Поколението днес остарява по-бавно от предходното

Екип от учени са анализирали данните за здравословното състояние и хранителните навици на 21 575 души на възраст под 80 години в САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Поколението днес остарява по-бавно от предходното | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Божието владение няма как да не коментираме Божието Слово понеже е любов, истина, живот и бъдеще. Ако вие не искате да четете просто не четете, но всеки има право да знае спасителната истина от Бога и това право е гарантирано от Господа.

С всяко следващото поколение се натрупват генетични грешки не само в отделните индивиди на определен биологичен вид поради което стареят, но също и в генофонда на биологичните видове поради проявлението на универсалната ентропия в живият свят - устойчивата във времето тенденция първоначално установеният от Господа порядък в прецизно настроената вселена поддръжан от физичните закони, константи и фундаментални силови взаимодействия, постеппено да преминава в хаос и количеството на използваемата енергия постепенно да намалява с времето. Като директно последствие от това генофонда на биологичните видове също старее. Този процес се нарича генетична ентропия. Това е причината Бог е да вложил в живите организми вградени пасивни или активни механизми действащи против случайните промени в ДНК (случайни мутации) и структурите на клетките, като ензимите които постоянно се движат по дължината на ДНК със задачата да открива и поправят структурни дефекти. Или имуната система която атакува чужди агенти или мутирали клетки с непознат генетичн профил. Или разделението на половете при по-сложните водове при което чисто рекомбинантно се намаля вероятността от предаване на мутации в следващото поколение. Или многобройните мъжки полови клетки, което чисто статистичекси намалява вероятността мутирала клетка да оплоди женската полове клетка. Или дублирането на X хромозомата при човека. Нашите прадеди живели преди потопа са имали продължителност на живота около хиляда (1000) години. Но паради грехът святият Бог е ограничил продължителността на живота до около 120 години, защото грехът когато напълно се развие ражда смърт. Живите същества нямат никакво бъдеще без нашият вечен, свят и съвършен Създател, Поддръжник и Спасител Исус Христос. Без Него не може да оцелеем нито духовно, нито физически. Създадени сме за да бъдем напълно зависими от Него понеже само Той е свят и само по този начин правдата и живота от която той има жизнена необходимост може да оцелее през вечността.

От толкова много инфо, което си събирал оттук-оттам, ти е убягнало най-важното - да, ДНК непрестанно мутира, но и ежедневно се "саморемонтира" и възстановява. Да не говорим за способността, дори да не е увредена - ей така да си се самоусъвършенства. Всяко следващо поколение би трябвало да върви към по-добро. Това че последното поколение с всичко прекалява и злоупотребява, може да създава илюзията за сгрешени гени и болнавост. Но ако изведнъж се озовем в свят без екстри и се наложи да започнем отначало, гените ще си работят като по часовник!

Вярно, само че ставаме много по-зависими от какво ли не и на практика сами си окастряме естествения подбор, което води до много комерсиалн извращения. Имаме повече, но нямаме свобода. Ставаме като феодално зависими на технологично-управленски структури.

Естесвнеият подбор служи за забавяне на генетичната енропия като изключва възможността непълноценни индивиди с малформации (с по-съществени гентични отклонения от оригинала който е най-добър) да оставят поколение.

:-))) Припев: /2x/ Остаряваме бавно (2) неусетно почти Много видимо аз (2), по невидимо ти (б.карадочева)

От пенсионните фондове (все западни) напомнят, че е време да се вдигне пенсионната възраст. Даже е казано с колко - със 4 години !

С най-голяма смъртност в света сме. Западналите ни тровят с отровна храна.

Ми не яж бе !

Тогава защо ли умираме по-бързо?

От гроба ли питаш ?

Грешиш. Дори в България има увеличаване средната продължителност на живота. Само за последните 10 години се е увеличила с 2 години. Отдавна е изчислено, че децата, родени в края на 90-те имат всички шансове да бъдат столетници.

Представям си дедите на американците какви изсухлени и отпуснати са били ако сегашните проскубани и дебели зверове младеят! може би -мастните клетки и маста не старее; -статията е за повишаване на духа на американския народ и мъничко пропаганда за нас

Като гледам биреното шкембенце и пликчето със сладкиши, си представям здравословния му начин на живот...

нещата отиват към 75 + за пенсия

Защото днес сме застаряващи недоразвити инфантили без чувство за отговорност и всякакви умения. За познания да не говорим. Там разчитаме на МОН или каквото е с хилядите му инспекторки, чиновнички, експертки и всякаква паплач.

Мъжете били биологично по-здравословни... дир, дир, разсмивате ни, благодаря. Сигурно сте искали да напишете по-здрави :)

Хапването на мъже поне два пъти седмично намалява кръвното налягане, изправя бръчките и намалява косопада.

Ми аз съм на 50 а се чувствам на 18. Дали съм стара?

Нормално е с тези химии и консерванти в храната да се консервираме и ние за по-дълго.

Същото си го мисля от отдавна. Консервантите нямат ли функция и на антиоксиданти? Би трябвало.

Другарят Путин не само, че не старее, а се подмладява с всяка изминала година - за зла участ на западните му партньори, които се състариха покрай него.

Проучвани са метаболизмЪТ, нивата на възпалителни процеси в тялото, функцията на различните органи, кръвното налягане и капацитетЪТ на дишането, съобщи Science Alert.

А и функцията на различните органи е установена отдавна и няма нужда тепърва да се проучва, освен ако са очаквали някой да е почнал да мисли с бъбреците.Виж, функционирането на различните органи би могло да се подложи на проучване.

Стареем по-бавно, но изкукуригваме, разболяваме се и умираме по-рано.

Почвам да завиждам на американците,имам предвид работещите.Административната машина е огромна,за всеки и всички проучвания има средства.То са плащания на всякакъв вид проучвания,явно се дават много,много пари.

Веднъж да се пенсионирам и започвам сериозна подготовка за световното по боди билдинг.

Най-затлъстяващата нация в света.. където 2ма от 3ма са със наднормено тегло, се хвали че остарявали поколенията по бавно! Учени анализирали 21 575 души... явно са ги подбирали :D

- дебели, а живеят по-дълго от високодуховните православни левенти. Ти да видиш..

Болестите в световен мащаб се подмладявали, но биологичното страеене се отлагало... Фейк изследвания...

Този виц беше за златната решетка и се отнасяше за баба Цола, от която искали да се отърват в Политбюро. Обаче получили отговор - докато пъди - да стои, почне ли да се насра - да се пенсионира. Та и на нас ни се очертава такова бъдеще, ако увеличат възрастта за пенсия.

Никога не съм чувал този виц,макар,че живях в тоталитарката.Вицът си струва,браво!

Яко момче, тренира, здраво, енергично, и хоп - боледувал два дни- и му стърчи носа между цветята. Всички бяхме потресени...

Нормално, с тези консерванти и стабилизатори ;) Преди време четох, че щатите имали проблем с труповете, не се разлагали и нямало място за новите, което се обяснявало именно с това!

Задната им мисъл е да вдигнат пенсионната възраст

обаче има една подробност.Сутрин ако се събудя да си търся зъбните протези,очилата,памперса,бастуна и кой да ме закара до работа.....то пък и една работа ще свърша......

И какво нас ни интересува как е в Америка? Да дойдат в България- ще остареят бързо и ще надянат дървената пардесю в експресна бързина.

по-бавно и умираме по-млади. Погребах доста набори под 60,колко други си заминаха на по 40.......

От кво?

добър живот:(

Не знам кой и как е правил тези изследвания, обаче като гледам около мен съседи - повечето са дълголетници, а са преживели следвоенно положение, гладували са и са имали по-тежък живот. А сега, когато имаме всичко, можем да си ядем каквото ни душа иска и техническият прогрес е облекчил живота ни - поколението е по-болно.