Медведев даде 3 месеца за обрат с алкохолизма в Русия

Руският президент Дмитрий Медведев възложи на правителството до 1 декември да наложи ограничения върху обема на опаковките на слабоалкохолни напитки като бира, вино и коктейли, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Медведев даде 3 месеца за обрат с алкохолизма в Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Единственото нещо, което малко ми обяснява тая загадъчност е описана от Сароян в една малка книжка, мисля че се казва Луната изгря. Тя е за инвазията и самонадеяността на Германия по време на бързите войни на запад. Много бързо се проявява принципа на мухоловката, където мухите са завоевателите. Трудно може да се търси причина във войнствеността на руснаците, въпреки, че много често ги наричат диви азиатци (според мен погрешно). По съм склонен тук да намеся манталитета на народите, където преобладава воинстващото християнството. Може да е глупава тая ми представа, но наистина с друго не мога да си обясня, че останалите народи не са се набутали в тая мухоловка. Е гордеят се руснаците, че са я завладели, но нерядко им е в тежест. В техния случай, че не знаят как та я използват рационално.

Tuktu, poneje govorish za zagaduchnost, az sum se opitval da si obyasnya edna druga i ako si chel po vuprosa-spodeli, molim te. Zashto rusnatsite sa se razshiryavali kum Sibir, a kitaitsite-ne. Konfutsiaanstvoto gi kara da si imat vseki parche zemya, te sa rastyali kato narod, tsepili sa parchetta vse na po-malki, no ne sa napravili nikakuv opit da se razshiryavat na sever. Moje bi nyakoi e chel neshto? Edinstvenoto obyasnenie, koeto sum chel e, che ne sa izpitvali lyubopitstvo. Znam, che pri edin ot imperatorite sa postroili mnogo golyam korasb i sa obikalyali nagore-nadolu i kato se vurnali kazali, che nyama nishto interesno i imperatorut zapovyadal da unishtoojat koraba. Ne mu pomnya razmerite, no sa bili grandiozni za vremeto si.

На мен лично ми дреме на шапката, но как ли се чувстват разни антисемити (като Ого тъпото например), като гледат, че Миша е Давид?

Давид Ааронович Мендель е прав.Алкохолизмът е бедствие за Русия.Но едва ли с намаляване на количеството в една бутилка ще се намали консумацията.След като някога се пиеше т.н. Тройный парфюм за незнаещите,тази разфасовка от 330 мл. бира само ще увеличи цената.

Аз съм руснак. Не пия и не пуша! Ти ли ще ми говориш за мизерии и мръсотия? Ти живееш в една стая Такава мизерия и такава цигания като тук не съм виждал никъде по света повече!

Е, сега вече му падна рейтинга на Медведев...

Има нещо загадъчно в тая територия, никога не съм бил там и не зная какво. Вероятно за това само руснаците успяват там да поддържат някаква държавност. Познавам много руснаци и рускини, млади и стари, но никой от тях не е алкохолик. Вероятно причината е в това, че са извън Русия! От тук вадя заключение, че мераците на Медведев няма да имат практически резултат. Не е причината в човека, а ... в климата ли, в системата ли...?

Енциклопедия Британика от началото на 20-ти век: Етилов алкохол 96% - смъртоносна доза за човек - 300мл. (Не се отнася за руснаците!) А антиалкохолната кампания на Митя Беар че е началото на края му. Руснак - въздържател Звучи ми като Арменец - миньор

Не знам как може да се победи алкохолизма в Русия, а и дали си струва? Руската зима трудно се издържа без водка, особено в селата ... Въпросът е да се вкара в някакви нормални граници, за да не е пиенето така убийствено както е сега. Мисля, че пропагандирането на спорта и строежа на спортни съоръжения навсякъде би било по-ефективна мярка, защото просто унищожаването на произведените алкохолни напитки или ограниченията на продажбите не са давали досега никакъв резултат. Трябва да се промени мисленето и отношението на всеки човек, а освен това - и то е по-важното - да му се даде възможност да живее нормален и достоен живот. Това е по-трудното, ама не виждам как иначе?! Сложен въпрос, и съм съгласна, че всеки пиещ руснак е по-интелигентен и по-свестен човек от повечето пишещи /и също пиещи, дори и не точно водка/ тук българи! Русия е велика империя и руснаците са велик народ, уви, пристрастен към водката ...

ТЕДИ USA - много неграмотно! Смешно е да правиш елементарни обобщения въз основа националност - а пък в САЩ е още по смешно, айде и други живеем тук.

Gospoda, ya pil pri batiushka Groznogo, pil pri batyushka Nikolaya pervogo i vtorogo, pil pri btyushka Alexandra pervoro, vtorogo, tretego, pip pri Lenina, pil pri gazdoi Stalina, pil pri Hrushchova, pri Brejneva, daje pri gebeshnika Andropova, pri Yeltsina mnogo, mnogo pil, pri gebeshnika Putina takje, piu I PRI MEDVEDEVA i budu pit pri kajdogo sleduyushchego duraka kto bi toi ne bil.

Три месеца са твърде малко. 40 пъти по 3 месеца е реалистичен срок.

Много сте злобна нация. Повече от вас никой не пие. Вие сте завистливи, прости и само едно мога да кажа най-пияния руснак по интелегентен и по - умен от българската паплач

Защо руснаците пият? Ами щото е много готино в Русия! Хо-хо-хо!

НАЛИ МЕДВЕДЕВ ГО ПОДКРЕПЯХА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ФОРУМ ЗА ДА НЕ ПАДНЕ ЗАЩОТО БЕШЕ ПИЯН. РУСКИ ПИЯНДЕТА.НИЩО НЕ СТАВА ОТ ТЯХ. ЦАПАТ СВЕТА САМО .

ми да спреш алкохолизма в Русия, корупцията у нас и тъпоумието в САЩ е много, ама много умряла работа.

след като се напоркват и с бира.

А бе овен задръстен ти виждал ли си от близо трезвен руснак? Не само те пият като не видели ами и чужденците, живяли по-дълго в Русия стават алкохолициV

АХХАХАХАХ.... за какво се излага...

Не бойте се,братушки,ножът е дървен!Наздраве!

На един парад на 7 ноември в края на 40-те години в Москва, на трибуната на мавзолея на Ленин група пионерчета поднасят цветя на Сталин и кохортата му.Сталин след като поема цветята от пионера, му прошепва да му подаде бутилката с водка ,която е в краката му.Малчуганът се навежда,взема бутилката ,провесва я зад парапета и я пуска да се счупи на плочките на Червения площад. Ну,мальчик,как тебя зовут?,попитал разгневеният Сталин. Миша,отговорил малчуганът.А какая у тебя фамилия? Горбачов!

Много хубава приказка разказваш! Сигурно я знаеш от баба си. Понеже цялата андропова епоха я изкарах там , та би ли ми припомнил кои са били тия марки евтините боклуци?

Руските хапчета против махмурлук (разработка на КГБ) отдавна се продават в нашите аптеки, но не са от най-евтините.

това е с цел подпомагане на селските райони. там ще се произвеждат милиони литри нелегален алкохол и нняма да има нужда от държавни субсидии, инвестиции и друга такава пропаганда.

Загубена кауза.Руснаците са потомствени алкохолици от векове и този тримесечен срок дори самият Медведев едва ли го смята за реален.Трябват им поне три века.И нека не се сравняваме с тях. Българите знаят как, с какво и колко да пият,а не като руснаците 200/300грама на екс и после под масата.На Нова година рядко някой от тях остава прав за новогодишната наздравица.

Че то ако спрат да пият руснаците какво друго ще правят?

Rusnazite i ruskinite sa mnogo zle milite.Tuk edna ruskinia, omujena v Kanada, no uchitelka v amerikansko uchilishte, obiasniavashe kak Kiril i Metodi bili rusnazi i kak te, rusnazite suzdali azbukata/kirilizata/ piani i bezobrazni-a jenite im sa takiva murli, che otgore se pudriat i parfjumirat, a se kupiat 1 v sedmizata-ako im vidite beljoto, moje da povurnete.Az che sum jena sum se otvratila.

Предполагаше се, че Медведев е само малко по-глупав от Путин. А то се оказа, че е направо неспасяем. По-добре да беше наредил да спрат ветровете в степите, по можеше да има резултат. Който се е опитал да спре ракиицата на нашенеца или да отнеме единстваната радост на братушките хар е е видял.

ще опита да направи ансамбъл от мравки, които ще играят казачок.

Единствено Андропов имаше правилно отношение по въпроса. Осъзнавайки че ограниченията не помагат, се беше заел да ги научи да пият. Имаше и специална водка с приемлива цена (само малко по-скъпа от евтините боклуци). Нямаше име, а на етикета пишеше водка. Руснаците я бяха кръстили Вот Один Достойный Комунист Андропов.

Руснаците имат хапче за оправяне на махмурлук. да ги продават заедно с водката и проблема е решен.

Да не би сам да си вярва. Ще победи алкохолизма в Русия, колкото и у нас. Колко казани за ракия има в България? Някой знае ли им броя? Нима преди 80 години американските власти успяха да се справят? То и навремето кан Крум Страшни уж изкорени лозята.

Само тези радиаклни мерки да не му изядат главата на Медведев на следващите избори. Да вземеш на руснака водката може да доведе до революция.

До До Tedi USA (11.09.2009 г. 16:23ч.) Хей, мушмурок! Да не засегнаха майка ти?

тези пьяни български младежи са децата ви!!

Руската нация е на свършване,защото няма кой да изработва на рускините русначета и те са се впуснали по света да си търсят еша.Ама така се разваля руската кръв!Браво,Медведев! ли ти разпореди да му наредиш?Умен човек.