ЕС взе на мушка Facebook и gmail: Защитете личните данни

ЕС ще прилага по-строго законодателство за защита на потребителите по отношение на социалните медии и имейл доставчиците като Фейсбук и Джимейл.

Обратно в новината

Коментари - ЕС взе на мушка Facebook и gmail: Защитете личните данни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой е заинтересован от всяване на страх сред ползвателите на социалните платформи, защо е тази параноя? Във Фейсбук и Гугъл само Е-маил-а е задължителен при регистрация, няма лични данни, а всеки ползващ социалните платформи трябва да има и Е-маил за лична кореспонденция и друг за служебна, само местопребиваването /IP адреса/ трябва да скриеш ако те гони параноя. В Китай, Русия и в други държави има изисквания към социалните платформи опериращи на тяхна територия данните за потребители да се съхраняват в сървъри намиращи се на техните страни. Руснаците дори си създадоха еквивалент на "FaceBook" - "ВКонтакте" който в някое отношение е дори по-добър. Струва ми се че не звучи сериозно да се откажем от Интернет защото някой може да ни шпионира, все едно да се откажем да шофираме по магистралите защо видиш ли стават катастрофи.

поздрав! Говори машина 2 от сет на тройка : твоят апп , ти и аз ! Имаш квалификация и получиш 2 щатски цента по сметката си ! твоят МТурк

Надеждата ни е в ЕС, дано час по скоро се справят със ситуацията, една голяма каша е тук, а има семейства, където децата им са на запад и ... През 2009 в бг, ставаше послушвания по телефоните, а имаме братя, сестри юристи, лекари и се налагаше да се срещаме на улицата, за да си кажем някои неща, които ни вълнуват лично, мразим диктатурата, при соца беше така, а нито крадем, нито лъжем, там проблем имаме с подслушвания, или трябва народа да бъде приживе под стрес завинаги

до закрийте! време е вие да се закриете, това да не ви е социализАма, Белене, едно малко удоволствие и дайте да го закрием. Не трябва, но и не трябва да се преследват честните хора, както някои го правят и днес. Лично мое виждане над нещата И малкото да ни бъде отнето. Всеки се е скрил в бг, заключил, никой с никой вече не иска да разговаря. Много бедни, малко заможни, а заможните стягат багажи и имат в няколко градове жилища, а извън БГ, а са на 80 години, или само заможните за тях, а всичко друго без живот, без въздух, да гният у дома на студено, дори и телевизията мисля, че и там се следи, а ти иди доказвай, че си честен човек, дори останал без собствено жилище, ограбиха народа, от народа в техните банкови сметки и сега давай да закриваме, НАПРОТИВ ТРЯБВА ИНФО ЗА ГРАБИТЕЛИТЕ НА ПРЕХОДА, нищо против, че сте крали, но е трябвало много по-малко, за да остане за малкият човек, но вие с шепите, там е проблема и маса народ негодува, но на улицата, защото мнозина нямат компютри и т.н. ... и т.н. ... халал да ви е откраднатото, думичката халал, е турска, но сме

ами сега какво ще правим ако руснаците не са виновни за всичко ... глупак е онзи който си мисли че от тези саитове не се възползват служби и тн. а пък в България какво да кажем тука направо се жонглира ЕГН-та :) но тук само ние сме си виновни за всичко само нашия казан в ада е без охрана

Потребителите в мрежат носят сами отговорност за своята безопасност. Елементарен принцип е да не посещавате сайтове, които искат регистрация с лични данни, също бисквитките те правят обработваема храна за маркетинговите агенции. Пазете се сами, като на улицата. В мрежата ние сме на улицата, има всичко и не е безопасно място.

:))

държавен регулатор е необходим щом засяга милиони потребители . освен това , как е възможно че встраната генерират профили с целта комерц , а данък върху генерираните печалби плащат в Делавър ?

в конкретният случай те почнаха с една група от 270000 , 1/1000 от населението на САЩ и стигнаха до 50000000 , почти 1/5 от общото население на САЩ. Изхвърлим от общата маса неспособните , в конкретен пример тези без избирателни права , общата маса намалява се с около 15% , от 270000000 до 230000000. Тогава съотношение е 1:4,6 . Или почти 22% от възможните избиратели участваха в анализ .

от 230000000 имащи право на глас , колко участват обичайно в изборите западният демократичен модел ? Около 40%. Тоет около 92000000 гласоподаватели , откоито 50000000 участвали в горе посоченият анализ . тоест , болшинството участвала в експериментът !

социалните мрежи и без това създават само зомбита!