6 месеца промени в движението в София заради метрото

Промени в движението и нови тапи ще има в София от началото на април заради строителството на третата линия на метрото.

Обратно в новината

Коментари - 6 месеца промени в движението в София заради метрото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, та 83 се движи по тоя маршрут от 2 год. вече, сега ли се сетихте да обяснявате?!

Бул. Цар Борис Iii няма северно и южно платно!!!!!

Разяснение - южното платно е това, което е по-близо до юг/за "Цар Борис III" например, по-близкото платно до планината Витоша/.

Щом се ориентирате по Витоша, а не посоките на света, нека да е Юг. Само дано не строите така по интуиция (на око), а да ползвате по-точни методи :)

Разяснение - южното платно е това, което е по-близо до юг/за "Цар Борис III" например, по-близкото платно до планината Витоша/.

Моето субективно мнение е, че го строите пет години, а не две, но нейсе. Другото платно е север, защото гледа към Стара планина?

Цяла София е в дупки и кратери, те метро ще копаят!!!!!

Не се научихте да показвате карти!Иди търси коя улица как се казва и кой автобус с кой номер спирка е!

В средната част на бул. Г. Делчев от ДВЕ години може да се влиза само багери. Бул. Цар Борис III е с направление почти север-юг, та кое му е южното платно?

Направлението на тоя булевард и продължаващия след него "Ген. Тотлебен", е изток - запад. Началото на източната страна е Руски паметник, а краят е някъде в планината, на разклона за Владая - това е западната посока. Северното му платно е пред х-л "Родина", хотелите на МО, и т.н. А пазарът на Красно село, много нови кооперации, пощата на "Т. Каблешков" и т.н. - са на южната страна на булеварда. Като погледнеш в тази посока, в далечината се вижда Витоша, тя ти очертава хоризонта - това е юг. Вечният ориентир на София!

Благодаря за урока по география и особено за леко назидателното "вечен ориентир". Та само за спора, точната посока е юго-запад. Не е север-юг, но не е и изток-запад. И коя точка и гледана от къде на вечния ориентир е юг? От Младост телевизионната кула (която е на Витоша) идва малко запад :)

dIRNICI, събудихте се! От две години е тази ВОД, вие, чак сега я установихте и бързате да ни информирате?!

Нещо не става с линка. Изграждането на естакадата на бул. Цар Борис III и бул. Гоце Делчев върви по план. Това установих днес на място. Това заяви на страницата си във Фейсбук общинският съветник от ПГ5 на СОС Симеон Славчев. Новата придобивка на възловото кръстовище на "Красно село" ще се сложи край на задръстванията. "Чрез изграждането на естакадата ще се облекчи натовареният трафик около пазара Красно село, като колите, които се движат по бул Гоце Делчев и ул.Житница, ще минават под Цар Борис III без светофар и безконфликтно. Лятото ще бъдат отворени локалните платна на бул. Цар Борис III и така ще има достъп от бул Гоце Делчев и ул. Житница до бул. Цар Борис III. До края на година ще бъде готова и пусната и самата естакада", съобщава Славчев. В момента там е кошмарно минаването, защото колите се движат по локалните платна и заобикалят цял квартал, за да излязат от ул. "Житница" на "Цар Борис III". Въпреки напредналото изпълнение на строежа там трябва да се реши и друг проблем - дали да остане настилката на "Цар Борис III" паваж или да бъде заменена с асфалт. Засега привържениците на каменните кубчето за малцинство, но пък те са добре запознати с предимството на паважа. "Ще трябва гражданите да бъдат информирани за преимуществата на паветата и тогава да има обществено обсъждане за избора на настилка", коментират активисти и защитници на "Красно село".

САМО НЕ МИ Е ЯСНО КАК ИДВАЩИТЕ ПО БУЛ г дЕЛЧЕВ ЩЕ МОГАТ ДА ЗАВИВАТ НАЛЯВО В ПОСОКА кНЯЖЕВО?

НЯМА ДА ЗАВИВАТ ! КОЙ Е КАЗАЛ, ЧЕ ЩЕ ЗАВИВАТ ? Пореднтото малоумно герберастко-фандъшко изпълнение в стил "Лъвов мост" - най-използваната дестинация Завой наляво от "Гоце Делчев" по "Цар Борис" с цел излизане от града ВЕЧЕ ЩЕ БЪДЕ НЕДОСТЪПНО !!!

Няма да завиват повече! (((((((( Ще обикалят някъде из квартала по междублоковите пространства, където играят деца, ходят всякакви хора по всяко време, ще се чудят накъде да завият, защото нищо няма да бъде обозначено - естествено! Това да не ви е Рим или Хамбург, та да ви бъде удобно и лесно?!

Можеше да пуснат поне подлеза бул. Гоце Делчев - ул. Житница(който е почти готов може би повече от година) за да се облекчи поне малко комплекса Овча Купел. Но на кой от управляващите му пука ?

Малоумна стара новина. То и в момента е така движението. Принципно отдавна беше срокът за пускане на Житница, а работата по метрото да остане под земя. Цяла година закъсняват.

А какво стана с кръстовището на Красно село (Цар Борис III - Гоце Делчев и Житница) - нали щяха да го пускат до края на 2017 ? Или не са усвоили още всички наши пари ?

Касите със шампанско още не са дошли.

О, те какво ли не щяха ... И вече прочутата улица Монтевидео в комплекса Овча купел щяха да я пуснат още миналата година, средата на октомври ... На части нещо откриваха, поправяха, строиха и рушиха ... и така до Коледа! Тогава пуснаха автобусите, но строежите си вървят от двете ѝ страни, мръсно е, стават задръствания в дерето по средата ѝ, което си беше най-големия проблем - него не са го и почвали ... ((((

То така е било винаги при новите ни "любими" управници. След време ще затворят бул. Монтевидео за да оправят около дерето. След това пък ще го зтворят за да довършат до околовръастното. След това ще го затворят за ремонт, че започнаха да излизат дупки и така до безкрай (или докато свършат парите за "усвояване").

Аребре, няма ли да го приключвате това нещастно 10тина километрово учасъче, се едно с кирки и лопати го копате, нещастнитци, ако хората така стряха, пеша щяха да ходят още

zeddd

Ами хвани кирка и иди да помагаш. То така се копае тунел за два влака с едновременно укрепване с бетон, все едно с булдозер ринеш.

че то 73 и сега си върви така

ujabg

Само това ли ? Ок. Действайте!

Щом се налага, да затворят. Лошо няма.

От толкова много проблеми, което ми създава това метро, дали не може да пуснат един месец безплатно по третата линия? Щото аз разбирам, разбирам, ама то взе да ми се качва на главата.

Ами какво да кажем ние, дето търпиме всички неудобства на строежа на това метро с транспорта, който ползваме по Цар Борис 3 и околностите, без изобщо да имаме полза от него да ни обслужва. някога. Само дето като го пуснат ще съкратят още повече наземниия транспорт в тази част. Да му мислят хората-граждани от този край на софия - южен ли е, западен лие - незнам как го водят. А ЗНАЕ ЛИ НЯКОЙ, ЗАЩО СЛЕД 60% УВЕЛИЧЕНИЕ НА БИЛЕТА ЗА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ, СЪКРАТИХАЯ ТОЛКОВА МНОГО ТРАФИКА И СЕГА СЕ ДВИЖИ НА 25-30 МИНУТИ

Къде видя тези 20-30 минути чакане по спирките? Всеки ден пътувам с градския транспорт. Освен рейсовете за Бояна и околните села, всички други се движат на много малки интервали. Трамвай 5 е на 3-4 минутен интервал. Просто тряба да пишете глупости и да плюете непрекъснато по Фандъкова.За съжаление това сме българите все някой друг ни е виновен.

Искаме 102, 73 260 и колкото се може повече автобуси да имат спирка на НИШАВА :)

нямам кола и ползвам градки транспорт кво лошо видяхте?