НАП: Не сме се отказали да търсим несъбрано ДДС

Икономиката изсветлява и ефективността на събирането на данъците се увеличава.

Обратно в новината

Коментари - НАП: Не сме се отказали да търсим несъбрано ДДС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всичко е много лесно когато държавните служители сладко дремат. когато няма престъпление няма и ОПРОЩЕНИЕ, ако ме разбира простолюдието.

да сме градивни , вместо да живеем в отрицанието . щом 4 милиарда дължим небрибран ДДС реализиран с прехвърлителни похватки са със известен адресат , тогава да се заемат с проучването на този масив данни, връзки, съучастници, вдъхновителният образъц поведенческо . В САЩ като и Великобританния , макар по друг повод, както насоченост , жъниха големи успехи , достижими и под българските условия , с "м-туркиране" (MTurker , Amazon associated business strategy). При това стартова единица масив от база данни се е състоял със , забележим, един промил (1/1000) . И са достигнали свързаност към масив от 1/5 на общата маса от базата данни. Хайде , в САЩ било най-вероятно свързан въпрос с ключова дума "mortgage" , в UK много вероятно с плащания от социалната им система . Тогава също да не в бедната България да се търсят връзките в неплатен ДДС на базата от известните bottoms-up ?

сигурно има в техническият университет Варна , например , програмиран , готов за употреба шлайфа-с-отговор програмен продукт , писан например в библиотеките PASCAL . Но рудиментарна , първобитно да се постъпи към решение и извличане на достижимото ? на-право , комбинация Патент US плюс екип Ричард Бронсон-SpaceX , платформата разширена , глобален достъп, да видим къде седят нашите ползватели-реални от действащото законодателства в защита на остарелия ЗЗД . и какви сумички от социалните си помощи превеждат (фирма буркан) . Както при скъпите парфюми : Лондон - Ню Юрк - Амстердам - Париж - Рим , други дестинации ли?

да си качват на агендата такъв въпрос , вместо империалистичните си шуробаджанащини от типа , да изберем по американският образец местното МВР .

Е хубаво, айде, помислете си още малко, поназлъндисвайте се, да не се разбързате сега и да вземете да работите по 8 часа!

"Нито лев от тази сума не е отписан. Въпросът е каква е вероятността те да бъдат събрани" - като гледам вероятността клони към нула. На запад при умишлено фалиране на фирма се влиза в затвора, а при прехвърлянето ѝ със задължения се гледа дали новия собственик може да обезпечи дълговете. У нас системата е нарочно направена, за да може да се краде. Пък с обещания "ще си ги вземем, ама не е ясно колко ще вземем и кога ще ги вземем" няма какво да се залъгваме. Ясно е на всички, че тези пари отдавна са потънали някъде.

БРАВО. ТОЗИ КОМЕНТАР ЩЕ МИ ИЗЯДЕ ХЛЯБА. ПО-СПОКО.

След още някоя и друга година дали ще може да се събере и стотинка от тези пари? И каква стойност ще имат те тогава? А дали има някой осъден за източване на фирми? Той и Бойко каза, че държавата ще и върне парите от КТБ, а то какво стана...

А до сега защо нищо не казахте по въпроса?!

,.. а 3-то е , да можеш ! До сега щом не са събрани , то за кога?

Аз ви казвам , ЧЕ НЯМА ДА ГИ НАМЕРИТЕ , ТЕ СА В ДУПКАта.

Лъжеш! Аз знам за две познати фирми които дължат много ДДС източено вече, продадени на цигани и вече собствениците са чисти и вече мислят как пак да прецакат системата. И тях никой не ги търси нищо че се знаят кои са.Честито на успелите!

Кой ще изнесе данни колко милиарда на МВР и ВСС също не са събрани от НАП? НАП има интерес да събира само собствените си вземания, защото вземат ДМС, а това, че абдикира от основните си, цитирани по-горе задължение към държавата, остава НЕНАКАЗАНО. ДОКОГА? Кой ще плати немърливото поведение на службата "Държавни вземания" към НАП? Колко Директори или началници в тези служби са наказани или уволнени дисциплинално, поради несправяне със задължениета си? Повечето длъжници имат и работа, и собственост- движима и недвижима, просто няма кой да ги мотивира да си платят.

каде го тарсиш? кази да си саберем и ние малко

Приказки за глупаци, защото ако дължиш и 50 лева нап те погва като свирепо куче ама тези дето са дължали милиони никой не ги е запорирал, не ги е гонил и търсил да си ги прибере докато собственика не е сменен.. Лъжете и мажете защото по гербераски се облажвате от всички далавери...Няма пари за болни за пенсии за здравеопаване ама само 1,1 милиарда не сте потърсили пре 2011 година бе сульо...

актове... Колко е несъбраното ДДС,което не е стигнало до ревизия? Например в горивата?