Признаци за предстояща глобална катастрофа в Африка

Геоложки процеси в Източноафриканската рифтова долина могат да имат катастрофални последствия.

Обратно в новината

Коментари - Признаци за предстояща глобална катастрофа в Африка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Статията ме разсмя! Цепнатини, пукнатини и даже дупки се появяват в София всяка пролет, по-големи от описаните, и предизвикват катастрофи не след милиони години, а след дни. И нищо, кротуваме си, че сме безпомощни срещу крадците строящи пътища.

Признаци за предстояща глобална катастрофа има не само в Африка но и на други места по света като Япония, САЩ. В САЩ се прогнозира изригване на свръхвулкана в Йелостоновия национален парк и активизиране на земния разсед Сан Андреас в Калифорния, което ще доведе до покриване на територията на САЩ с лава и вулканична пепел и потъване на част от сушата в Калифорния.

Най-разумното решение е да не се правят опити за забавянето на процеса. Да се прекратят всякакви контра-мерки! Всички да останат по местата си! Паниката е най-лошия враг. Запазете спокойствие!

Това ще се случи по време на поредния мандат на товарищ Путин и е сигурно, че той ще оправи нещата.

Много притеснително! Сега какво ще правим?

Ще чакаме.

Таман аха-аха да се оправи дереджето в България след 3-4 милиона години и хоп, пак отначало!!!

И аз искам да работя учен, като тези учени. Важна, трудна и много отговорна дейност. Ама нищо не казват за западна Африка.

Само след 3-4 милиона години? Не можахте ли по-рано да го съобщите? Провалиха ми се плановете!

руснаците са виновни ... !!!

След 3-4 млн. години..... Ами след 2,9 млн. години ще му мислим.

Айде сега, търсете си повод да ни натресете всичките "бедстващи" източноафриканци.

"Глобална" пък в Африка. А сега разбирам защо се отварят дупките по пътищата ни постоянно. Всичко е тектоника.

Ще ми е безкрайно интересно да го видя .Ще като в холивудски филм, но може американците пак да спасят Африка и света.

Те за чеп за зеле не стават, много ги надценяваш. Но виж, като плъзнат слухове че Американците това и онова...това е друго нещо.

Не, източна Африка няма да се отдели. Някакво голямо парче суша ще се разцепи, но когато това стане, ще са минали милиони години откакто това парче се е казвало Африка и откакто най-гнусните гадини, наречени човеци са измрели на тази планета.

предлагам един сериозен разлом да отдели Русия от Европа и да миряса света !!! И то утре- и хайде в други ден, но не след 2- 3 мил. години

Значи ще си имаме нов "Брекафризит".

Дотогава смЕтам да си сипя и да гледам, набивайки чипс.

Колко са велики съветсике учени! Каква прозорливост! Както се казва - Поживем Увидим, Стига да има какво да ядем освен калашници в РФ.

Ще поживеем и ще видим. Може и да е истина, ама не мисля че другите континенти ще си останат на мястото си до тогава.

сега се сетихте да пишете статия. Африка бавно се хлъзга на север, бута Италия. Това е причина за честите земетресения на Апенините. След няколко милиона години Средиземно море ще изчезне, Африка и Европа ще се съберат, а планините на Балканите ще станат високи колкото Хималаите. Нооооо, това никой от нас няма да види.

защото ще е тъмно и няма да се вижда надалече, но пък можем да развием зимния туризъм и ски спортовете. :)

ще сме изгнили в гроба. Трябва да развиваме подземния туризъм. хахаха

".. ще се отдели от материка след 3-4 милиона години"... Баси новината .. Мислех че подобни глупости са запазена марка само на агенция Блиц..ама не ..и Дир са се заразили

Преди 3 милиона години имаше само маймуняци. Някои от тях се опитваха да ходят изправени ... Сега сред маймуняците има едни такива почти безкосмести, които се броят за "венеца на природата". А след още 3 милиона?

Абе, казвайте ги по-навреме тия неща, бе хора! 5-6 милиона години остават до този разлом, а вие си траете!

Абсолютна безотговорност и немарливост!

Това е нищо! След 6 милиарда години и Слънцето щяло да угасне и не ми се мисли тогава какво ще правим!

Звъня във фирмата и ги викам да махат панелите от къщата! Егати! Човек не може да инвестира 6 млрд. години напред! Гаранцията ще е баш наполовина. Метнаха ме, значи! Всичко вече е еднодневка. Едно слънце имаме и то - менте. Пфу! Ся, по-належащо е да решим проблема с транспорта в Африка, че източната част като се отмаа след 3-4 млн. години, има-няма, и к`во ще правят там? Мира нямам откак прочетох. Някой да уведоми Магнолия, че метрото в тази част на света ще е нерентабилно! Главата да му бръмне на човек с такива спешности, ей!

Баси, новината! Правих доклад по тази тема в четвърти клас. Това беше през 1992 г. САМО 26 години по-късн, вече е новина в ДИР. Браво, бе, гении!

След 3-4 милиона години ще са способни като се е разделило, пак да го съберат.

Тамън ще се пенсионирам и Африка ще се разцепи.

А ще се отдели, ако Земята все още съществува... Да не говорим, че не се знае в следващите сто години какво ще се случи с материците - може пък голяма част от тях да са под вода или едно изригване на супервулкан и току виж днешният вид на континенти отиде по дяволите... Защо не се концентрират към адекватен апарат за прогнозиране на земетресения и вулкани?! Тази "новина" силно наподобява синоптична прогноза.

Чак пък глобална катастрофа! Когато това се случи, Путин навярно няма да е на власт в Русия, което означава, че е настъпила наистина голяма катастрофа.:)

И аз мога да прогнозирам каквото ми дойде на акъла за недостижим за всеки един от нас период във времето, необходимо е само въображение и малко стъкмистика, сметките ще ги направя на компютъра и готово. Тези "учени" само търсят популярност и финансиране.

След 3 милиона години ще се отдели според данните до момента. Представете си, че стане едно земетресение 10 по рихтер. Тоест, може да се отдели във всеки един момент.

"Учени прогнозират, че източната част от Африка окончателно ще се отдели от материка след 3-4 милиона години..." Ми, както казал оня за гарвана (че живеел 300 години), ще поживеем и ще видим. Може и да е истина, ама не се знае.

С други думи, ако се случи катастрофа там, тя ще бъде континентална.

Пустинята отива към тропическата гора на Конго !

Ще ли да съм жив, че да го видя?

Стига, бе! Кога бе? А, снед 3-4 млн години. Леле, как ли ще предкачат през " разделените улици" горките хора??

Учени прогнозират, че източната част от Африка окончателно ще се отдели от материка след 3-4 милиона години. Ако отделянето на Африканският континент стане в посока на космическото пространство, то тогава няма да се сбъдне една друга прогноза,че Европа ще бъде залята от милиони мигранти от Африка,поради климатични промени.

години само лили иванова ще го види това отделяне