Скрипал искал от Путин разрешение да се върне в Русия

Отровеният във Великобритания бивш руски шпионин Сергей Скрипал е отправил преди години до президента Путин молба да му бъде разрешено да се върне в Русия.

Обратно в новината

Коментари - Скрипал искал от Путин разрешение да се върне в Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е ясно зщо е публикувано това, щом руснаците го отричат.

Ей, най после едно доказателство че руснаците са го отровили. Аби той през 2012 г. искал да се върне в Русия.Не знам само защо чак през 2018 са го отровили.Ама мома англичанка Тереза знае.

Че мръсник бе! Да продадеш 300 колеги разузнавачи по именно зад граница, да съсипеш 300 семейства за пари, да разрушиш множество операции, да станеш преподавател в Сикрет сървис за структурата и работата на Руското разузнаване, и да искаш да се върнеш, за да си харчиш спестените долари в къщи! Е нямам думи за такъв НАГЛЕЦ! А това, което прави Русия, го правят всички западни демокрации! Разузнаването и контраразузнаването са неотменими държавни задължения, както и армията! Само , че Скрипал не е Джеймс Бонд или друг положителен герой от американските филми за шпиони!

Кремъл (Песков) опроверга. Защо се пениш?

Напротив Москва отрича и иска доказателства за лъжливите твърдения! А и днес сутринта по Канал 1 имаше интервю с наш бивш началник на ВР и един журналист, на което бяха дадени изобилно факти и доводи, за дейността на Скрипал и възможностите да е неутрализиран от руските служби в годините! Вярвам им на 100%, а не на обвинения без нито едно читаво доказателство!

какво ли още ще измислят ватенките?? събирайте си багажа алкаши, и се махайте от ес!!

Никъде не мърдаме ! Путин ще дойде ТУК !

Чети всичко и тогава пиши !!!! Аз що ли си мисля, че прочетох "Кремъл отрича". Ама явно не ти отърва. В главата ти е само " Путин е виновен" !!!

От 2012 година живее във Великобритания, а руснаците до сега не са се сетили да го ликвидират, ако са искали! Чакали са 2018 година, когато ще има избори в Русия и световно първенство по футбол, за да направят това! Желязна логика, няма що!

лека по лека се навдига килима и се вижда мръсотията, която е оставил там джеймс бонд.

Ха, ХА, ХА! Ами то и Г. Марков написа писмо до Т.Живков и след това получи "български чадър" от МИ5!

Дали правителството на Великобритания има интерес да се върнат парите на Елциновите олигарси обратно в Русия?! Естествено, че за Мей е по-добре собстениците на Челси и други подобни надценени британски активи да влагат спечеленото там, а не да са в добри отношения с Путин. Същото е и със санкциите, насилствено се опитват да лишат руските инвеститори да си изтеглят капиталите.

"руски инвеститори" звучи много мило.- Не е като да наречеш някого "олигарх"- грубо, нали? Това се полага само на едните, другите имат крилца.

Тоже като Березовски. Западналите наркомани си трепят агентите когато те вече са им полезни само мъртви. Снимката по-горе е от лондонския Индепендънт. Тя илюстрира разследване за Аферата Скрипал. Коментирана е със следния текст в Мрежата: "На снимката виждаме двама души в изолиращи костюми за радиационна и химическа защита и изолиращи противогази. И още двама в костюми за биологична защита ("противочумни") и обикновени филтриращи противогази. И още трима без никакви средства за индивидуална защита. Ако действително този участък от местността е бил заразен с бойно фосфороорганично отровно вещество те вече трябва да се гърчат на земята, а си стоят като на парад..."

Съгласен! БА СИ КРЕТЕНИТЕ!

Та Русия освен , че хрантути от газта , петрола и диамантите 10,000 олигарха и техните мафиотски обкръжения , нищо , ама нищо друго не произвежда , - А да - оръжия , да плаши света и съседите си !! - Руският народ живее в чудовищна мизерия и корупция , в закона на джунглата !! КОМУНИЗМЪТ Е ФИЛОСОФИЯ на провала и страхът , ВЯРА в убииството, насилието и жестокоста, КОПНЕЖ по невежеството , простащината и предателството , ЕВАНГЕЛИЕ на зависта , лъжата, злото и лудоста !!!!

яко ви биха на времето вас фашагите, ама явно малко ви е било !

ХА, ХА, ХА! Добре си е да си КРЕТЕН, по рождение, ама чак толкова!

тебе кво ти пука за руския народ, че си се загрижил ??

вече се боя да отворя крана на душа в банята да не земе да потече скрипал и от него... ама инак за протестите във франция ипедофилския скандал - тишина в гащи.

От ББС може всичко да се очаква щом е в интерес на кралството. Този Скрипар какъв беше- двоен или единичен агент, май че още са живи и уж ги ликуват,дъщеря му е руска гражданка..........англичаните са майстори на такива далавери и криминалистика,фантазията им работи, още от времето на Агата Кристи и шерлок холмс.Този случай е върха на измислени истории, утре американците ще кажат че Чен Мин северокореяца е организирал атентат срещу Тръмп.

Цветанов да върне всичко дето е окрадил и да се маха вдън земята че ако беще тато да гние в белене

кой има интерес от влошаване на отношенията на русия с ес...някой извън съюза,като украйна или по-надалеч напр...

По същия начин и Георги Марков е искал да се върне в България защото не е получил това което е очаквал и вече знаете за съдбата му. .... А за да се уверите драги ми прости джендъри четете ... Талмуда .... юдейското учение за нас гоите, там всичко си го пише.

колко милиарда има да плащат ингилизите на ес заради брекзит...и откъде ще ги вземат...от джоба си или...от боклуците руски олигарси...

Твърденето е отречено .Нямата такова писмо. Това че някой си измисля не го прави повече истина. Иначе е ясно че престъпниците англичани са го убили

Рабираш ги ти тия работи, дааа. Отде ви изравят бе.

Гризнал е "Брекзитчок", същия който гризнаха и ЕС. :)))

Скрипал искал от Путин разрешение да се върне в Русия. Да ама някой друг не е искал Скрипал да се връща в Русия, защото с него ще се прехвърли и информация. Англичаните разиграха смешен цирк!

Със сигурност ще се окаже, че т.н. "бойно отровно вещество" не е "новичок", а най- вече се оказва "инглизчок"! Оценявайки мотивите и политическият интерес, оставаме без съмнение, че долните ингилизи са отровили Скрипал и дъщеря му, планирайки просташка цел: хем да затрият човека желаещ да се върне в родината си, хем да предизвикат международен скандал. Ама за последното не им се получи, щото циркът беше зле режисиран, организиран, а изпълнението бе фатално долнопробно! Оляха се пред целият свят, лошо дето въвлякоха целият ЕС, заедно с нашего тиквуний, който се почувства длъжен да ги подкрепя!!!

Отровени с нервно-паралитично вещество........аре, ала бала пак.Нали видяхме какво стана с брата на Северно Корейския лидер, издържа точно 2 минути на нервно-паралитичното вещество........

Скрипалчо ти пак ще се върнеш Русия ама в дървено пардесю!!!

Айде бегай продавай простащините си на снизняка Сорос!

Тоже като Березовски. Западналите наркомани си трепят агентите когато те вече са им полезни само мъртви. Снимката по-горе е от лондонския Индепендънт. Тя илюстрира разследване за Аферата Скрипал. Коментирана е със следния текст в Мрежата: "На снимката виждаме двама души в изолиращи костюми за радиационна и химическа защита и изолиращи противогази. И още двама в костюми за биологична защита ("противочумни") и обикновени филтриращи противогази. И още трима без никакви средства за индивидуална защита. Ако действително този участък от местността е бил заразен с бойно фосфороорганично отровно вещество те вече трябва да се гърчат на земята, а си стоят като на парад..."

Кремъл твърди ,че Тимошков лъже като разпран!! А Скрипал дали изобщо е познавал Тимошков?

Това съчинение ми напомня една случка през далечната 1956 г. Роднини имахме някаква земя по наследство. Почнаха да ни натискат да я предадем на ТКЗС-то. Един мой чичо адвокат със отнети ката на враг права. Написа телеграма, че е съгласен и ме прати да я изпратя. Тогава бях 10 годишен. Той обясни, че телеграмата не е документ и винаги можем да се отречем. Та така и с телефонния разговор.

на мен агентите никога не са ми харесвали, нито единични, нито двойни, нито тройни, който и да го е отровил, добре е направил, а дъщеря му не е малка, знаела е с какво се занимава баща и, но се е въртяла около него заради парите, такива да мрат

Ти роднини в чужбина имаш ли?? Въртиш ли се около тях за парите?? И той какви пари е имал бе??

че всеки български гурбетчия е фрашкан с пари... там на запад парите ги дават на прАмоция

Тимошков лъже като разпран!!

Човекът искал да се върне в Русия а мръсните английски колонизатори го убиха.

Кремъл отрича!! Тъй че ти си руски лъжец!! Направи ли 10000 мнения, бе предател.

Дали отрича това не е важно, по-важното е, че англичаните го убиха.

"Изменникът премине ли зад граница нигде не е желан......."

нещата са ги решили от високата брюкселска порта как ще върви скандала, останалото е трупане на трафик. сигурно падат добри пари покрай тоя скандал от трафик?

Давайте друзя, пускайте пушилки, опитвайте се да замажете работата. Няма да стане, капо сте. Този път прекрачихте много дебела червена линия.

ще стане, ти само давай

Убийството е дело на англичаните,КОЙ уби принцеса Даяна,а мръсници?КОЙ свали бойнга над Украина,Русия ли ,а олигофрени,ами терористите КОЙ ги поддържа,баба ми ли?

Даяна умря в автомобилен инцидент, Да Русия свали боинга, доказано е!! Терористите идват основно от бившият СССР!! А ти си олигофрен неграмотен и тъп!!

дет демонстрира Скотланд Ярд.. Не знам кой е повече капо.. На 20-я ден пристигнали и покрили пейката с найлон и я прибрали за доказателство. 20 дни седяла на атмосферни условия, сама си пазела доказателствата. И представи си - никой друг, който е седял на нея не е в болница.. При товабез оназ лента, дет спира всеки БОВ по снимката от ИНДИПЕНДЪНТ - с двама жълти космонавти, двама в бели скафандри и надничащите полицаи над рамената им.

НЕ БЕЕ, ПРОСТО ОБИКНОВЕНО ЗОМБИ СЪМ!

А дали не е заработил за Русия? А дали изобщо е спирал д аработи за Русия? А ако сведенията, предоставяни от него в Лондон са ...фейк? А ако англетата са надушили? Нищо лично де, питаме си...

Нагазваш в дълбоки води без пояс и знания за плуване. Това за което намекваш се случва непрекъснато, но в тези случаи никойн не трепе агентите, просто не ги търсят за работа. За вербовчика или началниците на вербовчика става ясно че човека е под контрол...ежедневие майна.

много си осведомен, как е откуда

са го пречукали те, за да не чурулика. обаче започнаха да се оливат - тоя си е помилван през 2010и не доизлежава присъдата си, после, през 2012 година иска прошка (сега сме 2018 г.) и споделя с приятел в Русия по телефона (разговорите с чужбина се подслушват 100%, особено на хора с биографията на Скрипал) от руския президент. Държи и двамата президенти да го помилват, това е. А в следващата тема ще изплюят камъчето - помилван е бил от президента Медведев, а повторната молба за помилване е била до президента Путин. Абе друго си е два пъти помилван... Спектакъл ала Березовски делото...

британците, но да оставим службите - постановката е била замислена като мащабен политически спектакъл за последвалите събития - пет пари не дават за Скрипал и дъщеря му, които са само средство за постигане на други цели.

Не е толкова лесно да ги излъже с фалшиво инфо, винаги трябва да има и нещо вярно за да клъвнат. Но никой извън КГБ/МИ6 не знае, а и там едва ли знаят, карат на вероятности. Примерно за Филби е имало една в КГБ - баш тая дето го е разработвала - която до последно е смятала, че работи за Англия, ако и да е имал убежище в Москва, май и някакъв герой на СССР го бяха направили или нещо такова.

Тази история е зашита с бели конци.Той сам поискал от Путин да се върне в Русия.Ако някой е искал да го премахне ,добре ела си в Русия и после се разболял от нещо.Кой е Скрепал ,че на Мей и домъчняло за него на цяла Европа разплака.Франция си няма проблеми с терористи ами заплакали за един предател .Не разбирам само ,къде е мястото на ПИ 6 и МИ 5 които са служби с безспорен авторитет. Аз не вярвам в този цирк.Целта е друга и тя ще излезе на яве всеки момент

Ако го очистят в Русия няма да има съмнение кой го е очистил. Не че виждам как това би спряло Путин, би го гръмнал без да се замисли. Що областни губернатори очисти само във въртолетни катастрофи, след петия им изпуснах бройката.

И където и да се качите за кърс между русия и друга дъвжава, само руанаци...никой не пътува към русия, освен нещастните й обитатели горките. Качваш се например на самолет във франкфутт за САЩ по равно европейци и американци. Качаш се за. София например в барселона само българи. Защо го обяснявам това...никой не пътува към империята на злото, освен обитателите на империята. Обичам руския народ като си стои в русия, в рриохкомнатната квартира на дватаат пятом етаже и ниет додочку... В европа няма място за тях.

И аз мисля, че за американци няма място у нас, ама ето -четири бази със скотовъдци си имаме.

той вече е бил помилван през 2010 година, от какъв зор ще моли за "прошка". Че и по телефона споделил овек, който е работил като преподавател в школата за шпиони и е зависел финансов от Великобританиия... "Помилование 9 июля 2010 года президент России подписал указ о помиловании четырёх граждан России, в том числе и Скрипаля, удовлетворив их прошения о помиловании[8]. При этом учитывалось то, что все осуждённые уже понесли наказание (так, Скрипаль к моменту помилования находился в местах лишения свободы около 5 с половиной лет)[9]. Помилование произведено в рамках операции по обмену четырёх граждан России, осуждённых за шпионаж в пользу США и Великобритании и отбывающих наказание в России, на десятерых агентов российских спецслужб (граждан России), задержанных в США в июне 2010 года[10]. По утверждению сайта Lenta.ru, список российских заключённых для обмена был предложен американскими властями[11]. По данным Би-Би-Си, на включении Скрипаля в список на обмен настояла Великобритания, которая считала его особо ценным агентом. Великобритания предоставила Скрипалю пенсию и гарантии поддержки в случае возникновения жизненных проблем".

березовски бе убит от ми5 по същата причина; тогава операцията се ръководеше лично от мей; това го вижда цялата "международна общност" и демократично и солидарно мълчи

Ингилизи с техните пинизи за мангизи ! Чак след 2 седмици от случай, Англия даде веществото в Световната комисия. Защо ? Дали е същото вещество ? Всичко е провокация !

обаце, нисто не мозес да им направис, само мозес да се йадосвас и те го знайат, цакцонците, разбирас ли. по-добре не се йадосвай тогава.

Едва ли е щяло да го помилват. Все пак е издал 300 руски шпиони.

А дали някой от тези 300 скоро не е излязъл от англииски затвор и да му е потърсил лична сметка???

Заща е този вой, заради един предател...?? Предателите-шпиони никъде не са желани, а най малко в Англия. Аз съм убеден, че британците го знаят това много добре, но г-жа Мей в желанието си да отвлече недоволството на голяма част от британците заради излизането им от ЕС сега пуска какви ли не лъжи ?. Маргарет Тачър направи подобни грешки и плати жестоко за това. Краят на Мей се вижда много скоро.

Значи ЦВИНОКИО решава, кога и при какви обстоятелства ще гоним някой !

Как след размяна на шпиони с Русия, той е останал да живее във Великобритания. Размяната на шпиони означава да бъде върнат в Русия, но явно той не е искал да се върне там :))) ОООххх... горките глупци, вярващи...

А бе аланкоолу, мозъкът ти е като на врабче. Той е бил в руски затвор и е разменен като английски агент сещу руски от Англия. Ако Русия искаше да го ликвидира за 8 години в занданите, кой щеше дза разбере ? Западни идиоти и тъпаци еййй...

Абе идиот кой убива шпионин като може да го размени!! Те просто са искали да го убият в Великобритания за назидание!!

Той е бил в затвор в Русия, и е разменен с руски шпиони разботили на запада. Той отива на запад, те отиват в Русия!!

Простакът си е простак. Английски шпионин, срещу руски от Англия бе говедо просто. Такива като теб се одупиха на Запада и разсипаха България. Боклук

"Размяна на шпиони" означава точно това, което четеш - Скрипал е осъден в Русия, че е предавал на МИ6 своите колеги-разузнавачи. Лежал е, помилван е от Медведев и е разменен - 4 от Русия за 10 от ФБР. Чети повече и пиши по-малко щуротии. Тролененто не е лесен занаят, шЪ зна'ш!!!

Ами картинката се изяснява - Скрипал е надушил, че англичаните искат да се отърват от него и къде ще ходи- пак в Русия. Явно е предпочитал затвор там, отколкото свободата да бъде очистен от новите си благодетели. А те дори и дивентите извадиха от него, та и цяла европа искат да заразят.

Фантазирай си, само дето той не е искал да се връща в Русия. Кремъл го потвърждава!!

Само тъп русофил може да повярва ,че човек осъден за шпионаж и занемарен с руски шпиони, ще иска да се върне в Русия, където го мразят всички????????????? Само тъпо руско лайно може да го вярва, а дори и руснаците го отричат?? И защо ДИР пише тая тъпа статия??

Винаги бъзливите западняци правят коалиции срещу Русия, защото умират от страх. Сега е същото, но на Путин му дреме на мантинелата. Баба Тереза ще я награзи с висок орден за заслуги през Русия

Или закономерност? Георги Марков, получил чадър, след като възнегодувал от липсата на свобода на словото в Албиона. Сергей Скрипал, получил доза неизвестен газ, след като изразил съжаление и желание да се върне в Родината си. Изглежда и двамата не са били очаровани от реалността, която са им обещавали, докато са ги ползвали за своите полтически цели. За кого са заплашвали да станат опасни? Не са ли затова и отстранени (Скрипал, не особено успешно, но и не е късно)?

Скрипал не е искал да се връща в Русия. Марков бил негодувал , кога??????

Не възнамерявам да излизм от темата на статията. Имаш гугл, пиши, чети и ще научиш.

Березовски поиска от Путин връщане в Русия и на третия ден бе отровен от ингилизите и парите му прибрани..

Геолги Марков отказва на Ми 5 сътрудничество. Това беше обявено от Таймс навремето, българските дупедавци не отчитат този факт. Това е и причината Ми 5 да го отрови

знаци, писе по долу, це цакцонците били лицемерни-ако цанкцонците са лицемерни , засто се оставиате да ви налагат цанкции? сега, йадосвате се, ама ниама накаде.

защото начинът ти на писане тормози. сигурно е заради фонетичната кирилица, поради липса на другата. извинявай, но наистина е мъчително понякога да те чете човек. толкова ли е трудно да запомниш къде са ш, я, ж на клавиатурата?

А казват че FaceBook промивал мозъците с разпространяване на Fake News.

Някой може ли да ми обясни какъв мотив има Путин че да го трови с газ точно този ...Нямаше ли да е доста по просто да го удари с талпа зад врата и готово! Англосаксонците са най лицемерната нация на Земята!Те смятат,че по презумция шяхното магаре винаги е мъжко!!!

Какъв му беше мотива да убива Литвиненко с полоний?? Мотива му е да се хвали през събратята престъпници!! И да ги сплашва.

Кого да плаши!? Ти у ред ли си??? Този чичак е бил в руски затвор 5 години.Дали ако са искали да го убият нямаше да е по удобно да го направят там. А говорителят на Пентагона сам плаш казвайки че на практика в момента са безсилни срещу руските ракети!!!

Ингилизите отново с пинизите. Колко дни след случай предадоха веществото за изслездване в Световната комиси? След 2 седмици. Това същото вещество ли е ? Защо не дават документи на Русия след като граждани на Русия са отровени и това е 9 случай в Британия ? Оттук нататък е ясно че това е английска провокация под Американско ръководство.

Пак лъжеш!! 2 седмици ама друг път!! И веществото ще се търси в къщата и в куфара и в колата!!

"Някой може ли да ми обясни какъв мотив има Путин че да го трови с газ точно този" Както виждаш има обяснение защо да го тровят и защо да не го тровят, демокрация това е то, а ако очакваш истината няма да я разбереш скоро или ще разбереш толкова колкото разбра кой уби Кенеди !!!

От 2012 когато е искал да се върне са минали доста години. Ами ако Путин вече е бил склонен да му разреши връщане.Представяте ли си какъв шамар е това за Лондон. За да не го отнесат този шамар е по-лесно да го ликвидират и то така че да обвинят Кремъл. С един куршум 2 заека.Но май не стана. А светът все още чака доказателства , а не клишета за руска намеса.

Как ще е искал като не е подавал молба?? Тоя приятел лъже!! За да оправдае Русия!!

Четири пъти Западът е нападал Русия заради огромните и богатства. Четири пъти казаците поиха конете си на река Сена. Сега ще зареждат танковете си на бензиностанциите на Лукойл в Лондон и Вашингтон

Казаците са украинците, не го ли разбра бе идиот?? СССР беше умрял без помощта на САЩ. И без вторият фронт!! Сталин се моли на САЩ на колене.

Всички правите заключение, че щом е искал да се върне, значи англичаните са го отровили. А бе тъпаци, в самата информация е написано, че Кремъл опроверга... тоест не е вярно. Всъшност вие кога вярвате и не вярвате на кремъл глупендери такива

Кремъл може да отрича. Ама защо аз трябва да вярвам на Кремъл, щом ти не му вярваш? И защо, като не му вярваш, твърдиш, че не лъже?

Абе тъпи русофили, не четете ли в статията ,че той не е искал такова нещо?? Не е имал такова искане. Всички бягат от Русия, ама видите ли той искал да се върне?? Вие луди ли сте? Тоя негов "приятел" казва това което му наредят!!

Освен Сноудън. Той глупакът точно там отишъл. Може би защото е видял отвъд Холивудксата демокрация?

Сноудън има няколко молби към президентите на САЩ да се върне в Америка, но не са му разрешили!! И къде може да отиде?? Веднага ще го арестуват и предадат на САЩ!! Не е по негово желание престоят му в Русия!!

Ако си бил в Русия сега нямаше да чакаш на опашка за прераждане...