БСП: Казусът с тракийските имоти да се постави пред Ердоган

Да се постави пред Турция справедливото искане за обезщетението на тракийските българи, поискаха в декларация от името на ПГ на БСП.

Обратно в новината

Коментари - БСП: Казусът с тракийските имоти да се постави пред Ердоган | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Справедлив би било едно такова искане, но се съмнявам, че гимнастикът Румен ще се осмели да го направи.

Ей, долно племе, дедите ни мряха, имотите ни останаха там, тия боклуци родните политици , не само, че не ни обезщетиха за имотите ни , както е по международните споразумения, ами и ни се подиграват да ни пращат да си търсим парите от Ердоган, че и си правят пиар на наш гръб с тъпи истерии. Ни отговорност, даже елементарна загриженост няма откровена гавра с наследниците. Чудят се що никой не щял да мре за България, ами ние прецаканите израсли в семейства на сираците от войните , с които се подигравате първи ще ви изколим преди още да дойде чужда армия бе боклуци гнъсни.

същото искаме и от господин ЦИПРАС, Беломорските тракийци, от западните покрайнини на Гюмюрджинска, а сега Комотинска Тракия, без значение партии, сите са от бкп потекло-партийни и комсомолски секретари преди 1989, бкпгербспдпс, в очакване, щом Одринските тракийци искат, що и Беломорските тракийци да не искат, докато мама не плаче, мляко няма на бебето

цлагат минуси,искат репарасии,по всякакıв начин обиждат а какво се получава президента вıрти коремно а няма смелост да се срещне с султан ердоган,срам за една европеъска бıлгария на която в момента е председател.

И аз смятам, че трябва да се защитят правата на тракийските българи, но защо БСП не повдигна този проблем, когато тя беше на власт?

1.ЗАЩО в Турция има ислямски бежанци, а не другите ислямски държави??? Защо ислямските братя и сестри, БЕЗ духовни граници не си ги разпределят ислямските държави? Вместо Ердоган да се занимава с братята и сестрите си на Балканите, които живеят добре, нека ислямския свят покаже наистина ислямската религия в дела! Пък Европа ще участва с помощи.

Ердоган прибира бежанците като заложници за интересите си. С тях той иска да изнудва Европа.

След като Ердоган толкова жали братята и сестрите си в Европа и на Балканите и критикува Европа и убеждава мюсюлманите, че там е лошо, че имат нужда от защита, от единство, че те и тяхната религия са дискриминирани, то..... ЗАЩО Ердоган толкова държи бежанците-мюсюлмани да бъдат пуснати в Европа да живеят????? ЗАЩО не ги спаси от лошите европейци, от друговерците, от дискриминация???

Защото не му пука за бежанците и мюсюлманските братя и сестри. Той просто иска да изнудва Европа и ползва бежанците за средство.

Ердоган чака милиарди от Европа сега! Ердоган иска да поставя условия и да размахва пръст на Европа, която наля там пари и производства и сега стана "ХРАНИ КУЧЕ ДА ТЕ ЛАЕ"! ТУРЦИЯ е това, което е, благодарение на инвестициите на алчните монополи от Европа за евтина работна ръка. А НАТО също наля там, за да държи под прицел територията на СССР и Русия. А Ердоган забравя, че всичко си има цена. Беше много изненадан от пуча. И сега разчита, че ще изнудва Европа, заради нейните инвестиции в Турция и тя ще скача по свирката му. Иначе ще спретне бунтове в Европа от сънародниците му там. Те са работна ръка и Европа мълчи, щото европейките предадоха Европа с нераждащите си утроби.

Сега ли му е времето, въпреки че не изглежда дипломатично? Турците само в ботуш се пъхат и тогава пускат пара иначе не става. Освен това тия пари за Ердоган са жълти пари. Лошото е, че в Турция има военно положение, всички военни са на разпореждане на Ердоган, а на него още му пари от Сирия, опита за преврат и целия калабалък. Може да откаже остро, но може да прояви щедрост. В този момент щедрост от турците не може да се очаква. Това говори, че идеята по- скоро е неуспешна.

Курнело, това е вашият човек, говорете с него. Румен Радев изпрати днес писмо до президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган в отговор на сърдечните поздравления от неговия турски колега по повод Националния празник на страната ни, както и на отправената покана за провеждане в близко бъдеще на среща на най-високо равнище между президентите на двете държави.

Какво трябва да направи Радев в отговор на поздравление от Ердоган, да го напсува ли?

ДА ПОСТАВИ ИСКАНИЯТА НА ГОСПОДАРКАТА СИ ИЛИ ПЪК ДА НАПРАВИ НЯКОЕ КОРЕМНО.ХАХАХАХ

правителство на БСП официално се опита да направи нещо по темата /правителството на Станишев/, но срещу нашите претенции Турция издигна претенции за имущества, осигуровки и трудов стаж на изселниците от Възродителния процес. Така че ни остава единствено и само да заведем дело в международния съд, най-малкото същото ще направи и Турция. Такива дела някой знае ли колко години продължават? А кой може да прецени дали имаме шансове за успех? Какво ще стане ака не ние, а Турция осъди нас?

БСП ОСВЕН ДА РАЗГРАБВАТ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО С РЕЗАЦИТЕ И ДА СЕ ЦЕЛУВАТ С ТЯХ ПО МОСТОВЕТЕ ДРУГО НЕ СИ СПОМНЯМ ДА СА ПРАВИЛИ;)

Ей, много комуняги в Дира бе. Много компетентни, подкрепят крадливите и корумпирани цоциалисти, които се чудят, какво ли да измислят за да злепоставят държавата и премиера само и само да се докопат за властта. И какво ще направите, ако дойдете на власт? Май Ви свършиха парите. Да сте направили нещо за държавата?

Веднага те репликирам! Премиерът няма защо да бъде компрометиран от никого, защото той сам си го прави успешно. Жал ми е за онзи, който ще дойде на власт след ГЕРБ, защото пари изглежда наистина няма и се чудят откъде нещо да изчоплят. Добре са само приближените до властта, явно сте от тях.

ИНТЕРЕСНО ЗАЩО НА КУРНА СВИТАТА ДРАПА ТОГАВА ТАКА ЗА ВЛАСТ-ТЕЗИ ДЕТ ОТКРАДНАХА ОТ КОЗМЕТИКА ДО ЕНЕРГЕТИКА ЯВНО ЗНАЯТ КАКВО ОЩЕ ИМА ДА ОТКРАДНАТ;)

премиера комунягите? Този въпрос както и претенциите на Турция към нас е крайно време да се уредят, а не да си висят защото не комунягите, а неуредените отношения "злепоставят" премиерите.

Турция да обещети наследниците на загубили имотите си по споразумение от 1925-та. За съжаление обаче в самия договор няма клауза, която да предвижда парично обезщетение на собствениците. Взаимно двете страни признават права на собственост на изселниците и българи в България и турци в Турция и да ги обезщетят /без имоти на българите от Цариград/. Това още тогава НЕ Е НАПРАВЕНО и досега. Нещо повече през 1947-ма на България като победена страна във ВСВ са денонсирани всички споразумения, по които е страна. 1992-а е подписан договор, но по него Турция има претенции за стаж и пенсии на изселниците по Възродителния процес. Така че стига спекулации, сам Станишев, по време на чието правителство бе правено нещокато инвентаризация каза, варианта на споразумение предложен ни от Турция е крайно неприемлив, и то тогава мин.претседател е същия този Ердоган. Така че това ще е само бла-бла. И стига вече заблуждаване и манипулиране на потомците на тези бежанци, те вероятно нищо няма да получат. Можем да съдим Турция, но и тя ще съди нас, делото ще се точи с години вероятно и кой ще спечели не е ясно. А дали това е добре за България кой може да прецени?

Крадци, убийци и майстори на разделението, това са БСП. Престъпници!

А информирани ли сте че и евр.те също ще поставят въпроса за имотите си?

Точно от мизерника Борисов това неможе да се очаква

Звезден миг за патриотите да изкарат 100 000 протестиращи във Варна срещу посещението на Ердоган. За тракийските имоти отделно.

правилно трябва да се търси сметка от Турция за имотите на нашите бежанци но къде бяхте Вие от БКП-БСП толкова години на власт та сега виете като гладни вълци през пости или така Ви изнася нали управлявахте заедно с ДПС защо тогава не поставихте условие но Вие комунистите знаете само да намирате косури

За всичко си има виновни - комунистите, които и да са те. Според мен това са онези страхливи, малодушни хора, които не отстояват националното достойнство, а се кланят на по-силния. Така е било винаги, така е и сега! Дали са комунисти е друг въпрос.

правителството прави опит, даже прави комисия да проучи съгласно договора от 1925-та реалните възможни претенции, но точно Ердоган контрира с претенции за същото за изселниците от в Турция от 1989-та и нещата пак "замръзват".

дрън-дрън, англичаните се опитват да подпалят трета световна война, ние точно в този момент ще се сетим за тракийските българи да се жалваме

Няма да стане... Само вдигат шум.

Тракийските имоти действително трябва да се платят, но да се платят от съюзниците предатели Гърция и Сърбия, защото окупиралата почти цяла източна Тракия българска войска е принудена да изостави завладените територии за да спасява земите си на запад от предателите съюзници, които довеждат изстрадалата ни Родина до поредната НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА. До ден днешен Босилеградско е в Сърбия, земите в беломорска Тракия са у гърците, но от тях не искаме нищо, защото и те като нас са гладни и нямат кво да ни дадат.

Курнело, що си траяхте за тракийските българи като се целуваха БСП и ДПС на Орлов мост? ЗАЩО не пратихте Доган и Местан да преговарят за тракийските българи - нали те ви бяха коалиционен партньор? Нали турския им е роден? Нали управлявахте заедно? Защо мълчахте тогава, а сега виете като прегладнели кучета? Знам защо - На зло куче и на комунист и 100 тояги са малко!

Не си спомням Нинова да се е целувала на Орлов мост с някого, нито да е казвала когато и да било, че БСП ще управлява с ДПС! Не е пила и кафе в Кърджали с Местан. В риториката този метод се нарича "подмяна на тезиса" и герберските тролове много често го използват - обвиняват БСП за неща, които всъщност върши ГЕРБ.

Написано е "БСП и ДПС се целуваха". Никаде не се споменава Нинова, но това не променя факта, че БСП гузно премълчава факта, че единствено те и Царя са уравлявали с ДПС. При това няколко пъти. Да не споменавам още колко неща са правили БСП и ДПС заедно, че ще загубим детската аудитория. Само да спомена че именно тогава другарката Курнелия набираше партийна мощ в редиците на БСП.

Значи преди сто години Турция е била 20 милиона а България 5, след сто години турците са 85 милиона и са световна супер сила а ние сме 7 милиона бедни мишки...... Ами да се запитаме кое управление е по добро. Всички минали през парламента на върбата.

в турция русолюбци няма! турция не е била в сив и варшавският договор! в турция никога не са командвали партийни секретари! в турция не празнуваха седми ноември, и не викаха кпсс-бкп, дружба от векове за векове!

Пропусна важен факт! Защо след ВСВ никой, освен руснаците, не ни е искал за съюзник. Ами точно заради това, че се въртим като ветропоказатели и не може да ни се вярва. Турците винаги са имали много силна дипломация и подготвени политици, които отстояват интересите на страната си, затова Западът ги предпочита, а сега и Русия се съюзи с тях.

След Освобождението броят на българите започва да нараства и най-бързо България се е развивала в първото десетилетие на ХХ век, преди Балканските войни. Цялата културна интелигенция и политическа класа са хора, завършили в Русия и на Запад, които се връщат, за да градят новата държава. Сега много българи предпочитат вместо да правят същото, да избягат навън.

В Турциа да не би да е имало социализъм зощото: В България населението през 1946г. е- 7 029 349 а през 1985г.- 8 948 649 или с прираст от почти 2 000 000 души.А за 29 години "демокрация" - загубата на население е почти 2 000 000 души - малко на 7 000 000 сме към днешна дата.

Съвършено вярна статистика, но някой пак Ви е писал минус, само за да се противопостави. Това сме си ние -инатливи българчета.

ДЕМАГОЗИ ! Толкова години управлявахте ,един път не го поставихте този въпрос ,а сега пък е най-неудачният момент !!!Но за вас е важен провалът на правителството и от там на България ,но това е добре дошло за червените лешояди ,комунист родина няма ....!!!

Точно сега моментът е най-подходящ, защото за да напира към ЕС, Турция трябва да урегулира отношенията си с всички съседи /или поне с нас, защото с другите е много по-трудно/. Можем да се възползваме и да поставим въпроса, макар, че едва ли е възможно да се случи. Ако БСП нищо не са направили, нека ГЕРБ поправят грешката им. Управляват вече девет години.

Миналата сряда, турски военни самолети са унищожили един от най-красивите древни християнски комплекси и най-древния запазен в Северна Сирия - този на Свети Юлиян, датиращ от края на IV век. Европа и всички ние трябва да осъзнаем, най-после, че всеки преговор с нагъл екземпляр като Ердоган, постига единствено увеличаване на неговата наглост. И да не забравим, че тази мръсна сделка с Африн е едно от най-черните петна, които ще бележат съвременната руска външна политика, управлявана от абсолютни атеисти, разрешила на Ердоган етническото прочистване на афринските кюрди и унищожаването на тези безценни християнски паметници.

За такива като червените тикви в училище казваха: Пълни са с идеи като ла.но с витамини.

И искането да бъде съпроводено от един чомбел по главата на Ердоган, нали? Абе, вие нормални ли сте? Започвате да се заигравате с много опасни теми, а май забравяте че любимият ви Путин и Ердоган са съюзници сега.... То не бяха популистки изказвания, то не бяха националистически... На кой свят живеете? ама какво друго може да се очаква от червени келемета, за които най-важното е да са на власт, така безценна и тачена.

Мис "Нова Година" от ПЕС е много подходяща да го постави...въпроса!!! Въпросът е: и тракийските имоти ли искат на опоскат "народните избраници" в НС?

Нима очаквате подлогата-туркофил да спомене една дума пред Падишаха! Та той целият трепери от страх да не падне "репутацията" му на "Обединител" на целите Балкани! Оня мустакатия може публично да си мечтае за Кърджали и Делиормана, но нашите подлоги не смеят и уста да отворят по този и тракийския въпрос! Навремето проф. Б. Димитров спомена нещо публично в тази връзка и беше моментално изгонен от "патриотичното" ни правителство лично от големия Вожд! Предателско племе сме били и предатели си оставаме, въпреки боя, който ядем всеки път от това предателство!

Да се постави но вие къде бяхте толкова години та не го поставихте или нека тия за да се провалят

Изплува дългата ръка на Премянов.Защо ще поръчваш на Борисов да говори с Ердоган по този въпрос.Задайте го вие чрез декларация или по дипломатически път.

Боцо ей сегичка ще изприпка да каже на Ердоган. Нашичкият защитава своите и турските интереси. Интересите на България никога не са влизали в плановете му.

Българите от източна Тракия не са гонени, те се устремяват към България страхувайки се от отмъщения за зверствата на българската войска при настъплението към Чаталджа. По късно тези грешки на българските управници са определени като поредна Национална Катастрофа за изстрадала България.

че тоя гноен цирей Османската империя е трябвало да бъде унищожен още през 19 век - и щяло да стане, ако не са ви спасявали насраните задници тия същите лайнари от Европа които сега ви дават пари заради "бежанци".. но каквото не е станало с османците, иншаллах, може да стане с турците - анадън му, кьопек?

Никой никога няма да посмее да каже на Ердоган и думичка за тракийските българи !

Трябва от името на загиналите Тракийци ,изклани , обесени , разстреляни от Турската Армия ,щом Ердоган говори че е наследник на Османската Империя !

Те и БСП са наследници на БКП, но не искат и да чуят за избитите, изтровените, фалитите и такива работи..

Оставяйки партийни принадлежности, национални ценност и политически дразки, самото заглавие на статията звучи толкова нелепо! Все едно чувам шепот из зад гърба, от последния ред подсказки да задам провокативен въпрос интересуващ шепнещите! А шепнеяите нито са поканени да говорят нито имат смелост да стана (да излязат от храстите) и да попитат с открити лица! Който иска да пита като не е поканен официално защо не направи официална демонстрация?!?! Така поне през медиите ще попита ако го отразят! Типично по български, среща по други глобални теми, а ние да си питаме за нашето бре! Шумкарска (хайдушка) работа! Тези от БСП когато са на влас и ръка за ръка вървят напред с ДПС, и се целуват по площадите за прошка, не питат Турция! Ама сега могат да ръчкат!

Много точно!

Causa perduta! Новият султан на новата Османска империя вече си е решил да прилапа половината днешна България, а някои наивници (или просто демагози) ще ми говорят за компенсации за отнети имоти преди 100 години! Хайде сега, не сме в детската градина все пак...

portal

Това е среща ЕС-Турция. Не Бълагрия-Турция. Освен това БКП управлява 45 + ПОВЕЧЕТО години досега... Да са го поставили...

Такъв казус се поставя с гръбнак от армия и танкове а не от прегърбени Тикви и обезкървен народ...

та от страх че ще има отмащение за сторените зверства и грабежи балгарите от тракя се оттеглят заедно с бг-воиската . защо ли дир ми истрива постовете ? не ги показва ?

получи се разпокасано , но дир ми истри постовете. ваабще , ако бг рече да isка обесщетение за источна тракя , веднага ще доиде на дневен геноцида на балгарите над евреи и гарци . и обеcщетението което ще се наложи да плати бг ще са много по-вече.

Vinetou

Дира, триете коментарите ни за една накриво казана дума, а давате трибуна на този мръсен потурнак да клевети и преиначав историята ни! СРАМ!

Това комунистът е най-долен популист. Когато Б(К)СП са управлявали - кога са поискали обезщетения за българите от Тракия...?! Че трябва да се поискат обезщетения и да продължава да се настоява за тях - трябва! Но, когато ние сме посредник на среща, която е с друг ясен международен предмет - на всички е ясно, че е неадекватно да се акцентира на съвсем различен предмет на срещата! Да, не трябва да се забравя и трябва да се работи в тази посока, но долните същества отново се проявяват, за да се изтъкват пред всеки, който няма да си даде сметка за ситуацията. Шкафът Бойко е ясно, че не пада по-долу от тях в много отношения, но да му "навират" въпроси, като долни популисти - това само червен болен мозък го може - гледат единствено да се изтъкнат пред този, който няма да си даде сметка за ситуацията на и без това трудната среща!

От кого да се постави ? Радев, сливи ли има в устата ?

Лятото като се види вашият с неговата генералша ,нека му кажат.Па може да хареса Десето и да даде пари за Тракия.Ама тоя не си пада по хубави жени без забрадки

И родолюбието и националния интерес на България Ви дразни, а герберчета ! А вашите подлоги- патриотарите ??

Ти като морски педал, ще си наблизо, може лично да идеш да го цуняш по ауспуха.

Червен Дявол с големи рога и опашка.

за боко ли става дума дето се хариза на сорос за истанбулската конвенция да изпедерасти децата ни и да ни затрият като народ съвсем или заради това че вече е харизал на Доган Хасковска и Кърджалийска област, а гсин либералидиоте

А аз викам БСП първо да постави въпроса за българските архиви, отнесени в Русия след ВСВ. Не искаме пари - искаме си само архивите. С имотите на тракийските българие доста по-сложно - 45 години БКП не е поставяла този въпрос. нещо повече - периодично е организирала изселване на турци от България. И да не стане така че ние да поставим въпроса, а Турция да вземе парите. Просто на базата на свършените факти много сме закъсняли. Точно както и с въпроса за българското самосъзнание в Македония. БКП по заповед и в угода на Кремъл насила е карала българите да се пишат македонци, а сега се чудим защо никой не иска да признае противното. Но когато служиш на чужда държава е така.

Какво трябва да се каже на Ердоган, значи Ердогане ние малко ви нападнахме през 1913 тата балканска война барабар със съюзниците предатели Сърбия и Гърция, тъкмо взехме Одрин и стигнахме до Чаталджа избивайки бая турчаля и съюзниците ни удариха в гръб и ни окупираха сумата територии, принудихме се да се връщаме назад, и вие взехте да ни избивате както ние вас, сега ние просим да ни платите но не знаем защо.

Мракобесна партия защо не го реши до сега този проблем?

при настаплението на бг воиска в турска тракiя мусулманите бягат в Aнадолу , там остават балгари, евреи , гарци , цигани и казалбаши. които се радват на бг воиската. посрещат ги с хляб и сол по балгарски маниер. не след далго местните балгари започват да искат от богатите евреи и гарци пари затова че бг армiята ги е " спасила" от турците. на парво дават кои колкото може , но балгарите не се спират. искат и искат .

И за това Турците започват да ги тормозят ежедневно избиват ги палят домовете им, кой не е успял да избяга в планината е бивал заклан, дома ограбен и подпален след поредното нападение хората са тръгнали през планината с каквото могат да нарамят на каруците с деца и добитък ....

Vinetou

Ей, читак нещастен, скрий се там, от където си изпълзял и не замърсявай форума с лъжите си! Вчера пишеше същите глупости и за арменците. Значи закланите сами са си виновни.