”Антикорупция”: Проф. Димитров е подписал договори с роднини

Докато е бил директор на НИМ, проф. Божидар Димитров е бил в конфликт на интереси, подписвайки два договора с дъщеря си и племенниците си.

Обратно в новината

Коментари - ”Антикорупция”: Проф. Димитров е подписал договори с роднини | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поръчката е частна не е на музея Парите са дадени от дарител-който дарил и антики а списанието е за тях.

В политиката е така, мръсните номера започнаха, но в случая, ефекта е по-скоро в полза на Б. Д. и новият му политически проект. Ако искам нещо да се свърши качествено разчитам на себе си и на най-близките естествено. Държавният чиновник няма право да се меси след като парите са дарени, от частно лице, човека е делегирал права на музея в случая и на неговият директор.

банкя гледа малка разлика с бесепето, уплашен този да не му вземе малкото проценти преднина на избори.

Никога не е късно човек /даже и ченге/ да стане за резил.

Какъв кокошкар е Божо. За 34 бона се усра. Божо вземай пример от потрона си върти и прави далавери да милиарди, тегли заеми за наша сметка, фалира цяла банка КТБ и нищо, ама просто нищо и никой не забелязна това. А тебе те хванаха да ушите.

Агент Кубрат ченге от ДС - Божидар Димитров е "професор"не краде, той само гепи и то не за с ебе си, а за децата ами от нужда

няма корумпиран КГБешник, то това би било нещо ненормално.

стара лицемерна комуняшка пенюга

Като стане Президент-Вожд няма да има такива работи.

Много скалъпено бе,няма ли нещо по-така,за да очерните професора..Безсрамници и безродници.Професор Димитров е образец за достоен и честен българин,респект пред него !

Ти ТИКВЕ вЕрваш ли си???????

Тук е тънък момента. Не защитавам Божидар Димитров, а даже не ми е симпатичен. Ако е свършена работата и то качествено, тогава какво нарушени има. Той има доверие на производителя. Както с ремонта на МИГ. Но да направи обществена поръчка и да спечели този с най ниска цена, след което да реве също не е работа. В бизнеса се търсят специалисти, качество и доверие. Както е лошият пример с дупките по пътя. Както и ние. Отиваме при най-добрият лекар на който му вярваме, а не при този който иска най-малко пари.

Елементарно - в поръчката се задават критерии за качество. Който даде исканото качество на най-ниска цена печели. Но защо пък да не го дадем на нашите хора.

Не е толкова елементарно. Много организации си изпатиха от недобър закон за обществените поръчки. Първоначално се обещава всичко до вземане на поръчката, а после хората се чудят какво да правят. Това са асансьори, превозни средства, ремонти, строителни работи и т.н.

Не е "Новичок", но методите са на новичоци. Анти какво беше тази структура?

Ами хак му е на туй руско ченге!С пяна на уста отрича, че имаме нещо общо с траките (49% ген!) и че "траките са били тъпи"! Деб.а дебила дебел деб.а! А сега името и на кан Кубрат да цапа! Я в Созопол в гюмюша, веднага!

става партия брат.

не, сте стане партиа "Ханко-брат". С което васето древно пророцество се потварздава.

Има ли поне един приятел или съратник на Бою Тиквата---НЕзатънал в далавери, корупция , суджуци и лигав слугинаж???:))))))) .....Няма ни един !!!:)))))

Далаверите на този тулуп много малки.Също като ци...те на Захарова.

Ти пък кога с ги бизял?

За предполагаемата кражба от гаража на доктора 1 циганин плати със живота си.и всички" отсъдихте", че убийството е заслужено.но,за кражбите на господин професора,казвате че са " дребни ", и да затворим очи.доста странно мислене.

Бозе, Бозеее...това са прости неста! каде сте уцили за професори,да ви пита цовек Знаци, това се уци осте в парви курс: заместникат подписва договорите, професорат само надписва сметките. И, ако дойде ниакой вансен професор сас обосновани самнениа, просто му се праста запис по постата. тцтцтцтцтц

"...Очаквайте разкрития, скоро ще видите, ще бъдат хванати хора с пари, това ще се случи съвсем скоро, обяви наскоро избраният за ръководител на комисията Пламен Георгиев..." И ето почна се... Само дето заплатата на г-н Георгиев сигурно е в пъти по-голяма от предполагаемата "далавера" на Б.Димитров , ама нейсе ...

Каква изненада.... И този сега ще е жертва. Щото иска да се бори с мафията.... нали...

И започна една ЕПИЧНА борба с корупцията , като стой та гледай...

Копупцията ще бъде ликвидирана ако в държавата се спре производството, търговията, общественните поръчки, ДДСто, акцизите, бандеролите и служебнити бележки от институциите и общините.

за няколко фалшиви билета за Иглесиас четири години строг тъмничен за договор от 19 хиляди най-малкото 15 - 20 години - така се прави съдебна система. Ще почнем като в америка по 100 по 200 години затвор . Така ще навлезем в същинската демокрация

Тц тц тц... Само това ли успяха да изровят! 15000 лв. Някой в тази държава не му отърва президентска република,ама само 15 000 е смешно ,при положение ,че имаме Масларова,Доган,Орешарски, Костов, Борисов,Станишев,Овчаров ,Велчев и още още завлекли държавата ни с милиони всеки от гореспоменатите. 15000 е смешна цифра ,на някой определено в тази държава не му отърва президентска република, зщотото няма да може да се граби така,както сега.

Абе всички са роднина-милиционер, роднина-милиционер, роднина-милиционер...

бат' Божо-кифтето е "патриот", Ей го на, уреди Св. Йоан Кръстител да го погребат в Созопол, после ни освободи от няколко истински вампира, направи сичките македонци - българи и т.н. Сега, че кривнал малко от пътя (с няколко хилядарки в джоба на щерката) ... викам да му простим. Той няма повече да прай тъй!

Б.Д. не "е бил в конфликт на интереси с дъщеря си и племенниците си" а "е бил в съвпадение на интереси".

Другарят беше ли кадър на КДС ? Да. Е, няма какво да се чудим тогава. Тя и титлата му не е много чиста, ама хайде, неки живее.

пръв приятел на ранния Бочко (Борисов-1), ма ко' станаможе и да са развалили дослука ....

Б. Димитров каза,че се бори за президентска република и ГЕРБ веднага насъска кучетата!

Не иде реч за сумата. А за морала. Или го имаш, или го нямаш. Средно положение няма. Как Радетелят за президентска република се вписва с Цицомана Божьо?!

Това - морала - яде ли се, пие ли се ?

Божо..., Божо, какви са тези кокошкарски истории ? Около теб излапаха милиони, а ти за трохи се излагаш...

И ти ли Божидаре ? Жалко!

ба га в антикорупцията, тва са някакви 30 килки,щяхме да гоним милионите и милиардите. Па ни зеха за мезе.Божо е пич!

ам професорското сдружение требе да бъде заличено

Един стандартен пАтреот комуноид и руско мекере.Такива са им ценностите на тия.

Филип, професорът нито е комунист, нито русофил...Сумите са смешни, ако се разрови по-сериозно, така ще завони и ще стиге толкова високо, че...ще се размине с това...

нещо за кум геит да кажат от компи,за гинка,за плажовете-професора кривна в страни от герб и хоп влезе в тефтерчето по гриф да бъде ударен

Професорът първо е кривнал от закона,а после от ГЕРБ.

Член на БКП,член на БСП,после министър без портфейл в първото правителство на ГЕРБ. Сега-нова партия.Гъвкавите и приспособими човеци от този тип не се ползуват с доверието на хората.

Този даже изненадващо се задържа

Антикорупция: Проф. Димитров е подписал договори с роднини Този "патриот" явно по този начин обича родината си,както сам той казва "майка" България. Въобще не съм изненадан.

Не съм почитател на професора, но ми се струва, че нещо много на дребно започнаха да се занимават тия от КОНПИ ли бяха, МОНПИ ли бяха, все тая. Една такава лъскава книжка, както и да я погледнеш ще има себестойност къде15 лв.; дори и да приемем, че договорът е за гигантската сума 19000 лв. без ДДС, става дума за чиста печалба на печатницата максимум от 3-4000 лв. за целия тираж. Както и да я въртиш тая сума, освен дребна, незначителна или нищожна не можеш да я наречеш, особено на фона на хубавите класически далавери с КТБ /> 4 милиарда/, всякаквите далаверки на знайни и незнайни генерали, полковници, докторчета, професорчета и т.н. със здравни каси, военни болници, Пирогов и окръжни болници, самолети, ремонти, потоци и хъбове всякакви, не ходещи на работа видни много дебели депутати - бизнесмени, криещи се по Дубай и т.н. Че за тая мижава сумичка никой от гореизброените и останалата достойна плеяда наследници няма да си мръдне и малкото пръстче. КОНПИ. Та#аци на рояци и смях в залата.

Не си прав.Ако искаме мнаистина да има някаква ,макар и относителна справедливост,законът трябва да е такъв,че и един лев да си откраднал да си понесеш последствията. Как да се борим с престъпността в селата,като закона и в момента неглижира кражби до няколко десетки лева, и не се образува въобще наказателно производство.А този даже е и обществена личност.

Приятели от герб, оставете човека на мира, та той много ви защитаваше, той беше щит пред вас срещу целия народ. Така че, още един път си помислете, и го помилвайте. А той е добър професор и ще почерпи.

значи гербаджия, а?? а да видим божидар димитров, роден...учил.... оппаааа- член на бкп от началото на 70 те, издига се в партийните среди. след преименуването преминава в бсп. два пъти в листите на бсп за народен представител. член на висшият съвет на бсп. от 1973г. до 1990г. е сътрудник на държавна сигурност. типичен нагъл комунделски приспособенец! кое е чудното , че е бъркал в кацата с държавният мед??

ChatGPT

начии... кат видя някой да пише "тоз бил член на БКП... Ми то тогава или си с БКП или си в мините! А иначе, че е нагъл ДС-джия - такъв е!

писал съм и член на висшият съвет на бсп, ама ти явно си пропуснал!

НЕ НЯКАКВИ СИ 10-ТИНА ХИЛЯДИ -МИЛИАРДИ БЯХА ОТКРАДНАТИ!!!!! АКТИВИ ЗА МИЛИОНИ СЕ ПРОДАДОХА / ПРИВАТИЗИРАХА/ ЗА ПО СТОТИНА ЛЕВА И ТО С ПРИВАТИЗАЦИОННИ БОНОВЕ. ИСТИНАТА Е ДРУГА - Б.ДИМИТРОВ СЕ ОСМЕЛИ ДА ПРАВИ ПАРТИЯ. А У НАС УЧЕНИТЕ И ГРАМОТНИТЕ ХОРА, ДОБРИТЕ И ОТГОВОРНИ СПЕЦИАЛИСТИ СА НЕЖЕЛАНИ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА. НЯМАЛИ СА СЧЕТОВОДИТЕЛ, КОЙТО ДА СИ ЗНАЕ РАБОТАТА. ДА ИЗИСКА НУЖНИТЕ ДОКУМЕНТИ И Т.Н. ТАКЪВ КОМПРОМАТ Е СПРЕТНАТ... ПРОФЕСОРЕ, ПОЛИТИКАТА Е ЗА КАРУЦАРИ У НАС. ТАМ ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА / КАКТО И ПРИ СОЦИАЛИЗМА/ НЯМА МЯСТО. ПРИ СОЦИАЛИЗМА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПОНЕ ПИТАХА, ПРЕДИ ДА ВЗЕМАТ РЕШЕНИЕ. А СЕГАШНИТЕ СИ ЗНАЯТ.... ИЛИ ПОЛУЧАВАТ НАРЕЖДАНЕ...

Божо трябва да цака и ще го оправят! Ако подкарат и Веждичката за джамовете по ларгото и квадрата....но засега той е твърд и последователен.

Готов е за политиката. Ще паднат още роднински обществени поръчки.

Не защитавам никой, но на тази в този порядък ли са й установените нарушения? Защото ако се установява суми от порядъка на 34-35хил.лева, то тя не може да си оправдае издръжката само. Не казвам, че трябва да си затваряме очите за такива неща, но да ровиш по бумагите месеци и накрая да се изпъчиш и да кажеш, че си установил такова "крупно" нарушение, е направо смешно! Та за половината горе това са сигурно само джобни пари под формата на "благодарности" за оказано съдействие!!!

заеме с кой и там вече физическото същестуване не им е гарантирано.

Чадър над никого! Това е ГЕРБ. Затова печелят изборите!

Ъхъ, верно, ма тренда нещо ме смущава: първо ги оставят години наред добре да си пълнят гушите, а чак след това "се дистанцират" от "усвоителската им дейност";) Да изброявам ли примери или сам ще се сетиш?

Много ми липсваше,къде се загуби друже,твоите коментари ме правят весела по 72 часа,давай,давай,продължавай все така.

Абе, Божо, и що ти трябваше на баир лозе;) - да влизаш в политиката, че и за "президентска република" да заявяваш, че ще работиш и то при управлението на "най-големия шеф" - не на България и Балканите, а на Европа ( по чичко Дол)?;) Видя ли с'я!;)

не смее е да се муне у политиката ? Веднага ще му пратят данъчните, а може и педофилски оплаквания и кадри да му измътят ???