Масов тараш на гръцката граница за контрабанда

Всички, които пътуват за Гърция, трябва да са подготвени за проверки на граничните пунктове.

Обратно в новината

Коментари - Масов тараш на гръцката граница за контрабанда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в който свърше "тараша" на багажника ми обръщем колата и се връщам обратно. ДГД да си давам парите за византийско гостеприемство.

Пътуващите трябва да знаят, че всеки човек може да пренесе през граница на ЕС до 800 броя цигари (4 стека), 400 броя пурети, 200 пури или 1 кг насипен тютюн. При алкохола допустимите количества са 10 литра концентрат, 90 л вино или 110 л бира на човек. Куга ши улезим у ЕС, у БГ моиш да внисеш..... 2 кутии цигари!!!

само мор за крадливите лъжливи бантускотове

Малаките пак се превъзбудиха.

Че им се носи славата от 3000 г. насам за това и онова. Евхаристоо! Ясу!

Пълни глупости. В Гърция както и тук се намират евтини цигари и алкохол. И техните митничари са свестни хора, не като нашите-дебели, мазни и като ги питаш нещо мълчи като пън.

Абе Вие чукнете Яко-на-дърво Тези комшии да НЕ се Сетят Заради #Кой излязоха онез ГрамаданскиРазлики между бюджетноЗаложено и РеалноПотребено (в пари) при Тях , та ги Тресна ЕС/ЕК одита ... (, че ткуВиж Вси"наште" ги подхване онаяЗора ;-)

Защо плашите хората. Кой ще ходи на почивка и ще носи да продава нещо .Това го правят хора където се занимават с търговия. До сега 10 години не съм намерил един грък да се съгласи да му донеса нещо от България на по добра цена.Няма и такива да купуват каквото и да е от външни хора. Имало е случай да събуждам митничар да вдигат бариерата че спи.

Ако позволите, Колега - само найСепващи примери/подсказвания : - пакет цигари - Там 4.5 Евро Минимум - кило Топ зехтин или узо - около 1-2 Евро Там ...а като Знаете цените у Нас - Направленията Са ясни.

не се излагай "1-2 евро" - зехтина с които си мажеш пантите струва повече...

Забравих ! - а при/с Авон (търговията) - разликите Са Втрещяващи.

Ганю си е на Ганю НАВСЯКЪДЕ! За това и не ни дават дори и да си помислим за Шенген!

...ами крадат Хората, Началство ! .. ЗА добро, а НЕ от добро. ----- НайСериозната част от Изправянето на България и Нас-Всички - Е тази .

Дир-а не му ли омръзна да дъвчи едно и също. Даже текста почти не е пипнат! Плащат ли ви да плашите хората?

Дъстин и Уорън. Оня филм. .. Дъстин: - кажи ш ! , Уорън го Казва. ... Дъстин - кажи мок !, Уорън пак наред... - ха Сега кажи И-дветеНаред ! (казва Дъстин) ...ииии - Уорън - смок :-)))))))

дума, която може да я използва някой меринджей/джаадай, работещ у фестнику. брафос, дирникус! :)

Това е заради срещата във Варна Борисов взима страната на Турция и гърците са ни бесни за двамат гръцки войника които Ердоган държи като заложници

Никога няма да ни допуснат до Шенгенското пространство !

...ама тез АвгиевиОбори дет Вси"наште" "натвориха" - НасВсички Чакат !

Дискретно : - приоритетната част на "собственостите" на Вси"наште" в Гърция - СА И "складове" на Такава стока.

...+ПотокътНасам на Препълнени багажници (от зехтин, през дрешки, та до узо), особено на Комбита&ЛичниПикапи - Е Оттам.

Чак масов тараш? Може би преглеждат по-обстойно бусовите или камионите. Минавал съм доста пъти с кола. Питали са ме колко цигари нося. Кара ли са ме и да отворя багажника, но като видят стандартен багаж на турист (сак, чанта, куфар) благодарят и заминавам.

МенЛично - Досега Никога. ...понякога Дори паспорт/л.карта НЕ искат ( минават Само с някой по-така въпрос ...и то Се разбира ;-)

Доста либерални са допустимите количества. Не знам кой би тръгнал на екскурзия или командировка с 90 л вино на човек! Т.е. ако в колата са трима могат да ностят 270 л вино !!! То си е направо разрешен вноса с търговска цел само да не е с камион :-)

Носят, бе, човек, носят! На почивка тръгват със щайгите с картофи и домати, че да не се харчат..

Бе носят ама колко да занесеш? 110 л бира са 220 бири !!! Това стига за една година пиене! Освен да е заради тези, които отиват там да вдигат сватби - с толкова пиене спокойно се прави средна сватба с 50-60 човека.

С такива количества е явно, че става въпрос за търговия на едро.

До КУХА ЛЕЙКА А ти защо искаш за българите да не е евтино? Защо искаш гръцкия търгаш да прасне българина с 10 лева за кутийка цигари ? И защо озобщо си винаги срещу българите ?

Какъв нелегален внос. Нали сме в ЕС-където има свободно движение на стоки, където уж няма митнически ограничения? Или свободно дижение на стоки вече няма? Ако е така-пояснете го. нали няма митнически контрол в съюзническите граници какъв е този "тараш"?

има греска. това не е тарас, а израз на доверие. "Проверката е виса форма на доверие." лици си, це сте цороцоиди и не сте цели нисто по историа.

Не става дума за мита, а за АКЦИЗНИ стоки. Просто журналиста е леко тъп. Движението на АКЦИЗНИ стоки в ЕС има специален регламент. Бензин, цигари, алкохол, горива са АКЦИЗНИ стоки.

voknid

За нелегален внос се смята горивото в ТУБИ!

Нормално е човек да си носи 10-20 литра в туба като резерв. Защото например в Гърция бензиностанциите имат работно време и вечер и нощем може човек да закъса на пътя за гориво. Освен това по магистралите им може въобще да не срещнеш бензиностанция. В България този проблем го няма, навсякъде има денонощни бензиностанции.

Сериозно, карате си в колата туба с бензин?

цигари и алкохол ще те направят на луд,но да минат два милиона незнайни емигранти няма проблем.Еропейски ценности.

когато работата ми беше свързана с често пътуване до Гърция си спомням, че мои колеги си купуваха евтини цигари в Атина от мангасарки които се разхождаха около пазара и продаваха...и беха доста по евтини отколко в Бг. чудна работа некой да носи нататък.