Руски военен експерт сравни армиите на Русия и САЩ

Изострената международна обстановка все повече извежда на преден план възможностите на армиите на двете главни противостоящи сили- САЩ и Русия.

Обратно в новината

Коментари - Руски военен експерт сравни армиите на Русия и САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо орките, които притежават втората най-силна армия в Украйна, все се бутат при големите батковци и се сравняват с Великата US Army? Чувство за малоценност или просто глупост?

Ти като адвокат на джуджето ли се изявявеаш, за ни плашиш като него? Една мощна СССР фалира в гонката за въоръжаване когато имаше цели 21% от световният ВБП. Сега помийната яма русия има едва 1,6%. Ватенките са на дъното на блатото. 1. Те съкращават принудени от нищетата и липсата на валута дори своите разходи за въоръжаване. 2. Те съкращават пенсиите на пенсионерите, вдигат данъците, на бедстващите ватенки.

Уникални хора- нямам спомен СССР да е губила война но беше колос с глинени крака. Причината е че не издържа икономически. Да Русия може да отделя огромна част от брутния си продукт за въоръжаване но до кога. Вярно е че руснаците търпят на бедност но идва един момент след който нещата се променят.

Може би си млад и не помниш Афганистан. Ватенките изгубиха тотално войната и бяха изритани като помияри от Афганистан с подвити опашки. И след това фалираха. Тогава бяха с 21% ВВП, а сега едва достигат 1,6 % ВВП...

Краварите само като чуят Русия и тичат за памперси.

Армията на ватенките имала превъзходство само в едно нещо-конната кавалерия с каруците били по-голяма от американската, и запасът им от памперси-огромен....

Говедата дори и Калашников фалшифицират. В Аляска няма ток, в Калифорния 2 млн са без вода. Най-много убийства в света, най-много наркомани. Тия нищо не произвеждат освен извращения. Какво си купихте пиндоско от магазина?Нищо. Затова ЕС може да вдига митата им само на..... бърбарана(?!?).

Колкото и да го повтаряш до повръщане, няма как дфа стане истина. Всеки знае, че БВП на Русия едва достига до 1,6% от световния БВП. А едно време СССР имаше дял от 21%. Това е реален спад ОТ НАД 13 ПЪТИ. ЗА КАКВО ГОВОРИМ? Какъв Путьо, каква мАсква ? За държавата, която заема една шеста част от земята - това е жалък резултат Горна Волта със сняг. Повечето хора не разбират, че всъщност резултатът от разпадането на страната от крадеца от Кремълската мафия ОПГ е много по-катастрофален. Срам? Срам. "Страхотна страна"? Не, жалка и нищожна. Но с това не се изчерпва определението. Това е загуба на суверенитет. Дали някой ще забележи ще забележи липсата на Русия със своите 1,6% БВП на световния пазар , ако тя изчезне ? Дали някои ще забележите , ако в една кутия със клечи за кибрит липсва една мижава клечка ? НЕ. Какво ще стане с Руската федерация, ако (и какво ще стане, когато) срещу нея бъде обявено пълно ембарго? Без приходи от чуждестранна валута и забрана на вноса тогава държавните служители няма да имат нито заплати , нито работни места. От храната ще има само фуражно зърно. Животинските продукти ще станат лукс, тъй като животновъдството се унищожава от говорящият ботоксов плешивец Путьо. Предателите от Кремъл няма защо да се притесняват. Размерът на откраднатото и прехвърлено в западните страни е много по-голям от размера на златните и валутните резерви на РФ. Сега ватната държавица получава последните в живота си валутни постъпления и вагони с вносни стоки.

Не е лошо да посетиш някое училище

Новите техно оръжия на САЩ,напълно неутрализират руските военни възможности и прави безмислени и налудничави руските напъни за съперничество!Оръжията,които са в мечтите и приказките в кремълските глави,вече са на въоръжение в армията на САЩ!Русия няма никакъв шанс и нека поработи за изхранването на милионите гладни руснаци!

САЩ е с пълно,мнократно превъзходство над Русия във всяко отношение и силите са съвсем неравностойни!Все едно,запорожец да се мери с боик,форд по мощ или хлебарка да се перчи на слон!

Само с джендъризма са напред. Хак да им е!

При една война с обикновенни ковенционални оръжия САЩ и Запада имат преимущество пред Русия. Това се знае от военните стратези на Русия и затова те ще отговорят на всяко военно предизвикателство срещу Русия с употреба на ядрено оръжие, тъй като при стратегическата ядрената триада/ракети, самолети, подводници/ силите на САЩ са изравнени а другите страни са много по-назад.

От тази статия излиза ,че Русия не е фактор ... защо ли всички против нея ревът

Аз съм факторът, който спря хода на самолетоносачът "Роналд Рейган" към Корейския полуостров, в края на миналата година. А той беше тръгнал с бойната си група, "да види" дали Ун има водородна бомба.

В средите на т.н. русофили има тотално объркване. Всяка критика срещу завоевателната политика на Путин е наречена - русофобия. Тази критика не е срещу руснаците - а срещу грешната политика на техните управници. Като пример - - досега не е имало нито едно посегателство срещу паметника на руския Цар Освободител в столицата - Никога - има набези срещу руско-съветския паметник на съветската армия .

Голямата мечка се оказа (по собствени признания) една голяма но проскубана гарга, неспираща да грачи и да се перчи пред света!!!

Expensive game for poor nation

Благодаря ви русофобски тролчета.Без вас в сайтовете щеше да бъде скучно.Глупостта винаги развеселява.Дерзайте.

Този др. Сивков дали е пил лосион за вана или ползвал нови медикаменти - "Новичок". Като си вложат всичките пари за оръжия, какво ще ядат руснаците?

Странно е, че ватенките са готови да ядат мъх и да носят партенки и да си бършат задниците с горска папрат за възобновяване на военната машина на СССР, тази, която поглъща всички ресурси на всички републики и принуждава съветския народ да умре от глад и да живее в ужасна бедност.

До сега руснаците харчеха 2 пъти повече от своите пари за военни нужди спрямо американците- като % БВП. От сега нататък - като се напънат още много руснаците могат да вложат още по-голям % от БВП във военната индустрия. Това значи само едно - още повече печалби за руския военен комплекс и още повече мизерия и недоимък за обикновения руснак

САЩ имат 15 пъти по-голям БВП от Русия. Военните им разходи 13 пъти по-големи.

Още 20 избити кравари избиха в Нигер. И видео има ,тука нищо. Фашистката армия замръзна в Арктика при +5 градуса. Пиндосите нищо не произвеждат освен извращения и клошари. Какво пиндоско си купихте от магазина?? Фашистката армия дава само 300млрд за памперси.

Дурачок, да не си пил детергенти? Сигурно нямаш мозъчни клетки.

Tи и да видиш и Путин да застрерлва някого пак ще кажеш че не е той бе промин мозък

Колкото и да го повтаряш до повръщане, няма как дфа стане истина. Всеки знае, че БВП на Русия едва достига до 1,6% от световния БВП. А едно време СССР имаше дял от 21%. Това е реален спад ОТ НАД 13 ПЪТИ. ЗА КАКВО ГОВОРИМ? Какъв Путьо, каква мАсква ? За държавата, която заема една шеста част от земята - това е жалък резултат Горна Волта със сняг. Повечето хора не разбират, че всъщност резултатът от разпадането на страната от крадеца от Кремълската мафия ОПГ е много по-катастрофален. Срам? Срам. "Страхотна страна"? Не, жалка и нищожна. Но с това не се изчерпва определението. Това е загуба на суверенитет. Дали някой ще забележи ще забележи липсата на Русия със своите 1,6% БВП на световния пазар , ако тя изчезне ? Дали някои ще забележите , ако в една кутия със клечи за кибрит липсва една мижава клечка ? НЕ. Какво ще стане с Руската федерация, ако (и какво ще стане, когато) срещу нея бъде обявено пълно ембарго? Без приходи от чуждестранна валута и забрана на вноса тогава държавните служители няма да имат нито заплати , нито работни места. От храната ще има само фуражно зърно. Животинските продукти ще станат лукс, тъй като животновъдството се унищожава от говорящият ботоксов плешивец Путьо.

Преди два дни в Сирия са били до избити и последните отрепките от Вагнер Новината се крие старателно заради изборите им

Това е вече трето масово зачистване на вагнеровци, то стана традиция. Ватенките са толкова зомбирани и тъпи , че не могат да проумеят че са вечните лузъри.

Сивковвинаги мери джепането и то онова, за което говорят по американските медии. Никога не мери качеството на бойците, както и строго секретните разработки. Освен това той противопоставя идовете въоръжени сили идеализирано, сякаш излизат на чисто голо небе/море/поле едно към едно, без оглед на стратегия, тактика, въозможности и конкретни ситуации. Аз оспорвам например, че САЩ имат адекватна представа от стратегия и тактика на модерната и постмодерната война. Такива знания и способности не се дават даром, те са плод на исторически опит и кръвна предразположеност. Такива у САЩ няма как да се появят от крякане и викане по медии и чрез ПР черни станции. За други минуси при САЩ не ми се говори, защото и без това думите в този форум са лимитирани.

Шилo

Да живей Червената армия! Путин има най-много секретни разработки, американците нямат хич! Путин е най-подготвен за модерна война - американците не са! За другите минуси на американците няма да говорим, защото не е угодно на другаря Путин!

Да, ама с лозунги от соц времето не става... От 21% ВВП ватените паднаха едва на 1,6%, дори под малка Южна Корея... Това живот ли е ? Считай ги за умрели мурзилките.

ненадминатите бойни качества на руския войник, в което аз се съмнявам.Защо? В първата година от нападението на Германия над СССР,руските военнопленници надминаха 2,50 млн..И германците с лекота стигнаха до Москва.Спасиха ги американските оръжейни и продоволствени доставки.Руснаците са горди с това ,че са дали 20 млн.жертви.Що за гордост е това?Сега отново дрънкат оръжия и изглежда ще се наложи пак ,да ги спасяват американците от манията им за световно величие.Но изглежда те са генетично неспасяеми.

А ти какъв пример даваш за победа без жертви? Реално кой победи Райха, кой осъществи невижданите от никой руг вонно-стратегически операции на Източния фронт? Знаеш ли изобщо за какво планиране и за ангажиране на какъв колосален ресурс става дума или само си плещиш седесарските глупотевини??! ще ви видим сега оттука нататък как ще успеете пак да се измъкнете без жертви. Тоя път са ви гарантирани, ако продължавате да се съмнявате в Русия!

Шилo

Русофилската болест е тежка и нелечима! А спорове от типа: "Моят батко е по-силен от твоя батки" прекрасно прилягат на децата от детската градина, и на русофилите. На последните акъла им не е мръднал след детската градина.

Никакви американски въоръжени доставки не е имало още при битката за Москва. Американците, ако наистина можеха и искаха, щяха да помогнат на руснаците при Москва, воювайки редом с тях, а не постфактум да си приписват мними заслуги. Айде молим ви без лъжа!

САЩ воюват с Хитлер още от времето, когато Сталин и Хитлер са дружки. Освен това още през 1941г започват война с Япония, освобождавайки съветски военни части, които веднага са изпратени да воюват срещу Хитлер. В първите месеци на войната, когато Съветската военна техника е на практика унищожена, Lend/Lease осигурява жизено важни доставки. Иначе щяха да разчитат на конницата на Будьони срещу немските танкове. Няма да говоря за бомбардировките на военни заводи, рафинерии, военни ешелони и т.н., които оставят немската армия без резервни части, без достатъчно гориво, всякави стоки от първа необходимост и т.н. Ако не бяха западняците, Хитлер щеше да има атомна бомба и тогава изходът на войната щеше да е съвсем различен. Помощта не е само с пушечно месо, но за да се разбере, трябва да се чете и разбира...

Американците помагат на руснаците в критични моменти, но това не се отчита и непрекъснато се спекулира, че искали да ги нападат. Примери - Международна и хуманитарна помощ през Кримската война; Доставка на кораби и оръжие през руско-турската война 1977-1978г; доставки на храни по време на глада 1891-1893г; Помощ с военни доставки през ПСВ; големи инвестиции в помощ на НЕП; Хранителна помощ по време на глада 1921-1923г; ВСВ; след разпада на СССР и т.н.

Забрави за интевенцията в Русия през 1920 г.

Този експерт ми звучи , като американски трол в дира!

Е да. Щом не славослови Путя...

Радвам се ако руснаците осъществят мечтите си, това означава, че Америка ще изчезне от картата на земята!

не . руснаците не искат америка да изчезне.това е пропаганда. иначе къде ще емигират? половината ню йорк е пълен с руснаци.да не гогорим за ню джърси,илинои,вашингтон,флорида,джорджия и т. н. а богатиите руснаци имат нужда от америка за да си инвестират парите.

Още 20 държави нагъзват ватенките и гонят техни дипломати-шпиони. Около 20 европейских стран готовятся выслать российских дипломатов, якобы связанных с московскими шпионскими сетями. Такое решение они намереваются принять из солидарности с Великобританией, обвинившей Москву в отравлении бывшего офицера ГРУ Сергея Скрипаля и его дочери. Об этом в субботу, 24 марта. Россияне вредны для демократического мира, как вирусы.

един и същ тъпанар, прост като кратуна трол, пише под различни цифрови никове едни и същи тъпанарски и комплексарски коментари срещу Русия, руснаците. Почвам да имам съмнения, че този нещастник в миналото е бит или/и е.ан от някой руснак и това му е нанесло голяма психическа травма. Щото да пишеш толкова злобно и упорито, само заради едните центове, ако си човек с разума си, няма да го направиш.

взе ми думите от клавиатурата.

Заради технологичното подскачане на ватенките не са останали копейки да платят на нашите тролове и те се изпокриха кати мишоци.

САЩ два пъти наритаха ушанките в Сирия и Путю си направи пас защото няма с какво да отговори

Не само че няма с какво да отговори ватенката, тя се оказа и голям страхливец-като вдяко малко човече -джудже. Беше се скрил 2 седмици в бункера си, защото недоволството на мурзилките беше избухнало от факта че путя е изоставил своите да ги правят на салата Вагнер.

Америка прие за 2017г. отбранителен бюджет св обем на 602 МИЛИАРДА ДОЛАРА. КОЕТО ТЪПИ ВАТЕНКИ Е В ТРИ ПЪТИ В ПОВЕЧЕ ОТ ЦЕЛИЯТ БЮДЖЕТ НА ЖАЛКАТА РУСИЯ. Какво ми драскате нелепости , дори един компетентен пост не сте в състояние да напишете... но с толкова мозък, повече не може.

Всеки знае, че БВП на Русия едва достига до 1,6% от световния БВП. А едно време СССР имаше дял от 21%. Това е реален спад ОТ НАД 13 ПЪТИ. ЗА КАКВО ГОВОРИМ? Какъв Путьо, каква мАсква ? За държавата, която заема една шеста част от земята - това е жалък резултат Горна Волта със сняг. Повечето хора не разбират, че всъщност резултатът от разпадането на страната от крадеца от Кремълската мафия ОПГ е много по-катастрофален. Срам? Срам. "Страхотна страна"? Не, жалка и нищожна. Но с това не се изчерпва определението. Това е загуба на суверенитет. Дали някой ще забележи ще забележи липсата на Русия със своите 1,6% БВП на световния пазар , ако тя изчезне ? Дали някои ще забележите , ако в една кутия със клечи за кибрит липсва една мижава клечка ? НЕ. Какво ще стане с Руската федерация, ако (и какво ще стане, когато) срещу нея бъде обявено пълно ембарго? Без приходи от чуждестранна валута и забрана на вноса тогава държавните служители няма да имат нито заплати , нито работни места. От храната ще има само фуражно зърно. Животинските продукти ще станат лукс, тъй като животновъдството се унищожава от говорящият ботоксов плешивец Путьо. Предателите от Кремъл няма защо да се притесняват. Размерът на откраднатото и прехвърлено в западните страни е много по-голям от размера на златните и валутните резерви на РФ. Сега ватната държавица получава последните в живота си валутни постъпления и вагони с вносни стоки.

Всичко написано от тях за уж "безаналогови" оръжия е чиста лъжа на червената фашистка пропаганда. В настоящее время Россия является экономической, как Верхняя Вольта, с ракетами. Путин официално публично обяви, че най-големият им враг било ... ИЗОСТАВАНЕТО! Нормален човек не взима акъл от ИЗОСТАНАЛИ И ИЗОСТАВАЩИ

"Няма такова понятие като ООН.Има само една международна общност,която може да бъде възглавявана само от единствената в света свърхдържава-САЩ." "Международното право не е право"Джон Болтън,бивш представител на САЩ в ООН и настоящ съветник на Тръмп по въпросите на националната сигурност/ от 2 дни заема мястото на ген. Макмастър/. Действително военната мощ на НАТО ,и в частност на САЩ е доста по-голяма от руската. Неудобната подробност е в това ,че това голямо предимство не може да доведе до победа ,защото няма да има останал жив,който да празнува победата!

Ватна партенка, Кви глупости плещиш? "Действително военната мощ на НАТО ,и в частност на САЩ е доста по-голяма." НЕ ДОСТА ПО-ГОЛЯМА , А В ПЪТИ - 1О И ПОВЕЧЕ КАТО КОЛИЧЕСТВО, а технологично , просто няма измерение - от 30 до 50 и повече години. Ватенките са тотално обречени.

че ако се сбият Русия и Нато, разбирай САЩ, никакви танкове или разрушители няма да влизт в сметките, защото ще хвръкнат разрушителнтие и всеизгарящи междукотитентални стратегически ракети с ядрен заряд? 15 000 заряда. ...и срещу нас... Драскачи разни се пробват по форуми и акъл дават, а очевадното "забравят".

Ти като адвокат на джуджето ли се изявявеаш, за ни плашиш като него? Една мощна СССР фалира в гонката за въоръжаване когато имаше цели 21% от световният ВБП. Сега помийната яма русия има едва 1,6%. Ватенките са на дъното на блатото. 1. Те съкращават принудени от нищетата и липсата на валута дори своите разходи за въоръжаване. 2. Те съкращават пенсиите на пенсионерите, вдигат данъците, на бедстващите ватенки. Ти осъзнаваш ли тези цифри?

Накратко без плямпане. Вече се ускорява стопяването на РФ. Андропов подобно на Путев казваше: имам оръжия да разцепя земята и кво стана: Няма го "Великия" СССР и Социал.с-ма. Така отива и РФ. Другото е кое вярно,кое демагогия. Руснаците са царе на плямпането и лъжата: Къде е комунизма,който трябваше да е построен 80 та г.??!! Пияници не могат да правят нови технологии и това Путев го знае,но по комунистически началника на охраната на Петербургската община Путев пусна фабриката за ЛЪЖИ. Това не след 6 г. вкрая на мандата му но до 2 г. ще лъсне,че е ЛЪЖА. Важното е ,че той се готви да царува повече от Сталин до фризера като Андропов,Брежнев и Черненко

Действително има подобни неща,но големият проблем е ,че НАТО има много голяма армия и въоръжения, но няма войници!И не се вижда кога ще има!Затова не смеят да нападнат Русия ,а опитват само със санкции и разни подли номера!

Ха-ха , поредната ватна лъжа...

един от подлите номера е вносът на "бежанци", "мигранти", които да формират войската срещу Русия. Затова и "бежанците" не са християни.

Армията на една страна отговаря на нейната военна доктрина. В края на миналия век американската военна доктрина / изпреварващ масиран ядрен удар / бе изоставена. Победителя в един всеобщ ядрен конфликт вероятно би завиждал на победения. За това американците я замениха с нова - масиран изпреварващ удар с конвенционални средства. За целта изградиха пръстен от сухоземни бази около Русия, и огромен морски и въздушен флот. Идеята е след масиран удар с крилати ракети, бомби, и други носители по стратегическите обекти на Русия пред руското правителство да бъде поставен ултиматум. Или ще слуша, или ще последна ядрен удар на който руснаците няма да могат да отговорят. Само че ситуацията нещо се промени. Руснаците показаха системата наречена " Мъртвешка ръка " която дори при унищожено руско ръководство ще отговори подобаващо. Показаха че имат добри средства за радиоелектронна борба / случаят Доналд Кук / Показаха нови съвременни ПВО системи които правят много трудно, ако ли не невъзможно дълбокото проникване в територията на Русия. Показаха че имат модерни и свръхточни / за разлика от американските / крилати ракети - пример - Сирия. Може да се изброява още, но и това е достатъчно за да направи новата американска военна доктрина неприложима. За това сега Американците започват нова надпревара във въоръжаването / изостряйки до крайност обстановката във света / разчитайки това да свърши работа както по времето на Горбачов. Само че Путин не е Горбачов.

Един умен коментар. Който има акъл, ще го разбере.

Историята си има предистория още от миналия век. Т. нар. "Световно Комунистическо Движение", беше проект, ръководен от СССР за създаване на комунистически държави под контрола на СССР в целия свят. Чрез тях искаха да установят световно господство. Така се стигна до Корейската и Виетнамската войни, така се стигна до редица "революции" в редица страни в целия свят, които по същество си бяха преврати, извършени от терористични групи, наречени "революционни армии". Всичко това беше извършвано под ръководството и с помощта на СССР и другите соц-страни, вкл. България. В резултат се появи "непотопяемия ракетоносач" Куба до бреговете на САЩ, появиха се ред комунистически режими в Азия, Африка, Централна Америка и т.н., където руснаците бяха у дома си, разполагаха си военни бази и чрез тях присъстваха в целия свят. САЩ стояха под насочените ракети от Куба, търпяха всекидневно патрулиращите съветски/руски стратегически бомбардировачи покрай границите си, гледаха съветски подводници в Мексиканския залив. Когато и те започнаха да приближават границите на СССР/Русия, обаче изведнъж станаха агресори и не знам си какво. По същество нищо не се е променило от онова време, за което свидетелстват и войната в Сирия и действията на Венецуела, която даде цял остров на руснаците за военна база, случилото се в Азербайджан, Крим, Донбас и т.н. Единствено руската пропаганда стана по-масирана и по-гръмогласна, а у нас тя намира много добра почва и благодарение на платени доброволни тролове създава съвсем различна картина от действителната, представяйки Русия като жертва.

Всичко до което се е докоснал комунизма в лицето на Червеният Четвъртия Райх СССР се е разпаднало и провалило 1. Руснаците могат да се гордеят - от членовете на групата на Г-8, тяхната страна се превърна в лидер в тройката с Иран и КНДР. И всичко това благодарение на Путин! 2. Кримляди осраха СИВ, Варшавския договор, СССР, приятелите си диктатори в Африка, Азия, Латинска Америка! И сега се готвят да осерат самата Русия... при руснаците, няма нужда да се напъваш нищо да противодействаш, те сами ще си унищожат всичко. Сами си разрушиха съюза, сами се разпаднаха. Пробваха нов съюз - ОНД, ама нещо не стана. Пробваха Евроазийски съюз, ама нещо не функционра.70% от БВП на Русия е от газ и нефт. Общо 95 % от БВП на империята е от природни суровини и само 5 % е от други отрасли на промишлеността, вкл. оръжейна. С падането на цените им, падна и БВП на Русия. През 2016 г. ги изпревари Южна Корея - държава с територия по-малка от България.

Великая и единственная сверхдержава - США! ВВП РФ в 13,5 раз меньше ВВП США. По величине ВВП РФ за 2 года грохнулась на 13 место в мире. В 2015 г. ВВП РФ упал на -3,9%, а ВВП США вырос на +2,9%. Там, где США - там Западная Европа, Канада, Япония, Южная Корея, Австралия и много других красивых и свободных стран. Там, где смехдержава - там Восточная Европа, Куба, Зимбабве, Северная Корея, Афганистан, Сирия, Палестина, ЛДНРы, Абхазии с Осетиями. Первое: Вся кремлевская элита и олигархи держат свои деньги в долларах и в американских банках. Никто не ссать против ветра. Это говорят только тупые ватнье кремлеботов. А и никто не признает рубль, который дешевле, чем туалетная бумага. И второе: Как говорил покойный Бжезинский: те 500 лярдов (а сейчас намного больше), которые ваша элита хранит в наших банках ставит под вопрос: это ваша элита или уже наша?

да ама ние си имаме запасняци! като ни дадат по1 калашник и 100 патрона сте ти вкарам!

Русия? Това е Нигерия със сняг.Скоро путьо ще призове ватенките да се връщат по дърветата.

Ако говорим за конвенционална война, един руски войник в наземна битка струва колкото 10 американски, а ако това включва близък и ръкопашен бой, какъвто често се е водил в Сталинград, една рота руснаци ще обърне в бягство поне два батальона евро или американо гейове. Не оръжието, а духът на война е решаващ за победата. Не случайно през ВСВ 30 000 японци, зле въоръжени, без въздушна подкрепа и без танкове, атакуват и превземат добре укрепеният там, дълбоко ешалониран и въоръжен 130 000 английски гарнизон. Пленени са над 50 000 англичани.

Превземането на Сингапур приз ВСВ имам предвид в горния пост.

Ха-ха, нещастен лъжец... Става само за салата Вагнер. Това го видя целият свят. Армията е максимално натренирана в бой по целият свят, а ватенките са на нивото на индианци с лъкове.

като теб, който не е прочел нито една книга през живота си, не познава историята и "разсъждава" чрез внушени от медиите клишета, няма да споря.

1. США приняли на 2017 г. оборонный бюджет объемом 602 млрд дол или почти в 3 раза больше, чем весь бюджет РФ (210 млрд дол). А в 2018 г. будет 800 млрд дол. ВВП РФ в 13,5 раз меньше ВВП США. По величине ВВП РФ за 2 года грохнулась на 13 место в мире. В 2015 г. ВВП РФ упал на -3,9%, а ВВП США вырос на +2,9%. По ВВП на душу населения США занимают 5 место в мире (57 220 дол), а РФ скатилась на 66-е место (7 742 дол) или в 7,4 раза меньше, чем в США. В России признали неспособность флота защитить страну. Эксперт отметил недостаточное число полноценно боеспособных кораблей дальней морской и океанской зон, которыми располагает российский флот. Эксперт отметил недостаточное число полноценно боеспособных кораблей дальней морской и океанской зон, которыми располагает российский флот.

"Циркон"-со скоростью до 8М-фальшивка россиской пропаганды, давно разоблаченная и не существующая в природе. Боеголовки баллистических ракет-все летят с гиперзвуковой скоростью У американцев давно стоит на вооружении ракета ПРО SM-3 со скоростью в 8М как раз чтобы баллистические ракеты и боеголовки сшибать. В реале в области гиперзвука россия отстала от ШТАТОВ лет на 30

Фашистката армия замръзна в Арктика при +5 градуса. Пиндосите нищо не произвеждат освен извращения и клошари. Какво пиндоско си купихте от магазина?? Фашистката армия дава само 300млрд за памперси.

СМЕШНИЦИ! ВОЕННИТЕ ИНВСТИЦИИ НА САЩ са в размер на 700 милиона долара годишно! ВОЕННИТЕ ИНВЕСТИЦИИ НА РАССИЯ са в размер на 62 милиарда долара годишно! Армиите на САЩ и Русия направо са се "изравнили"!

Малка неточност. Обновено: 1. ВОЕННИТЕ ИНВСТИЦИИ НА САЩ за новата 2018 г. са в размер на 800 милиона долара годишно! 2. Путьо обяви че намаля с около 30% разходите за въоръжение за в бъдеще. Така че Америка дори да спре да се развива напред и да ги чака мурзилките , те няма никога да ги настигнат.

От един момент нататък съпоставянето е една празна статистика. Една война няма да доведе до ничия победа а до унищожение. Нека превъзходството на Сащ е 100:1 и какво ще им помогне след като Русия не е нужно да ги напада. Ако просто взриви всичкият си ядрен потенциал на своя територия с човечеството е свършено. Та САЩ да мислят, тая война няма да е някъде и някой друг да мре а те само да бомбят. Ще мрат в адски мъки.

Няма такава доктрина, "да взриви ядрените си заряди на своя територия". Че за какво им са тогава носители - ракети, бомбардировачи, подводни лодки. Всичките заряди в ответния удар са приготвени за странта-агресор. И поне половината от тях ще достигнат целта си.

Ти не бъди толкова сигурен. Онзи сваления пилот вместо да хвърли бомбата по чалмите , си я взриви в гащите...така ,че не се знае дали няма да си гръмнат и ядрения арсенал

Голямо сравнение, няма що. Уж ще се сравняват армиите, пък се сравниха флотовете. Че може ли САЩ, страна на два океана да няма по-голям флот от Русия- континентална държава ? Ами дай да сравним ледоразбивачите. Русия - 40 бр. от които 6 атомни, САЩ - 2 броя, от които единият в ремонт :) Да, ама САЩ нямат северен океан. Русия не се кани да отнеме превъзходството на САЩ по моретата. И е съмнително какво превъзходство е това да се налага да возиш войски чак през океана. Защото тези армии трябва да действат в Европа, не в Америка. През втората война Русия също имаше малък флот, който практически не излезе от базите в Новоросийск и Ленинград. Нямаха и въздушен флот. САЩ, Англия, Германия, Япония, Италия, Франция даже - имаха огромни подводни, надводни и/или въздушни флотове. Което изобщо не попречи на руснаците да нашамарят който им дойде с тези флотове до бреговете.

- Флотът е част от армията. - Русия има излаз на 2 океана и сума ти морета. - Виж Аляска с какво граничи на север. - Какво общо имат ледоразбивачите с армията? - Явно не си наясно каква е била ролята на флота и на въздушните удари по военни заводи, ешелони, транспортни кораби, складове, рафинерии, танкери и т.н. през ВСВи как с това съюзниците са помогнали на СССР обезкървявайки армията на Хитлер и оставяйки я без гориво, резервни части и т.н. Смешен си!

stan_posta@

> Флотът е част от армията Флотът е част от въоръжените сили. Но в статията не се сравняват въоръжените сили, в заглавието пише "армия", а се сравняват ВВС и ВМС. Грубо разминаване. >- Русия има излаз на 2 океана и сума ти морета Русия, излиза на 14 морета, принадлежащи на 3 океана. Притежава най-дългата брегова линия в света 37 653 км. Но се готви да се защитава на своя, континентална територия. Не смята да напада през океана САЩ. И готви въоръжените си сили за съответно отразяване на такава една агресия. За това не е нужно да има точно същите единици и видове оръжие. Няма самолетоносачи, но има превъзходство в противокорабни ракети. Няма толкова самолети, но има добра ПВО. Няма толкова транспортни самолети, но има прекрасни ЖП линии, които имат стотици пъти по-голяма пропускателна способност от всеки "въздушен мост", особено трансконтинентален. И т.н. >- Виж Аляска с какво граничи на север. Нямат въоръжени сили в Аляска американците. Само постове за наблюдение на ракети. Направлението не е важно нито за тях, нито за Русия. >- Какво общо имат ледоразбивачите с армията? Дадени са като пример за неправилно сравнение на въоръженията. Впрочем ледоразбивачите имат огромно значение за армията. Особено като се има предвид, че повечето от пристанищата на Русия са замръзващи. >- Явно не си наясно каква е била ролята на флота и на въздушните удари Абсолютно съм наясно. Ролята им е била да ускорят с някой и друг месец капитулацията на Германия, насметена от руснаците.

Немнога статистика:link/nowadays/structure/techreadiness/2016/ БОЕВОЙ СОСТАВ: ВМФ РФ - 150 000 ВМС США - 326 000+ резерв 96000 Авианосцы Русия - 1 Авианосцы САЩ - 10 Атомные ПЛ - Русия - 10 Атомные ПЛ - САЩ - 30 Эсминцы УРО - Русия - 24 Эсминцы УРО - САЩ - 64 Крейсеры УРО Русия 12 Крейсеры УРО САЩ 22 Десантные вертолетоносцы / УДК Русия 0 Десантные вертолетоносцы / УДК САЩ 9 Десантные корабли-доки / ДВКД Русия 0 Десантные корабли-доки / ДВКД САЩ 22 Мурзилките трябва сега да имат мозък и калкулатор, за да изчислят в пъти, колко Американската армия е по велика от ръждясалите още времето на СССР корита. А за технологичното оборудване да не говорим... Не знам дали вие ватенките имате мозък да смятате. Аз мисля че в графата за Авианосци - 10 към 1 , има малка неточност. Т.е. Кузя не попада в тази графа . За него е необходима специална графа: Подводногмуркащи се самолети. Защото тай само това правеше-осея дъното на Средиземно море с руски самолети-бракми. Добре, че и той самия не потъна по обратния път.

"поживём - увидим"

Sm3hurk0

Русия е подготвена за кръгова отбрана. Това, че американците превъзхождат по численост оръжията руснаците, не пречи на американците да се подмокрят и умирисват денонощно.

Кръгова потбрана като индианците на Вагнер, ватни тъпанари. Ватенките са КАПУТ...