Готови са първите 5 км от АМ ”Люлин”

Първите 5 километра от магистрала "Люлин" са готови и предстои в най-близко бъдеще да бъдат пуснати в експлоатация до село Мало Бучино. Това е и най-мащабния проект, по който в момента работи Национална агенция „Пътна инфраструктура” (НАПИ).

Обратно в новината

Коментари - Готови са първите 5 км от АМ ”Люлин” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А ти си на милИАрди години далеч назад по грамотност и правопис !!!

ДА разкараме турските фирми от България. Тяхното присъствие е нежалателно, да си крадат при тях

Боклуци крадливи, магистрала 19 км, построили 5 и изхарчили 50 млн, ...............да си ги харчите със здраве в ада.

а бе, ква е тая магистрала от 19 км, тия се излагат с такива определения.

до 1 , колега само да поясня , че пекин има 8 околовръстни, камиони от 4 тото околовръстно на към центъра се пускат само след 24 часа ,а бг трябва да се сравнява с африка( по-изостаналата част) и е милярди години дале4 от китай

Обективно погледнато, всички казват, че най-лесната част от проекта е завършена, т.е. и най-евтината. Пък колко ще излезе не е важно, важното е да я направят, както и другите магистрали!

Живеех в центъра, но стана шумно и мръсно. Преместих се във Владая-хубаво, чисто и тихо село на 14 км от центъра на София. И ето го проблема-именно тези 14 км изминавам за часове в отсечката Владая-Княжево...... магестралата май сколо няма да я има, обаче аз до тогава чинно ще плащам данъци и ще пътувам часове........

ТЕРЕНА Е МНОГО ТРУДЕН.

А аз имам един въпрос - кога ще се довърши магистрала Хемус в частта и от към София. В момента, ако човек се придвижва към София по тази магистрала, то в полето преди Горни Богов, магистралата свършва и се минава през самото село Горни Богров с 40 км/ч. След това през разклона за Подбалканските Полета - разклона е на едно ниво. След това се минава и през Долни Богров, където освен ограничение 50 си имат и светофар. На излизане - същото. Около 20 километра от Околовръстното до началото на магистралата.

Еееее, бат Бойко още не е застъпил, и вече построи половината магистрала. Заслугата е изцяло негова, ша знайте.

Не се строи достатъчно бързо. Но нали има договори. И неустойки по тях. След като магистралата е трябвало да е готова още преди 11 месеца, защо тази фирма още не е наказана? Защото фирмата е турска, или защото е давала пари под масата на когото трябва (ДПС и БСП, естествено)? Много въпроси и сега е момента да получим отговорите. Ясно е че има някаква даллавера. И сега е момента да с е каже кои са в тази далавера. И да има възмездие. По арестите ли ще ги разкарват, по затворите ли ще ги вкарват - не знам. Но хората искат престъпницив затвора. И много чиновници вън от яслата.

щом 19 се счита за магистрала тогава и цариградско шосе може да се кръсти така

Жалка картинка са нашите магистрали. На думи имаме Тракия, имаме Хемус, наяве нищо няма. Парите са у БСП, ДПС и НДСВ. Борисов трябва първо да построи няколко затвора за крадците и измамниците, щото на тия там им е мястото.

Abe nali obqaviha proletta che sa zavarshili 5 km. Kvo pishat po sto pati edno i sashto

Дали има някъде друга страна, в която с хвалят, че са открили 5 (ПЕТ) км магистрала? Че то Хитлер е оставил Германия с 4 000 км магистрали...

А останалите 15? Какво стана с тях?

ИСТИНАТА!!! изкупуването на земя, проектирането, консултациите строителния надзор геодезическите заснемания, депозитите се плащат много преди да е започнал проекта затова е напълно възможно да са скъпи първите километри.

Не мога да разбера защо се изказват хора, котио през живота си не са виждали строежа на магистралата нито имат понятие за какво става дума. Магистралата се строи от фирма близка на ДПС - Турска естествено, и то не се строи от нея, а за нея са парите, а тя от своя страна наема подизпълнители - български фирми. Въпреки, че има известно забавяне в срока, магистралата, учудващо, се строи по- бързо от останалите Тракия и Хемус. Както и да е, важното е, че сме за смях пред останалите страни, тъй като сме една от няколкото в света, която няма магистрала от край до край, а и страната ни не е чак толкова голяма. Но и затова си има причина, милиони изтичат и строежите се протакат излишно за да може тия нещастници с дебелите вратове и техните празноглави ку*ви да си карат скъпите коли.

Неграмотник си ЗАНЧИ, в коментарът горе е обяснено за УМНИЦИ информацията за АМ Люлин. Истината е такава, че е НЕУДОБНА за конкретизиране, и затова пискаш като настъпано коте, явно си от ДуПиСе - клакьорите.

тея май са се засилили,може и да я направят за 2020г

А бе тъпанар, не ти ли е известно че магистралата минава през местности с различен релеф и ако първите 5 км са 51 млн, следващите 5 може да са 20 а следващите отново 50 и т.н.? Хубаво е че се работи, занчи ще стане, важното е обаче и в срок!Успех, това си е голям проект, безпорно ,крие рискове!Едно е да правиш магистрала на полето (която за съжаление я нямаме в участъка след Ст.Загора!) ,друго е в планината (не случайно се казва Люлин)!...

Изкарайте истината за тези 51 милиона евро! Една проста сметка показва, че с 50 милиона евро няма да стигнат планираните вече 148,5 милиона евро. А колко ще е истинската сума е търговска тайна, нали? Някой ще потърси ли неустойки по Договора, интресно ми е дали такова животно има?

Браво на серГей, р.овч. , румен петков приятеля на галеви и др. комуняги от БКП и ДПС. За 5 год. - 3 км. магистрала

Дано успеят да завършат магистралата в срок

И С АЕЦ БЕЛЕНЕ ВИ ЕБАХМЕ МАМАТА ВУЛГАРНА!!!

И С АЕЦ БЕЛЕНЕ ВИ ЕБАХМЕ МАМАТА ВУЛГАРНА!!!

И АЗ ВИ ЕБАХ МАМАТА ВУЛГАРНА, БЕ ВУЛГАРЧЕТА!! ДА ГО ЛАПАТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

ЕБАХ ВИ МАМАТА ВУЛГАРНА, С ЦЕНАТА НА ГЪЗТЪ!!!

МАМАТА ВИ ЕБАХ, ТЪПИ БЪЛГАРЧЕТА И БЪЛГАРИПИЧКИ!!!!

И У ГАЗО!!!! ЖУВЕЙ ВУЛГАРНО У ВУЛГАРИЯ!!!!

smeshna rabota,vrichko u nas se pravi za lichno oblagodetelstvane. A i kato horata glasuvat za bivsi slujiteli na SIC...ILI ZABRAVIHME 90 GODINI