако сме европейци): Даването на детските надбавки да се фиксира строго за определена дата. При всеки ден закъснение да се взима 2-3% от заплатата на управляващите и 1% от опозицията та и те да натискат и да се притесняват. Тоест при 15 шибани дни в чакане, следва 15 Х 3% макс 45% удръжка при условие че д.заплатите са в диапазона 1500лв. - 2000 лв. Това не е нито голяма, нито малка кастрация за Мистър Фукльо-вижте ме кой познавам и кой ме прегръща по плакатите. Паричките от кастрацията на Премиеру да отива в фонд заплати на ГЛАДИАТОРИ демек истинските мъжкари дето не се месят в политиката а само им резват главичките на псевдо-меновете. Вариант 2 (ние сме си българи и си оставаме балканджии) Деня на даването на детските надбавки да не се фиксира а да остане както досега с краен срок, само че Бойко да им ги раздава и да им се извинява лично в 3 дневен срок и ако не успее получава привелегията да си пляска по един зад връта при закъсняла детска набавка за всяко дете. А Бойко.....Жените като теб знаят ЗАЩО !

а я ги питайте тия политици кога е крайният срок за изплащане на техните ''мизерни'' запчлатчици аааааа?Значи 30-то число а като кажа на г-жа директора на яслата че съм планирала да платя таксата с детските надбавки и нямам друг вариант какво прайм?ааааа? на орлов мост ли да ида????или да кажа на г-жа директора да се разправя с бат бойко пича дето ползва парфюм на РАЛФ ЛОРЕН дето струва колкото детските надбавки на около 5 деца аааааааа? бясна съм!!!!

6te kaja samo,4e dnite na tova pravitelstvo sa prebroeni.11qnuari 6te se povtori.sigurna sam.Jalko za teb,jalki mi Boiko.za milicioner stava6,no ne za politik!

Не само в болниците работят извънреден труд без да им се заплаща.Аз съм шивачка и познайте като работя извън работно време дали ми дават пари.А за детските не ги е срам тези в министерството да се подиграват с децата ни.ГАДОВЕ

Ето, мина и 30ти, и мизерните детски пак ги няма. Толкова унизително се чувствам, че просто не мога да измисля друга рецепта, освен да стачкуваме. Макар, че едва ли и това ще помогне. Да, да, направиха ни смирени първосигналници, за които момента на плащане/покриване на сметките е 1 от щастливите за месеца, не помним какво е социален или какъвто и да било друг вид живот. А пари, мили дами, има, и то много, а и аз винаги съм се чудела там, в Парламента, в министерствата и организациите, които са отговорни за детските надбавки, там няма ли майки, баби, свекърви, тези жени там нямат ли деца, нима не знаят с колко пари се отглежда месечно 1 дете???!? Възмутена съм с всяка фивра на тялото си, от цялата ми душа!!! Ако се организира всенароден протест, веднага ще съм там! Нека не мълчим и не кротуваме! Нека направим нещо за децата си!

sega6noto pravitelstvo e gola voda na4elo s boiko borisov.samo seto se zahvana s politika ot koqto ni6to ne razbira.zatova mai4instvo i detski gi bavqt.

Тези дедски да си ги заврът...Когато ги разделиш за мисеца се полага на детето по 1 левче на ден.

И първо и второ - искам тебе да те видя след 20 години когато пораснат сегашните новородени ромчета! Тогава мислиш ли че ще има ли кой да работи, да внася осигуровки и на теб да ти плащат пенсията?

Днес е 30-ти и до 15ч пари за детски добавки все още не бяха приведен във Враца...

нямам думи господа управници

имам дете инвалид и без тази помощ ме питайте как се оправям,ама на кого му пука

срамота, безобразие

skapana mrusna durjava,negodni politici

аз имам три деца безработна съм мъжъми тои е без работа кажете как щте си храним децата защо закасняват детските взималасъм на 15 число

как може правителството на г-н борисов да не изплаща детските на време.предишното правителство колкото и да е било калпаво такова нещо не е допускало.започвам искренно да съжалявам ,че гласусах за герб.Ами какво се чудим та нашите пари стоят в банката на лубимата на бат ви бойко цветелина ,че иначе няма от къде да си покрадат............ да му се не види кога ще се оправи таз българия............

до VO- Абе,алабаш,кое не е верно?Че войските в Афганистан гълтат милиони долари,вече няколко години без никакъв резултат,че всяка стока,която купуваш носи 20 % данък,една от най-високите ставки в ЕС,въведена точно от седесеарското правителство на блек ваньо и че още не са платени детските на ВСИЧКИ?Кое е лъжа,дрисня смотана? Лъжа е само писаното от теб,че съм кримена от ст.Загора.Ама като си толкова тъп/а,мисли каквото искаш,за теб може да съм и Ангела Меркел.

И други работят извънредно, в болниците например и не им се заплаща извънредния труд, така , че не сте само вие. Но ние българите се принуждаваме да мълчим щото видите ли в момента е криза няма работа, и колкото ни дадат ..толкова..., а можи и въобще да не ни дадат.... До кога Българите ще търпим това унижение???Всеки се страхува да изкаже свободно мнението си.. поради тези причини и така ще си останем. Който си има маичка от мама и тати си я има и си живее спокойно, а който си я няма да му мисли....

До Вътрешен Да не мислите че само социалните работите извънредно- и в болниците се рботи извънредно и никой не заплаща извънредния ни труд... така ,че не сте само вие ощетени....

Отскоро имам двойно гражданство, семеен съм, живея в чужбина с жена ми и двете ни деца и с изумление разбрах, че автоматично те (жена ми, като майка и децата ми) имат право на социални плащания в общ размер на 320 евро на месец, без дори да са имат гражданство а са със статут на пребиваващи... колко ли още правителства трабва да се сменят за да се разбере, че децата на тази държава са нейното бъдеще. Успех на живеещите все още в БГ.

Първо- до Ново начало ,ти не си човекът който ще каже кой и кога да ражда,и второ ако не се раждат деца след 20години няма да има кой да работи,да внася осигуровки и на теб да ти плащат пенсията!И в другите нормални страни и майчинство има, и детски добавки има ,има българи които там ги получават има и семейно подоходно облагане,което при нас го няма.Защото ако го имаше някои нямаше сега да реват че те не вземат семейни добавки,ама то е по-лесно да злобеем и да се крием като мишки, чакайки някой друг някой друг да направи нещо вместо нас .

Казвам се Мира, мила Виктория. И се радвам, че не намери други доводи срещу верните неща, които написах. По света в нормалните държави няма дълго майчинство, нито детски надбавки. Нека се опитаме да се равняваме с напредналите страни по всичко, включително и по отговорностите.

НАли знаеш - по делат ще ги познаете. Та аз се питам като работите и събота и неделя, каква я свършихте? Как още онова 11-годишното цигане дето роди, не е прибрано в дом, барабар с бебето, как не са наложени санкции на родителите. Как ученици надигат двулитрови бири и пушат цигари, а глобени родители няма, та няма! Как живеят циганите в коптори, а децата им просят и крадат по улицата. За възрастните хора и инвалидите да не подхващам приказка. ТОва ли ви е грижата за децата. Или само бумащината е ваша грижа. В България истински социални работници просто няма. Има чиновници.

Просто нямам думи. Какъв дефицит?! Ами Масларова да върне 10милиона които е присвоила. Дянков да си продаде къщата в Лондон, която най веричтно е купена с наши пари и ще има за детски. Бива ли такова безумие. Има деца с увреждания, които чакат на тези пари за лекарства, операции. УВАЖАЕМИ ГОСПОДА МИНИСТРИ НАУЧЕТЕ НИ ДА ФОТОСИНТЕЗИРАМЕ И НЯМА ДА ИМАТЕ ДЕФИЦИТ...

А какво да кажем ние, които никога до сега не сме взимали детски, защото работим в държавни предприятия и доходите ни са реалните. Всички които имат фирми взимат, защото са от най-бедните

ами така са социалните made in BG. ПО цял ден си подремват по бюрата и само си прехвърлят разни документи. В белите държави има силно социално подпомагане - и на децата, и на инвалидите, и на старите хора, но там изискванията към обществото са не по-малки. САмо да те хванат, че не се грижиш както трябва за детето си, веднага ти го взимат. ФАлшиви инвалиди не виреят, а забраната за продажба на алкохол и цигари на малолетни и непълнолетни не е само на хартия. Аз отскоро получавам детски, защото преди не влизах в схемата, но винаги съм подкрепяла това да има някаква държавна помощ за децата. Защото едно общество, което не се грижи з бъдещето си е обречено. Не мисля че ощетявам обществото с тези 35 лева. Или поне не го ощетявам повече отколкото го ощетяват тези, които източват ДДС, надувачите на цените по обществените поръчки (никой не може да ме убеди, че това са реалните цеин на учебниците, примерно), гореспоменатите фалшиви инвалиди, абонираните за социални помощи цигани (които със сигурност са си взели полагаемото), укриващите данъци и осигуровки и още кой ие. НАй-малкото защото през всичките тия години работа аз съм си плащала всички данъци и осигуровки, както е по закон, а не съм ги скатавала. ДЕцата са най-малко виновни за хала на държавата. А и за поблемите на родителите им, които хич не са малки (в тая криза много хора останаха без работа, други не получават заплата - да мрат ли).. НЯкой тук спомена депутатите - не само те, министри, зам-министри и всякакви висши управляващи да си намалят заплатите. А не да увеличават бюджета си за догодина с 98%.

Ami Boiko vika nqma pari a krade kato lud surbaite my poparata sega !

А върху тоя здрав труд какви данъци си платил/а? Защото аз ги плащам върху реалните си доходи. А те не са високи. И знаеш ли защо - защото в Булгаристан (бъдещ Мангалистан) принципа е на кратуните - най-празните най-отгоре се издигат. ЗАтова по тия земи няма богати лекари, учители, но пък за сметка на това е пълно с курви, чалгарки и мутри.

децките трабва да се изплащат до 15 число на месеца ,за да се плаща навреме и децките градини ,и трабва да се увеличат защото тези з5лв нестигат за нищо

Ако някой си е получавал парите до -то число, значи лъже. Графикът на поща винаги е бил от -ти до -ти на месеца. А за банките е от -ти до -ти, защото там вече нещата зависят от междубанковите преводи. Ама като кажете, че се бавят и вече ми става смешно. Забавяне е ако парите не се получат след -то число. Между другото, това го пише в споразумението с български пощи и мисля в Закона за социалните помощи за деца. Моля ви се бе хора, четете. Все пак не всички майки, които получават детски са от малцинствата и неграмотни. А аз също съм от наказаните без детски, щото аз и мъжа ми се осигуряваме на пълните си доходи.

като си НОВО НАЧАЛО , защо не си напишеш името?!Иначе на приказки го догаждаш!!Голямо НАЧАЛО си няма що....

Не се изказвайте какво работят социалните работници без да сте наясно, защото много често в почивните дни Вие сте при децата си, а нашите деца са сами у дома за да получите детските си добавки и всички др. социални плащания. При това без да ни се заплаща извънреден труд за работа в почивни дни. Моля проявете уважение към труда на другите.

Надбавките се бавят по вина на Социални грижи по градовете,те бавят документите,не е виновно правителството.Иначе аз още не съм взела надбавките.

.....tapute primeri koito davas,piklo,sa smradlivi i sedesarski.....otiva na poleto,tupa starazagorko...znam tcs4e si Kremena-zlobnata...