Успешен старт: Союз МС-08 пое към МКС (снимки)

Ракета-носител "Союз-ФГ" с пилотиран космически кораб "Союз МС-08" с поредния екипаж на Международната космическа станция (МКС) стартира от космодрума Байконур.

Обратно в новината

Коментари - Успешен старт: Союз МС-08 пое към МКС (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето това е комунистическа безпомощност и некадърност-един частник като Маск успя да постави на колене ватният космос и скоро той ще фалира. Ватенките летят със същите стари ракети, които бяха по времето на Гагарин (R-7 и Proton) и нищо ново не могат да направи. Първият полет на R-7 беше преди 60 години, първият полет на протона преди повече от 50 години. И нищо ново просто няма в Рашка. И имаше опит да се направи "Буран" - тя беше покрита с меден покрив и ползата от Буран беше нула

Старший вице-президент SpaceX сообщил, что компания завершила 2013 год с 10 процентами рынка (у России 60 процентов, ЕС 20), а в текущем 2017-м ее доля достигнет 45 процентов (у ЕС останется около 40 процентов, а у России всего 15). Планы на следующий год 60 процентов мирового рынка коммерческих пусков (у ЕС 30 процентов, у России менее 10). Роскосмос КАПУТ.

Американците първи и ЕДИНСТВЕНИ: 1.Стъпиха на Луната и то 6 пъти. 2.Качиха телескоп в космоса 3.Приземяват първите степени 4.Успешно примарсиха сонди и марсоходи 5.Имат марсоходи 6.Пратиха сонда на астероид 7.Имат Сонди на марсианските луни Фобос и Деймос 7.Сонди на Церера, 8.Сонди извън Слънечвата система 9.Сонди на Юпитер 10.Сонди на Сатурн 11.Сонди край Плутон, Нептун 12.Сонда на 6 милиона км. от Слънцето 13.Качвали са в космоса по повече от 3-ма астронавти наведнъж 14.Електромобили в Космоса - лунните ровъри 15.Качиха 77 тонен единичен модул в космоса 16.Единствените качили 140 тонна ракета за пътуване до Луната 17.Направили самолет летящ със 6.72 и то с 199 полета 18.Направили самолет излетял на височина над 100 км и вероятно има още много.

Тъпи продажни ватни тролове, можете ли с тъпият си зомбиран мозък да отговорите на следните факти: Кои Роувъри вече тринадесет години, пътуват по Марс? Кои спътници за 15 години са допринесли за създаването на пълна подробна карта на Марс с резолюция до 30 см / пиксел? Коя станция влязоха в орбитата на Юпитер и Сатурн? Кой първи изпратиха снимки от Плутон ? Кои апарати са преминали отвъд границата на Слънчевата система? Кой многократно кацна на Луната? Кои апарат изследва меркурий и се е доближил най-близо до слънцето ? Това не са апаратите на лъжливите бедни и пияни ватенки . Това са апарати на свободна и демократична държава Америка. 6 стъпвания на хора на Луната, единствените Сонди звън Слънчевата система, единствените Сонди на няколко милиона километра от Слънцето, работещи, единствени, Сонди около Юпитер, единствени Сонди около Сатурн, единствени сонди около Плутон, Нептун, единствени, Сонди на астероид, единствени, Космически телескоп, единствен Тази година ще качват втори още по-голям

Бо Бо

Когато "западналите" наркомани заделят бюджет от 1 трилион за убийства, войни и грабежи, когато в Аляска няма ток, в Калифорния 2 000 000 са без вода, а 1 000 000 бездомници спят по тротоарите на САЩ, ТЕ - Руснаците, вместо тихо и кротко да полегнат на страните налагащи им санкции, се опитват да "колонизират космоса" (според пак тези западняци) с работен международен екип. Защото за Русия, научният прогрес не е заложник на политическите безумия на запада. Защото разделението на русофоби и русофили в една държава е още по голямо, когато чалгата е приоритет, и не е останал "матриал" да се мисли за космос и научен прогрес...

От няколко десетилетия няма забележим научен прогрес. Има технологичен прогрес. Обаче и той не върши работа когато морала в обществото запада с такива бързи темпове както внашето време. Процес който е дерижиран от социалният инженеринг на строителите на Вавилон - царството за Сатана замислено за грешници, където светиите на Бога няма да имат място, понеже не могат да бъдат контролирани чрез насилие, измама и страстите на тлената плът, понеже Божият Дух ги укрепва и са силни да стоят във вечната правда Господа Вседържател.

Най-после един успешен старт! Така е, като си избереш истински, стабилен Президент! Честито братушки, америкосите дълго ще ви дишат прахоляка!

не си спомням до сега неуспешен страт с екипаж на борда от руски ракети носители и косм.кораби.Имало е неуспешни но безпилотни изстрелвания ш то не толкова много, все пак руснаците изстрелват повече от всички дуруги взети заедно до сега, като изключим само последната година заради опитите с фалкон.

Американците пак са използвали руският "Юбер". Ракета за споделено пътуване. Елън може да закара човечеството то края на галактиката през следващата година(3D анимацията вече се подготвя), но за сега американските астронавти се возят на руски таксита.

В този плювалник наречен форум ми е чудно как българи всячески мерят половите органи на САЩ и Русия,а никой не смее да каже нещо за нашия-български...?!?!?!Дали защото вече не се забелязва такъв...имам един тест за откриването му - решеш с гребенче и където заболи,там е!!!:-)))

Ела да ме срешеш.

Камионджии. Те карат, а другите правят изследванията и вършат истинската работа.

Щерев, не мога да разбера пренебрежителното отношение точно от тебе към камионджиите. Ако не бяха те щеше да умреш от глад на околовръстното.

Някакви примитиви викат,че руснаците гладували? А аланглетата какво правят торф ли ядат. БВП от ЦЪРЪУ 7 RUSSIA $4,000,000,000,000 2017 EST. 8 INDONESIA $3,243,000,000,000 2017 EST. 9 BRAZIL $3,219,000,000,000 2017 EST. 10 UNITED KINGDOM $2,880,000,000,000 2017 EST.

Откъде намират пари. Народът по перифериите на губернията гладува, а същевременно имат мастити милиардери /наште са лилипути в сравнение с техните/. Тежки контрасти. Но се хвърлят по лустрото, външния ефект. Демонстрират възможности, вместо тихо и мирно да заработят за просперитета си, и чак тогава другото. Умните нации го знаят от векове.

Да им се чуди човек на руснаците? Вместо тихо и кротко да полегнат на международните корпорации и банков капитал и да се молят за "инвестиции" , те се опитват да не се подчиняват и да имат държава.

Трябва да си заработят просперитетът от западняците. Да вземат пример от нас.

човек от къде ви намират такива бавно равзиващи, от лудницата ли ви изкараха?.Руснаците гладували ,ама те не знаели и току виж след като изкупиха цяла БГ вече изкупуват и Европа ,а от Лондон казват без техните париАнглето или по точно неговете остатъци ще се свият до бананава република.Хем гладни, хем изкупиха чернтоморието хем глусавет за лошият Путин .Ужас и смях за евродебилите

Добре,че Русия е развита страна хората да могат да помиришат космоса, а не като Западналите наркомани с бюджет 1трлн за убийства,войни и грабежи. В Аляска ток няма, в Калифорния 2 млн са без вода, 1 млн спат по тротоарите на ФАЩ, в Гейса навън по тъмно ги е страх да излязат. Някой си спомена Мъска, ми той бачка с руски двигатели, тоя е от преди времето на Гагарин. Един жив комар не е качил горе,амо някакви играчки.

Ватенките тотално са обеднели и озверели за пари. Те като циганите започват да разглобяват за метал своите прехвалени балистични ракети. Ракетите "Топол" ще бъдат разглобени за сребро и злато. Държавната корпорация "Роскосмос" обяви търг за оползотворяване на междуконтиненталните балистични ракети "Топол". Конкурентната документация казва, че след разглобяването на ракетите, може да се получат 42 килограма сребро и 1,8 килограма злато, пише на RIA Novosti.

АКО НА ТЕБЕ РАШКИТЕ ТИ ПОДАРЯТ ЕДНА СТАРА РАКЕТА "ТОПОЛ" И ТИ КАЖАТ "ЗЛАТОТО Е ТВОЕ" ... С АНУС ЩЕ ГИ РАЗВИВАШ ГАЙКИТЕ :)) ... ЗА ДА СТИГНЕШ ДО ЗЛАТОТО :)) ... ПО ДНЕШНИ ЦЕНИ СА СИ 200 000 ЛЕВА САМО "ЦВЕТНИТЕ МЕТАЛИ" :))

Браво! Пред колонизирането на космоса не трябва да има пречки. Кой каквито ще ракети да ползва важното е да се върви нагоре, защото там е бъдещето на човечеството.

''Колонизиране на Космоса''?! Ха ха ха ха ха - някаква идея за растояния и измерения????

Наблюдател

Да си трол не е призвание а диагноза. Позамисли се над думите си и ако ти е все още смешно иди на доктор.

Научния прогрес не трябва да е заложник на политическите безумия. Разделението на русофобо-русофили в една държава, която дори не мечтае за космос и научен прогрес (понеже на дневен ред е Криско) е тъжна картина.

МИГ 41 ЩЕ ИЗЛИТА КАТО САМОЛЕТ В КОСМОСА И ЩЕ КАЦА КАТО САМОЛЕТ ... РАШКИТЕ СЪЗДАДОХА ДВИГАТЕЛ ЗА ТОВА ... БРИТАНЦИТЕ И ТЕ ПРОЕКТИРАТ ДВИГАТЕЛ ... ДВАТА ДВИГАТЕЛЯ РАБОТЯТ НА НАПЪЛНО РАЗЛИЧНИ ПРИНЦИПИ :))

Ще, ще:)

Чета ги малоумните коментари тук и направо лошо ми става. Малко ни е било Турското робство. Тая държава трябва веднага да се закрие. Аман от идиоти. И като ми сложите 1000 минуса, после си отворете портмонето.Там е измерена ползата от вашето съществуване. Нула. И не защото в България плащат малко, просто вие не заслужавате повече!

Та твоя милост къде слугинува ?

Много интересна гледна точка. Светнете ме, моля, за кой точно БЪЛГАРСКИ работодател работите, който не ВИ мазно експлоатира, не ви плаща "под масата", уважава Ви и заплаща труда Ви достатаъчно добре, за да си позволите повече от половинка ракия и кило сирене?

На тебе явно ти е било достатъчно турското робство че цялата ти рода да станат миячи на задници(Ибракчий)

Постоянно чета изказвания на "специалисти", че Русия била много изостанала в технологично отношение. Много моля, ако може да ми се обясни, ама бавничко, та да си записвам; Тия космически мисии и тия нови оръжия за които говори Путин, как се свързват с технологичната изостаналост?

Това за изоставането Путин го говореше по миналата седмица , ние от Атака му вярваме на 100 %

Тия "космически мисии и тия нови оръжия" за които говори Путин - всичко е фейк и е доказано.Само мулфилми.

Добре,че Русия е развита страна хората да могат да помиришат космоса, а не като Западналите наркомани с бюджет 1трлн за убийства,войни и грабежи. В Аляска ток няма, в Калифорния 2 млн са без вода, 1 млн спат по тротоарите на ФАЩ, в Гейса навън по тъмно ги е страх да излязат.

виж каква е средната продължителност на живота в русия и амеряк - краткия отговор е че американците живеият 20 години повече. америка постига по добро вйоръжаване без да гладува и мре народа. докато в русия и северна корея вместо да произвеждат храна за народа си дават всичките пари за бомби и ракети. относно колегата - това да изтреляш хора в космоса е технология от около 70 години - така че не са направили нищо ново в технологично отношение. проблемът им е че ракетите са им скъпички и скоро ще бъдат избутани от ракетите чичко мъск. просто все още ги тества и подобрява, но скоро ще почне да ги използва и за изстрелване на хора. и ще се ползва технологията на мъск не на москва защото на мъск ще е по-евтина, заради възобновяемите се източници.

Ще,ще,ще,ще,ще,ще,ще,ще,ще,ще,ще Бъдещо неопределено време на глагола.

Те днес и сероводород мирисаха -щастливци !

РУСИЯ - ПЪРВАТА НАЦИЯ КОЯТО СЪЗДАДЕ ТОПЛИНЕН И РАДИАЦИОНЕН ЩИТ МАГНИТЕН ЗА КОСМИЧЕСКИ КОРАБИ НА БАЗАТА НА СУПЕРМАГНИТИ И СВРЪХПРОВОДНИЦИ ... РУСИЯ- ПЪРВАТА НАЦИЯ КОЯТО СЪЗДАДЕ ЯДРЕН ДВИГАТЕЛ С 3КВт ТОПЛИННА МОЩНОСТ И 1КВт ЕЛЕКТРИЧЕСКА МОЩНОСТ , КОЯТО МОЖЕ ДА УСКОРИ КОРАБ ДО 70 КМ/С И ДА ЗАКАРА ЧОВЕК ДО МАРС ЗА 40 ДНИ .... ЩИТА СЕ ИЗПОЛЗВА В РУСКИТЕ ХИПЕРЗВУКОВИ БОЙНИ ГЛАВИ АВАНГАРД - СКОРОСТ 6КМ / СЕКУНДА - СВРЪХМАГНИТИТЕ ОТБЛЪСКВАТ МОЛЕКУЛИТЕ И НЯМА НАГРЯВАНЕ НА АПАРАТА :))

РУСКИЯ ДВИГАТЕЛ 70 КМ/С ПОЗВОЛЯВА ДА СЕ СТИГНЕ ДО : - ЛУНАТА ЗА 2 ЧАСА - ДО МАРС ЗА 40 ДНИ - ДО ЮПИТЕР ЗА 113 ДНИ :)) ... А КАКТО ИМА ЩИТ НА СУПЕРМАГНИТИ И ПАЗИ ОТ РАДИАЦИЯТА , НА КОРАБА ДЕТО СЕ ВИКА САМО ХРАНА ТРЯБВА ДА ИМА ЗА ПЪТУВАНЕ ДО ЮПИТЕР :))

ГОЛЯМА ГРЕШКА !!! МОЛЯ ЗА ИЗВИНЕНИЯ .... МОЩНОСТТА Е 3 МЕГАВАТА ТОПЛИННА И 1 МЕГАВАТ ЕЛЕКТРИЧЕСКА ... Ядерная энергодвигательная установка мегаваттного класса Материал из Википедии свободной энциклопедии ... МЕГА-ВАТНИК :))

Всичко е лъжа на душевно болен. Ето и една истина: Ватенките тотално са обеднели и озверели за пари. Те като циганите започват да разглобяват за метал своите прехвалени балистични ракети. Ракетите "Топол" ще бъдат разглобени за сребро и злато. Държавната корпорация "Роскосмос" обяви търг за оползотворяване на междуконтиненталните балистични ракети "Топол". Конкурентната документация казва, че след разглобяването на ракетите, може да се получат 42 килограма сребро и 1,8 килограма злато, пише на RIA Novosti.

А ти какво смяташ че правят хамериканците, държат си ядрени глави произведени 60-те години на склад ли.....всички боеприпаси ако не се използват определено време подлежат на утилизация,това особено много важи на ядрения арсенал който на определено време се подменя..Подръжката на ядрен арсенал изисква знания, технологиии и пари...чел чел ама недочел.

Тъпунгер още преди 60 години САЩ са направили Convair NB-36H "Crusader" с 3 Мегаватов ядрен реактор. А за топлинен шит е смешно да се говори, най малкото защото атомите на въздуха са неутрални и магнитното поле не им действа. И най вече с нескопосана анимация такива характеристики не се постигат. А при кадрите с падащата ракета се вижда, че за около 2 секунди ракетата измина по-малко от 100 метра. Не знаех че това е хиперзвукова скорост...

Ей,Федя,по лексиката ти разбирам,че си руснак - от тия дето плюят по Русия,от единия процент на последните избори.Доколкото си спомням руската думичка е "ЗАТКНИС!" ;затвори си устата...И не ми пиши за БАЙконур -доста българи са ходили там и го познават добре.А Назърбаев никога няма да се отметне от Русия,защото е кадър от онова време...

Ето това е комунистическа безпомощност и некадърност-един частник като Маск успя да постави на колене ватният космос и скоро той ще фалира. Ватенките летят със същите стари ракети, които бяха по времето на Гагарин (R-7 и Proton) и нищо ново не могат да направи. Първият полет на R-7 беше преди 60 години, първият полет на протона преди повече от 50 години. И нищо ново просто няма в Рашка. И имаше опит да се направи "Буран" - тя беше покрита с меден пшокрив и ползата от Буран беше нула

Е твоя идол какво направи...изстреля една кола в космоса....чудо големо, няма що!!!

Е по добре отколкото да изстреля тоалетната си чиния....все пак човека прави PR..... те американците много ги обичат тия работи....нали са най-великата нация някога съществувал на света....

класически butthurt :))))))))) понапъни се още малко и половината коментари под новината ще са твои - ще изкараш за баничка с боза :)))))))))

Тъй де! Само дето вече толкова години дават ракетни двигатели на САЩ. Защо не си направят сами? Нали са много напред с материала?Искам да предупредя, че тъпи обяснения от рода на: "Така им излиза по евтино", не приемам. Те са за бавно развиващи се!

Ало "29", я вземи разкажи нещо за американските совалки. Нали бяха много успешни? Защо закриха програмата и ги спряха?

Ъъъъъ ко речи.....Буран е доста успешен, но просто тестовите полети започват точно когато се разпада СССР...има дори американски филм за Буран г-н недоразбрал....за разлика от американската совалка Буран е можел да каца на всяка писта като нормален самолет.....американската совалка планира, тя няма двигатели за кацане и не направили успешен заход няма втори шанс.Буран е можел да извършва безпилотни полети на автопилот...дори тестовете му са без екипаж, за разлика от американската която не може без екипаж....абе научете се как да ползвате тоя интернет и се образовайте.

А САЩ дори нямат технология за да пратят поне един човек в космоса,колко жалко!

Те изпращат само до Луната, кудето мурзилките няма да отидат още 50 години...

Да бе да, видели те луната през крив макарон...всичко е било пунт и пластика...естествено по холивудски, направена луна в студио!

Адрес на Картър, записани на "Вояджърите"-вече извън пределите на Слънчевата с-ма.: Това устройство е създадено в Съединените щати, страна с население от 240 милиона души сред 4 милиарда души на Земята. Човечеството все още е разделено на отделни нации и държави, но страните бързо се придвижват към единна земна цивилизация. Изпращаме това съобщение в космоса. Вероятно ще оцелее в продължение на един милиард години от нашето бъдеще, когато нашата цивилизация ще се промени и напълно ще промени лицето на Земята ... Ако някаква цивилизация препятства вояджъра и може да разбере смисъла на този диск, тук е нашето послание: Това е дар от малък далечен свят: нашите звуци, нашата наука, нашите образи, нашата музика, нашите мисли и чувства. Опитваме се да оцелеем в наше време, за да живеем във вашите. Надяваме се, че ще дойде денят, когато проблемите, с които се сблъскваме днес, ще бъдат решени и ще се присъединим към галактическата цивилизация. Тези записи представляват нашите надежди, нашата решителност и нашата добра воля в тази вселена, огромна и страхотна.

Джими Картър: САЩ е най-големия подпалвач на войни В своето последно интервю Картър заяви, че САЩ заслужено е получила образът, според който държавата разпалва въоръжени конфликти практически по всякакъв повод. Джими Картър за пореден път разкритикува агресорската външна политика, която САЩ води. Можете да погледнете хронологията: след края на Втората световна война до днес САЩ практически са били постоянно във война някъде. Има около 30 държави, с които ние сме предизвикали въоръжен конфликт, заяви пред изданието Салон бившият президент на Съединените щати. Картър припомни и лицемерното изказване на държавния секретар на САЩ Джон Кери, че да се атакува и нахлуе в чужда държава през 21в. е неприемливо. Интервюиращия журналист запитал бившия президент не е ли това същото, което САЩ направиха с Ирак, например. Напълно вярно, отговорил Картър. Ние направихме това. И през цялото време правим това. За съжаление, такъв е Вашингтон. И това продължава вече много години, отговорил Джими Картър.

САЩ са разпалили 201 от 248-те военни конфликта след края на ВСВ American Journal of Public Health публикува доклад, изследващ всички въоръжени конфликти, избухнали след края на Втората световна война до днес 248 Armed Conflicts After WW2; US Started 201 (81%), Killing 30 Million People - 248 въоръжени конфликта след края на ВСВ; САЩ започват 201 (81%), убивайки 30 милиона души Докладът обхваща и разглежда периода 1945-2001г. American Journal of Public Health публикува доклад разглеждащ всички въоръжени конфликти от края на Втората световна до днес. Изследванията, базирани на историческите факти, сочат че Съединените щати са предизвикали и разпалили 201 въоръжени конфликта за конкретния период (1945-2001), като общия брой на конфликтите за периода е 248. Най-шокиращото в изследването е заключението, че жертвите в тези 201 въоръжени конфликта са 90% цивилни.

Чудя се как още не са съобщили за това тове съобщение и не е премахнато.....алоооооооооо модераторааааа, какво чакаш обаждане от американското посолство ли

Това са последните полети от които ватенките получават някакви доларови постъпления. Скоро ще има роскосмос-ла финито. Проблемът е, че батутът на Рогозин е дървен. Пияните мурзилки нямат нови технологии, всичко е старо - от времето на СССР. Няма добри нови специалисти. Ако има някой нов и добър, тогава той върви на запад. Далеч от памуковото блато. И най-важното е, че няма пари. В същото време: Главният вицепрезидент SpaceX обяви, че компанията е завършен през 2013 г., с 10 на сто от пазара (в Русия - 60 на сто от ЕС - 20), и по текущата 2017 г. нейният дял ще достигне 45 на сто (в ЕС ще остане около 40%, а в Русия - само 15). Плановете за следващата година - 60% от световния пазар на търговски пускания (ЕС - 30%, Русия - по-малко от 10). НАСА подписа договор за 6 полета на екипаж "Дракон-2" до МСС, който започва през 2018 г. Изстрелян от пускането на сателитите за пускане на пазара, доставката на товари до МКС и сега и доставката на хора. Памучна пачуърка. Доставка на едно лице в МКС по договор с НАСА: Съюз - 76 000 000 щатски долара Дракон-2 - $ 20,000,000

и? Теб лично кво те бърка от цялат аработа? Радваш се за новия ти господар, а злобееш за стария ли? А ти самият къде си в цялата каринка?

За изстрелването на кораба бе предварително съобщено на всички потребители без незавършилите основно образование.За тях се готвят санкции -да им се забрани да коментират космически теми докато не завършат пети клас!!!

успешен руски старт, наи-после!

руснаците имат успешни стартове по-често отколкото ти си миеш зъбите

Вместо да се радваме от поредния успешен старт на човечеството, ние се дърлим като деца от детската градина чий баща е по-силен.

Не се ли усещате ,че водите безсмислени дилетантски спорове? Всеки величае своите идоли!

Ах тези американци, ще имат да ни догонват -) 2016 год США - 22 запуска, все удачные Китай -22 запуска, 1 неудачный Россия - 17 запусков, 1 неудачный.

Я кажи колко пилотирани мисии имат САЩ последните 10 години???

селяк, правиш ли разлика между това да изтреляш спътник и пилотиран полет с космонавти?

ЕЕ че и кусури намирате. Ааааа много учени станаха...

Американците първи и ЕДИНСТВЕНИ: 1.Стъпиха на Луната и то 6 пъти. 2.Качиха телескоп в космоса 3.Приземяват първите степени 4.Успешно примарсиха сонди и марсоходи 5.Имат марсоходи 6.Пратиха сонда на астероид 7.Имат Сонди на марсианските луни Фобос и Деймос 7.Сонди на Церера, 8.Сонди извън Слънечвата система 9.Сонди на Юпитер 10.Сонди на Сатурн 11.Сонди край Плутон, Нептун 12.Сонда на 6 милиона км. от Слънцето 13.Качвали са в космоса по повече от 3-ма астронавти наведнъж 14.Електромобили в Космоса - лунните ровъри 15.Качиха 77 тонен единичен модул в космоса 16.Единствените качили 140 тонна ракета за пътуване до Луната 17.Направили самолет летящ със 6.72 и то с 199 полета 18.Направили самолет излетял на височина над 100 км и вероятно има още много.

Никой не го отрича... Само това.. "140 тонна ракета за пътуване до Луната" не е съвсем достоверно.

Космическите кораби Союз пращат хора на МКС а совалките могат да правят само гигантски фойерверки затова са в музея.

Ха-ха, наркоман... Тъпи продажни ватни тролове, можете ли с тъпият си зомбиран мозък да отговорите на следните факти: Кои Роувъри вече тринадесет години, пътуват по Марс? Кои спътници за 15 години са допринесли за създаването на пълна подробна карта на Марс с резолюция до 30 см / пиксел? Коя станция влязоха в орбитата на Юпитер и Сатурн? Кой първи изпратиха снимки от Плутон ? Кои апарати са преминали отвъд границата на Слънчевата система? Кой многократно кацна на Луната? Кои апарат изследва меркурий и се е доближил най-близо до слънцето ? Това не са апаратите на лъжливите бедни и пияни ватенки . Това са апарати на свободна и демократична държава Америка. 6 стъпвания на хора на Луната, единствените Сонди звън Слънчевата система, единствените Сонди на няколко милиона километра от Слънцето, работещи, единствени, Сонди около Юпитер, единствени Сонди около Сатурн, единствени сонди около Плутон, Нептун, единствени, Сонди на астероид, единствени, Космически телескоп, единствен Тази година ще качват втори още по-голям

класически butthurt! Поздрави за напъна!

Тия защо не съобщиха вчера че предстои изстрелване днес?

щото днес можеше и да не отлепи , та да избегнат срамното ! имат си опит товаришчите

Тези навици са им от времето на СССР.

Алкашите са свикнали , ако излети да пишат. Ако се угробят в океана мълчат като фюрерът им-путята

Има си годишен график за излитане чети и не лъжи тъпо тролче!

И кога е следващия полет?

Ти очакваше лично шефа на Роскосмос да ти звънне по телефона ли? Хората са си го казали преди половин година още... От сега да знаеш, за 6-ти юни има планиран друг старт, и за 14 септември също...

Ами те като не са ти съобщили, нашите телевизии съобщиха още преди 3-4 седмици, че на днешната дата ще има такъв полет. И дори от нашите телевизии знам, че ще летят двама янки с един руснак на борда. Който се интерсува научава.

Тъпи ватни тролчета, пикайте газ , ще е полезно за газификацията на вашето факултето... Космическият кораб Путитаник претърпя катастрофа. Делът на Русия в пазара на космически услуги отдавна е по-малък от 1% (Сметната палата установи, че двигателите са били продадени на половин цена), търговски пускове вече са в историята, взеха ги евтините полети на Маск и Европа. Останаха само няколко пускания на пазара за година. Америка прекъсва използването на места в ватни кораби, а без поръчки за полети до МКС, няма космонавти , няма и пари. Отделно ще трябва да плащат на на групировката специализира се в създаването и потапянате в Тихият Океан на подводни спътници

Интересно, каква е причината, която генерира тази злоба? Съвсем сериозно питам.

вероятно това е реакция на всеобхватната любов на русские към териториите на съседните им народи!

Веднага ти отговарям! Злобата се поражда от безсилие, подплатено с незнание и тъпанарщина. А в тукашния случай и от малко стотинки, които някои драскащи тук се надяват да получат, ако някой ги забележи...

Ватенките никога няма да успеят да реанимират своя Роскосмос. Това е факт. Рогозин беше прав, когато каза, че Русия изостава завинаги зад Запада. Поне в това не излъга, както обикновено прави батутният сспециалист.

факт е, че руснаците имат всичко, за да ходят в космоса. А другите сега се мъчат.

I maikati kurova

Честито ватенки. За всички песимисти, завистници, кремълски ботове и ПаЦриоти - днес за вас трябва да е черен ден. Защото всички вие предричахте не успека на Мъск. Но се оказа че само вашите космически кораби са подводни. А другите излитат и се връщат на земята. Всички двигатели са сработили нормално. Целият свободен и демократичен свят се радва на успеха. Само вие ватни подлооги сте в траур. Но има и друга добра вест - това няма да е за последно. И автомобила е червен още една грандиозна подигравка от един частник към великата сдухана империя.

Кво точно направи Мъск, та те Китай и Индия това го правят от ГОДИНИ???

Цялият бизнес на ватния космос живееше за сметка на САЩ: Цената на едно място за астронавт на САЩ на Союз е струвал 81 милиона долара, така че "всеки американски астронавт е допринасял до пет процента от годишния бюджет на Роскосмос" Генералният директор на "Енергомаш" Игор Арбузов заяви, че доставката на RD-180 в САЩ осигурява повече от половината от приходите на компанията. Съединените щати ВЕЧЕ ТОТАЛНО изоставиха тези "услуги" и ВАТНИЯ РОСКОСМОС УМРЯ, тъй както и Съветският съюз умря. Еще очень интересно смотреть как ватник резко сдувается, когда его спрашиваешь, откуда американцы взяли 300 кг лунного риголита. Его изучали по всему миру, в том числе в СССР. Ну и второй вопрос - зачем он так оскорбляет ПВО страны, которое по его версии, неспособно было отследить полет ракеты на Луну (и так 6 раз)? Тут он входит в жестокий когнитивный диссонанс с патриотизмом.

викаш, този полет на Союз е умрял? :)))