”Роснефт” и Еni откриха петрол в Черно море

"Роснефт" и Eni са завършили проучванията на лицензионен участък от Черно море- "Западно-Черноморска площадка".

Обратно в новината

Коментари - ”Роснефт” и Еni откриха петрол в Черно море | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво, братушките понеже си нямат петрол са открили един мини-Кувейт. Както се казва пари при пари отиват и петрол при петрол. Само се питам, ние с какво толкова съгрешихме или просто сме си урочасани - румънците, украинците и турците откриха също петрол в техните акватории, само при нас не ще и не ще да се открие.

Едно е да искаш друго е да ти разрешат да помпиш нефт и газ,много сме малки и продажни...

Това е като тръбата за турски поток - щяло да стане, ама не да я сглобят ами да я разглобят.

Затова разглобяват-тези тръби ще ходят за Китай. По дъното ще полагат други,за подводно полагане. Путин го е знаел преди 2 месяца.

На Боци вече нищо не му остава,освен да си пУни хъбот през отходната си тръба....Бог дава,на който заслужава. Пийте по една студена водица и гласувайте за Борисов 4 до второто пришествие,ако до тогава остане нещо от стадото.

За последното си прав ,,стадото,, кой ни хване....

разбрах къде ти е мястото в стадото , в началото или в края ?

Хе-хе, поредната фалшива реклама на "Роснефт". Никакъв нефт и газ, сумарният дълг надхвърля пазарната капитализация и вече е над 4 трилиона рубли. "Гъзпром" също търси спешно 4 милиарда евро заеми, за да си плати сумата по загубеното арбитражно дело с Украйна.

Значи дългът на бритиш петролиум е 800 милиарда рубли. Яко, а! А дългът на роял дъч шел в към 600 милиона долара. Това само по двете руски компании. Баси якото!

спокойно, ние ше гепим тръбата и технологията за втечнен черноморски сероводород. палиш и летиш.е, и малко смърдиш, но пък враговете ще ни избягват територията фоо шуъ.

На руския вестник само името и датата са верни. В Газета.ру чета същото дето е писала дира. Обаче в Комерсант ето какво пише Роснефть вышла сухой из Черного моря Роснефть и ее ключевой стратегический партнер итальянская Eni не обнаружили признаков притока нефти по итогам бурения первой скважины на Западно-Черноморском участке черноморского шельфа. Роснефть и итальянская Eni, пробурив первую поисковую скважину на Западно-Черноморском участке в Черном море, не нашли коммерческих запасов углеводородов, сообщило Reuters со ссылкой на источник.

като виждаш в руски вестник е писано Дир обаче казва друго

Тая новина руските СМИ почти не я споменават а тези които пишат нещтичко тона им и доста мажорен Какво толкова сте за цвъркали

К'во стана с наш'те тиквени сондажи ,питам!

ГЯУРА БЕЗ АГА НЕ МОЖЕ НА НЕГО ТРЯБВА МУ ЕБАЧ ... МОЖЕ ДА Е ПРОСТ АМА Е НА ПОСТ ... ЕЙ ШИМПАНЗЕТА В АФРИКА ПРОХОДИХА , А В ЦЯЛ СВЯТ САМО И ЕДИНСТВЕНО БЪЛГАРИНА ДЕГРАДИРА :))

Eй,писна ми от недоклатени черногледи идиотчета.Абе боклуци ниедни,вие на заплата ли плюете по България и българите?

Скоро идват и Роял Дъч Шел да търсят в блок Хан Кубрат. Тотал търсят в Хан Аспарух. Все в някой от хановете се надяваме да излезе.

Сега /след 3-4 години/ ще им трябва на руснаците Южен поток 2 и Бургас-Александруполис повече от всякога.

Видях го на картата къде е западно черноморския участък, по суша близкия град е Новорусийск от Бургас е на 800 км. Като гледам участъка по вода западно черноморския участък и нашия Хан Аспарух разстоянието между двата участъка е около 500 км. И при нас трябва да има.

Ние проучвахме и сондирахме преди 1980-та, после дойдоха руснаците, но и те се отказаха. След 1989-та се изредиха 4 западноевропесйки и американски фирми - големи приказки казаха, нищо не намериха. Така че вервайте си.

На нас нефт не ни трябва, издържаме се от шезлонгите по 18лв.!

Бойко , Бойко вятър те вее на бял кон!За нищо не ставаш !Хъб ще изграждаш , загубеняк!

Браво на италианците как са се вредили заедно с руснаците да търсят нефт, въпреки алчните Мей и ЕС!

ало дира моля сега открили ли са нефт, или са щели били да открият

кога тиквони ще открие нефт в нашето море....на куково лято

конвенционални петрол и газ на територията на България ???

Не губете надежда. Както знаете Баце като каже, става. Аз му вервам че ше намери и газ и петрол....дори вече съм си купил чаршав с които ще се разхождам в Лондонският Риц за да видат всички че българите са богати като кувейтците...само требва да сте търпеливи :-)

Лъжа опашата.Който верва да си обърни левовете в рубли

Постановки от селски вечеринки стил КГБ.Открили мърмърици. Те да вардят кастрюлята с борша да не я разсипят чи ши ручат саде картофи и чравено цвикло

Добре, че е в екваторията на Русия, че иначе току виж дошли задокенаските ни братя да ни освобождават и демократизират.

Ама пък американците поне имат "присъствие"

този петрол е на боко борисов та нали за този петрол му беше казал тодор живков и банкялията изгърмя с 50 милиона евро наши пари за проучването и сега ни газ ни праз за бугарино

Статии по ДИРнически: Заглавие: Роснефт и Еni откриха петрол Статия: "голяма ВЕРОЯТНОСТ в участъка ДА ИМА сериозни залежи на петрол"

И кво като има? Предателите ще я подарят на концесия защото са гладни цървули за нагушване

Ако наистина има 1.4 трилиона м3 природен газ Путин ще напира за южен поток, защото му е най близо и изгодно.

Ако четете внимателно международните новини, ще разберете че парафирането на сделката за тръбите от Турски поток към България нарочно се бави, за да се принуди Русия да удължи договора за транзит през Украина, който изтича 2019 година. Сами преценете кои интереси играят в случая и къде е България.

Ал

Това е така. Но какво ще се случи АКО Газпром не се поддаде на това и спре доставките през Украйна за 1-2 години?

Бойко да пусне от Варна една тръба по диагонал и да захрани Хъба!

Температурата на въздуха-враг номер едно на герберския асфалтВИНЕТУ.....

Според прогнозите, в целият участък на руския шелф в Черно море има запаси от над 2 милиарда тона петрол и 1.4 трилиона м3 природен газ. Не може в руския шелф да има толкова, а при нас да няма въобще.

Добре дошъл в ЕС!

Да си бяхме наели руснаците да ни открият нефт-а, а не разни американци и французи, дето и без това ако открият нещо, ще ни го вземат на безценица!

Пак ли в акваторията на Русия?

Нее,бе. Срещу Шабла е.

Е сега /3-4 години/ ако имаме дупе може и да се наложи да се прави Южен поток 2 и Бургас-Александрополис.

Сакън Симеонов не ще и да чуе за Бургас -Александропулис той дава Добруджа и навсякъде да се дупчи но там не иначе е "патриотарин" и "милее" за българското но да не там до него мдаа !

Някой знай ли кво стана там? 6.6 млрд. куб. м газ са откриха.. Хамериканци уж щяха да ни го вадят.. То 2008-ма при Станишко са откри.. Пък после Баце - чак 2012, седмица преди да подпише новио договор с ГЪЗпром, след 4-ри годинки успя да му изфабрикува ОВСа, дет е досущ кат тоз на изчерпеното находище в Чирен Ама много зор са видя... Щото от 3% собственото ни производство вече на 1.5% е паднало. И е само от изчерпващвото се находище на Галата. Май на хамериканците им е по на далавера да си карат кондензата в Лукойл за заплатки, отколкото да го разработват.. А само как плашихме с него руснаците си спомнете..

По дълбоко трябва да сондират Тотал и при нас ще открият.

Колкото по-дълбоко - ПО-СКЪПО.. И кат турнеш калемчето... Норвегия що не пуска нови сонди на по-дълбоко?

Пак ли там бе! Как пък от една наша дупка не тръгна, ами все в Русия.Добре че вече минаваме на електрически автомобили.Само че ток откъде? реакторите така и ще си остареят без да сме ги ползвали!

Значи, братя, това е още един сигурен признак, че българите сме избран народ- дето са избраните, петрол няма.

С проучването на Шел и Тотал в нашата акватория какво става?

България не е бедна,бедни са българите,всъщност определени българи,Домусчиев примерно е българин и не е беден,русенските тото-милионери,също пример,обикновено умират като клошари,карма ли е и стюардеса в Дубай да станеш пак ще те самоубият в Уганда,та и петрол,направо преработен да открият в блок Хан Аспарух все ми е на кармата

Ау-у-у-у...Ами сега?! Италианците са в групата, ВР имат около 20% дял в "Роснефт"....И когато става дума за много пари, англичаните са особено чубствителни! И май е по-вероятно бабата да свие перките и да я сменят скоропостижно от премиерския пост, отколкото да докажат руска връзка в случая "Скрипал"!

мечти - халюцинации от боярщника

Май яловата баба се е рамечтала, че един ден някой ще я заплоди, ако вдига шум около себе си! Ама ѝ е много късно вече! Няма как да стане!

Има нужда не само от смяна на баба Тереза но и в МИ 6 и външното им министерство. Това е очевидно след случая Скрипал. And "highly likely" will happen!

В Черно Море е имат право да проучват само Руснаци, Румънци....и Американци.

Какво става с тази санкционирана, разнебитена, бедна Русия бе ? Какъв е този Рожсснефт и откъде накъде Италианската ЕНИ, въпреки забраните и санкциите, участвува в смесено дружество с Руската Росснефт, ръководена от олигарха на Путин Сечин ???

Галата, Хан Аспарух, Силистар... ТОТАЛ са французи.. ОМВ - австрийци Ама ний да си пишем, бришем..

Сега Бочката си има оправдание, че руснаците ни източват газа и петрола, макар и от другата страна на Черноморския шелф.

КОНСЕРВАТОРИ КОМУНИСТИ НАЦИОНАЛИСТИ 95% ЛИБЕРАЛНИ СОРОСОИДИ,ПЛАТЕНИ ОТ ДЪРЖАВНИЯ ДЕПАРТАМЕНТ 5%

Стига сте се възпалявали бе! ПланирАл съм нашият фонтан да бликне за 4-то Ми Избиране!;) От Путин го копирах!;)

Мани, не думай! Курни направо ще позеленее..

МНОГО ПОДЗЕМНИ БОГАТСТВА А ТЕГЛЯТ 4 МИЛИАРДА ЕВРО , ПУТИН БОГАТЕЕ , А ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ТЪНАТ В МИЗЕРИЯТА! А НАШИТЕ ГЛУПАВИ РУСОФИЛИ СЕ РАДВАТ ! ЗА КАКВО ЛИ ?

Бе, остъй ги руснаците. Ний нали богатеем, цъфтим и върджим под сянката на ес и сащ.

АЗ СЪМ ДОВОЛЕН , ЧЕ НЯКОЙ Е НЕКАДЪРЕН И НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАДВА НА ДЕМОКРАЦИЯТА СИ Е НЕГОВ ПРОБЛЕМ ! ПРОБЛЕМЪТ НА КОМУНИСТИТЕ Е ,ЧЕ СА НЕКАДЪРНИЦИ И НЕ МОГАТ ДА КРАДАТ!

В нашата акватория за нефт проучват американците SHELL, ще ни го вземат на безценица!

Ъхъ, безобразия! А можеше с бай Глигор да хванем по една кирка и сами да си го изкопаем..

Няма да е на "безценица". Ще им плащаме.

РУСНАКА С ПОДЛЕЗУРКОВЦИТЕ ОТ БСП НИ ДЕРЯХА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ ПРОДАВАТ НАЙ СКЪПО НА НАС , И КОЛКОТО ДА ПЛЮЕМ БОРИСОВ ТОЙ СВАЛИ НАПОЛОВИНА ЦЕНАТА НА ГАЗА ! КОМЕНТИРАМ ЗАЩОТО СЪМ НА ГАЗ И ЗНАЯ, КАКВО БЕШЕ ПО ВРЕМЕТО НА БСП !

Азерският газ е "по-хубав", а руския не....

Всичко може. Само за България не може. За тюркието руски тръбу може...за България не може. Черно море на руснаците дава а на българите не дават. Пу дееба тая крива нива...

на баир е така, брато. иначе откъде че окаме да ни чуят по цел свет: булгар-булгаааррр

от как станаха промените вече за България нищо не може не схвана ли вече, нито бензин за 60ст, нито хлеб ча 40ст нито производство нито вкусна евтина храна произведена от наше селскостопанство, а сега 30% е намаляло населението да не споменавам етническата карта как се промени, пълно с недоразумения и платени соросоидни изчадия

Абе и ние пък имаме злато, ама американците си го прибират на безценица, така както е и ТЕЦ-овете Марица (на държавни помощи на това отгоре). И нефт да открием американците и него ще ни вземат защото купуват правителствата ни, които пък са продажници!

Злато - да. Ама нямаме технологията, с която да го добиваме, както е разредено. Нито пък има къде да направим съоръжението за обогатяване, от което ще настръхнат всички зелени.

Имаме и технология и всичко, стига безмислици, просто алчните американци платиха на когото трябва!