Министър: Въпросът е дали ЧЕЗ ще иска да продаде на България

„Продавач и купувач за сделката за ЧЕЗ не трябва да се отчитат на абсолютно никой.

Обратно в новината

Коментари - Министър: Въпросът е дали ЧЕЗ ще иска да продаде на България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Зад Гинка прозира образа на пъдар и цар

"стратегическият инвеститор" в България, ЧЕЗ, ще иска да продаде на държавата България продадената му от бившите й управници, като чуждестранна дългосрочна инвестиция, част от изградената от самата нея и жизнено важна за националната й сигурност част от електроенергийната й система или ще избере някой друг, който да се разпорежда със собствеността на тази разпродадена и все още съществуваща по нечия, или по божията милост, като държава, клета България!!!

Сделка между ,,два частни субекта,,а Чез нали е държавна,лъжат както си искат,изроди алчни

Следващата стъпка на Гинчето е да купи "Дунарит" и "ЕМКО" все пак са частни дружества и държавата не трябва да се меси и нищо не може да се направи. Като не стана по първия начин, ще действаме по план Б, нали така г-н Караниколов.

Всичко е ясно.Няма какво да коментираме.Олигархията купува ЧЕЗ чрез някаква си гинка.Честито българи!Очаквайте двойна цена на тока,за да може да се плати сделката.

От ОП какви служби сънува.Нито чешките,нито българските нито изобщо в Източна Европа не функционират.

Нали закона ти позволява да си избираш доставчика. Възможно ли е никой да не избере "ЧЕЗ" и .......тогава какво става??????????ще фалира Гинка???????или някой друг????????

Тази май развали далаверата на червените боклуци!

Егати министъра дето може да изрече подобна глупост!ЧЕЗ иска парите, а кой ще ги плати е без абсолютно никакво значение за нея!

Чез няма да продаде на България, защото продажната й цена е висока и засега тя е намерила единственият купувач-съмнителна фирма, която да я плати, и която ще натресе, монополно, изплащането на "инвестицията" си на 3 млн българи-будали, като "принуди" ДКЕВР да вдигне цената!! Ето затова !! Според мен държавата трябва да се намеси в тази сделка и упражни контрол и регулиране на един МОНОПОЛЕН пазар, в случая продажба на ел. енергия, и най-малкото не разреши повишаването на цената , впредвид , че липсват обективни предпоставки за това ! А може и да се обяви против сделката поради неясноти във финансирането и обезпеченията и морала на купувача !! Не смятате ли, че е долно за обезпечение да се предлагат вземанията от 3 млн българи от 3 млн човешки съдби ?? А може би сме новите "КРЕПОСТНИ СЕЛЯНИ- ПОТРЕБИТЕЛИ" на феодала-купувач !!

Да се обработи общественото мнение и държавата насила да участва в сделка през посредник и каквато искат надута цена... Нали разбирате, че Гинкиното е удряй и бягай... така го ситнят в момента... То и сега държавата може да се намесва, като контролира цената и следи компанията, дали поддържа електропреносната мрежа така, че да се гарантира националната сигурност и да не дере народа или овцете... Доста ми прилича на КТБ, некои се наиграха и нагушиха, пък държавата спасява, зер да гръмне банковата система го отнасят дребните риби... Ако някой разпознае и гръмне оня, бившият говерньор на банковият надзор, дето с назад, назад може и на Малдивите да е стигнал. Та този някой ще заслужи потрет до Ботев и Левски....

"Според мен държавата трябва да се намеси в тази сделка" Ами що да не се меси във всички частни сделки? Събираш кинти, купуваш си мерцедес и държавата казва - след една година го даваш на Крум Зарков. Купуваш си къща и държавата се намесва и ти казва да подариш втория етаж на Симов, че няма къде да живее. Ние май това вече сме го играли ми се струва! При това с голям успех, според някои! Сега го викаме на бис!

Някой има ли новини за небостъргача в Хладилника?

Емил Караиванов е от квотата на ОП. Нека Волен си приказва по ТВ Алфа за борбата с неоколониалното робство. По делата ще ги познаете! Хилядолетия са минали, но никой не е успял да отмени тази библейска истина.

Формално -да. Неформално злите езици твърдят, че зад него "прозирала" една по-корпулентна фигура с хипопотамски апетит;)

Не "дали", а "срещу какви пари" е по-важният въпрос, министърче... до там сте я докарали! 'Га продавахте "държавни дялове" и лапкахте комисионите не ви минаваха подобни въпроси хич даже през кратуните алчни и прости! Сега се литкате като мухи без глави, щото стоплихте, че ако Гинчето срути бизнеса - по различни причини: липса на управленски капацитет, неудачни преструктурирания и т.н. - потърпевши ще са 3 милиона абонати! И 2013-та може да се повтори в един или друг вариант!

"Афера, произведена в държавата на тарикатите."

тарикатите ,разбирай богоизбраните кибуци !

нови обстоятелства.... Желю Бойчев...цитиран от Оф Нюз... В комисията е получен предварителен договор между Патриаршията и Интерком за наем на Митрополията от 2016г????? Договор за 10години и още 4х10 и нататък безсрочен. Какво се случва? Как така една Гинка стига до Патриарха?И то в 2016г?

Таз дама, скрита лимонка! Ако се разровят данъчни и служби, еле пък ако ги разберем покритите неща.... Ех много ако.

Когато всички партии скочиха срещу сделката, само ДПС я защити - частна сделка, да не се бъркаме. За да има договор, някой по-нависоко стои зад тази семпла провинциална женица Гинка, за която разхождането между министри и по телевизии е звездния и час.

Вчера гледах Димитър Иванов - коментатор пристигнал от Лондон, който каза, че цялата ни приватизация е от Гинки и Калинки. Той прояви съмнение за капиталите на фирмата-купувач и предположи, че са заложени активи на ЧЕЗ като залог. Освен това каза, че цената на тока се определя от КЕВР, но останалите цени - за пренос, за разпределение и т.н. са от фирмата-купувач-собственик, С нетърпение очаквам какво ще изрови новосъздадената комиси

Нищо

Как българска фирма няма да иска да продаде на държавата ЧЕЗ. Знае ли после какво я чака. Държавата е най-силна в дадена страна.

всички активи са чешка , а не българска собственост !ние си платихме на политическата мафия да ни унищожат държавата ,чрез приватизационната ликвидация . ние капитулирахме като нация . освен да ни ядат кучетата за друго не ни бива .

1. "няма как тези пари да бъдат проверени, защото реално плащане все още няма. " 2. "няма как тези пари да бъдат проверени, защото вече ги взеха/взехме и ги няма"

Не бе, не си разбрал- парите са изпрани, но още не са изсъхнали та чакаме и намираме все ,,нови факти,,. Току виж Енвер Ходжа също има думата в тази,, сделка,,

Защо ще си купуваме нещо, което преди няколко години продадохме? Ако ще го правим, нека да обявим някои сектори като изключително важни за държавната сигурност и независимост и да направим следното: - национализация на всички газови и газопреносни дружества - национализация на всички рафинерии и търговци на горива - национализация на всички ЕРП-та и енергийни компании - национализация и изключителна държавна собственост на всички железници Така ще постигнем няколко неща: 1. Ще направим много партийни другари милиардери (от милионери) 2. Ще покажем среден пръст на ЕС 3. Ще се наложи да вдигнем данъците и осигуровките до около 60% от доходите, щото ще трябва яко вливане в милиардерите от точка 1

Боко Рапона, Посирано 20 и Боянските сараи са светата троица в БГ и действат в синхрон. Ти не си мисли като лижеш боковия, че си по-различен от комунист.

Защото нямаме ДЪРЖАВНИЦИ и Държавна политика в нито един сектор. Всичко, което правят нашите "политици" е с мислите: ден да мине друг да дойде и кучетата си лаят а керванът си върви. И КРАДЯТ. Само това им е в главите и как да измислят нещо в тази посока. Станаха милионери, някой от милиардери и пак нямат НАСИТА. Не знам??? АЗ това не мога да го проумея.

Корнелий

Добра логика! Щото нямаме държавници ще го дадем на държавата!!! Други предложения? На пример, ако не го вземе държавата да ги унищожим? Да ги бомбардираме, за да не могат други да ги вземат?

Сменете снимката, това отдавна не е сградата на ЧЕЗ...тук са вече съвсем различни фирми.