Уникален манастир и 100 живущи са откъснати от света

100 великотърновци са си направили просеки и пътеки от камъни. Един от най-старите манастири у нас – „Света Троица“, и близкият кв. "Дервеня" са изолирани.

Обратно в новината

Коментари - Уникален манастир и 100 живущи са откъснати от света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прекрасен ПРИМЕР на това какво бсъщност е държавата БЪЛГАРИЯ. Всички Велики Българи се въртят в гробовете си като чеверме....

Нима забравихте, че в БГ се правят само пътищата по Евро-проекти, за да си гушкат парици от тях !! Затова цялата ни второстепенна мрежа е дупка до дупка. А материалите и технологията на строителство на Бойковите магистрали са видни още с отрязването на любимите му лентички, докарали на герберите стотици милиони...

Пастърма и червено в Манастира има ли?

Има попове с големи...върви да те изповядат

Безбожник е.

Ако беше циганската махла, щяха да се намерят пари.

Преди ден излезе информация в медиите, че фирмата на Гинка Инерком е взела под наем Митрополията за 10 години срещу месечна такса от 15 000 лв. Нещата изглеждат, обаче така само на пръв поглед. Клауза в договора ясно подсказва, че не става дума за реален временен договор, а за прехвърляне на собственост-от Фрог

Той и за това се е запазил защото властващите не са си харесали място около него та да видите какви пъища ще направят ако се докопат..

боце е по верващ от папата, патриарсите и буда на куп! как ше зареже монастир?!? Глупаци после пак гласувайте за бойко и се чудете що потъвате в боковщини!

България, а вие, младите, бягате в Америка за живеете снобски, в къща с басейн и да се хвалите колко голям ви е буика.

а историята яде ли се?

бори се. Бори се тук, не бягай като страхливец!

Страхотна история спрямо която реалността е боклук от класа благодарение на властващите дето използват историята за собствени интереси, но не да пазят и подържат реалната а не измислена история.. Младите няма как да я научат от точно този пример дето държавата съвсем е абдикирала..

Тя историята показва и гробницата от баташкото клане ама властващите го наричат ''съжителство'' така че не бъркайте историята там където няма място реалността в която са принудени да живеят младите..

Питайте монахините за тях как е... те ако могат въобще ще затворят пътя. Инак това за "по-старото поколение" е пълна тъпня. Водил съм и двете си деца, въпрос на желание за разходка и ходене пеша. А че всеки го дава тежкар и иска да стигне до портата на манастира с кола, това няма да коментирам. Колкото до живущите там, направо им се чудех досега как търпят, явно вече им е преляла чашата... Дано да се хванат и да оправят пътя, най-малкото е срамота така.

За последните 10 години на власт са ГЕРБ. Построили са около 350 км. магистрали и са съсипали около 20 000 км. пътища! КОНГРАЧУЛЕЙШЪНС БОРИСОВ!!!

Направо да врътнат магистрала Хемус от там - то и без това заради всяко село по пътя обикаля през центъра му щот най-важния е селкския интерес и от там задължително трябва да минава поне магистрала! П.С Плевен и сие.

Ох, каквааа драамааааа, уууужсаааааасссс!!

малеее.. ужас... не може да се минат 150 метра до МАНАСТИР (място която ТРЯБВА да е откъснато от света и уединено). Леле... попа не може да закара до там Мерцедеса си. Аре стига глупости бе. До манастир с ХОДИ, не се пътува с кола. Ба си мързеливата нация.

Не е коректна статията. Проблема е за живущите. Пеш не можеш да стигнеш и да искаш - заради многото кучета и ужасната миризма от месокомбината. После е няколко км разбит асфалт. Но през Гарга Баир или Самоводене си е супер за разходка. Иначе с ладата ходих, с реното не съм пробвал. Преди се е ходило с файтон. А откакто почина Отец Себастиян - един свят човек, манастирът не е същият - напълни се алчни лели.

"Пътят към новия квартал, който се оформи през последните десетина години..." Как се е оформил "новия" квартал, има ли усторойствен план или някои са решили и на бившите, раздадени при комунизма, "вилни" места са си изградили, най-свой страх и риск къщи/вили? А сега ривът за пътища!

Ами да са поискали да им направят МАГИСТРАЛА! Ние в БГ сме силни в магистралите, а не в разни там пътища от 2-ра, 3-та и 4-та категория!

А така...А онзи некомпетентен Ненков (ли беше?),където обяснява,че пътищата се поддържат и ремонтират, да се вземе в ръце,че да не го вземе някой друг.

като сте гласували, защо сега пищите ? Нека да ви дойде ума. В Търново няма нито една обществена тоалетна да работи. Това ви е демокрацията - 28 години унищожение и едни такива кифли, които дори изтъкват, че били гласували. Това ви се полага

Въртим, сучим и накрая всички проблеми ги свеждаме до срането! Явно в БГ това е най-вървежно!

че един западняк ни беше изтипосал като тоалетна! Та за какво се чудиш сега? Така ни виждат!

ти да не би като пчеличките да снасяш мед

Всичко расте най-вече мизерията.

Това важи с много по-голяма сила за твоята любима Русия!

Гинка да купи манастира и ще Ви "оправи" !

Luna0102

Гинка ще продава билети за басейн и кална баня.

няма поп който да гали по темето,иначе ще има не един а два пътя,а нинова да иде да даде водичка