Цацаров внася жалба в Комисията за защита на личните данни

Главният прокурор Сотир Цацаров внася жалба в Комисията за защита на личните данни в ролята си на гражданин.

Обратно в новината

Коментари - Цацаров внася жалба в Комисията за защита на личните данни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И какво сега излиза - че насилниците плачат лицемерно, че са жертви! Значи Цацаров се опитва сега да се изкара ... жертва на последствията от действията му - неговите и на онзи и ОНЕЗИ, които го лансираха на този пост чрез Борисов!!! И на системата ИМ и управленията ИМ!!! Защо ли хич не съм изненадан!

не знаем в западни държави как стоят нещата с ЕГН, но ни се карат от запада, че си даваме ЕГН-то. вярвам на господин Цацаров, защото е юрист, и защото е на ти с тия неща, а не на разни пубертетчета. разговаряла съм с някои наивни младежи и много неща не са им ясни. ЕГН не трябва всеки да ми го знае. Аз лично не искам, но не зная как да се защитя. Моята е лесна, нямам пари, нямам жилище, но въпреки всичко това щом отвън казват, че не трябва да им се дава във Фейсбук и сие , значи не трябва, много са по-умни от нас тук пишещите. Надеждата ни е в господин ЦАЦАРОВ, завършил с Отличен в СУ,Право, знаещ езици, на него разчитаме, дано нещо се случи..., а и в пощенките кутии отвън, получаваме писма и ми се наложи ... и какво да видя ... отворен плик и ЕГН-то се чете ... хх хх хх хххх, а не всеки желае, защото знае за последствията

Като не знаеш да ти кажа, как е например в Америка! НИКОЙ не си дава the social security number, (приеми го като еквивалент на българското ЕГН), НИКОЙ С ПОНЕ МАЛКО АКЪЛ В ГЛАВАТА, И НА НИКОГО! Дори и да няма пари или жилище като теб... Пише се в данъчните декларации, които се подават, но ТЕ СА КОНФЕНДИЦИАЛНИ! Дава се в банката при получаване на заем, но отново - това строго конфеденциална информация! Иначе по телефона дори и от банките когато искат да се идентифицираш те питат за други данни - адрес, И НАЙ-МНОГО ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 4 ЦИФРИ ОТ НОМЕРА ТИ! И ако някой някъде ти поиска пълния номер обикновено е съмнително и никой не може да те застави или изиска да си го дадеш! Тоест, ти можеш винаги и навсякъде да откажеш, но в случаите при кандидастване за заем в банка ти имаш интерес, а ако не искаш просто не го даваш и си заминаваш! Това е съвсем накратко! А Цацаров не го хвали толкова, защото или не знаеш и той какви ги е забъркал, или се правиш на гламав (ако наистина не си), просто не ми се припомнят някои от "подвизите" му! И ако той искаше и наистина мислеше тъова, което сега казва МНОГО ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА ВЗЕМЕ МЕРКИ ПО ВЪПРОСА - ВЕЧЕ КОЛКО ГОДИНИ СЕ ВОДИ ГЛАВЕН ПРОКУРОР? Той досега къде, на кой свят живееше и къде е спял! Да припомням ли например една история, когато една банка, познай коя - точно онази, която Цацаров атакува, КТБ, ИСКАШЕ ДА ПОЛУЧИ ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА 1 МИЛИОН БЪЛГАРИ (ЕГН-тата), за да ... МОЖЕЛА ПО-ДОБРЕ ДА ГИ ОБСЛУЖВА!?!?! А да ти припомням ли нечувания в света скандал, когато ОПГ открадна не отделни данни, а ЦЕЛИ ИНФОРМАЦИОННИ СИСТЕМИ ОТ МВР!?!? А сега се запитай какво направи Цацаров по въпроса, на кого са му нужни тези данни И ИЗОБЩО КОЙ И КОИ МОГАТ НЕ ДА ГО СТРОЯТ, А ДОРИ И ДА СИ ПОМИСЛЯТ ДА ГИ НАПРАВЯТ! България е малка държава, знае се кои са юнаците, които ЕДИНСТВЕНИ се занимават и могат да тръгнат и дори да направят подобно ОРГАНИЗИРАНО И ФРАПИРАЩО НЕЧУВАНО ПО СВЕТА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!

Малкия шиши много започна да се жалва напоследък, да не потъва кораба?

А бе гадовете от кога слагат "четци" върху банкоматите за изпразване на сметките ни, тия се чудат, че ни крадат личните данни ?! От просто по-просто и ще е така, докато не се въведе ред в анархията наречена "ИНТЕРНЕТ", където всеки малко по-грамотен може да свърши куп гадости, а и не е тайна, че докато данните ни са предоставени на частни фирми като "ФБ" - (има доста други, не са единствените) се препродават на други, заинтересовани, които си плащат доста добре, за да контролират света тук и там - където си поискат !!

трябва да знае, че когато посещава сайтове с бисквитки и регистрация в мрежата, отговорността е негова. Пазиш се сам, никой не го прави, нито на улицата, нито в мрежата.

Бойко плещи глупости. Я да си спомним за близкото минало и за изтрещялия му министър на здравеопазването. Искаха ни пръстови отпечатъци като от престъпници и Боцо НЯМАШЕ НИЩО ПРОТИВ.ВЪВЕДАХА ГИ. Сега пък щели да защитават личните данни. Божеее,тия вече ни влязаха и в гащите,ще ни защитават личните данни. ЗНАЯТ ВСИЧКО ЗА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС. Е ,НЯМА ТАКАВА ДЕМАГОГИЯ.А,ЦАЦАРОВ ПЪК,ИЗОБЩО НЕ ПОДЛЕЖИ НА КОМЕНТАР.

А жалба към НАП и МФ, за не събрани приходи Кой ще внесе ?

Цаца, ама риба!

ЕГН то за това е направено бе, за удобство, ако не се ползва за кво е въобще?!? А тези дето ви искат ЕГН в различните фирми са оператори на лични данни. Какъв ви е проблема?!?

Погледнете "Приложение #1 към 109-НС 23.03.2017 " в интернет и ще видите кой разпространява безнаказано лични данни /ЕГН/.

Цацаров, като ходя да си плащам тв-то и нета ми искат ЕГН. Направете така и задължете фирмите и компаниите вместо ЕГН да дават идентичен номер на всеки и като ходи да плаща да дава този номер.

GDPR ще ги оправи всичките. Неслучайно се разлаяха сега.

което е същото. Напр. Соф. вода и ЕРП. Но, когато сключваме договора с доставчик на услуга, няма как да се мине без ЕГН и затова трябва персонлен код. Персонален код трябва да има в търговския регистър и при нотариуса.

Тъпо е. Ами направете го така, че нищо да не зависи от това ЕГН бре. Тогава ще е все тая.

Едно време като нямаше ЕГН навсякъде се искаха трите имена и адрес.А сега и Сульо и Пульо ти искат ЕГН,лични данни по паспарт номер,къде и кога издаден и т.н.Мисля че тези данни трябва да важат в банките,но не и в разни други .Вече в колко институции ни знаят личните данни,пак добре,че малко са пострадалите.

тогава и пасспорти не ни трябваха

Една ниско тарифна унгарска самолетна компания за резервация в нета преди ми искаше номер на паспорт и ЕГН, сега вече искат само двете имена и нищо друго. Време е и тук да приемат закон и да помислят за правата на хората.

И мен ми е странно защото на доста места искат ЕГН и телефони и лични данни. От един мобилен оператор ми се обадиха и ми казаха че брат ми дето не е в Бг има някаква малка сума за плащане и да му предам. Попитах ги откъде знаете че ми е брат и ги заплаших че ще ги осъдя за информация на лични данни. Повече не ми се обадиха. Друг един тарикат от друг мобилен оператор се опита да ме уплаши като ми каза че съм имал фирмичка и ще ме съдят. Та кой им дава право на това питам.

цацата не е гражданин , а прасе

Не забравяй, че именно той настояваше да коментират навсякъде само регистрирани потребители и да няма анонимни коментари. Защо ли - ами много ясно - за да може после да се издирят и 'накажат' 'виновните'. Така че леко с коментарите. Самият той искаше да 'събере лични данни'. Беше след някаква поредна простотия на т.нар. ни държавна машина

Каквито правилата - такива и резултатите..... Оказва се - много от неприемливите за обществото правила, записани в разни правилници и закони под натиска на различни лобита и отразяващи интереси на малки групи хора, естествено не се спазват от останалите или просто са принудени да дават съгласието си поради съществуващия рекет от страна на по-силния....

Глейте ся, ДИР-аджии, Това, че съобщавате какво е казал Борисов за ЕГН-то е добре. Щото е премиер и го е казал в качеството си на такъв. Но това, че лицето Цацаров, не главният прокурор Цацаров, а именно лицето Цацаров в качеството си на редови гражданин е направил нещо, ама изобщо не ни интересува. Това, че му правите реклама на лицемерното ПР-ско мероприятие не ви прави чест.