Горанов: Харчат ваучерите за храна за алкохол и цигари

Не подкрепям отхвърлянето на лимитите за ваучери за храна, каза в парламента министърът на финансите Владислав Горанов.

Обратно в новината

Коментари - Горанов: Харчат ваучерите за храна за алкохол и цигари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

оправете си заглавието. получават чиста заплата над 500 лева и отделно ваучери, ваучерите не влизат драги ми в заплатата, а с тях никога в магазин не ти дават цигари и алкохол. дано правилно да сте ме разбрали, става въпрос за немска фирма, всичко е ок там, всичко е , но не се пада на някои си без връзки там, а само за приближени , шуробаджанаци е , а на запад с дипломи от запад, с езици, чистят къщи драги ми народе, от все страни съединявайте се, в името на народа, защото не те, а народа ви вади хляба

Разбирам от статията че всъщност тези ваучери не подпимагаработниците, а работодателите. Как така работодателя ще удържа стойността на ваучерите за храна от заплатата? И ако това се знае че практика, защо теьи работодатели не бъдат строго наказани?

Ами продължавайте да вдигате нивата на акцизите,НЕСЪИЗМЕРИМО С ДОХОДИТЕ НИ и скоро целите ни ,,заплати" ще отиват само за цигари и алкохол.... По ,,бай Тошево време" със заплатата си купувах 500-600 пакета цигари....с днешната....мах.120.... Да не споменсвам за сметките за ток....с 30-35 лв в най- лютата зима си ходех по потник из дома.... Да прибираш 5 кинта за нещо,което струва лев на производителя си е ЧИСТ,УЗАКОНЕН ДЪРЖАВЕН РЕКЕТ И ...ГРАБЕЖ !!! Да произвеждаш ел.ток от АЕЦ за 45лв/Мвт/ч ,а да изкупуваш по 80-100-150 преферциално от ВЕИ и да го подаряваш на чужди фирми даго доставят на крайния потребител по....200 лв....е или далавера или....ПРОСТОТИЯ !

Ами цигари и алкохол, книги ли да си купуват !? :)

FuckTheEU

Книги не се купуват, защото цените им изкуствено са надути до безобразие. 25-30 лева за книга е абсурдна цена! Гледах наскоро в ютюб един клип за руски супермаркет в който имаше и книги на цена 100-150 рубли - колкото кутия цигари, и не тънки книжлета а нормални томове. Къде тук ще намериш книги по 4-5 лева?! На битака само, стари пожълтели книги, но и там известните автори са на 15-20 лева, даже оръфаните.

Това абсолютно е невярно. В магазините срещу ваучер получаваш и плащаш само хран. продукти! Ползвам ваучери и това е закон. Никой не плаща цигари с ваучер.

Кога си чул от ГЕРБаджия нещо вярно? Просто ти казва да си гледаш работата (пенсията, ако наистина си пенсионер, няма лошо и да е така) и да не чакаш "държавата" да ти отпусне нещо отгоре. НО!!! Разбира се, ще "актуализираме", разбирай вдигаме, данъците (справка една друга публикация на ДИР-а). Защо ли? Ами загледай се какви бузки е напращял министърът Горанов и не питай...

Бихте ли Помогнали да Си сверячасовника, Колеги ?! : - Е ли хазната Празна ?

Изглежда.С продажбата на алкохол и цигари само ,,ваши хора,,печелят. Народът консумира и рано умира,пък вие печелите,няма да доживеят до пенсия ,няма пенсионер,няма проблем

Язък ! , тамън Очаквах че сте Престанали да се Опитвате да ме "обърквате"...

Тебе па какво ти влиза в работата какво ще си купуват с валчерите , палат с какво си го строиш питаме ли те?

министъра изобщо не е наясно с ваучерите или нарочно лъже.Никой не може да закупи от хранителните вериги акцизни стоки с ваучери,имам предвид алкохол или цигари.

...и Приемайки това за вярно - очевидно г-н "финанс" на Вси"наште" просто Подготвя Спирането на ваучери.

С една десета от процента (24,7% срещу 24,6%), социалистите водят пред управляващите при отговор на въпроса Коя партия изразява позиции, най-близки до Вашите? Не се учудвам след днешните две изявления на това момченце.

Мязате на АчикКонцлагерист. ...който Доволно се изказва пред друг че Неговият есесовец Е по-така.

Браво Горанов! Само така! Давай да таковаме мамата на българския народ! Безсрамник!!!

много смешен, честно.

..тя значи - Пак стигаме до АбсолютнатаНавързаност на Вси"наште" ! - тЕ Плевенската връзка...тЕ от-студент Право у парла-ментата...тЕ "собствеността"/къщата (а Други ?!) ...тЕ поведението .. ...тЕ И ВсеСъщите "резултати" от "работата"-му ! ------ ...това Изграждане на Храм... След таковането на 00 - Няма да е шега .

Не е добре да се коментира личността на хората, но този пост е май на Дървосекача. Няма как да объркаме този оригинален стил :) Нищо не казвам за позицията, само за стила. Малко трудно се чете, но определено е много разпознаваем :)

То работещите една привилегия да имат тя да е с квота, която стига до края на Април. . . . Я вдигни данъците, както си знаете и после се похвалете с 10 милиарда повече в бюджета!

Против ! - Си СтояТвърдо ЗА Предложението - Прогресивна данъчна Система + Комплекс от Отбивки (от за семейство, през деца/учене и Здраве, та до Хора в Златна възраст)

Минусяшкин ! - Срамота бре !!! (да Сте ЧакТолкоз ...изберете думата )

Ето цитат на част от другата простотия която показва колко некадърно и неинформирано човече е тоя дървеняк: "...Нужни са промени в закона за местните данъци и такси свързани с данъците за колите и за имотите на физическите лица, поясни Горанов. Той добави, че методът за данък върху стойността на автомобила, а не върху екологичната му стойност, е грешен. "Допускаме леко да станем гробницата на Европа за дизелови автомобили. Ако не вземем мерки всички стари дизели ще дойдат тук", каза още Горанов..." За сефте чувал че Данък МПС се определя от пазарната стойност на автомобила ?! Явно или само на мен ми го определят въз основа на конските сили (киловатите ) или Горанчето плаща данък МПС по някаква лична , различна от масивят българин система трябва да се направи проверка. Другата простотия е данъците за имотите че били ниски... а бе Горанче глупаво искаш да направиш имот на 40 години и имот ново строителство с една пазарна стойност ли като технологията на строителство е различна от тогава и сега , какво като някой си сменил 3 прозореца и остъклил балкона дай да му вземем и наследственият дом за да мирясаш наглец гробарски

Задължен ! ...абе ИмашеТук един Колега дет Е на ТИ с Финансите - я Да го Задействаме ? (, само да не Е Пак по м..мм..мад..мада..;-)

Някой да е виждал финансов министър да бърка Данък МПС със Каско на МПС при застраховател , защото само при Каско на МПС се отчита процент овехтяване на МПС-то.

Типично в стила на гроб - лъжа след лъжа. С ваучерите не може да купиш алкохол и цигари.

Епа как така ще ми спира алкохола и цигарите. Аз може хляб да нямам в къщи ама без ракия и цигари не може.

Четем две интервюта на тоя дървеняк днес и от тях се виждат 2 неща а именно че Горанчето мрази българският народ ( има горещо желание да направи корекция в данъците за коли и имоти ) и второ е тотално далече от истината за купоните за храна, защото има фирми в които те са два вида..с едните които се дават всеки месец се допуска пазаруването само на хранителни продукти а другите ги дават 2 пъти в годината за коледа и за великден като с тях вече се допуска закупуването на нехранителни стоки. Тоя Горанов когато и да го уволнят винаги ще е късно, не съм виждал човек от новата история на Булгаристан толкова учевидно да показва омразата към собственият си народ

Задължен ! ..та понеже ме Сепнахте - ето : - р.1977... Плевен ..Академията Свищов... И ! - Незабавно у "нашта" НайВисока "плеяда" !, т.е. Йощ от бъбъЕдно + Прелюбопито местоживеене ...от/на Домусчиев...с Официална*Допълнителна+Локална Охрана ...а докато Ни товари И с таксиРазходи - поДобратаМу-половинка - со служебнио автонобил. ....Всъщност - Бе Негов израза : - ама Как да Си храня семейството с тез ... пари ?! ------- Никакво преговаряне ! - ВЪН !

FuckTheEU

Какво значение има за какво се харчат ваучерите? Каква е далаверата на фирмите, магазините и посредникът - фирмата произвеждаща ваучери въобще, защото далавера явно има. Защо вместо ваучери не се дават повече пари например?

Чекове. Които издава Работодателя. - но които Трябва да СА съобразно т. а+б тук по-преди.

FuckTheEU

Тях не ги издава работодателя там е работата - ползва се фирма посредник между работодателя и магазините в които се приемат ваучерите. Пак ще се повтора, че не знам и много ми е интересно каква е далаверата за всички с тия ваучери. Едва ли се задейства сложна капиталистическа схема за удобство на работника, защото на него при всички положения му е по-добре вместо ваучери да взема повече пари.

Най- ме кефи някой като се пререди за цигари. Гледайте какъв панаир правя? Питам касиерката ако се прередя за шоколад ще ме обслужи ли ? Предупреждавам я че моите деца стоят гладни докато някой се прережда за да се напуши. Ако се прави на чалната и все пак му даде цигари зялата стока я оставям на лентата и в количката да се оправят както искат. След 10 мин. съм в друг магазин.

ще им накривиш шапката, само където ще обикаляш като изстинал кон. А и тоеа нещо ми говори, че си много заядлив човек.

FuckTheEU

Не е заядлив, принципен е, борбен дори. Заядлив ви се вижда на вас свикналите да преглъщате когато някой открито или не толкова открито ви го на*уква.

Орки.

Аман бре, Горанов ! - КолкоПъти на ВасЛично да Ви казва Човек че ваучерите - Е Задължително : а. да Са Систематично Мониторирани/Управлявани (отн. Издаването-им) ! ...и б. да Имат Директна Адресация ЗА какво СА !

На гърба на ваучерите пише, че не се плащат с тях цигари и алкохол, ако не го спазват касиерите в магазина, е техен проблем.

На Всичките ?

Туй с ваучерите е една тъпня. Захранват печатницата на БНБ със скъпи техники на отпечатване на хартии. Нашето предприятие като взима купоните 3 тонен микробус пружините му лягат на тампоните. Смениха и хартията броят се ужасно на касите пада голямо бавене. магазините са си изградили система и вдигат цените когато се плаща с ваучери. В големите магазини само боклуци не важат за пазарите и да ядат от заплатата пари. Отивам допълнителен ден на работа, за да ги получа защото работя с непрекъсваем цикъл на производство и не мога да напъсна обекта. В Люксембург видях такава система обаче не тях им зареждат пластики подобни на банковите карти. Работодателя ги зарежда дистанционно харчат се на терминалите на касата. А тука тъпня до тъпня.

С ваучър за храна не може да се купят цигари и алкохол. Само храна. Ако иска Горанов, да отиде в магазин и да опита. Като редови гражданин, не като гербер.

Интимната играчка на Шиши му купува храна

Защо не се премахнат тези ваучери и със същата стойност да се вдигнат заплатите . Аз взимам около 150 лева месечно ваучери , пълня количката един път .Имал съм случай да ме карат да си плащам нехранителни стоки - втори път не се връщам в такъ магазин .

Аз като ми направят фасон за тоалетна хартия и прах за пране примерно оставям всичко на лентата само им казвам, че това все пак ми е заплатата. Следващия път няма никакви циркове от тяхна страна на всички каси!

Проблемът ти, Горанов, са липсващите 16 млрд от ДДС, а не загубите от ваучери.

Не си прав. Заплатите можем даплащаме и само във ваучери.

В СССР през войната Сталин държал точно тези които работят за нуждите на армията да бъдат нахранени За това въвел купоните за храна Работниците обаче започнали да ги продават Турговията с валчери дотам се разраснала че рублата престанала да се търси Затова и през 1951 г купоните са отменени

Запомнете го това,което ще ви кажа.Един народ,колкото е повече Лумпен,и Дебилен,толкова по добре ще се управлява,и е така за съжаление,нали така?Гробарите така ги дресираха Българите,че те за всичко си мълчат,стачкуват само платените и интелигентните Соросоидни мекерета.

Ми айде стачкувай недей писа умника.

Разходите за храна са най-големи! Ваучерите подпомагат семейния бюджет, но пък бъркат държавния! Потребителите плащаме ДДС върху всичко и същото това ДДС, вместо да отива в държавата, бива източвано от мазни и нагли ц-и-г-а-н-и! Икономиката ни е в хаос и хората мизерсват, ограбвани от всякъде: от държавата, от търговците, от работодателите, от ц-и-г-а-и-т-е и от ало-измамниците!

А,скоро и от Гинка Върбакова от Пазарджик!!

САЩ и ЕС използваха Премиера , сега вече могат да го хвърлят на народа ....

Значи Кака Гинка от Пазарджик ще купува ЧЕЗ,а за бедният народ и пенсипнерите тесла и бахур,покрай велик ден,а Мутро ?Защо още не превеждаш на Кака Гинка Върбакова от Пазаджик парата,да завърши сделката,айде давай че почна вече да се срамува и да се поти от неудобство,как само я изработихте а,поне да и бяхте казали да си научи речите,а не как беше казала оВшорки:)Селска му работа,същата схема,като онези студенти със 3лв капитал,теглиха уж пари,и купиха Дипломатическият клуб във Бояна за Цифра милиона левове,играчи а:)Същата работа е и Гинка Върбакова.Бойче превеждай парите,и да се приключва вече със тази сага за Чез и Гинка Върбакова от Пазаржик.

На гърба на ваучерите пише, че не се плащат с тях цигари и алкохол, ако не го спазват касиерите в магазина, е техен проблем.

До кога няма да се облагат с осигуровки заплатите над 2600 лева?От там в бюджета ще влезнат милиарди левове.

Точно милиарди!!! Ти заплата от 2600 виждали ли си? И колко я получават?

Прав си, че с 100 000 - 200 000 хил заплати над 2600, няма да се оправи положението.

Докато има таван на пенсиите. Нещата са вързани - пада таван на осигуровките, пада тавана. Не знам колко ще влезнат, ама явно повече ще излезнат!

Моя случай е такъв робовладелеца ми ми намали заплатата и ми дава ваучери за 60 лева без да ме пита искам или не. По този начин се получава дискриминация защото с кирливите ваучери немога да си заредя колата или да си купя торба цимент примерно.

Когато дойде време да се пенсионираш ще усетиш още веднъж какво "предимство" е да ти плащат с ваучери!

И как с 60лв ваучери ше си осигуря и алкохол и цигари??Туй са 10 кутии цигари!

Борисов говори в Брюксел пред шефовете че подкрепя социална Европа а на Българите дава само рестрикции и глоби що за лицемерие Борисово е това!?

Измислици -премислици, цялата работа е, че стимулът ваучери за храна не се облага с данък върху труда. Ей затова го боли Горанов. Иначе нито един супермаркет не продава алкохол и цигари, защото ваучерите се отчитат с касовите бележки. Вместо да одрусвате още повече работниците и лоялните работодатели, защо не намерите начин да съберете несъбраните 16 млд. ДДС?

Еми да, боли го, защото данъци все пак трябва да се плащат. Другото, което каза също е вярно - некоректни работодатели наистина занижават заплатата на работниците със стойността на ваучерите, по този начин пестят данъци, а работниците се чудят къде да си похарчат ваучерите - ни тока може да си платиш с тях, ни бензина, ни детската градина

Като му гледам мазната доволна физиономия, хич никак не го боли. За нищо. Ама ще дойде и неговият ред. За справка - плевелът, московски, доган.

Моля, дай пример за занижена заплата с ваучери? Знаеш ли фирма, която да дава повече от 60-80 лв. във ваучери? Един човек дори на минимална заплата, не дава ли 60-80 лв. за храна месечно.

Какво имам в предвид ? Заплатите в България са пълен хаос , Не е нормално , да има заплати от 400 лева на фона на 20 000 , 40 000 , за подобни дейности !? Това означава , че нещо не е наред !

Коментарът ми е премахнат поради следното: *Коментарът е скрит, защото призовава към противообществени прояви Това не отговаря на истината! Нищо подобно не съдържа!

А сега вече ще призова за ОСТАВКА на сегашното правителство довела страната в Топ 3 челна класация по смъртност в света !!! Само това е достатъчно за оставка!

Защо не ги забраните ? В България , българина е свикнал , щом има някакво отворче за злоупотреби , то той веднага го използва , без да се притеснява от някакво наказание , защото такива наказания не са предвидени ...

Още сме на купонната система що не давате на хората пари мамка ви а те сами могат да преценят за какво да ги харчат.

Защото ваучерите са начин работодателя да даде нещо на работника, което не се облага от държавата с данък.

Щом е толкова дашен работодателя нека ги дава за благотворителност и там няма данъци.

НЕ е вярно харчат ги за обзавеждане на КЬЩИ за 2 МИЛИОНА в Плана планина в село Долни Окол Купуват за трите си деца италиански бутикови мебели на жените си палта от нутрии и норки и за себе си джакузи с махагон с 28 дюзи Щот не мои да седим в 1 стая и с едни 2000 лв заплата на 32 години с 3деца сме за никьде

ей свищовска пръчка теб кво те бара за кво си харчат хората ваучерите ве смехурко?

Ами направо пратете многолюдната си администрация да ни описва какво сме си купили и с какви монети сме платили....Аман от лакомите ви гъз,,е след като за 5 милиарда не потърсени както трябва от вас говорете като за едно нищо а а 50 лева седнахте да се чудите какво да плямпате..

Получавам заплата+40 лв ваучери. Файдата е за работодателя. Аз не мога да се изхраня с 40 лв. Важното е да ги похарча, че имат трайност.

Върху ваучерите за храна единствено не се плащат осигуровки. Иначе всяка стока, закупена с тях се купува с ДДС. Много работодатели използват ваучерите за храна като допълнителен бонус за служителите, не ги приспадат от заплатите. В резултат на което около юни месец квотата за ваучери се изчерпва и 5-6 месеца хората не получават ваучери, щото няма. И почват да псуват наред - шефа си, фирмите-производители, правителството и т.н.

И данък!

За ДОО ли говориш? Да, върху 60лв. е 6лв. С 60лв. не можеш да се нахраниш, те за едно пазаруване не стигат. Но това си е един гъдел за работниците - фирмата е готина, шефа дава ваучери за храна. И когато на 01.07. идва шефа и казва: "Ваучери няма повече, щото квотата свърши!", познай колко се радват работниците. И на Горанов роднините по женска линия се споменават многократно.

Да точно това се прави намалява се заплатата с размера на ваучерите ако се увеличи квотата ще стане страшно

Много е тъпо да се изказваш неподготвен.Ако се намали заплатата, освен че работодателя нама да има никаква полза от това че дава ваучери като данъчни облекчения, ще отнесе и стахотен акт.Ако пък е заменил с ваучери това, което е давал под масата и е излязъл на светло по този начин- къде е драмата на управляващите тогава?!!!

Охранен,самодоволен,глух и сляп за бедстващия народ.Ей синковецо,хората умират от глад,стоят на студено и се къпят със студена вода,той ми заплакал за данъчните постъпления.В най-близко бъдеще няма да има хора,от които да смучете данъци,защото всички ще се изнесем,..някъде в нормална среда,където няма да те цакат със заплатка от 365 лева.. и да ти се подиграват в очите,предлагайки ти да си доплатиш осигуровките за 8 часа.. Боклуци !

БРАВО !!!! ТОЧНО И ЯСНО !!!

Що приказваш наизуст БЕ? Хайде пробвай да си купиш цигари и алкохол. Некадърник до некадърник.

За каквото им е кеф да си ги харчат,не са твой! На теб ли да ти ги дават ? Че ти е малка заплатата? Никой не трябва да ви внася и 1 стотинка за нищо ,защото се не накрадохте !

Към министерството на финансите: Какво стана с 16 000 000 000 лв. ДДС?!