Полицаите вече ще стрелят с бойни патрони

Полицаите вече ще стрелят с бойни, а не със стоп-патрони.

Обратно в новината

Коментари - Полицаите вече ще стрелят с бойни патрони | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А знаете ли че това е як стрес за 80% от полицаите? Повечето биха предпочели само да папкат и да не се докосват до служебното оръжие - камо ли пък заредено с бойни патрони. А винаги е била трагична стрелковата подготовка в МВР - знам го не от вестниците и Интернет. Редовите полицаи разбира се не са виновни за това. Аз лично познавам мераклии момчета полицаи които тайно от жените си дават лични пари за да стрелят в частни тирове /стрелбища/ и да се понаучат на нещо. Винаги е била и е и сега на трагично равнище стрелковата подготовка - а оръжието не е е играчка или мобилен телефон примерно.

Аз имам идея- свежарка: нека им дадат по едно БТР- че и тогава всички от рода на Круша- та,Мишок- а, Очи- те, Демби-Мемби, и подобни представители на флора- та и фауна- та в Ъндърграунд- а, да залягат като видят, че иде полицай.. Не да се правят на Батман- ни всичките, щото единия имал порше, другия Ролс-ройс, или че вчера са пикали в една тоалетна с Първан- ката..

КАто не знаеш не се обаждай ,има и завод 10 и завод 1 и завод 2 ,3 и още сума ти и заводи и всички са към Арсенал например в завод 10 правят патроните в друг тротил, гранати в завод 9 мисля че правеха АК ,РПГ и СПГ ама може и да бъркам номера на завода .

Както се изказа самия ББ, важно е качеството на материала. А от лайна бетон не става! Дайте им лазерни пушки, все тая - повече ще ги трепят.

daite im vodni pistoleti i tes a im mnogo kak v ANgliq policiata bes orajie sa spravq mnogo po dobre ot bg policiata i v mnogo0 drugi darjavi bes orajie , patronite lisa nai vajnoto neshto boini da badat ??? tva lie edinstveneto reshenie brave bravo , policai ubici, vishte samo kolko prestapleniq sa izvarsheni ot policaiza poslednite godini>????????????? kvo imas tea pistoleti tea patroni i boini patroni da imat pak si ostavat sashtite

Dimitrov ti jvno si policai, s kakvo pomogna na horata okolo sebesi.nese li obru6ta6 i ti kato pokrai teb mine porednata limyzina,a se nahvurlj6 s nasturvenie na praminava6tata LADA.Vreme e njkoi da izhvurli boklyka.

проблема Цецко е в материала погледни си ги само да видиш какви шишковци са само и не само това те самите не спазват закона карат пияни и стрелят самоволно на банкети и нова година има достатъчно примери.

Проблемът на New York е, че има един от най-рестриктивните режими за носене на оръжие, и на практика е забранено на гражданите да са въоръжени. Следователно само престъпниците там имат оръжие, и затова имат такъв проблем с престъпността. Същото важи за DC, Чикаго и тям подобни. На места, където има либерален режим за притежание/носене, нещата са много по-добре.

Кретен / Омонимен, Решение е много просто - да се използват разтварящи се патрони (hollow point), както е в САЩ. Два-три изстрела с такъв свалят бандюгата моментално, а шансът да излязат от другата страна или да рикошират от стена е значително по-малък. И аз само такива нося. Не знам в БГ дали са позволени обаче - силно се надявам да са.

Прочетете някъде каква е разликата между милиционер и полицай и не пишете глупости по форумите. Едната дума има гръцки, другата латински произход. Смисъла на думата не се определя от това.

ако ще и джедайски мечове и лазерни пистолети да им дадат, все тая...

Saglasen sam s teb...Neznam dori v koia darjava policiata e pove4e ot armiqta,osven v na6ata...No nali policiata trqbva da pazi prestapnicite ot parlamenta,ta zatova i trqbva da ima pove4e policia...

Сега здраво го закъсахме... По мачове, сватби или Нова Година ще трябва да пълзим на 4 крака, за да отървем полицейските куршуми...

е, последни останаха полицаите. цялото населения се е превъоръжило, а те със стоп патрони, милите....

Otkoga v USA stana sigurno? V New York pokraj avtogarata e bilo strahovito oshte prdi nijakolko godini. A v Filadelfija sluchajno se ozovaj v cheren kvartal, da bijagah ot strah prez mosta, dokato ne se ozovah pred hotela si. Moje neshtichko da se e promenilo za poslednite godini.

За сведение на министър Цветанов: в Англия полицаите ИЗОБЩО не носят огнестрелно оръжие. Носят електрощокови пистолетчета с доста близук обхват. Огнестрелно носят спец отряди при акции. Но в същото време не бих сравнил нашата полиция с англииската. Там са много интелигентни, както и цялата им система. Те имат предварителна работа /превенция/ по 1000 начина. Всичко е под контрол, знае се. Има разни атентати из Лондон, но при многолюдието там и при тази интнезивност на бизнеса сравнено със София е като рай. За кратка справка: през Лондон годишно минават над 30 милиона туристи само. Самият Лондон е с диаметър около 100 мили. При тези мащаби, както и на цялата страна полицаите не носят огнестрелно оръжие.

До Alex Има нещо вярно в това че АК не е съвсем подходящ за полицаите, но в Москва си го ползват и въпреки че вкараха и картечни пистолети, милиционерите си ходят с АК. Поради една елементарна причина - бандитите също носят АК. А с картечен пистолет нямаш никакъв шанс срещу АК. А това за стоп патроните също е глупост - на къси дистанции стоп-патрона нанася много повече поражения от боен. А на големи са неефективни.

Да стане както е в САЩ - най-демократичната страна на планетата: Куршум или смъртоносна инжекция за тоз, който посегне на полицай!

Аз пък затварям офиса и отивам да си купя каска и бронежилетка!Току виж от някой заблуден куршум съм дала фира!

Повечето сте изпращели. И кой излъга някои копелета, че куките в Англия не са въоръжени?Защо първо не се научите да пишете и тогава да коментирате каквото и да било...Полицаите били тъпи-ок-ама ние ги направихме такива...Напълно подкрепям идеята за стрелба с бойни патрони. При този фактор всеки ще се замисли дали да посегне към ножа, пистолета или каквото и да е, когато срещу него има служител на реда. Всички други расъждения по темата са породени от страх...

Време беше за такова решение,но трябва сериозно обучение на полицаите.

Няма страшна ! В България последните 20 години толкова се стреля с бойни патрони,толкова убийства станаха,че не се стряскаме толкова от бойните патрони. По-важно е полицаите да не са комбина с мутри и бандити. От това някой да ни избави. А патроните нека са байни, ама полицаите да станат като истинските европейски полицаи. Във всяка престъпна група има полицаи-или бивши или действащи. Какво говори това ? А ? А районите на наркодиларите съвпадатс районите на РПУ-тата !!??? Защо ? Всички хора от квартала знаят кой продава дрога, а сома полицията не знае !!?? Какво говори това, а ? Много въпроси,но отговорите са ясни !! Стига вече! Така повече неможе да се живее. Нали трябва най-накрая да се случи това , за което гласувахме и това което ни обещаха. Чакаме !?!!

Ура-а, ловният сезон най-сетне е открит! Сърбят ме ръцете......

Много добре! Стоп патроните трябва да се използват само при масови безредици! Иначе някой престъпник да си стреля с бойни патрони а полицаите с детски определено не беше правилно.

zna4e policai shte strelq po nqkoi i onia ako ima pistolet shte stoi abe hora nared li ste , mnogo qsno 4e shte strelq shtom strelqt po nego i toi shte strelq

te sha na biat a nie shte stoim i shte strelqt po nas s boini patroni barvo be bravo , dobre go izmislihte ,iskat das a neprekosnoveni li4nosti hehehe vsekisi namira maistora kvo katosa policai , mnogo vajno

predlagam da im vzemat orajieto nqma smisla ot nego kak angliskata policia sa spravq s banditite bes orajie a nashtis orajie isa gola voda

Да бе ще убие циганин и ще лежи за човек. Я вижте какво става с полицаите по делото Чората. По надоло са прави хората, че трябва да е в като Америка - нали все по тях се раяняваме - а си гръмнал полицаи, тежко ти и горко. А ма и те малко да спрат пържолите, или при д-р Емилова да погладуват, инак и новите жилетки нема да им станат.

добре де как в цяла европа стрелят с бойни пък само в БГ обратно, толкова ли е сложно да гледаш другите и да правиш като тях верно сме най-тъпите изроди на вселената

Г-н министре, Първо ги научете да стрелят и да спазват закона, едновременно с това ги тренирайте физически и психически и после ги пускайте на пътя. патроните нямат толкова голямо значение! А на починалите, уважение и бог с тях!.

Така де, прав е министърът! Ченгето, като стреля, трябва да стреля на месо. Първо трябва да убива, пък после ще се проверява дали е криво или право убийството... Само , Бог да ни е на помощ, ако ченгето не е добре обучено и без да иска, гръмне не когото трябва, а случаен минувач... И Пази Боже, това да съм аз, ти, той,.... или твой близък! Ама така е то, като за министър се назначава човек с диплома по физкултура...

Предлагам да се закрие БГ полицията ! 1.Престъпността ако не изчезне напълно , то в най лошия случай поне няма да се увеличи! 2.Ще се икономисат милиарди! 3.Ще се освободи голямо количество качествен матриал за частния охранителен сектор - цените на услугите на истинските пазители на имуществото ни ще паднат ... 4.Ще се ликвидира най-големия репресивния и корупционен бацил на обществото... 5.Печ цялото общество

Когато всичко живо ходи с патлаци това е добре за сигурността. Американците тука са по-напред с материала. Чисто математически тъпанарите и бандюгите ще изчезнат до 2 години в дън земя. Така де, ако участваш в 3-4 престрелки на месец каква е вероятността да оживееш две години ? Малка е нали !?

Pozdravlenia za Cvetanov! Ostava po-trudnata chast - da napravi chitav sastava na MVR.

ETO WI NA SILNATA RAKA< TAPACI

Ti zashto ne mi doidesh nagosti tuk v USA, no da postoish pone 3-4 meseca i togava si razkazvai babinite ti ...I te uveriavam, che shte pochuvstvash sigurnost nepoznata v BG. Poviarvai mi.

А в Сф да попиташ полицай къде се намира нещо, той винаги отговаря с не. Ами да научи картата на града и друго.

Велико решение!Българските граждани отдавна са заслужили техните полицаи да ги отстрелват с бойни патрони.На полицията да се даде право и да бомбардира размирните квартали.

а къде да си купя каска и бронежилетка?

Браво!

Ставри,напиши си адреса да не се моткам много.

Направо се вбесих от коментара ти, явно някой ти е платил за него! Типичен пример за пропагандни умения, усвоени по комунистическо време. Очевадно е, че първо трябва да се пресее състава и след това да му се дава възможност да убива. По твоята логика, нека дадем на всеки човек пистолет, пък ако някой се издъни, ще му го вземем. Пълни глупости са това, Цветанов е некадърник с впечатляващо нисък интелект, дори и външно му личи, ама какъвто народа, такива и управниците му! Бойко си е точно като за нас!

Дано ги премахнат тия стоп-тъпотии и да почнат да коват келешите със бойни.

поредният идиот в поредното идиотско правителство! как ще дава всички патрони да са бойни, че те ушевите или ще се изтрепят, или ще убият гражданите?? ми ако изскочи някой манго с нож, полицаят ако е със стоп-патрон ще го гръмне и ще го спре, ама ако е с боен, няма да посмее, щото после ще излезе че е расист, лош и т.н. не им трябват бойни патрони, а железни правила и акъл. последното е много дефицитно в милицията напоследък!

Забравихти ли защо въведоха стоп патрони в полицията? Преди 15 години две групи полицай се избиха в Белите брези-уж станала грешка. Докато разберат кой кой е и 4 ченгета мортус. А първи изстрел във въздуха никой не стреля, то е ясно. Това да не ти е караулна служба-да се прикриеш, да се опиташ с думи да спреш нарущителя, да го предупредиш, че ще стреляш, да дадеш предупредителен изстрел и тогава на месо. Дълго ви се вижда нали? Е, за това и никой не го прави. Така, че жертвите сред полицайте няма да намалеят, а ще се увеличат.

Трябва изменение на закона за самозащита. Щом ми е влязал в къщата без значение с какво оръжие ДА МОГА ДА ГО ЗАСТРЕЛЯМ. Да видитекак ще намалеят влизанията с взлом.

От една глупост, та на друга. Първите 2 патрона задължително трябва да са стоп!!! Стоп патроните не ги сложиха случайно.

Как е възможно да е толква глупав този министър. Стоп патроните са именно средството с което може да се спре нападател или заподозрян. С бойни патрони ефекта разбира се е по-сериозен но липсва шока, който спира мигновено нападателя. Ако някой нападне полицай с нож и той го простреля например в корема, нападателя ще успее да го достигне и да го заколи доста преди дори да усети че е прострелян. Удара от стоп патрона и силната мигновена болка са най-голямото му предимство. Освен това полицаите ще мислят много повече преди да използват оръжието. Не всеки човек е готов да убие друго човешко същество, дори и да му е застрапшен живота. Зле тренираните ни полицаи ще са по-голяма опасност и за себе си и за околните. Навремето като имаше патрули от войници с калашници из града да не би нещо да постигнаха. Само плашат хората и създават опасност ако не дай си боже някой стреля на оживено място да утрепе невинни с рикошети.

Министре всички ваши служители задължително всяка година на психо тестове но не фиктивни,а ефективни. Също и на курсове как да общуват с гражданите,защото в момента са пълни каруцари.