Зукърбърг се извини за скандала с личните данни

Марк Зукърбърг се извини за скандала с личните данни и заяви, че е лично отговорен за всичко, което се случва с платформата и компанията ще направи промени.

Обратно в новината

Коментари - Зукърбърг се извини за скандала с личните данни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дъвчим тази история с геймбуците . но, който желае , да гледа следните 2 филмчета от дженре Drama, Mystery, Sci-Fi : Alphaville (1965) с Еди Константин, както и The Trial (1962) от Орсон Велс

Имате ЧАСТЕН ПЛАЖ...И гъмжи от натрапници да се къпят...поставяте табела,,/ЧАСТЕН ПЛАЖ.КЪПАНЕТО ЗАБРАНЕНО/,,....Никакъв ефект-разбираемо и предизвестено...След консултация с ,,кейнбридж аналитика,, поставяте друг надпис,,ПЛАЖЪТ ГЪМЖИ ОТ АКУЛИ.АЗ НЕ ОТГОВАРЯМ ЗА ВАШАТА ГЛУПОСТ ДА СЕ КЪПЕТЕ ТУК,,///,,..Това се казва ,,поведенческа комуникация,,разработена на базата на лайковете във фацебука ....

Анякойпростак ще се ИЗВИНИ ЛИ НА РУСИЯ???

съобщение както и обобщуването на случилото се не са пълни , не е положен по дълбок поглед и както почти винаги не отрязяват каквото в западният печат си е вече възприет като common place. каква е ролята на така наречените MTurk от Amazon , избраните потребители , които представляват началният масив за анализ от страна на геймбук ? Тоест тези първоначални 270000 потребители чрез които се е стигнало до останалите петдесет милиони акаунти ?

как така че те дойдоха от Amazon ? а във Amazon една точно определена група ? MTurk-ове ?

в запад писаха , че те били freelancer , които ровят в някоя категория интернет трафик за e-mail акаунти . Плащат по някои US-Cент за всяко едно . Каква е тази работа и защо Amazon поддържа и плаща за такива масиви от e-mail адреси ?

дали полета в настройки са конфузни? Опит с изключване или включване показва че функците са лесно и ясно разбираеми . Такива конфузни ситуации по-скоро срещаме , когато търсим в скритите функции на браусърите , първо че не са очевидно достъпви , а второ че там например централната роля на функция пасворд се разширява много над кръгът от така наречени приложения , които ни управляваме съзнателно с нащия компютър . Щом виждаме че удобсвото от напомяне обхваща и достъп до личните сметки , би трябвало да се попитаме , да или не . И четем почти всеки месец за нова схема от извлечените данни с всеповече потребителски акаунти , би трябвало да помислим . Конфузни ситуации по скоро са на страна от потребителска незаинтересованост .

"Конфузни ситуации по скоро са НА страна от потребителска незаинтересованост ". Не трабва ли да е :" по-скоро ОТ ( а не НА ) страна на потребитрелската .. кАТО ТЕ ГЛЕДАМ, ЧЕ НЕ МОЖЕШ ДА СЕ ИЗРАЗИШ ДОРИ, ТО СИ МИСЛЯ - КАК ДА ВЯРВАМ НА НАПИСАНОТО ОТ ТЕБЕ?

Ако си помогнал един клуон да стане президент на велика държава няма извинение.

ЗАЩО????Какъв е критерия????/за клоун/

Какъв скандал, как във Фейсбук злоупотреби! Не пускайте фалшиви новини! Иначе какво ще кажат нашите управляващи? Нали правят всичко възможно , напук на целия свят, да ГЛАСУВАМЕ ПО ИНТЕРНЕТ! И както ни убеждават някакви млади продажници -специалисти - най- сигурния, най-обективния , най-демократичен начин за гласуване. Без фалшификации и манипулиране! Особено като дадем глас на "Българите в чужбина" , дето нямат представа какво става в Бългатия , та да ни изберат кой да ни управлява.

Хмм ...но най мощните компютри НЕ СА НА Зука!!!Този гений осигурява трафика и ИНФОРМАЦИЯТА...Друг се възползва...

Един АЛЧЕН се извинява за своята алчност!!!АМИ ДРУГИТЕ АЛЧНИ....Та ТЕ използваха ТОВА гениално приложение на ,,кеймбридж аналитика,, наречено ,,моят профил,,...///НАПЪЛНО ЗАКОННО!!!!//за да си ГАРАНТИРАТ ПОБЕДА!!!!Те са КРЕАТИВНИ!!!!както е бизнестерминът!!!Ако ги бе НАЕЛА ХИЛЪРИ ,щеше ли да има ВРЯВАТА С РУСКАТА СЛЕДА/КОЯТО Е ПЪЛНА ИЗМАМА!!//...Досега само Буштъпака победи АЛ Гор с 500 гласав историческите избори дето БРОЯХА ТРИ МЕСЕЦА!!!!!няколко пъти!!!!2000г. май беше....Сега КОМПЮТЪРЪТ И ФЕЙСБУК РЕШАВАТ!!!!

"...Фейсбук и други големи технологични компании трябва да бъдат по-строго регулирани." Я виж ти къде бил ключът от бараката;)

Е,не баш там...Трябва да печелят изборите ПРАВИЛНИТЕ!!!!Ако печелят ТЕ -нямапроблем и НУЖДА ОТ КОНТРОЛ.

Е, значи си говорим за шперц... пък после ще гледаме коя палатка да изтърбушим;)

ujabg

Простено да му е!

Добре даите съвет как да се свържете с човек който ви е близак или приятел ,но сте изгубили контакт с него.Ако същия използва фалшиви данни търсенето се обесмисля,ако няма рег. е ясно.

леле - близък , загубен! ти май си си загубил акъла

Ами ако не е във Фейсбук , как ще го намериш, търсачо?

и за какво точно да се извинява? Изобщо не е виновен човека, че има толкова наивни хора, които киснат нон-стоп във Фейсбук и други подобни мрежи и се влияят от реклами и заблуждаващи статии..

Зависи кой е ЗАГУБИЛ ИЗБОРИТЕ...

Ако си мислите, че Гугъл и Майкрософт не правят същото, много се лъжете. Работих за първите 3 години, бедна ви е фантазията. Пази се всичко за 20 години назад, няма изтрито, няма покрито. Предават информация на NSA, FBI и други служби за всеки, за когото се изисква информация. В брутален разрез със Safe Harbour Act за граждани на ЕС. Относно Фейсбук, бившето CEO има публикувано интервю в YouTube, където си го казва в прав текст - трийте си акаунтите.

Че то какво излиза? Огромни манипулации чрез Фейсбук, при това от" странични хора"? А каква е тогава гаранцията , че Зукъра не си е създал Фейса, за да манипулира и да печели? Че цялото му офромно богатство, натрупано за отрицателно време, не е плод на манипулация и на лъжи в системата. Нещо като нашите " ФИНАНСОВИ ПИРАМИДИ"? А зукера -Фараон

А за този портал какво мислиш? Че не събира информация? А за браузъра, през който си го отворил?

Да, абсолютно си мисля това. Всеки + или -, всяко участие в ' уж безобидни "анонимни " анкети - това е сбор на информация, както обща, така и касаеща личността.

Социалните мрежи са неудобни за политиците, в всеки браузър, всеки виртуален диск и всяка мейл услуга събират данни. Кое е задължително да е вярно във фейса - само един мейл-адрес. Всеки браузър събира данни. Всяка мейл услуга събипа данни.

"....заради които едно приложение получи достъп до ЛИЧНИТЕ ДАННИ на 50 милиона потребители на социалната мрежа БЕЗ тяхно СЪГЛАСИЕ". Че някой дава ли ни възможност за каквото и да било да " даваме съгласие"? Просто те принуждават, за да имаш това, което искаш, да подпълваш ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПОЛЕТА. Такава е системата им

Човек си плаща за простотията и идиотизма си... Някой да е накарал някой насила да си прави профил където и де било, да качва снимки, да показва къде е бил и с кого? Толкова много семейства се разпаднаха поради ФБ. Но след като потребителите са се съгласили и доброволно използват ФБ, кой е виновен, че има хора, които знаят как да го използват?

Жалкото е че и без профил и без знание се публикуват снимки правени не само на улицата, но и масово от детски градини и ясли! Там където децата уж трябва да са защитени! НО ексхебиционизмът на някои родители няма граници!

Те едва ли знаят думата " ексхибиционизъм". Замени я с не същата , но по-точна дума - ПРОСТОТИЯТА НА НЯКОИ РОДИТЕЛИ.

Някой взема ли го този клоун на сериозно?

Погледни движението на акциите му през последните години и ще разбереш кой го взема на сериозно и кой клоун пише хейткоментари!

А защо мислиш, умнико, че движението на акциите мйу не е СЪЩО МАНИПУЛИРАНО? нАЛИ ТОЙ Е СОБСТВЕНИКЪТ ТАМ, КЪДЕТО СЕ ПРАВИ МАНИПУЛАЦИЯТА? Предпочитам хейтъри пред малоумници. От хейтърите поне излиза някаква мисъл.

Tова което се случва е само върха на айсберга. На базата на задълбочен анализ на информацията, която събира фейсбук може да се създаде психо-портрет на всеки един човек, а оттам до създаване на психотронно оръжие е само една крачка, даже това вече е възможно да е направено.

Не са ти откраднали личните данни, сам си ги предоставил - доброволно. Всеки може дасе сърди колкото пожелае на себе си.

Айде пак тъпотията,,САМ СИ СИ ВИНОВЕН,,......

има достатъчни възможности за избор какви функции на геймбук се ползват . Въпрос е до голяма степен дали потребителите изобщо се занимават с собствен създаден профил . Безспорно , в един диапазон от например 20 години естествено се показва цялостен психограм . Технологията си е такава и ние трябва да се научим за работа с нея. Следователно не геймбук си направи на глух,сляп и ням , това си е нашето собствено поведение което генерира тез , бих го нарекъл , масови-психози .

Интересно след като за това е наета британска фирма и уж са се опитвали да подменят пусканите новини, това не е ли намеса в изборите от Великобритания и не трябва ли да им наложат санкции? ;)

Регистрирах нов профил във фейса и познайте... За да го регистрирам, фейса ми иска паролата за личната ми поща!?

Нещо не си разбрал. Иска позволение да извлече контактите от мейла ти. Можеш да пропуснеш тази стъпка.

Да, бе. Н е било кпмпютри , а компоти, и не ги внасяме, ами ги изнасяме. Ето това си написал , казано образно

Аман от лузъри!

А ти знаеш ли какво е " лузър" и дали изобщо думата е подходяща за случая? Аман от неграмаотни кретени, дето хвърлят неточни думи в пространството и се мислят за много нещо. А всъщност са смешни неграмотници, въздух под налягане ! Зеро 000000000

Ако сега и ЦРУ вземе да се извини ... А след него и АНС замига засрамено ...

Голямата човешка маса е наистина лесно манипулируема, но и използването на пропаганда не трябва да е изненада за американците, които не спират да я вършат. Е, ако руснаците им избраха президент, кой е виновен, че американците са гласували и сами са се убедили в неговите качества? Още от самото начало щом Фейса не позволяваше да си изтриеш профила , показваше, че има нещо много гнило, но и критичната маса не си направила профил и сега не е засегната. Това показва колко много са хората, които са преценили риска и не ги засяга дори и скандала в чаша вода. Все пак Цукърбърг също е с търговска жилка и като такъв няма какво да подскача сега като напикан. ТОй направи хората да гледат по- често Фейса отколкото близките си и трябва да си понесе славата.

Руските хакери се оказаха юдеи.... Защо ли не съм учуден?

Точно "руските". И те ли те накараха да висиш в социалните мрежи?

"да се регистрираш във фейсбук е все едно да работиш безплатно за цру"

Че кой ги кара потребителите да си разголват личния живот в такива нарочно съдадени "програми" че да си вкарват вътре и личните данни и това как се нарича ?

и какво от това, че се е извинил ? да пусне по една сума на всеки негов клиент, който е бил ощетен . да, ама надали..

Време е да си оправиш Муцунокнижката, хитрецо. Вместо да търгуваш с интимностите на наивните си клиенти, задоволи се с досадните реклами, които им пробутваш, без да могат да ги изключат.

ти кой беше? бизнес съвети ще ми даваш, когато изкараш повече пари от мен!

Чрез лъжа и манипулация изкарани пари

Излязоха на светло доста факти за политиката и политиците - това е проблемът. "Наивните клиенти" са наивни. Ако не е тази социална мрежа, ще е друга, ако изчезне интернет - пак ще има кой да ги зариби. Всеки браузър, всеки портал като този, всяко нет приложение събира информация.