Верижна катастрофа с 6 коли в София, двама са ранени

Верижна катастрофа стана тази в четвъртък вечерта на Северната тангента в София, близо до отбивката за Требич. Удариха се 6 коли, двама души са ранени.

Обратно в новината

Коментари - Верижна катастрофа с 6 коли в София, двама са ранени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какво да правиш !! Първият ден на пролетта е , да не би да е зима ??

Причината за катастрофите е в безнаказаността на нарушенията. Има нарушения - има катастрофи, няма нарушения - няма и катастрофи.

Виж какво момченеце, за повечето катастрофи виновни са такива като теб, които отклоняват вниманието за причините за катастрофите от истинските причини, към някакви лъжливи истиннподобни причини, като шофьорите. Ако имаш малко ум, ще го разбереш.

Според досегашният ми 40 годишен опит като шофьор, при ПТП-та много често причинителя на ПТП-то не катастрофира и си заминава, а след него катастрофа. Идва КАТ и виновен е някой от тези, които са катастрофирали, а истинският виновник никой не го знае и търси. Причината за това е в КАТ, който не си прави труда да разследва истинските причини за ПТП-тата, а лепва едно безмислено "несъобразена скорост" на някой и си измиват ръцете, че са си свършили работата.

Забравих да напиша, че нарушения на правилата се правят когато няма контрол, а КАТ не контролира спазването на ЗДвП и в крайна сметка стават катастрофи заради това.

Ами да спрат зимното почистване и тогава само майстори като тебе ще карат. Много ще ми си интересен на лед. Вчера където минах под непочистеното вече се беше образувал лед. Където не беше монолитен колата все едно вървеше по павета леко отивайки нанякъде я с предница, я със задницата. "Хубав лед" имаше на влизането в тунелчето под Мария Луиза. Вчера един колега обвиняваше за задръстванията тези дето карали с 20 км. Че много от шофьорите сме смотаняци то е ясно, но когата и пътищата са правени и поддържани от смотаняци, тогава нещата са зле. Нищо кметицата каза, че няма фъндък за почистващите фирми и ще глобява. То си обществена тайна какво е положението с тези "глоби"

За 99% от нарушенията и катастрофите в България, първопричината е КАТ, защото не осъществя контрол за спазването на закона. Едни и същи шофьори българи и чужденци, шофират по един начин в България и според някои мaлoyмници винаги са виновни, но шофирта по съвсем друг начин в държавите, в които има контрол на пътя и там не правят нарушения и ПТП-та.

Това ли Ви натаковаха Вси"наште" Пак да изфлюпътьи ?!

Лично&Откровено : Съм Убеден че по АбсолютноВсички Възможни начини Вси"наште" а. Ни Доят Нонстоп ..и б. Целево доУвеличават Напрежението за да Сме Нонстоп наРъба. ------- ...защото (отн. Конкретните РязкоПроменящи-се метео условия - Е Задължително да има И И-допълнителни Предупреждения+Почиствания И разполагане на "наште" катажийчитъ (просто да Са Видими) Е АбсолютноНедопустимо да се разчита Единствено на уменията на водачите на МПС ! ...пък Ако надникнете из Разорана Варна и то Само ден-два преди Срещата - Ай-Ой !

сигурно вече са си сложили летните гуми или не са слагали зимните изобщо

И-това, Отче !

ПИПО

Сигурно ама не е сигурно. Не пишете идиотски предположения ако не знаете фактите. Аз минах няколко минути след катастрофата, пътя видимо беше идеално чист а всъщност беше лед. Спирах в продължение на около 200 метра (с перфектни зимни гуми) Добре че повечето реагираха отдалече с аварийки и успяха да предотвратят много по страшна ситуация.

Е пак добре, че не си спирал 1 км. И дано си разбрал, че перфектните ти гуми и перфектната ти кола не са всесилни, трябва и мислене. В такива ситуации не е лошо човек да пробва настилката чрез спирачките предварително а не като стигне до отбивката. За съобразена скорост да не говорим.

Дерзайте ШОПИ ! Дори и Дядо Божи ви пришпорва!

голяма злоба към софиянци! Ама всеки се бута да дойде и после.... Я еднАж да се зАкача за София.... Сменя номерата на колата със софийски.... Прави се на тарикат по улиците и когато се прибере на село се хвали с това ... :)

бе-тата трябва да се забранят. а леките автомобили (да не говорим за смартчетата) да се спрат от производство. ама пусти пари... и колите са като оръжията за масово поразяване. уж правим споразумения за непроизводство и унищожаване, но... толкова фирми ще фалират, толкова народ без работа ще остане...

Странен апел... - има Доста Държави, дето Зимата Е Зима и то 6-7 Месеца Всяка година...пък Движението Навсякъде Винаги типтоп... ...е да де - СА Държави.

абе някой първолак ли ги пише тези новини. Може ли да не ги прегледате преди да ги публикувате??!!!

по грамотно не можахте ли да напишете цялата новина?

Вчера ми се наложи много каране в "Столицата".Почти не забелязах джигити за навъртяните около 110 км.Безобразно беше състоянието на пътните настилки.Катастрофите са логичен завършек на"добре свършената работа"по снегопочистването.Същото се е случвало цял ден из страната.Хлъзгаво и заледено.Обикновено,официалната версия е,несъобразена скорост,лоши гуми и умения на водачите.Със сигурност има и такъв % от причините.Но,прощавайте,да ми говори старчето от АПИ,че са си свършили адекватно работата спрямо парите,които прибират от винетки и данъци-сорка,поредната лъжа и спам.

Ти си обаче първият човек, който го вижда, така ли? Иначе никой не знае състоянието на улиците? Всички знаят как е, а карат като по 6-лентовите магистрали в Лос Анджелес. Българският шофьор не може да осмисли две концпепции - 1. Несъобразена скорост - т.е. да съобрази скоростта си с пътните условия 2. Спазването на дистанция.

Искаме още! Всичкоти бантустан на кола и да фърчат ламарини!

В същност тангентата на Фандъчка и Беце била като леден улей за бобслей. В следствие на на вятъра в Софийското поле и целите -2 градуса температура и най-вече поради липсата на опесъчаване и чистене ! Тази тангента трябва да бъде затваряна като прохода Шипка при най-малкият сняг и минусови температури - поредната недоизмислица на Боце и компания ...

Ти минавал ли си по нея , или поне знаеш ли къде е , или днес са те пуснали в режим обикновенна сволоч ?

Минавал съм от там Нинов, минавал съм. Още миналата зима като гледах как се е появила в нищото, как има излази от тази полу-магистрала в нищото предричах, че ако не се чисти като в Сърбия и Македония ще стане на леден улей. Само дето вие герберасите виждате само откраднатите финикийски знаци и не ви пука от нищо ! Всичките пътища дето построихте изискват скъпа и непосилна за българите поддръжка. М-ла Тракия се напука и вдлъбна две години след като Боцко откри участъка. Цариградското е с пукнатини (около "бизнес моста") 9 месеца след откриването.... и е кърпен по технологията "Бойко Борисов" - с лейка се заливат пукнатините, а в колите се усеща като движение по траверси на влакова линия !

... пропусна мухата ц.ц...