Кънев: С промените в НК ГЕРБ настъпиха мотиката

Губим от несъбрано ДДС по около 500 милиона лева в последните 18 години, както показват данните на НАП.

Обратно в новината

Коментари - Кънев: С промените в НК ГЕРБ настъпиха мотиката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Патерицата на биесиепето пак се разскърца...

Как не разбирате, че този комуноиден милионер защитава своите интереси.... Дали крадеш от държавна или частна фирма, все си е кражба, ограбване. Не плащане на зъдължения между частните фирми, също така е кражба. Няма как да има два закона - един за кражба на държавно и друг за частно имущество. Не слушайте този Кънев, той защитава своите частни интиреси......

Този човек твръди, че "губим" петстотин милиона лева от несъбрано ДДС. Кои сме тези които губим питам? Данък добавена стойност е измислен от държавите за да изнасилват обществото да храни администрацията, която е напълно ненужна. Хрантутляците губят. Обществото обаче печели. Не трбява да се плаща ДДС. Всеки който плаща ДДС е престъпник спрямо обществото. А и сетих се - самоубиец.

Тъп ли си или на тъп се правиш? Всички плащаме ДДС в магазина, но накрая то отива в джоба на олигарха. НАП обаче услужливо не го търси! Налели сме едни 16 милиарда в гушите на Дебелаците.

прав си че ДДС отива за издръжка на администрацията и нашата и брюкселската , но като не е събрано достатъчно / а те са се раздули като плондири / те си присвояват от други данъци и такси , а откраднатото ДДС или възтановеното по фалшиви фактури отпътува към офшорките , така загубите стават двойни и тройни

Е, вие какво искате? Да си строшим прасенцата касички ли? Цаците да плащат ДДС, акулите да си живеят живота!

И сега какво ще се получи: 1. Фирмите ще се пазят да назначават хора на трудов договор, защото не могат да уволнят никой, а освен това, ако забавят заплатата и/или осигуровките с 2-3 седмици са за затвор. За сметка на това държавата бави плащания с по около 1 година. Без лихви! 2. Няма да сключват договори. Ще се бачка само на парче и/или само на честна дума. Голям бизнес ще направим, няма що! И с тези наказателни мерки очаквате частния бизнес да има растеж? Да не говорим, че една фирма не може нито да фалира, нито да бъде закрита. За какъв ми е да правя фирма и да наемам хора. Че аз още като създам фирмата съм с единия крак в затвора, като наема хора на трудов договор съм с и двата!

Е, някой пребягват към "самоубийство"след много подканвания нали. Все пак това е България ,недемократична държава,или просто казано мафия.

добре дошли в прокурорска република България. Всички сте следствени и подсъдими! Над вас е Главния Цацаратор и малките цацараторчета! За ко кошка няма прошка!

"Ако договор между две частни фирми не се изпълнява от едната, с тези промени по този въпрос може да бъде сезирана прокуратурата..." Това е пълна дивотия, наистина! Сега си представете бг реалността - такава , каквато е към днешна дата и от много време насам, де! В договорите има уточнена сума и срок на плащане - да кажем до 15-то число на месеца ! Този срок не се спазва в 90% от случаите и се плаща към края на месеца или следващия - т.нар. междуфирмена задлъжнялост, което е много досадно, но е факт! Ха сега си представете какво ще се изсипе в прокуратурата, ако тези 480 хил. фирми почнат да я сезират само заради това;)

случва между фирмите.... стоково-натурално стопанство...обаче пирамидално.

Ами няма какво да правя сметка - всеки месец се налага да си "събирам" парите - с обаждания, подканяния, кандърми.. кога ще ги преведеш, колко можеш...;))) Но ги събирам! Чудя се обаче защо НАП не "събира" едни 500 млн. лева годишно, при положение че това е основно перо за пълнене на бюджета?!

важни въпроси като несъбраното с милиарди ДДС,хората трябва да се иформират чрез шоуто на Слави?? Къде са обществените медии?

Мълчат като мушнати гайди!;) По-важното обаче е , че "отговорните институции" също мълчат - 500 млн. лева на година от несъбрано ДДС при непрекъснатите ревове "пари няма", "ще търсим", "ще видим"?!

Не може,да ни командва,пожарникар и държавата ни да е в ред,това не е възможно.

Замърсяването на герберските юристи с некачествени закони вече не се търпи. До сега няма един закон, който да е качествен. Права беше Татяна Дончева като каза в едно телевизионно стузие: "Името на Кирилов го няма сред 10000 юристи". Ако той и леля Цецка са върха на правната мисъл-все по-лошо ни се пише. Когато хората негодуват от съдебни решения, трябва да негодуват срещу лошо направените и гласувани закони. Но голяма част предпочетоха преди години отново да гласуват за ББ. Такъв е законът и за новата комисия за борба с корупцията. Колко пъти вече безсилието си го оправдават с думите: "Така искат от Брюксел"

Всички умни хора разбраха, че бкп управлява държавата чрез герб, бсп и дпс... в този смисъл погледнем ли и към останалите със сигурност няма да сме доволни. Дани Кирилов , обаче е на светлинни години в "мазночите", които поддържа! Да не говорим за ЦЦ Цв,Цв, който не знае кой е Цв.Цв. и т.н. Обаче защо от БСП не предлагат ерудирани кадри? явно това е обща политика , която има за цел да провали обществото, отново да го разори и така да го управлява.

до избирател Дали крадеш от държавна или частна фирма все е кражба. Не плащане на зъдължения между частни фирми също е кражба. Не може да има два закона - за кражба на държавно и частно имущество. Не слушай Кънев. Той защитава частните си интиреси. Ти губиш.

Да...ама за неизпълнение на договор си има други закони!Не трябва да се криминализира!

в парламента и извън парламента за призове министър Горанов за даде отговор пред обществото по размера и причините на несъбраното с милиарди ДДС.

Този е едър червен капиталист. Разбира ги тия работи, искам да кажа краденето. На него освен НК му пречи и Кодекса на труда и все като е на власт иска да го променя в полза на работодателя. Хвала на такава алтернатива, ето това са олигарсите на БСП, такива ли искате на власт, да ви грабят по закон!!!

Роси,какъв е не е важно ,има несъбрани 16 милиарда от 2010г. до сега от ДДС,през 5 год. се отчитат като несъбиреми и се отписват.Червените ли управляват през този период.Къде са парите?

Тези, които са имали фирма по времето на Костов знаят как междуфирмената задлъжнялост бе спаднала. Не знам защо, следващите правителства решиха, че това не е проблем на държавата. Сега дори частниците ще отговарят за това, че държавата абдикира от своите задължение. То между другото и Станишев така го измисли - ако издаваш ДДС фактура трябва да провериш дали на този, на който я издаваш си плаща ДДС-то. Иначе и ти си подсъдим, че не си проверил. Демек всеки трябва да дебне другия, щото държавата мързи. Бочко доразви тази теория до висини при които всички са виновни още когато са направили фирма.

Държа да отбележа , че не съм гласуваал никога в живота си за БСП, но в случая Кънев е абсолютно прав.Всеки грамотен икономист знае за какво става въпрос.А изравняване на частните дружества с тези, които управляват обществен ресурс е абсурдно.

Гееб всеки ден правят гафове и проявяват неграмотност.Толкова образовани хора от герб има вмест да се правят адекватни и приложими закони,те работят ,,само за олигархията,,Осъзнахме се

То в държавата я има двама грамотни икономиста, я няма. Със сигурност няма ни един грамотен икономист в редиците на парламентарно представените партии!

По некадърно скалъпени закони от тези на ГЕРБ няма, никога не е било така дори и по времето на Живков, погледнете в сайта на НС какви съветници по юредически въпроси има - образование средно, срам, това е абсурдно вместо да привелекат специалисти, преподаватели, дори юристи практикуващи ежедневно. Няма такова чудо, тези хора ни правят за смях пред ЕС.

умишлена безотговорност ,некадърност,шуробаджанащиност.както го измислиха във франция -пасивна корупция ...

Не ГЕРБ а Кънев настъпи тази заран мотиката. Преди 18 години, когато БСП беше на власт, започна престъпно продаване от ДДС крадци фирми на бездомни цигани. В природата нищо не се губи. Народът загуби 500 милиона, но 100 другари забогатяха с 500 милиона. БСП държи кражбата на леки коли да не се санкционира като кражба, за да се поддържа народното недоволство от властта, а може би имат дял от далаверата.

и цифрата е доста по голяма. И както каза Снощи Огнян Стефанов единодушносто мълчание на медиите е смущаващо.

Този кънев е един от най-изявените кариеристи и при тодор живковото управление, и при демокрацията.....неговият бизнес е около 35% сив, но никой не го закача!!!!!

Естествено, този олигарх от БСП има фирми и работи по този начин, без да плаща навреме данъците и задълженията си......Това е философията на тунеядците от БСП!!!!

Къде е ДДС-то? Червените съучастници на ГРОБ нещо много се кротнаха? С какво им запушиха устенцата? Едни загладили косъм, едни усмихнати и учтиви... В парламента си приказват за фейсбук статуси, кой бил по гащи вкъщи... абе идилия! Пее в ски изкупи планетата, Гинка вече е в космоса, ликвидирахме държавната корупция, сега ще години бонбоните за даскалиците! Идилия!

Мъла за червените боклуци и техните тролове!

Зестните бизнесмени като Златеф, Ганчеф, Черепа, Вутов, Пееф, Прокопиеф, Домуса, Цеко не са ли приятели и със леви, и със десни, и със патрЕоти, и със турци.... Техния бизнес си върви, но както е видно от отчетите все са на загуба милите, не си плащат и ДДС-то. държавата трябва да им помогне. Всички ние трябва да отделим по някой лев, за да ги подкрепяме. Нал тъй?

*Честните бизнесмени

Ало, Кънев, спирай с политиката и грабвай мотиката, защото не ставаш вече!

Ялово, престъпно управление + Още по-ялова и престъпна опозиция = катастрофирала държава, ширеща се престъпност и безнадежност за обикновените хора. И да падне ГЕРБ, ще ги сменят сестрите им от БСП. Ползват едни и същи патерици. Народа търка лотария и чака небете до падне.

Бая лъжат какво иска Брюксел, като смяната на астрономическото време посред зима. НО, всичко се връщаааа!

напоследък всички домашни политически корифеи говорят за мотики. за тия хора кирки и тесли няма ли? язък им за работническия произход.

Кънев,какво лошо има ,ако не си изпълняваш задълженията ,да влезеш в затвора ? Или и ти някъде си настъпил мотиката и чакаш някакво такова нещо ,спрямо теб ?

явно частната фирма има ;право; да краде с благословията на закона , а срещу % за политиците те оправдават престъплението , справедливост , а ?

и той е едър червен капиталист. Разбира ги тия работи. На него освен НК му пречи и Кодекса на труда и все като е на власт иска да го променя в полза на работодателя. Хвала на таквъзи алтернатива.