Как се стигна до погромите в Сумгаит. Другата гледна точка

Карабахският конфликт е един от най-продължителните на постсъветското пространство.

Обратно в новината

Коментари - Как се стигна до погромите в Сумгаит. Другата гледна точка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нагла и лицемерна турскоаззерска пропаганда.Варвари,които си нямат история си я измислят стъпите си овчи глави.А сега по същество.Името Азербайджан е даадена на тази териториа в ,,далечната,,1918г като евзето името на област в северен Иран ,,Атрапатена,,.Преди това в историята на човечеството такава държава не съществува.По официални данни от преброяваниата в СССР до1936г населението на Азербайджанска ССР се сестои от кавказки турци такиши ,лезгини,авари,арменци и др. етноси.И в1936г по нареждане на Сталин е създадена аазербайджанска нациа.Така,че измислените им ,,професори,, иизмислената им,,древна,,история да си я наврът в задника

Другарю именуваш се патриот,дори по правописа ти личи че си зле осведомен и умствено ограничен. Подочул си нещо от разни рубладжийски псевдоисторици и пишеш глупости. Посочи някои достоверни исторически документи и архиви в подкрепа на твърденията ти.

Аман от турско-азерски провокации.Предишната статия на Професора беше с точни данни,логически обоснована,с исторически данни и източници.А тук-типична политическа пропаганда от началото на 21 век.Поръчкова статия,с много слаб доказателствен материал,свеждайки логиката до самоубийството на арменците с цел провокация.Е няма що!Така,както Турция не признава геноцида на повече от милион арменци през 1915 г.така и азерите никога няма да признаят необоснованите претенции към изконно арменските земи.

по света националистите са отврат.

и така до 1900"а г. когато руската и австрииската пропаганда им обещава велика арменя в земите на разпадаща турска имперя , ама са малко и по време на окупацията на северна турция от русия , и югоисточна турця от франця започват геноцид над кюрдите .избиват за кратко време 570,000 кюрди ( там живеият предимно кюрди ). когато руся и франция се оттеглят от турция оставата сами-насаме сас жертвите си кюрди , а кюрдите са отмастителен народ. започва се убиистевоно изтребване между кюрди и арменци . след време султанат подлага на преселение и настаняване по-млкя на брои народ - арменците .

Ти къде ги прочете тези глупости дето ги пишеш? Вземи се образовай малко ама не от турската пропаганда.

в северна и източна Турция няма турци, а арменци и кюрди.

Ние всички нормални арменци в България поддържаме статията на Илгар Нифталиев, защото това е истината за Нагорни Карабах, отвратени сме от измислиците на т.н. проф. Велин Аргатски, който се е продал за 30 сребърника на бандитите злодеи.

B персiя мирно живеият до 1828 г. когато започва руско-персииската воина. веднага трагват след руската воиска да грабят довчерашните си саседи-персииците. Pусiя и Pерсия сключват през 18з2 г. мирен договор след което Pусiя се оттегля от персiя , разбира ce както в предните 2 случая идва време за раздяла на арменците с персiя. до 18з0 г. в източна Tурцiя те са само 8% от населението , след гонитбата от персiя се повишава до 28 %. значи биват гонени кам Tурцiя.

в египет рано умира един фараон и започват размирици кои да баде новят фараон, и арменците не изпускат случая да грабят , цели 12 г. египет е грабен и пален от арменските банди , накрая се намира новiя фараон и египет влиза в закон . разбира се арменците пак са се изпикали против вятара и биват подгонени . намират подслон за далго време в персия.

винаги са били използвачи и хаидути-грабители. още по времето когато Bавилон започва да се разпада, арменците които са живеели там започнали грабежи , но вавилонци се сплoтяват и започват да ги изтребватр и те бягат в египет.

Vinetou

Пиши по темата! То и от вашата нация 1/3 са кюрди, ама това го пропускаш. А по големи грабители в Европа от османците през последните 1000 години няма! Ако не вярваш на мен, питай българи, сърби, румънци, гърци, унгарци, австрийци, та даже и араби - все народи, усетили на гърба си вашите "благинки".

Vinetou

Пропагандна и измислена статия! Според автора сигурно и Баташкото клане го е организирал Захари Стоянов или Стефан Стамболов. Отвраат!

няма такава нацiя " арменци". самите те се наричат " хаи", а като народ се наричат " хаик" . армения е географско понятие както например сирия , няма сириици а са араби.

То и Финландия е Суоми и албанците са шкиптари и унгарците са маджари и много още такива примери мога да дам, така че не пиши глупости

Нафталиев, въобще не ми дреме за гледната ти точка. Достатъчно е да видя на каква част от историческата си територия се е свила Армения, за да знам кой крив и кой-прав. Нали сте почти турци, обединете се с великата си ана-ватан и стига хленчихте като ощипани девици: барабар с пикливия си аллах и нефта, не чините колкото един арменски мъченик.

Хйаде пак ислямска пропаганда. Бравос