Анализът доказа ”Новичок” в кръвта на Скрипал

След извършен анализ на кръвта на отровения бивш руски полковник от ГРУ Сергей Скрипал, в нея са били открити следи от "Новичок".

Обратно в новината

Коментари - Анализът доказа ”Новичок” в кръвта на Скрипал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путин може да е всякакъв ,но не е тъпак!!Това е Новичок,но къде е произваден може да се установи!!Не изключвам версията,че самите руснаци,които са врагове на Путин да са го приложили!!

виз какво си написал. не те е срам. цороцоид.

Дъщерята на Скрипал пътувала често при него. Да питам аз - тоя човек други роднини няма ли? Поне бивша жена? Брат, сестра? Дъщеря му няма ли мъж, приятели? Айде руснаците няма да пуснат в Англия останалите роднини, ами англичаните не искат ли да потърсят някой, на който да му съобщят за състоянието им и за прогнозите? Да злепоставят още повече руснаците, че задържат роднините? Не? Някак съвсем като китайски театър на сенките е тази история.

Ха,ха, че то ако в тая лаборатория ми открият в кръвта следи от водка, значи ли, че ме е почерпил злобен руснак лично по нареждане на Путин!

"Анализът е извършен в британска военна лаборатория, съобщи "Ройтерс"....кой им вярва ...

Ас не разбирам засто направо не го питат тойа Новицок откаде е досал, ами се занимават толкова далго с разни страницни свидетели. само да харцат парите на данакоплатците. ите с право се вазмостават после.

Така, ако продължим да разсъждаваме. Британците имат някакво отровно вещество с което е отровена жертвата и което е от класа на "Новичок" или много подобно на него! До сега разбрахме, че прародителя/първообраза на това отровно вещество е изобретено и създадено във Великобритания! Тоест, Великобритания може да произвежда вещества от класа и много наподобяващо дадено отровно вещество. Тогава кое точно доказва участието на Руснаците? и как го доказва?

Е да де! Инглезите са ги отровили, ако изобщо има такъв случай, досега не са показали ни баща ни дъщеря - не са показали и никакви доказателства, ... Елементарно Ватсон, английско театро. Дано да съм лош пророк, но имам големи опасения, че след това селско театро ще последва нов удар за новоизмислено нещо, отново провокация към Русия. На цял свят му се повръща от англетата, а Докога руснаците ще търпят това - не знам.

Терминът "Новичок" не се отнася за отрова,това е начин (система) за използване на БОВ във военните действия.Тук влизат отровни и неутровни вещества които гарантират използването на тези снаряди с БОВ.

Отровата действа през интернет, резултатите се виждат по коментите.

По интернет действа "Простачок".

Опасно невротоксично вещество, вдишано от 1-2, а засяга умствените способности на милиони из света.

Русия и руснаците ще си останат и ще са много благоденстващи след трета световна война,но ще бъде унищожена империята им на злото за тяхно щастие!

Лавров глупаво се опитва да скрие явните покровители на убийците с отрова,доказани многократно,че се командват директно от Кремъл,още повече,отровите се прилагат и в Сирия,където бяха отровени стотици деца и жени,при неуспехите на руската армия да сломи съпротивата в Алепо и Хомс!

Братя и сестри и не до там роднини, дали е новичок или англичок няма значение - проблемът е, че ЗАПАДЪТ ГОТВИ ТРЕТА СВЕТОВНА! Опомнете се, не им пука за народонаселението! Целта им е природните богатства на Русия и останалите недоограбени държави!

на Запада от 3-та световна война, след която най-вероятно няма да остане нищо? Посочи една-единствена полза за Запада. Една.

например, възхода и просперитета на САЩ! Края на обединена Европа! Не случайно САЩ, започват да се зъбят на Китай, защото предчувстват края на господството си. Една война която да унищожи Европа, е добре дошла за тях, защото отново ще завъртят печатницата на долари които "щедро" да опуснат за възстановяване. Както това се случи след края на ВСВ.

далеч по-просто и по-безопасно да им купуват ресурсите, както правеха и както правят сега? Те ако искаха да "завладеят" Русия, щяха да го направят през 90-те, когато там беше разграден двор. Или казваш, западняците са тъпи и бавно загряващи и сетиха чак сега да го направят, но гигантът Путин им пречи? Ама сериозно ли си мислиш така?

Аде, и цел свет им се чуди, защо действат като дебили??? Да си обявяват войната към Русия на момента, какво е това селско театро недоклатено? Явно са тъпи и гадни селски пръчки и провокират, ама не смеят да нападнат, друго обяснение няма. Пример: оная говедарка, Нулата, дето подкпупваше украинците на майдана с ... банички ... ма нема такова трогателно наивно недомислие - нема.

Далеч по-просто, но с идването на Путин безстопанственото разграбване на руски полезни ресурси от запада сецнааааа. Западът вече не може да ги краде и ограбва, Путин му резна пипалцата и са вият на умрело и се чудят какви ли не провокации да измислят. Обаче, защо правят такова тъпо и ефтино театро, ти това ми обясни? Прости ли са, иноземци ли са, или готвят некаква много по-мащабна агресия към Русия и разлайват простите народи с измислени случки и провокации??

както се разбра съставните части на новичок са селскостопански химикали, които се произвежда легално по целият свят. А нека малко по подробно да посочат какви следи са открили в кръвта на Скрипал!

Няма по-сляп от този, който не иска да види, както и няма по-глух от този който не иска да чуе.

...много точно казано ....

Да бе, като виждат, че англичаните не могат нищо да докажат в ущърб на Русия, а на всички е ясно, че ингилизите сами са го спретнали, никой не ще да го чуе. Глухи ли са та не чуват, прости ли са та не разбират? И аз това питам.

Опасно невротоксично вещество, вдишано от 1-2, а засяга умствените способности на милиони из света.

"Откритото нервно-паралитично вещество е от класа на "Новичок" или много близко до него. " Май ще се окаже Инглишчок!

На тебе ти подхожда ГЛУПАВИЧОК

теб, Дурачок.

Та как няма да открият новичок в кръвта, след като са военна лаборатория и са длъжни да докладват така, както им разпоредят?! Не само новичок ще открият, ми ако им бяха наредили и следи от марсианци щяха да намерят! Прави впечатление, че въпреки всичко твърдението за откритите следи от новичок не е категорично! Все пак за да си оставят вратичка са посочили "или много близко до него"??!! За пореден път се оливат, като дават на всички да разберат, че разиграват евтин политически цирк с една много гнусна цел- искат ВОЙНА!

обвинението е готово-сега да нагласим доказателствата по него.

Цялата ингилизка тупурдия е-кой ми се изсра в гащите!!!

Новичок ли е или Старичок ,старуха Шапокляк кряка като лъжлива Патка ! Нищо истинско няма в написаното ! Просто няма никаква логика !

горката Даяна, гледа отгоре и клати глава.. Как може да вземеш кръв , в която има противоотрова и едновременно да я изследваш за отрова ? шаш !!

добре де, нали са им дали противоотрова, иначе щяха да са заминали за минути. значи, хем знаят противоотровата каква трябва да е, хем не знаят какво е веществото ? самия разработчик на отровата каза , че няма открита противотрова за новичок. значи- или това не е новичок, или са открили противоотрова за нещо, което уж не съществува ? да викаме Херлок Холмс и Хорейшо.

осъзнаваш ли колко си глупав? Едва ли... Какво знаеш за антидота, използван при поражение от НПБОВ? То е нещо като противоотровата от змийско ухапване, ако си наясно за какво става дума. Явно не си. Типично за Мур-Зи в деменционална възраст.

Няма смисъл да ги викаме, всичко е ясно като бял ден. Ингилизите се чудят, как да излезнат от положение покрай тоя брекзит. Доста пари трябва да плащат на ЕС. А от къде...? Отговорът е ясен.

Забавен "анализ". Резултатите от него все едно криминалист да заключи: Стреляно е с огнестрелно оръжие, пистолет Берета или нещо много близо до него...

Я не се излагай!

На съда всичко е ясно... Да влезе убития....

не ми се рови в първите теми по случая. май твърдяха, че в портън даун нямат дори образци. сега след 19 дни, точно когато се събра ЕС, изведнъж всичко е доказано. а как ще докажат, че това не е тяхна работа? щом са имали веществото, защо не. имали са и антидот, и са знаели какво е, щом двамата скрипал са все още живи. тепърва ще има "доказателства", скалъпването явно се оказва проста работа.

ами вземи че се поразрови малко, вместо да пишеш и да ни докзваш колко си глупав и досаден.

има формулата на Новичок та да я сравнява, след като "САМО" Русия притежавала такова вещество?

Как беше точно? Намерен е Новичок, газ от същия вид или много близък. Голяма работа са туй британските учени и изследователи.

КОЙ го казва това и КОГА 2 седмици след официалните обвинения, които са били провокация и като как е виновно руското правителство респ. Путин за това и този "новичок" може ли да е продаден от руски бандити на НЯКОЙ друг за да послужи "навреме за нещо" против Русия ?? Разберете не съм руски адвокат, но не ми харесва НЯКОЙ толкова усилено да "Дрънка" оръжие и нагнетява страх и заплахи в Европа, под носа ни !!

Какво са открили в кръвта на жертвите?Следи от органофосфорен препарат?Абсурд е да установят точно какъв е химичния състав...дейба и лъжливите англета!Следи от отровата трябва да са останали по дрехи,предмети,кожа на пострадалите...

Глей, ся! Руснаците пият новичок сутрин вместо кафе. Също като препарати за вана, спирачна течност, нафта директно от колонката на бензиностанцията. Мажат деутерий на филия за следобедна закуска на русначетата. Затова новичокът е в кръвта на Скрипал. Никой руснак няма д разсипе ценна течност по дрехите, като може да я изпие. Та, те така!

имас греска. вместо цай го пиат тойа новицок. не вместо кафе. инаце си праф. те имат богата трапеза. дазе и за нас има пониакога- цезий и разни други деликатеси. после, засто сме като изванземни.

Това включва ли и потомците на прабългарите, живеещи в Русия???

Тези тиквеници не се умориха да лъжат. Всички невропаралитични отрови, включително новичоците,са естери и/или амиди на фосфорна киселина. В жив организъм се разлагат от фосфестерази и амидази за по-малко от час. А тия образи твърдят, че "намерили следи" след седмици? След приложена доза не по-голяма от микрограм (една милионна част от грама) на около 70 кила човек? За дозата съдя само по факта, че и двамата са живи, но ако ще да бъркам 100 пъти, НЯМА АНАЛИТИЧНА ТЕХНИКА, която да детектира подобни количества.

Този агент ако се беше натровил с развалена кока кола Америка ли щяха да обвинят ,този новичок е бинарен vx газ който може да произведе всяка химическа лаборатория в света ,или както казаха много специалисти е модифициран зарин а зарин има на сто места още от ВСВ насам ,не зная кой е свитнал двойният агент ,но мисля ,че руснаците нямат в момента никаква сметка и мотив да го правят ,но не изключвам възможността бившите му приятелчета и колеги които е предавал да са му видяли сметката.

Както всяка държава може да произведе барут или някакъв вид експлозив( във всяка една от тях той е с характерен състав), така може да се произведе и даден вид газ и специалисти могат да определят в коя точно е създаден.

Става ясно, че не е доказано, че е използван Новичок. Освен това става ясно, че авторът на статията лъже в заглавието и и тази лъжа е редакционна политика. И, накрая, дори и да е новичок, тепърва трябва да се докаже, че е руска политика използването му в случая. Хайде, да не е британска, на Ми-6, но все-пак, трябва доказателство чия е. Може да е криминално деяние, без политически мотив. И, накрая, защо е извършено така нескопосано - срещу двама души, не срещу един? Русия няма интерес да убива дъщеря на предател, защото е цивилизована страна, където кръвното отмъщение е отречено. Пак няма отговор. А е вероятно да е така поради именно криминалния характер на деянието. Например отделни бандитски групировки го прилагат, а холивудски режисьори редовно фантазират за това.

Същата ли военна лаборатория установи наличието на оръжия за масово поразяване в Ирак ?

А нямаше ли? Странно, а иприта откъде се беше взел, че натровиха с него цели две села кюрдски бунтовници? Или това са били всичките запаси на Саддам? Големи сте глъмери и лицемери. Как може да защитавате един доказан масов убиец?!?!

Иприта ли? Ами той се немско БОВ, само немците са виновни.

"Откритото нервно-паралитично вещество е от класа на "Новичок" или много близко до него". Значи не е "Новичок", което означава, че е разработено в английската лаборатория.

Дурачок, това не е наименование на точно определен газ, а име на програма за разработване и производство на нервнопаралитични БОВ. Това е името на нов клас НПБОВ, така, както имаме например VX-газове.

интересно! богатите руснаци бягат в кочината - англия а в прекрасната русия остават само крепостните бедняци.. ква е тая.... айде стига с тролските глупости англия е 100 пъти по-добре от русия

що 2 милиона кримчани искат в Русия ? Що не щат в прозападна и демократична Украйна, ааа?

с темата?

Ако ти изпратят зелени человечики да ти организират избори, ще гласуваш даже за присъединяване към Зимбабве или Горна Волта! Хахахахаха)

Мда, ама англичаните приемат само предатели и руски олигарси, заедно с откраднатите милиарди от руските граждани.

Той има котка, а тя има куче. Има ла...но на пода...прилича на кучешко, ама е подобно на котешко, следователно дядото от 9-тия етаж дето има хамстер е виновен...

имас греска. винаги е виновна най-малката миска. не мис-ката, а миска-та. макар це зена ти мисли инаце.

странно, анализи, експертизи още текат, обаче обвиненията и санкциите срещу Русия са вече готови. Как така ?

Не е странно. Стандартно е за активните мероприятия и "контрадезинформацията".

използван е новичок това е ясно ако могат да установят и кой го е заповядал...

не мозес да доказвас такива неста- инаце сте ти изтриат записите. всицките. и тези предисните на баба ти и диадо ти.

Поздравления! Велки си! Много добре поднесено изказване! Само така!

"От класа на ... или близко го него" Но на теб всичко ти е ясно :) Как не са те назначили шеф на отдел в Скотланд ярд? Голям пропуск за кралските служби.

Ха сега де БЛИЗКО до ховичок или новичок ?!? Това звучи като познатите изказвания на новия голям брат: "С особена увереност можем да твърдин, че Ирак има химическо уръжие" !!! и т.н.

Много подвеждащо заглавие! Какво доказателство може да представлява изразът - "то е или това или онова"? Нещо подобно на нещо друго не е доказателство.

Стига сте ни занимвали с този двоен предател-намерил си това, което заслужава.

Намерили са го.

всастност, циалата патардиа е за да се доказе дали е казацок.

Новина на Дир-а от вчера "Лондонски съд разреши да се вземат кръвни проби от бившия шпионин и дъщеря му, за да бъдат проучени от експертите по химически оръжия и да се потвърди заключението на британската лаборатория за военни изследвания Портън Даун..." А експертите казаха че ще им трябват 2-3 седмици за да направят тези изследвания;)

Бабет Терез е ДУРАЧОК, след като не може да разбере такива прости неща, които вече всички изслушахме по няколко пъти, бир парче спецОве по БОВ и химическа защита станахме! "От класа на новичок" - това е израз, който нищо не значи! От такава класа има много вещества, още повече могат по принцип да се направят чрез смесване на други (поотделно безвредни) вещества, при определени условия и с различни добавки - така че, какво са намерили последно?! Кое от многото, произведено от кого точно - защото стотина държави в тоя свят произвеждат химически торове, суровини за тях, имат учени-химици, физици, смесват разни субстанции ... И КВО ОТ ТОВА? Каквото и да са намерили в кръвта му, какви са доказателствата, че тези неща са направени в Русия, или пък имат нещо общо с руските служби за сигурност, които не се интересуват от тоя Скрипал от около 8 години - след като е заловен, разкрит, осъден, излежал си присъдата и е бил разменен за руснаци през януари 2011! Скрипал е бил английски шпионин! Руски гражданин е бил, но английски шпионин - за англичание е работил, в ГРУ е имал административна длъжност, не е бил руски разузнавач! За чий ѝ е на Русия да се занимава с него, или пък с дъщерята му, кому са дотрябвали, и как някаква кръвна проба доказва, че РФ ги е тровила тия двамата?! Бабет Терез има спешна нужда от квалифицирана психиатрична помощ! Зле е женицата, да вземе да се загрижи някой! А пуделчето от Анадолско-руско-еврейско потекло Борисчо прибраха ли го вече, или още се мотаят? Тоя е агресивен - да не почне да хапе хора по улиците?!

Не са го закарали. Той си живее там.

колкото и да обиждате и да тролите нещата отиват на зле за русия май лай* ще ударят вентилатора :))) приятно е да се чува пищенето на отчаяни тролки толкова високи ноти никога не сте хващали :))))

ОТЧАЯНИ И НАВЕДЕНИ В ПАРТЕР СА ОСТАТЪЦИТЕ ОТ ХАЛИХФАТА АНГЛИЯ +БРЮКСЕЛСКИТЕ ЗЕЛКИ-РЕВЪТ НА УМРЯЛО С ПАТОСИ И РАЗМЯТАТ ЛОЗУНГИ ЗА СМЯХ НА ПУБЛИКАТА И СМЯХ В СОБСТВЕТИТЕ ИМ ДЪРЖАВИ

отиват на зле, еничарче, какво ще ѝ направи кочината англия на Русия, а??? ахахахахахахахахахахахахахаха

Не е само "кочината" Англия, много държави са. Стой и гледай какво ви чака.

Ама пак "Highly likely" ... Каква е логиката? Има едно събитие, което може да е резултат на десетки причини. И ги редят по % : 1 причина - вероятност 13% 2 причина - вероятност 10% 3 причина - вероятност 9,5% и т.н. И накрая отчитат, че "Highly likely" причина 1 (руска намеса) е "истинската". Но тази логика е грешна. За да обвиниш някого ти трябва не "Highly likely"-вероятност, а твърди факти! САМО ТЕ СА ДОКАЗАТЕЛСТВО! Другото са медийни внушения.

Тъй като в България не беше проведен национален референдум за присъединяване към ЕС, считам че решенията на администрацията на този съюз не задължават с абсолютно нищо никого от нас! Верните на САЩ европейски лакеи, включително тукашните еничари, искат максимална конфронтация с Китай и Русия, за да може да оцелее техният еднополюсен модел на световно управление, свят с върховен господар олигархичните кръгове, управляващи САЩ..... Аз обаче не искам и не съм съгласен с това, ето защо подкрепям Русия, благодаря за вниманието!

Решението е просто - преселвате се в Русия и нямате проблем. Иначе всички партии в НС гласуваха ЗА НАТО и ЕС, а тези партии бяха избрани от българите; в предизборните програми на тези партии фигурираше членство в ЕС и НАТО. Хайде къш към матушката.

боклук протестърски, еничар жалък....

Имате право да съберете подписка да се свика евентуален референдум,ако успеете да се съберете достатъчно хора той ще се проведе. Стига сте ревали че никой не ви е питал за НАТО илиза ЕС!

настъпиха мотичката - за да сравнят отровата, трябва да притежават мостра - проста дедукция; те наистина я притежават, понеже си я произвеждат; евродебилите поемат такива "доказателства", ама на нас защо ни ги пробутват

Когато са унищожавани химическите оръжия в Русия всичко става под наблюдението на международни химически експерти. Тогава са изследвани химическите съставки на всеки вид газ и такива са намерени в случая!

Меркел по същата логика да отговори за зарина в Сирия, че зарина е измислен в Третия Райх. Самият факт, че знаят какво е веществото, то вероятно значи знаят химическата му формула. Съответно и че вероятно могат да го направят.

Не е ясно още защо Англия се забърква в този скандал. Пука й за този шпионин, неговата е вече свършена, но защо англичаните вият така на умряло....?..вероятно да отклоняват вниманието на британците от Брекзит. Според думи на наши сънародници в самата страна има значително недоволство от излизането на Англия от ЕС..?

преди скандала с отравянето на тая шпионка на английските тайни служби имаше сериозен натиск за оставката на Тереза Мей , защото от една страна тия които пожелаха Брекзит мислеха че ще минат м/у капките т.е ефтино (което няма да се случи) а от друга натискаха Мей за нов референдум. С една дума жената използва ЦРУ (който инсценира отравянето) за да си бетонира поста на Острова

Цитат: "... Откритото нервно-паралитично вещество е от класа на "Новичок" или много близко до него..." То не е сирене ама прилича много на него..нещо подобно е и това в цитата. Преди има-няма 2 седмици друг предател на родината си който е под покрива на ЦРУ и е един от създателите на тая отрова каза от Щатите че тази отрова може да се синтезира само от хора които са участвали в процеса на нейното създаване т.е знаят точните съставки. Сега да се говори а бе не е същата отрова ама е много близка до нея звучи меко казано комично. Дир-а или вашият превод куца яко или ако някой е изпляскал нещо подобно а друг му е повярвал то значи тука разговора не е бил на ниво лидери на държави а на ниво площадката у детската градинка