Предложиха 40 лв. великденска добавка към по-малките пенсии

На заседанието на МС на 28 март ще се реши дали ще има великденски добавки за пенсионерите.

Обратно в новината

Коментари - Предложиха 40 лв. великденска добавка към по-малките пенсии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да им дадат на всички, да им дадат и по 1000 лева, пак ще ги презирам тизи готованци.Изключвам реално болните и инвалидите.Гледам ги по големите градове-пнят кафевета и разтягат локуми.По селата- мръсотия и неугледни къщи и дворове.Толкома мвого ли се иска да си почистиш двора и улшцата ама сакън да не се мнат.Свинщина.Поне до 75 години здравия може но мързела е убийствен.

Можеше и да помогнат, ама гладна мечка хоро не играе. А ти като остарееш ти пожелавам първо, да те скъсат от работа, силите ти да ти вземат и после, ако си жив да те слетят всички болести - от високото кръвно(да те удари рано), през дисковата херния, ишиаса, лумбагото, да сърдечната недостатъчност, диабета и инсулта и като завиеш от болка да се намери някой малоумен двукрак пръч да те ругае, че си мързел. Щото, келеш, младостта е готина, но кратка, появят ли се първите ти бели косми вече си в ада. Блей си сега, ама няма да е дълго, бързо ще разбереш що си идиот си.

Не ви ли е срам господа управляващи да противопоставяте едни пенсионери на други. Вие майки и бащи нямате ли, или всички сте зачевани "ин-витро" с чужди полови клетки. Пожелавам ви като ви дойде времето за пенсиониране, да се намери някой, който да ви го върне, като ви постави при същите условия, както сме ние сега.

Колко патрона да купя с 40лв?

Ако ще купуваш втора употреба - доста:)

40 лева допълнително за тези, които са укривали доходи и сега взимат минимални пенсии. Браво, Аферим, Конгратюлейшънс, ....

тепърва ще се пенсионират. А тия, днешните, като дойде клептокрацията, ги изхвърляха от работа на 35 г. щото били стари, докато разграбваха и разпродаваха българската индустрия за скрап. После нямаше работа , а децата им се евакуираха извън Бг, за да не измрат от глад. То и заплатите бяха една гавра, че нямаше какво да се укрива , щото съвсем нищо остава. А тия дето укриваха като и ако въобще се пенсионират след 10-тина години ще разберат на собствен гръб какви беди натвориха на България.

От всеки 1000 лева укрити доходи, работодателя си спестява около 267 лева от осигуровки, а работника си мисли, че печели, като взима 220 лева повече и не се усеща, че тази разлика от 47 лева е за сметка на родителите му пенсионери, които ще трябва да подпомага, както и за негова сметка, защото заради това укриване на доходи са по-високи осигуровките и данъците му и в крайна сметка губи. Ако не се укриваха доходи, пенсиите можеха да са по-високи с около 100 лева. Ако не се насърчаваше укриването на доходите с минималната пенсия, пенсиите на осигурявалите се на реални суми, щяха да са с 100-200 лева по-високи, а тези които са укривали доходи щяха да получават заслужено по-ниски пенсии

Не ми прави тази сметка защото държавните служители не внасят лични осигуровки а всички останали 500 лв да взима бруто веднага осигувки+ данък и чисти хоп 450 , ха живей.

Тези хора от снимката са поколението,което построи всичко в БГ ( в това число и Чез) и това всички управници и мафиоти от последните 30г го приватизираха и станаха богати .А тези 1 200 000 стари хора са сега под всякакъв екзистенц минимум с под 300лв пенсии

По-добре с 0.00 години трудов стаж и мин пенсия,отколкото да бъхтиш 40г за 200-300лв. Спестявайте си ги и не се осигурявайте,ако искате да не ви ги ограбват вноските всякакви държавни паразити и държавата да запълва дупки с тях!

Това е още един стимул работещите да укриват доходи и да се осигуряват на минимални суми. После защо пенсиите били малки и пари нямало - ами точно заради това, което уж е грижа за социалнослабите, а реално води до намаляване на пенсиите на всички пенсионери и увеличаване на печалбите на мутробизнесмените.

Разчетите на НОИ преди да се отпуснат коледните добавки в края на 2017 г. също от по 40 лв. показаха, че такива трябва да получат 1 243 000 пенсионери. =49720000лв Ако еднократно нямат 50 милиона лева или 25 милиона евро- що за държава е БГ. Нали махат горния праг на пенсии. Как ще получават такива пенсии? А и това са няколко коли на НС

Такава пенсионна система в света няма-покрил еъзраст и над 45г. трудов стаж,получава мин. пенсия,200-205лв.,толкова колкото и тези които не са работили и 1ден за тая скапана държава!Кой краде пенсионерите?По-голям крадец от правителството и държавата,има ли!А,искаме да оправим Балканите,като българската мизерия ли?

Започнах с пенсия 111 лв, След бая години работа ми дават макс-910 лв, а трябва да е 1245 лв.Всеки месец ми спестяват по 300 лв,които отиват при ония 40 лв, аз и такива,като мен ги дават , ане държавата.

Явно правителството няма срам нито пък кадърност ,за да направи мин.пенсия 321лв.-праг на едва дишащите пенсионери.макар и това да е срам за стандарт в ЕС!Ами,че как с такъв стандарт искаме еврозоната и шенген!Кой ненормален ще ни приеме ,като ровещи боклука ли?

А на нас пенсионерите по йедна шака вуна.

да има за всички??? На тиквата едната пура е по-скъпа от 40 лв.

Бойко. Изхранихме сиганите и "бежанците", но пък за родителите ни пак няма пари. Браво!!!

Дира, сбъркали сте и заглавието. Трябва да бъде: Бойко Борисов дава по 40 лв!

Подходът към пенсионерите и пенсионната реформа, е изцяло сбъркан. (както много други неща в държавата). В случая с добавките, защо се дискриминират част от пенсионерите? Първо, увеличават се пенсиите, ама само на хора с пенсии до 200лв,(пред изборно бяха обещали 300) което е уравниловка на всички пенсии, под 200 лв. За част от хората отпада стимулът. Работиш, не работиш - все минимум 200лв. Освен това, по тоя начин държавата награждава мързеливите.Защото минимална пенсяи (старата от 150лв) получаваха предимно хора, които нямат достатъчно трудов стаж.Минималната пенсия е по -скоро социана, отколкото заслужено изработена. И с увеличението и до 200 лв, държавата за втори път им предоставя социални плащания, и то само на тези хора. Второ, великденска добавка само за пенсии, под 331 лв. А добавка за другите? Това, че пенсиите на хората са различни, е определено от това, какъв принос за държавата е имал всеки, по време на трудовият си стаж. Голямата пенсия, човек си я заработил в продължение на 35-40 г.Защо ще вземат от нея, и ще дават на по-калпавите? Почти във всяко предприятие раздават коледни бонуси, и то на всички служители! Няма предприятие, в което да раздават бонуси само на общите работници и чистачките, щото са с най-малки заплати.

Когато пишете глупости без да знаете,просто разпитайте хората около вас. Не са мързеливи и неработили много от хората под 300 и даже 200 лв пенсия.Пример. Съседка мед сестра 40+г стаж(половината в Пирогов) се пенсионира с 178 лв (годината когато ББ стана кмет на града ни) . Сегашната и пенсия е повече но пак под 300лв. НАистина,че НЕ е трябвало да работи 40+г и с НУЛА години да жземе почти същата мин пенсия..И тя не е една, стотици хиляди са проебни по същия начин от шибаната действаща пенс.система в БГ

"Предложиха 40 лв. великденска добавка към по-малките пенсии" А дали пенсионерите ще ги получат преди Великден, или отново ще посрещнат празниците без пари!

Имали пари, всеки ден е Великден !!!

сега когато вземем власта/ според днешното социологическо проучване на др Асланов/ и другарката Нинова стане министър председател минималната песия ще стане 500 лв а добавките за соледа и великден ще са по 200 лв и то за всички пенсионери независимо от размера на пенсияташа

А заплатите на дупетати, министри и хилядите чиновници ще се определят с референдум от българите, а не от некадърните крадци във властта! Трябва да се намалят заплатите на тези дебелосерковци драстично и да се индексират тогава, когато това става и със заплатите и пенсиите на всички българи!

да! и не само за Великден, но и за Коледа, курбан байрям, шекер байрям, ханука и пасха!!

Тези 40 лв. ги дават от пусти срам . На тях не им се дават и тези. Бедните са бедни и след тези 40лв. Тук не става дума за 40лв. ,а да настроят едни пенсионери срещу другите . Значи този които взима с 3 лв. повече от критерия по заслуги той е ощетен спрямо тези които взимат 2 по 40 лв. в годината . Е гати мин. финансите е гати председателя .РЕЗИЛ. Или давате по една пуйка на всички или не давате нищо "40лв е една пуйка" . А УЖ СТЕ МИЛЯРДЕРИ .

Грижите за ЕЛЕКТОРАТА, не работил никога, продължават.ДРУГИТЕ пенсионери - кучета ги яли,ако е останало какво да ядат.

Някой знае ли какви бонуси наречени допълнителни материални стимули получават държавните служители.

А твоето ДМС как се определя и в какъв размер е? Не завиждай! И те и ти получавате по-малко, отколкото би трябвало.

пенсионерите в България са 2 181 356 души. 25 % взимат пенсия над 400 лв. 22.5% взимат под 200 лв .2 156 511 души са работещите. 50 % се осигуряват на минимална заплата! 80% се осигуряват на доход под 500 лв! от работещите 2 156 511 души 500 000 не се осигуряват! това са военни, полиция, пожарникари, държавна администрация, и тнт. та точно те взимат най големи пенсии и ги взимат най дълго! има и едни 200 000 наши сънародници, дето взимат социална пенсия без никога да са работили, и внасяли в осигурителните фондове! тъй стоят нещата мили пенсионери, и кандидат пенсионери!

Това на български означава солидарна форма на осигуряване. Нещо като свинското със зеле - за едни месото, за други - зелето. И никой не иска да въведе ред и истинска справедливост.

Нещо не те разбрах. Минималната пенсия сега е 200 лева. Как така според теб 22,5% от пенсионерите взимат пенсия под минималната пенсия от 200 лева?!

Продължавам да не те разбирам. Тези 500000 човека, които ти твърдиш, че не се осигуряват, ги осигурява работодателя на 100% без укриване на доходи. Останалите се осигуряват от работодателя на 60% и масово укриват доходи. Кой трябва да вземе по-голяма пенсия - този, на който осигуровките са в по-голя размер или този, който е укривал доходи и осигуровките му са на минимален арзмер? Според теб, който укрива доходи, трябва да взима по-гоялма пенсия.

и аз не те разбирам! тия 500 000 са военни полицаи и тнт, които не се осигуряват, пък ти ме разбирай както ки искаш!

Трети път не те разбирам. Броя на осигурените лица в България за 2017-та е около 2 милиона и 770 хиляди. Ти пишеш, че 2156511 са работещите, а останалите около 610 хиляди според теб ги няма. какво ли ще стане, ако аз напиша като теб, че работещите в България са 123 456 човека и издържат 7 654 321 пенсионера.

Точно така, по малко трябва да им се дава на пенциите защото иначе ги хвърлят през терасите на ало-измамниците.

бъркаш пенсионери с реститути.

Раздаването на тези 40 лева е да се ПРОТИВОПОСТАВЯТ една група пенсинери, СРЕЩУ друга група пенсинери, които няма да получат надбавки. Стар трик, но върши чудесна работа на управляващите!

Тоя от снимката много ми прилича на Ал Бънди.

Мили Тъпи Пенсионери, като се оставихте да ви окрадат и гласувахте за комуняги през всичките 28 г., сега си вземайте мизерните пенсии и просията от 40 лв. и да не чувам да се оплаквате.

Ти какво правиш за да не ти крадят пенсията. Сподели за да знаем и ние не знаещите.

Ти за другите комуняги ли гласува бе тъп? Всички са от едно котило-престъпници,крадци

Абе дайте им повече на тези 1,2 мил хора под минимума ,те са главно пенсионери,а освен това те ще плашат в бъдеще кредитите на Гинка и Минка и Филанкишията и кого ли не !

НА МЕН ПЕНСИЯ 325

С нашите бащи и майки,баби и дядовци- продължава. Жестоко,обидно и убийствено. Дано тези наглеци ИМАТ СЪЩИТЕ СТАРИНИ.МИЗЕРНИ,ГЛАДНИ,БОЛНИ И ПРЕЗРЕНИ!!!!!!

Благодарните пенсионери с по 40 лв подарък за Великден биха могли да си закупят по няколко големи свещи и да ги запалят пред Народното събрание или МС или където решат за добре, за да изразят своя възторг и благодарност !

Пенсионерите бачкали цял живот и сега им дават по една просия от 40 лв., а милионите са за едрите крадци в държавата.

Ха сега целувайте ръка на Бойко Великолепни и неговия пророк Цецоу!

що ме триете бе мърлячи това нали вие сте шо писали... Кючеци и поп-фолк в Трън за Възкресение Христово stat - A + 07:56 21 април 2017 Общество / Редактор Виктор Стефанов / Виж 1 снимка Местните: Не е прилично, ама като имаш пари у джоба, кючеци всеки ден има Сн.: bTV Media Group Кръшни кючеци, поп-фолк и много алкохол... така в Трън отбелязаха Възкресение Христово, отбелязва bTV. Купонът тече и кючеците се вихрят на фона на картина от Христовото възкресение. Дни след празника в социалните мрежи осъдиха празненството. Зрители на телевизията го определили като срам и позор.

:) !!!!!

Алоуу...управниците...и оня дето е тръгнал да оправя света...Тиквоний...това ли ви се откъсна от 16 млрд несъбраното ДДС? Я, като имаме големи успехи, кажете що стоим в блатото? Тиквоний, защо Гърция дето ни плашеше, че е във фалит дава на техните пенсионери по 1000 евро? А, Тиквоний...отговори бе? Сега от мен имаш тия 40 лв. да си купуваш свещи и дано оня отгоре дето гледа да ти даде скоро заслуженото. Крадете със гъзъ си, но то ще ви излезе солено.