Силно земетресение звъня и буча

Днес в 06.43 часа е регистрирано земетресение с епицентър на около 170 км източно от София, на територията на страната.

Обратно в новината

Коментари - Силно земетресение звъня и буча | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Винаги има и вторични трусове, въпроса само е, дали ще са затихващи или първият е бил нещо по-слабо и предвестник на по-якият и по-страшен трус. Земята се намества и кокалите й препукват. Вместо вие дето живеете в района около епицентъра, да говорите и пишете глупости тук, вземете се организирайте малко и всеки да си подготви някои важни неща (като за такива ситуации,недай Боже!) в едно малко сакче: малко бельо, личните документи (акт за раждане,лична карта,документ за брак,шоф.книжка...и др.такива) ,един зареден GSM до горе със зареждачката,зареден фенер и допълнителни батерий, малко пари и едно топло одеало да имате под ръка до сака. Така. Само за всеки случай, и се молте да не ви потрябват все пак. Въобще обурудвайте се, и не забравяйте да вземете съответно кой каквото има- котката, кучето, детето, възрастен роднина, канарчето... Наблюдавайте в къщи и поведението на дом.животни-те ще ви подскажат,ако има нещо,те усещат много такива неща. Все пак, успех на живеещите в земетръсната зона, надявам се да не ви се наложи да бягате и да ползувате екипировката- сакчето и одеалото. Поздрави.

хм този път съм го пропуснал.... дано няма още нощес

Време е за сън, а не за бройкане на трусове! Първият, най-опасният трус е минал, така че всички останали ще са затихващи! Айде, пийте по едно и споко!:)

Да, бе, пак се усети. Пак като сутринта, пак вертикално, както казва Калоян...

V Gabrovo 21.03h... vali poroen dajd, ima svetkavici i gramotevici... - otnovo zemen trus.. - vertikalen.. - kratak...

Цялата природа възнегодува срещу моята оставка и вижте какво стана!

v Stara Zagora se zaliulia dosta silno,no za 2-3 sekundi Na 8 etaj se pouplashihme dosta

Абе малоумницо ти сама ще затриеш детето така. При силно земетресение най-тъпото е да търсиш асансьора или да хукнеш с детето по стълбите надолу - те първи падат. По добре застани под каса на врата, някой по-дебел трегер, който ще удържи или подобно укритие. Аман от кухи лейки.

Абе хора, не бъдете толкова строги към очевидеца от 8:19ч. Иначе ще има още едно земетресение като се хвърли от срам човека от някой по висок етаж:)

xiveia na 7 et v blok v Gabrovo taka iztre6tia asansiora v stenite na 6ahtata i se lu6kahme okolo 30 sekundi 4e si misleh kak da spasiavam deteto si koeto gorkoto spe6e i ne dai si boxe da be6e povtorilo ili prodalxilo po dalgo 4e niama slizane ot gornite etaxi na panelkite.

Абе габровецо от Атина... ходи бърши задте на грозните гъркини, та да изкараш пари за грозно тунинговано БМВ от '88 и да се правиш на гъзар после в родината си. Никой не те кара да седиш в Гърция като има 5 по Рихтер всеки ден. А по въпроса кой бил насрал гащите - аз просто се обърнах на другата страна и заспах.

Още трусове тук: http://earthqu

до заралия: на юг от Шипка беше ирония към и спрямо очевидеца, ама май-трябваше да сложа кавички, че да няма заблудени...така, че не се кахари толкова, а и голям разбирач на посоките ще дойдеш...

Ej tuka (Atina) ni trese prez den i 5 Rihter e kato sutre6no kafe za sabujdane. Vsi4ki gurci vikat blagodarq Boje za slaboto zemetresenie, a v Rodinata za 4,2 pulnim ga6tite.

А бе вие ще му кажете на човека накъде е север накъде юг той си има свое виждане за света и посоките му.Какво да прави като антарктида е на северния полюс.

Живея в къща на 3 етаж и също се усети в 6.45 , цветарника с цветята се разлюля,доста страшничко

xxl

Преди да пишеш глупости, помисли! Още повече като наричаш други хора смотани.

V-Power

дано бог ни пази от това - да не се повтаря --

Мнооого силно, в селото до Габрово не го усетили всички, дай боже все такива да ни тресат хаха

ОЧАКВАЙТЕ ИЗРИГВАНЕТО НА МОЩЕН ВУЛКАН!

В Дряново се чу трясък като взрив. Няма големи поражения с изключение на мазилката на икономическия техникум. Учениците там днес почиват.

хммм, Станишев и Първанов са виновни - отставка! отставка до дупка!

започвам вече да се страхувам.Първо Стражица,сега Габрово,дано не последва Горна Оряховица.Това е тригълника,където стават едни от силните земетресения за Северна БГ.Тая сутрин,както си спах, леглото се разтресе за кратко,но въобще не обърнах внимание.Сега научавам,че е имало трус.

започвам вече да се страхувам.Първо Стражица,сега Габрово,дано не последва Горна Оряховица.Това е тригълника,където стават едни от силните земетресения за Северна БГ.Тая сутрин,както си спах, леглото се разтресе за кратко,но въобще не обърнах внимание.Сега научавам,че е имало трус.

Аз уча във Велико Търново,и честно да ви кажа труса беше много по силен от 4.2 по Рихтер. Според мен си е кам 5 и нещо, но сеизмолозите и медиите си траят. Дано да няма втори трус, че по ужасен начин да се събуди човек няма. Няма какво да премълчаваме трябва да се каже истината. Според мен в продалжение на 20-30 години ще има ново прекрояване на света Природата ще каже своята тежка дума.

Извинявам се на всички за причиненото безпокойство. Сутринта бях с едно гадже в леглото и сигурно ние сме предизвикали земетресението.

Ако знаете в Трявна какъв гръм беше - просто не е за вярване. В първия момент всички мислехме че е взрив. И друг път в града ни са усещани земетресения но с такъв гръм - никой досега не е чувал нещо подобно.

До ba6 o4evidets и Габровци! Е вече имате Габрово на юг и на север от Шипка!Хах ако ни тресне още веднъж Габрово ще се намира и на запад и изток от Шипка браво на вас! :P

До ОНЯ ОТГОРЕ!!! Споко няма нужда да идваш ще се оправим и без теб, ако ни тресни нещо по силно!!!

Gabrovci ocapali gajite ot strah, pak im e po vajno kade bila Shipka.xaxaxa, znam vi az kakvi ste selqnduri prosti.

ПОМИСЛИХ ЧЕ Е ПАДНАЛО ПРАВИТЕЛСТВОТО. УВИ САМО ЗЕМЕТРЪС.

В Търново се усети доста силно,май по-силно земетресение аз не съм преживявала...дано не се повтори!

Je si sipq da qm, tolkus sa pritesnih.

В Търново се усети доста силно,май по-силно земетресение аз не съм преживявала...дано не се повтори!

Ей, то не бе ремонт на кабинета, не бе чудо, та чак земята се разлюля...

Има ли Дряновци да кажат как се е усетило земетресението в града...имам възрастни роднини и се тревожа. Хм, за всичко в виновно правителството (ха-ха-ха)... и за смяната на посоките в картата даже:))))

GOLQMA RABOTA!!!

район непознат досега като сеизмичен - не съм съгласен; Отворете Google Earth, включете си показване на земетръси, и ще видите, че през 2000 северно от Габрово е имало трус от 3,3 магнитуд, на дълбочина 5 км (на 28-ми август).

Ne e normalno prirodnite bedstvia da se svurzvat pak s politika,no iavno bulgarina se zanimava predimno s tova.

Не е важно къде точно е било. Молете се, да не се случи нещо голямо и лошо! Тогава ще бъде ужас!

Я поне се засрами. Северно от Габрово било Стара планина и Шипка. Е това вече е направо е позор за един българин да няма елементарна представа за географията на България.

Живея на 7 етаж и го усетих съвсем ясно......

Проблемът не е кой е писал статията. В Габрово няма апаратура за отчитане на земетресенията. Тя се намира в София и е логично епицентра на земетресението да се дава като отстояние от тази апаратура.