Банков комфорт обеща Искров

Българската народна банка ще предприеме достатъчни мерки, така че през следващата 2009 г. търговските банки в страната да се чувстват комфортно и да могат да обслужват клиентите си.

Обратно в новината

Коментари - Банков комфорт обеща Искров | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЖАЛЪК СМЕШНИК ! ТИЯ ПРОСТОТИИ ГИ РАЗПРАВЯЙ НА СТАРИТЕ МИ КЕЦКИ , МОЖЕ ДА ТИ СЕ ВЪРЖАТ !

Печалбата на банковата система ще е около 1,5 милиарда лева, което бележи ръст с около 30 на сто спрямо 2007 г.

Колко много приказки, само и само да ни заблуди ,че ние сме с ниски лихви по кредитите и ,че при нас не трябва да се намалят ,както в целия свят.Този е поредния партиен гений, иначе нищо не разбира от финанси,но собствените си ги оправи!

Като чета словоблудсвата на Искров, се сещам за подобните напъни на Орешарски преди 2-3 месеца, че кризата няма да ни засегне. Или са абсолютни тъпанари, или това е политика за да не се създава хаос. Ние не сме нито със стабилна икономика, нито сме със стабилна валутна единица, нито сме с нужното държавно ръководство. Ако кризата на Запад се укроти след година-две, у нас този период ще е минимум 5 / пет / години за тези, които оцелеят.

I vse pak ne vyarvam na Iskrov, mlad optimist. Symptomite govoryat za drugo: PANICHESKI VIK ot bankite za DEPOZITI. Omarlusheni sluzhiteli v bankovite offici. Az lichno komunikiram s manager-i na sredni niva v bankite, i situaciyata nikak ne e rozova za opredeleni banki. Horata sa naplasheni i si tarsyat rabota. Vsichko ostanalo v mediite e prah v ochite. Istoriyata se povtarya, 15-16 godini po-kasno: Life Choice International nanovo, za tezi koito go pomnyat!

Абе всички се извъдиха големи капацитети, а и вестниците още не са си направили труда да проверят как се определя лихвата в България. БНБ само оповесява къде се срещат търсенето и предлагането на пари, нищо повече.

Искров, би ли обяснил, защо след като САЩ са най-засегнати от финансовата криза, там ОЛП е 0,5%, а у нас...... да не дава Господ да тръгнеш кредити да взимаш?

Поживем, увидим. Кризата тепърва ще я изпитаме. Прави впечатление, че медиите у нас имат някакво колониално' отношение към кризата. Кризтата може да стане хуманитарна криза за милиони хора в развиващите се страни. Африка ще бъде много тежко засегната.

Tozi kapatcitet na ikonomi4eskata misal e nai dobriat u4enik na Drumev (sa6tia ex. boss Zemedelie,ex.boss DSKassa,ex. prepodavatel UNSS i nastoia6t sledstven).Koia li zurla(svirka) my dava tov za pesen.

българските работници ще вдигат рейтинга на чужди лихвари...срам ..минахме тези които вдигат по пътищата..срам.

Не мога да разбера? 1.След като нашата банкова системе е толкова стабилна защо се налагат тези финансови инжекции( намаляването на задължителните резерви на банките) ???? 2. Защо управителят на БНБ твърди, че търговските банки нямат проблем с ликвидността(която дори се е повишила), а в същото време по всички телевизии гледаме реклами за банкови депозити. КЪДЕ Е ИСТИНАТА???

Ikonomist burkash, tova kudeto predvigdash shte se sluchi ne sled izborite a dosta po-skoro.

Поредният икономист на който не му е ясно куде се намира. Ало господата доктори по аритметика, като вдигнете лихвите и обезцените собствената валута и като намалите заплащането, какво очаквате да ви върна? Голия си ... или какво? А камъните, които ще ми вземете не можете и до градското бунище да занесете. От ваш интерес е аз да работия, да получавам достатъчно и да плащам. Иначе всичко което ми трябва е закачено по мен, взема си го и ... дуфта!

Когато ядоса Станишев с новата си стратегия за мястото на БНБ в кризата и в цяла Европа паднаха лихвите по кредитите, въз основа на ЦЛ%, Вие г-н Искров какво пак ни готвите и да си подложите задника на банките???? Не се правете на голям банкер като Хамбарцумян и да ни увещавате, че 20% е нищо, а си стъпете на краката като БЪЛГАРИН и лихвите по кредитите да добият вид - не повече от 4 до 4,5%. Ето за това мога да Ви се поклоня?!! Всичко друго е демагогия.

Защо пак ни натрапвате лихвар 1 на света. Аз като един съвестен кредитополучател на нашата егоистична банкова система все повече се убеждавам, че има хора за психиатрията които постоянно ни ги натрапвате. Тази същата банкова система която може да си позволява да вдига лихвите най-безотговорно, а когото недоволен от това решиш да си погасиш задължението те санкционират е отново обект на обгрижване и се присмива на обществото.В момент на безпрецендентна криза в нашата нова история мисля, че тази банкова система трябва да е обект на разследване от прокуратурата а защо не и на европейската комисия, защото става въпрос за неправомерно облагодетелстване на една каста от лихвари. На нас и на българския бизнес не му трябва стабилна банкова система която де факто не обслужва обществото а себе си. Справка дават ли се заеми и как но не официална статистика, защото когато пожелах да си разсроча , не да тегля нови пари ми беше обяснено в прав текст че няма смисъл защото от София нямало да го одобрят. На въпрос какво правят тогава ми казаха, че си събирали борчовете.

Това знчи смо едно - да се удържи положението до изборите, а след това еврото под 5 лева няма да видите. Да му мислят тия с кредитите, тези с левовите кредити да не точат зъби, лихвите ще стант 20% и отгоре.

Не мога да разбера? 1.След като нашата банкова системе е толкова стабилна защо се налагат тези финансови инжекции( намаляването на задължителните резерви на банките) ???? 2. Защо управителят на БНБ твърди, че търговските банки нямат проблем с ликвидността(която дори се е повишила), а в същото време по всички телевизии гледаме реклами за банкови депозити. КЪДЕ Е ИСТИНАТА???