Пасажери от полет са допуснати без гранична проверка

Пътниците от полет 432 на Авиокомпания България ер, са влезли в България без задължителния граничен контрол.

Обратно в новината

Коментари - Пасажери от полет са допуснати без гранична проверка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички там са връзкари от висша класа. Едно време във военното училище за гранични войски влизаха тези, които имаха най-слаб успех на изпитите. Никой не искаше да служи в гранични войски. Сега за Гранична полиция се вадят връзки като корабни въжета. Защо ли?

Ние взимаме 500 лева заплата ама едни готини пичове ни дадоха 5 бона да идем да пикаме.....

Те на излизане от Франция са минали една торба проверки. Тук нашите граничари и да ги проверят, и да не ги проверят, все тая..

Пътниците веднъж са минали щателен граничен контрол,преди да се качат в самолета.И е нормално,да не минават втори щателен контрол при слизане!

Той е и ненужен, защото е вътрешна граница за ЕС в случая, не външна. Не ми харесва министърът, но нека смело да използва тази ми подсказка, защото е вярна. Идиотия е двойния паспортен контрол на вътрешната граница на ЕС, при условие че имаме свобода на придвижването там. Сухопътен контрол няма, а е се осъществява на същия принцип - да не пречат на придвижването. Проверките за сигурност, макар пресилени, са несвързан въпрос. И нормално е в случая французите да проверят паспортите, а ние не. Не че ще му помогне особено, защото си има ред за въвеждане на ред сред полицаите, който очевидно не е спазен, защото министърът изглеждаше като в небрано лозе.

Някой граничари явно са следили изказванията на някой политици и са останали с убеждението че вече сме в Шенген. Сигурно помнят, че преди десетина години пречката за приемането ни беше едни неизмазани стени. Каза го сигурен източник. Самия Бойко.

Аз не виждам никаква грешка на авиопревозвача в този случай. Работата е там, че служителите не са си свършили задълженията изобщо.

ми просто някои хора е трябвало да минат без проверка...та затова

Супер , те вече са влезли в Шенген. За какво да проверяват.

Явно това е практика както на летище София, така и във Варна... :)

Доказателства за тая нелепица която изплю имаш ли или просто си пишеш простотии за спорта?

БОСТАН

Сега ли разбрахте как се охраняват границите.... Разписана работа. Явно вече и граничния контрол са били заети с крадене и са пуснали хората да се прибират по с време. Каквото е правителството, такива са и другите служби.

Предлагам да им се увеличат още заплатите на МВР . #Родната полиция ни пази

Тва вече е шокантно. Сички ганиовци милиционери и целиот меринджеиски състав за наказание. Незабавно. Отговорно

"По време на Евро-председателството"...! Абе, малоумни циници, хич не ми пука за онези пиявици, тях кога и да ги затриеш, все ще е късно! За обикновените хора в тази държава ме боли!

ШикФронтално : Списъкът на РеалноПристигналите ! Незабавно&ТоталноПублично !!!

Снимката естествено пак не е в час със статията..

това е начина да влезем в Шенген, нема кво да си приказваме за съдебна система и корупция и да никой да не ни обръща внимание. Националната сигурност е важна, затова проверката да се прави по списък на пътуващите още преди да кацнат, та ако има някой издирван да го чакат. останалото е просто тормоз на пътниците по опашки.

Естествено,че ще кажат,че няма издирвани лица. А,ако е имало,дали щяха да си признаят,след като не са минали контрол

на мен това ми се случи, кацайки в Берлин през 2013, ама нали в Дойчланд всичко е супер, та никой не коментира.:)

Аз пък веднъж на летището в Милано си бях забравила шише с 500 мл минерална вода в чантата. Не го бяха видели, за чак в самолета го видях. Така че явно и по другите летища има разни пропуски. Но пък да не проверят паспортите си е доста обезпокоително.

И какво му е обезпокоителното? Абсолютно нищо! Много даже е приятно, когато не чакаш на опашка безцелно. Шишето са го пропуснали други служби, не граничарите. Паспортите са проверени в Париж, на излитане. Да не говорим за идиотията, създадена от ЕС чиновници като цяло, така че за един полет проверяват паспорта и билета ти 4 пъти - на гишето за багаж, на стриптийз стойката, на границата, на входа в самолета. Кретенизъм, и няма виновни.

оооо вече да не сме в Шенген а?

нищо добро не ни чака, со това мо да ви кажа.

В единия край се качват 50 човека, в другия край пак слизат 50 човека. За к'во ще ги проверяват, да не би някой да е слязъл от самолета в движение ли, или си е сменил пола, докато лети. Дори и да е умрял някой по път, щото всичко става, инфаркти и инсулти дебнат отвсякъде, в крайната точка телата са все същия брой.

Вярно ли си толкова ограничен/а, че задаваш такива тъпи въпроси?

В случая ограничения умствено си ти. При всички положения съдържанието на самолета се проверява по друг начин.

Летище ВРАЖДЕБНА е разграбен двор, с некадърни, груби и прости служители,които гледат на пътниците като на досадни навлеци. Летят от там на 20.03.2018 и на всяка крачка видях некадърност та на персонала и България Еър.

Последното изречение е мнооого добро.

някой е трябвало д а не бъде проверен

Другарки и другари, какво учудване само. А какво да кажем за любимата на българския народ долнопробна треторазрядна унгарска компания Уиз Еър, които при бординг процедурата си нарушават куп регулации в сферата на сигурността... и НИКОЙ от Летище София не казва нищо на ground handling компанията, която обслужва въпросния превозвач. Познавам хора, които работят във водещи летища във Франция и Великобритания и те самите са се учудвали при пътувания до София, как на съседен гейт Уиз Еър "проверяват" и сверяват паспорти с бордни карти в рамките на опашката при т.нар. "отворен гейт", а не на самия гейт. Това е грубо, изключително грубо нарушение на сигурността. Вие ревете, че полет, който е напуснал Шенген във Франция (т.е. пасторти са били проверени един път там) не бил обработен в София. Това не е чаааак толкова голям проблем... и от МВР и гранична полиция го знаят много добре и затова са спокойни като цяло.

След като БГ еър е по-зле от любимата на българите и цяла Европа треторазрядна компания, от кой вид е - четвърторазрядна или петоразрядна, с очуканите си самолети? Е, дават шоколадчета по за петдесет стотинки, далавера си е

България Еър не е по-зле. Но явно нямаш опит по летища и не знаеш за какво говориш. Влизането в държавата и обработката на пътниците е работа на Гранична полиция. Това няма НИЩО общо с авиокомпанията. Обработката на пътници при НАПУСКАНЕ на полет е задължение на фирмите по наземно обслужване. Тяхно задължение е да проверят паспортите и да сравнят бордната карта на пътника на гейта и това е отделно изискване, което няма нищо общо с проверката на паспортите при формално излизане от страната (на Летище София това е след секюрити). Политиките на тези компании се определят от авиокомпанията превозвач. За справка, на същото това софийско летище, нискотарифните компании easyJet и Ryanair спазват процедурата и правят проверка на самия изход, а не обхождат опашката.

Wizzair любима на цяла Европа?Ходил ли си в Европа?Европа лети масово с Ryan Air и Easy Jet, Air Europa и Vueling.

Графе що не си караш кончето ами си тръгнал да фъркаш. Или ди наеми метла-аеротакси.

Явно вече сме в Шенген, според зелените човечета, които безделничат на летището...

ПРАВИЛНО Като не пускат в Шенген ние сами да го сторим

Дъщерята нали учи на Лондон и се връща често, ние сме от Монтана но тя си каца на София и от там я чака вуйчо й с колата. И последните два пъти като се връща вика Мамо, бях си преготвила личната карта да я покажа на леличката полицайка пък то направо при багажа излезнахме. И вуйчо й вика Може би от Лондон не ги проверяват защоте преценят, че там няма случайни и са все интелегентни хора и ги пускат така.

Специално от Франция и Англия контрола трябва да е много по стриктен ! Дъщеря ти е отишла да учи в новомохамеданска държава и затова е била учудена , че в България не проверяват "бойците" от ИДИЛ.

Дано дъщерята е по-грамотна..

Лелче, изказът ти е на ниво селска сервитьорка в кръчма, не знам къде учи дъщеря ти, ама вземи се научи да пишеш, макар и на стари години. БТВ, само за протокола на паспортен контрол в София лелички почти няма, масово са само мъже, така че сигурна ли си, че дъщеря ти не каца в Монтана??

Каца в Долма Митрополия и от там я извозват до Монтана

Поредното доказателство, че сме разграден двор!!!! Ако вътрешния министър има съвест би трябвало вече да е подал своята оставка!!

Е то при качването точно 5 пъти си показваш бордната карта и ID-то. Къв е проблема да слезеш направо на улицата.

Явно някой е трябвало да мине без проблем :) А гранична полиция е едно гооолямо семейство!

Трябва да бъдат подлагани на щателен контрол. Това вече е терористична държава!

Това е временно, за да могат братя Галеви да влязат.

Да се възложи обществена поръчка на УНСС да кажат за какво става въпрос

Я, колко удобна немарливост... Цецковците ще обосноват нуждата от концесия на летището...

Голяма работа! Все едно вече сме в Шенген!

Мое дълбоко убеждение е, че 98% от персонала на Летище София се състои от необременени с интелект и мотивация връзкари.

ТОЧНО! И много вярно.

I na men mi se slu4i predi godina v london

Ура!Това е знаков момент.Значи вече сме влезли в Шенген...

Какъвто премиера, такива и олигофрените, които назначава надолу!

Веднага се вижда, даже и без разследване, че това е нагъл акт на провокация от Русия и по-точно Путин. Трябва да се реагира незабавно с европейска солидарност и изгонване на посланици.

даже вече не знаете и как да се изхрачите та да има ефект......превърнахте сайта в селски кенеф и ще ви оставим само вас в него да си папкате

Вече сме в Шенген.

Всеки който каца на нашето летище вижда едни кисели и недоспали служители питащи се един друг кога ще пият кафе и ще ходят да пушат. Грозна картинка, мръсни и прокъсани униформи. Според мен някой не е преместил колчетата на загражденията защото е ходил на кафе с колежка

на летището в Москва, има магазини, а тоалетни през 10-15 м. - у нас цъ.

Един единствен път направих грешка да летя през София и повече НЕ!!! Тогава имах прикачване на Шарл дьо Гол с много малко време престой и въпреки, че и вторият полет се обслужваше от Еър Франс, нашите "умни и чаровни" девойки на Чек-ина НЕ МОЖАХА да ми дадат инфо на кой терминал и гейт трябва да отида на Шарл дьо Гол като кацна. Това го направиха стюардесите на над 10 000 метра височина между София и Париж - свързаха се с авиодиспечери, провериха и ми казаха. Евала на "наште патки". Връщането ми след няколко дни бе също в София и бях посрещнат от кисели тумбести "чичковци". От него момент вече над 10 полета имам от Букурещ и съм супер доволен от обслужването там.

Е трябвало да влезе без контрол е влязъл вече. Само дано не е от "брадатата интелигенция" на мюслюманските братя или от даеш, че то от Франция друго не може да дойде.

Това е за да покажем, че може и без шенгенски проверки. Не можело то без проверки на границата - не може другия път! Ето че става и работи! :-)

Нищо чудно, то нашето летище е смех..

министъра на вътрешните работи следва да подаде незабавно оставка. бочко ще реши дали да си остане на поста, като за теменужка и депутата делянчо... между другото изобщо няма информация за бившия депутат с колбасите, бившата депутатка с навесите за спирки в софия, с бившата координаторка на герб за връзки с мафиоти, с кмета на септември, с роднините на останалия депутат делян, какво прави в момента яни Янев, т.е. още ли е съветник на тиквата по сигурността, има ли връзка антон тодоров с герб, къде е методи Андреев, фидосова член ли е на герб още???, пловдивския кмет с обвинение ли е или не?? и много още други знайни и незнайни звезди...